روزنامه اعتماد در گفت و گویی با سیدرضا تقوی رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه نوشت:

• چه کسی گفته نباید انتقاد کرد؟ ائمه جمعه باید انتقاد کنند. ما سیاستی که از طرف رهبری داریم نقد منصفانه و دفاع واقع‌بینانه است. این سیاست ماست. نقد منصفانه داریم دفاع واقع‌بینانه هم داریم. ائمه جمعه نباید درد‌های مردم را که در جامعه وجود دارد بگویند؟ چه کسی گفته نباید بگویید؟ خود دولت می‌گوید نگویید؟ چه کسی گفته؟ همه که می‌گویند انتقاد کنید. یعنی همه معصومند؟ چه کسی گفته نباید از ضعف‌ها انتقاد کرد؟ آن هم نماز جمعه که نهادی مردمی است. نمازی است که باید بر‌اساس سیاست‌های رهبری حرکت کند و وابسته به حزب و گروهی نیست.
• ما در نمازجمعه و در شورای سیاستگذاری یا خود بنده که مسوول هستم هرگز به امام جمعه‌ای نگفته‌ایم چی بگو چی نگو. اگر یک امام جمعه‌ای آمد و گفت که شما چنین چیزی را گفتی ما همه حرف‌هایمان را پس می‌گیریم. منتها ما اینجا موظفیم که ائمه جمعه را به لحاظ خبر و اخباری که در اختیار داریم پشتیبانی بکنیم. ما بولتن، مجلات وگزارش‌هایی داریم که منتشر می‌کنیم. اینها همه در خدمت ائمه جمعه است. اما امام جمعه‌ها هر کدام خودشان می‌دانند که از این اطلاعات و گزارش‌ها استفاده بکنند یا نکنند.
• این وظیفه ما است که بتوانیم اینها را از لحاظ سیاسی و اطلاعات سیاسی تغذیه کنیم. مثلا فرض کنید بحث سوریه و مصر یا مناسبت 9 دی است. این اطلاعات و مسائل را برای امام جمعه‌ها می‌فرستیم. اینها اگر خواستند استفاده می‌کنند و اگر نخواستند که استفاده نمی‌کنند و کسی هم ائمه جمعه را به خاطر اینکه از این اطلاعات استفاده نکرده مورد مواخذه قرار نمی‌دهد. ائمه جمعه در این زمینه آزادند.

• در خصوص بولتن خبری که شورای سیاستگذاری ائمه جمعه تهیه می‌کند و چندی پیش از سوی رسانه منتسب به دولت مورد هجمه و انتقاد قرار گرفت هم باید بگویم آنها هیچ چیز نمی‌دانستند. مثلا مجلات و بولتن و گزارش‌های ما را می‌گفتند که شما به ائمه جمعه گفتید چه چیز بگویند. گفتیم ما نگفتیم اینها را بگویند. گفتند پس چرا حرف‌های ائمه جمعه یکسان است؟ خب وقتی نهم دی باشد، هفته وحدت باشد همه اینها می‌آیند و از وحدت صحبت می‌کنند. اگر ایام عاشورا باشد مردم از ائمه جمعه توقع دارند که درباره عاشورا صحبت کنند. باید مسائل روز را، مسائل تاریخی را که در آن روز و هفته واقع شده است ائمه جمعه بگویند. خب اینها را می‌گویند. اینها هم فکر می‌کنند که ما به آنها گفته‌ایم که چون هفته وحدت است اینها درباره وحدت صحبت کنند و وقتی ائمه جمعه درباره وحدت صحبت می‌کنند پس در نتیجه ما گفته‌ایم که درباره وحدت صحبت کنند، نه این‌گونه نیست، ما به کسی چیزی نگفته‌ایم.
• {در واکنش به شائبه‌یی که درون شورای سیاستگذاری ائمه جمعه برای انتقاد از دولت برنامه‌ریزی شده است} این اشتباه این آقایون بوده. اصلا اینطور نیست. ائمه جمعه اخبار وتحلیل‌ها را گوش می‌دهند. ائمه جمعه جزو این جامعه هستند. در این جامعه زندگی می‌کنند. مسائل را می‌بینند و اگر مساله‌یی باشد در سخنرانی‌هایشان بازتاب می‌دهند. ما هیچگاه به ائمه جمعه نمی‌گوییم چه چیزی بگویند و چه چیزی نگویند. ما از همان آقایی که در روزنامه ایران این چیزها را نوشت شکایت کرده‌ایم. در دادگاه پرونده اینها مطرح است. ائمه جمعه شأن‌شان بالاتر از این حرف‌ها است که ما بخواهیم یک چیزی به آنها بگوییم که آن را از تریبون نماز جمعه بگویند. اینها همه چهره‌های فاضل، عالم وفرهیخته‌یی هستند که در حال خدمتند.
• ما یک نهاد تاثیر‌گذاریم. 700 امام جمعه داریم. نهادها هم دل‌شان می‌خواهد که ما با آنها همکاری و همراهی داشته باشیم که البته این همکاری را داریم. ما برای کمک به مجریان و مدیران و خدمتگزاران بستر را در فضای عمومی اجازه داریم آماده کنیم تا مجریان بهتر به مردم خدمت برسانند. ما در جهت وحدت جامعه صحبت و حرکت می‌کنیم که مسوولان دغدغه اختلاف و درگیری را نداشته باشند و ما این را خدمت و کمک به جامعه می‌دانیم. بله ما از نیروهای امنیتی که پاسدار امنیت هستند سعی می‌کنیم در ابعاد مردمی حمایت کنیم. ما از نظام دفاع می‌کنیم. ما با همه اینها ارتباط خوبی داریم. این نظر مقام معظم رهبری است.
•{در پاسخ به اینکه رابطه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با دولت در چه وضعیتی است؟} خوب است. ما با دولت مشکلی نداریم. دولت، مجلس، قوه قضاییه از ارکان نظام هستند. ما همان سیاست‌هایی که مقام معظم رهبری مشخص می‌کنند را به دلیل اینکه یک نهاد زیرمجموعه رهبری هستیم دنبال می‌کنیم و وظیفه داریم این کار را بکنیم. هر سیاستی که مقام معظم رهبری اتخاذ کنند، هر تعاملی که حضرت آقا با دولت و نهادها دارند ما موظفیم همان سیاست‌ها را دنبال کنیم.
• {در پاسخ به اینکه ستاد نماز جمعه به عنوان متولی ائمه جمعه سراسر کشور چه تلاشی را برای بازگشت آیت‌الله هاشمی به نماز جمعه تهران  داشته است؟} امام جمعه تهران شخص مقام معظم رهبری است. فرد دیگری امام جمعه اصلی تهران نیست. اینها امام جمعه موقت هستند و کمک به امام جمعه اصلی می‌کنند. ائمه جمعه موقت با ما نیستند. امام جمعه شهرها هم همینطوراست. اگر امام جمعه موقت نیاید ما به امام جمعه اصلی نمی‌گوییم که این چرا نیامده و نمی‌گوییم که باید بیاید یا نباید بیاید. ما با ائمه جمعه اصلی کار می‌کنیم. امام موقت امام جمعه اصلی نیست. امام جمعه موقت وقتی که امام جمعه اصلی نیست می‌آید و کمک می‌کند.
• با بودجه ما چیکار دارید؟ با حقوق و شهریه‌یی که ائمه جمعه از مقام معظم رهبری می‌گیرند امورات را می‌گذرانیم. البته دولت یک کمک‌هایی را به ساخت و ساز مصلی‌ها می‌کند که آن هم با مصوبه مجلس صورت می‌گیرد. البته این بودجه خیلی کم است. می‌دانید که مصلی‌سازی کار وسیعی است که نیاز به مبالغ بالایی دارد.ما از نهاد رهبری بودجه می‌گیریم. رقم را نمی‌توانم بگویم اما رقم بالایی نیست. دقیق هم یادم نیست اما رقم بسیار نازلی است. شاید اگر بگویم شما بگویید دارید خلاف واقع می‌گویید.
/29220

کد خبر 270789

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۶
    0 0
    ....................................................

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین