آلبرت آرنولد گور جونیور مشهور به ال گور، فعال محیطزیست و سیاستمدار آمریکایی به عنوان معاون رئیس جمهور آمریکا بین سالهای 1993 تا 2001 در دولت بیل کلینتون فعالیت کرده است. ال گور در انتخابات ریاست جمهوری سال 2000 از سوی حزب دموکرات آمریکا نامزد بود ولی انتخابات را به جورج بوش باخت. او از جمله مشهورترین فعالان غیر دولتی در باب مسائل صلح جهانی و محیط زیست به خصوص مسئله گرم شدن زمین است. در سال 2007 همراه با یک هیئت نیمهدولتی در مورد تغییرات اقلیمی برنده جایزه صلح نوبل شد. وی هم چنین برای مستندش به نام یک حقیقت آزاردهنده در باب اثر گلخانه ای و گرم شدن زمین موفق به دریافت جایزه اسکار بهترین فیلم مستند شده است.
ال گور کتابی با عنوان «آینده» نوشته است که برای معرفی آن در اقدامی عجیب با همکاری کتابخانه خیابان لوئیس کانتی میسوری شروع به بلیط فروشی کرده که فروش بالایی نیز داشته است. به گفته مسئولان کتابخانه تعداد کمی از بلیط ها برای کنفرانس نهم فوریه سال جاری میلادی باقی مانده است. قرار است در این کنفرانس ال گور به توضیحاتی درباره محتوای کتابش بپردازد.
به گفته انتشارات راندوم هاوس وی در این کتاب که به طور رسمی 29 ژانویه منتشر خواهد شد، درباره مسائل مختلف مربوط به آینده جهان از جمله گرم شدن کره زمین و اقتصاد جهانی و بحران های مختلف صحبت شده است.
ناشر این کتاب بخشی هایی از کتاب را در اختیار عموم قرار داده است که مربوط به نظریات مختلف ال گور درباره آینده می شود:
• جهانی شدن اقتصادی همچنان افزایش پیدا می کند که منجر به پیدایش چیزی می شود که ال گور آن را زمین یکپارچه خطاب کرده است. در این فضای اقتصادی دولت ها جزئی از کل محسوب می شوند و بازارهای تجاری و شغلی روابط متفاوتی با سرمایه ها خواهند داشت.
• ارتباطات دیجیتالی در سراسر جهان از قبیل اینترنت، و انقلاب کامپیوترها منجر به پیدایش «ذهن جهانی» خواهد شد که افکار و احساسات میلیاردها نفر در سراسر جهان را به هم پیوند می دهد. این افکار با ذهن هوشمند ماشین ها و ربات ها نیز ارتباط پیدا می کند.
• تعادل در سیاست جهانی، اقتصاد و قدرت نظامی نسبت به 500 سال گذشته تحول قابل ملاحظه ای پیدا خواهد کرد که سیستم با محوریت آمریکا با مراکز قدرت نوظهور بسیاری ارتباط برقرار می کند.
• سیستم های اقتصادی و پیشرفت آنها بشر را به سمت مصرف بیشتر و بالا رفتن آلودگی و همچنین کاهش منابع استراتژیک زمین سوق می دهد که باید جایگزینی برای آن انتخاب کرد.
• در حوزه علوم ژنتیک، زیست شناسی، عصب شناسی، و علوم زیستی، انقلابهای عظیمی محتمل است به طوری که رشته های پزشکی و علوم مولکولی در دستان انسان قرار خواهد گرفت.
• رابطه بین بشر و اکوسیستم های موجود در زمین در معرض خطر قرار می گیرد و این در حالی است که انقلابی عظیم در صنعت حمل و نقل، سیستم های انرژی، کشاورزی، و ساخت و ساز در سراسر جهان نیز محتمل خواهد بود.
اس تی ال تودی/ 16 ژانویه/ ترجمه محمد حسنلو
6060
نظر شما