به گزارش خبرآنلاين، لطف الله فروزنده معاون پارلمانی رئیس جمهور و محمد علی پورمختار رئیس کمیسیون اصل نود مهمان امشب برنامه تلویزیونی دیرو، امروز، فردا با محوريت « قانون و قانون مداری» بودند.
در ادامه اين مناظره، معاون پارلماني دولت که ميگفت تا قبل از لغو قانوني از سوي هيات تطبيق قوانين، دستگاه ها ميتوانند به اجراي آيين نامههاي دولت بپردازند، از تذکرات ديوان محاسبات تا قبل از لغو اين مصوبات به دولت خبر داد و آن را مصداق نوعي افراط و تفريط از سوي مجلس خواند و گفت: اين ديگر بيش از حد نظارت کردن است!
او پاسخ مشخصي به اين سوال نداد که «دولت به چند درصد از سوالات مجلس پاسخ مي دهد؟» و گفت: اين موضوع ديگري است که بايد در نشست ديگري بحث شود.
مجري برنامه از پورمختار پرسيد که مجلس تا کنون چقدر به دولت تذکر داده است؟ رئيس کميسيون اصل نود هم که ميگفت مجلس بيش از نظارت براي قانون گذاري وقت ميگذارد، از توصيه رهبر معظم انقلاب و تاکيد ايشان بر اعمال نظارت مجلس ياد کرد و افزود: نظارت منطبق بر واقعيات بايد باشد. نميتوان فضايي فکر کرد. مثلا شايد من هم اگر وزير بودم نميتوانستم فلان کار را بکنم. از اين رو بايد بر اساس امکانات موجود، بودجه و ...در مورد نحوه اجرا تصميم گرفت که صحيح بوده يا نه. اگر هم تخلفي مشهود بود، پيش از ارائه آن به قوه قضاييه، اين موارد را با خود مجريان در ميان ميگذاريم.
وي افزود: دستگاههاي اجرايي همکاري بسيار خوبي با ما دارند و اکثر تخلفات تعمدي نبوده، بلکه بر اساس تفاوت قرائت از نص قانون بوده يا اينکه فکر ميکردند اگر به گونه ديگري اجرا کنند، بهتر است.
فروزنده با تشکر از اظهارات پورمختار، تاکيد کرد که نظارت بايد کاربردي باشد و نه دخالت در اجرا. يعني بگويند چرا قانون را اينگونه اجرا کردهايد، نه اينکه چرا حسن يا تقي را اينجا گذاشتهايد!
معاون پارلماني رئيس جمهور بر لزوم تدوين شفاف قوانين نيز تاکيد کرد و ادامه داد: همه تلاش ميکنند به مر قانون عمل کنند اما گاهي قوانين شفاف نيستند.
«سهم گرايشهاي سياسي در تصويب قوانين و نظارت بر آن را چگونه ميدانيد؟» اين سوال مجري برنامه از فروزنده بود که اينگونه پاسخ شنيد: قطعا گرايشات سياسي نبايد دخيل باشند. البته اختلاف سليقه وجود دارد. مثلا ممکن است سليقه دولتي اين باشد که به مس توجه کند و دولت ديگري به طرحهاي فولاد فکر کند. قانون گذاري بايد بر اساس چارچوبهاي مشخص قانونهاي کلان کشور از قانون اساسي تا شرع مقدس و .. باشد.
پورمختار هم در پاسخ به اين سوال با اطمينان گفت که مجلس نهم در تصويب قوانين به هيچ وجه بر اساس گرايشات سياسي پيش نرفته و درجهت رفع مشکلات دولت گام برداشته است. اين اعتقاد عملي مجلس است.
وي با بيان اينکه در اصلاح قانون انتخابات هم مجلس بر اساس گرايش سياسي خود عمل نکرد، افزود: البته مجلس در مورد اصلاح ماده 35 يک ديدگاهي داشت که به دليل مخالفت شوراي نگهبان آن را حذف کرد.
رئيس کميسيون اصل نود از مجامع و شوراهايي در دولت سخن گفت که اصلا جلسات آن تشکيل نشده اما مصوباتي از آنجا براي مجلس ارسال شده است! گاهي هم اختيارات کلاني به رئيس يک هيات و يا يک صندوق داده شده است که قانوني نبوده و مجلس جلوي آن را گرفته است. مجلس در مواردي که تخلف از قانون بروز کرده و دولت به تذکرات مجلس توجه نکرده است، ورود کرده و جلوي انحراف را گرفته است. اين هم به دليل نگرش سياسي نبوده بلکه کار نظارتي مجلس بوده است.
فروزنده باز هم گفت: من نمي خواهم بحث را چالشي کنم، حرفهاي آقاي پورمختار را هم قبول دارم؛ اما دست دولت را هم نبايد ببنديد. ولي در استفاده از منابع ارزي صندوق توسعه، دست ما را بستند و گفتند فقط در سال 91 ميشود از 10 درصد بودجه اين صندوق استفاده کرد، يعني دست ما را بستهاند.
پورمختار هم با لبخند پاسخ داد: جلوي هزينه اين مبلغ را گرفتيم چون بر اساس برخي اخبار جاي ديگري قرار بود هزينه شود!
فروزنده که ميگفت نبايد به اينگونه اخبار استناد کرد با اين پاسخ پورمختار مواجه شد که به او ميگفت: همين است که مي گوييم بايد با مجلس تعامل داشته باشيد!
صداي طرفين مناظره با يکديگر خلط شده بود که مجري برنامه وارد بحث شد و نظر فروزنده را درباره نامه رئيس مجلس به رهبر معظم انقلاب و تذکر معظم له به دولت پرسيد و اينکه بالاخره لايحه بودجه 92 کي ارائه ميشود؟ معاون پارلماني دولت هم پاسخ داد: من خبر ندارم که اين نامه چه بوده و چه تذکري داده شده است، اما انشالله لايحه بودجه را ميدهيم. در قانون هم راهکار قانوني آمده که دولت اگر نتوانست لايحه بودجه را به موقع ارائه دهد، لايحه بودجه دو دوازدهم ميتواند بدهد. پس دولت خلاف قانون عمل نکرده است!
معاون پارلماني دولت، تدوين بودجه به شکل انقباضي و تلاش دولت براي کاهش وابستگي نفت به را توجيه تاخير در ارائه اين لايحه عنوان کرد و در مواجهه با دو بار پرسش مجري، باز هم زمان دقيقي را براي ارائه لايحه بودجه 92 اعلام نکرد.
پورمختار هم در ادامه سخنان او گفت که تاخير دولت در ارائه لايحه بودجه به عنوان يک شکايت از رئيس جمهور به کميسيون اصل 90 آمده که براي او ارسال شده است.
رئيس کميسيون اصل نود مجلس در پاسخ به سوال آخر مجري مبني بر اينکه حضور رئيسجمهور در جلسه روز چهارشنبه مجلس را چگونه ارزيابي کرديد؟، هم گفت: ما از حضور ايشان در مجلس استقبال مي کنيم. گرچه گله مندي نمايندگان از رئيس جمهور باقي است که تقريبا همه انتظار داشتند که ايشان يکساعتي زمان مي گذاشتند که حرف هاي نمايندگان را بشنوند اما چنين نشد.
فروزنده هم گفت که انشالله نمايندگان به دولت ميآيند و با رئيسجمهور گفت و گو ميکنند.
پورمختار در پايان از روساي سه قوه خواست که جلسه سران سه قوه را تشکيل بدهند که مشکلات برطرف شود.
/2929
نظر شما