حجت الاسلام و المسلمین عباس کعبی از اعضای سابق شورای نگهبان و عضو مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با فارس به سئوالاتی درباره اصلح واقعی، گفتمان انتخابات آتی،احتمال رد صلاحیت نامزد طلایی جریان انحرافی،ائتلاف و... پاسخ داده است.اهم اظهارات وی در ادامه می آید:
• برنامه فتنه خیلی تمهیدات داشت شاید 22 سال روی آن کار کردند که به فتنه 88 منجر شد و اگر ما به گذشته برگردیم، میبینیم استراتژی دشمنان در فتنه 88 مقابله با رهبری و تئوری ولایت فقیه هم از لحاظ نظری و هم از لحاظ مصداقی و به نام دموکراسی فزاینده و دموکراسی لیبرال است. طرحی که داشتند این است که یک ولایت فقیه تشریفاتی وجود داشته باشد، تا در واقع اصلاحات آمریکایی را در قالب فتنه پیش ببرند که مردم هم به موقع شناختند و به خوبی مقابله کرده و برای خنثی کردن برنامههای دشمنان در صحنه حاضر شدند.
• در آینده نیز همین وضعیت است؛ یعنی استراتژی مشترک فتنه، انحراف، تجدیدنظرطلبان، معاندان اسلام و انقلاب تضعیف رهبری و ولی فقیه و نگاه تشریفاتی به مساله ولایت و رهبری است و به دنبال اتحاد هستند اگر دشمنان و بدخواهان نظام فتنه گری کنند مردم 9دی دیگری خواهند آفرید. (و ان عدتم عدنا)
• تخریب سپاه، بسیج، روحانیت، شورای نگهبان و نهادهای اصیلی که حافظ اسلامیت، جمهوریت و ضمانت اجرای شور و نشاط مردم در صحنه است، به خاطر اعتبار زدایی از نظام ورهبری است.
• در انتخابات آینده، 5 کلیدواژه، کلیدواژههای گفتمانی انتخابات آینده برای نیروهای فکری و ارزشی است؛ اول پیشرفت اسلامی، دوم حضور مردم در صحنه؛ سوم آرامش؛ چهارم عزت و پنجم ولایت.
• گفتمان انتخابات آینده باید گفتمانی باشد که حضور مردم در صحنه را پیش ببرد، و پیوند ملت و نظام را مستحکمتر کند؛ در فتنه آینده، برنامهریزی دشمن، بر تضعیف پیوند عمیق امت و امامت متمرکز شده است؛ ما باید دنبال گفتمانی باشیم که سطح رضایتمندی عمومی از نظام را بالا ببرد، این حرف پایهای است چون در مقابل ممکن است گفتمانهایی مطرح شود که به مساله رضایتمندی، اعتماد و مردمداری توجه نشود در اینجا باید دنبال گفتمانهایی باشیم که مردم را با نشاط به صحنه آورده تا شاهد مشارکتی فعال باشیم.
• دشمن به دنبال بیثباتی و اغتشاش است ما باید به هوش باشیم همه فعالان انتخاباتی آرامش را به جای بیثباتی به جامعه بیاورند؛ از جمله مسائلی که باعث تشویش اذهان عمومی مردم میشود، دامن زدن به اختلافات، تهییج احساسات عمومی است و این یک مدیریت رسانهای ویژه میخواهد تا آرامش در جامعه ایجاد شود.
• منظور از ولایت این است که باید بدانیم مشروعیت نظام به ولایت فقیه است؛ قوای سهگانه، همه ارکان و دستگاههای گوناگون مشروعیت خود را از ولیفقیه میگیرند؛ ولایت نقطه عزت، اقتدار، امید و نقطه اجرای اسلام در صحنه زندگی است؛ از این رو تدابیر و سیاستهای کلی رهبری در انتخابات باید اجرا شود؛ یک عده دوست دارند در مقابل، یا ادبیات حاکمیت دوگانه یا ادبیاتهای دیگر، گفتمان موازی ولایت ایجاد کنند که ما باید به هوش باشیم.
• کسی که سکان اداره دستگاه اجرایی کشور را میخواهد به دست بگیرد باید این ویژگیها را داشته باشد؛ اول اینکه سطح معرفت بالای دینی، یعنی اسلامشناسی بدون شائبه التقاط و انحراف، داشته باشد. میبینیم یک عده به شکل دیگری، تلاش کردند ارتباط عاطفی و تشریفاتی با روحانیت برقرار و بعد کار خودشان را بکنند همانگونه که امام راحل فرمودند «کشور بدون روحانیت مانند کشور بدون طبیب است» از این رو ما باید دنبال کسی باشیم که به اجتهاد، نقش اجتهاد و در شناخت ابعاد و آفاق اسلام معتقد باشد.
• از سوی دیگر باید سطح بالای تحلیل سیاسی و اجتماعی داشته باشد؛ اشراف به اوضاع داخلی و مسائل منطقه، بینالملل داشته باشد به گونهای که برای وی جریانسازی و خط سازی نکنند بلکه بتواند راه را بشناسد و جریانهای سیاسی را تحلیل کند و به اینکه انقلاب اسلامی الان در چه مرحلهای است و الان به کجا میخواهد برود؟ اشراف داشته باشد؛ از این رو شخصیتی که فقط صنفی یا بخشی فکر کند، کافی نیست.
• ویژگی سوم که مهم است سطح توانمندی بالای اجرایی است و اینکه بتواند کشور را اداره و از لحاظ اجرایی تخصص داشته باشد.ویژگی چهارم هم اینکه از لحاظ بکارگیری ظرفیتهای کشور در عبور از مشکلات و بحرانهایی که ممکن است پیش آید، توانمند باشد. ویژگی پنجم این است که باید وجودش عامل انسجام، همگرایی و استفاده از ظرفیتهای آحاد ملت باشد و متعلق به یک گروه و حزب خاص نبوده بلکه متعلق به همه ملت باشد. ویژگی ششمی که حائز اهمیت است، داشتن روحیه جهادی و انقلابی است.
• اصلح واقعی دست یافتی است و تجربه هم همین را میگوید، مردم اگر احیاناً احساس کنند نخبگان و فعالان سیاسی دنبال برنامههای خود باشند و گروهگرایی و حزبگرایی صورت میگیرد، ممکن است از نخبگان و خواص عبور و خود یک جریان کشوری درست کنند چراکه تجربه گذشته این مسئله را ثابت کرده است از این رو همه باید دنبال اصلح واقعی باشند.
• تلاشی که برای ائتلاف صورت میگیرد، باید تلاش جامعی باشد نه تلاش محدود و ناقص؛ این نگرانی وجود دارد که مجموع اصولگرایان با فرآیندی که دارند طی میکنند و با توجه به تجربه انتخابات مجلس نهم به چند قطب تبدیل شوند و این چند قطب شدن مطلوب نیست؛ در انتخابات مجلس نهم، یک جبهه متحد اصولگرایی با سه ضلع و دو زاویه وجود داشت؛ سه ضلع پایداری، ایثارگران، رهپویان و جبهه پیروان خط امام و رهبری و دو زاویه که یکی در مجلس فعلی تبدیل شد به رهروان ولایت و زاویه دیگر مجموعه شهرداری تهران؛ که آن زمان به اتحاد مطلوب نرسیدند.
• توقع و مطالبات نیروهای ارزشی از جریانهای اصولگرا این است که به فکر انتخاب اصلح واقعی باشند حتی اگر در مجموعه خودشان نباشد؛ باید حلقه ائتلاف را بزرگتر ببینیم چراکه حلقه ائتلاف با بازی احزاب محقق نمیشود.
• رئیسجمهور باید از بین رجال مذهبی ـ سیاسی و ایرانیالاصل، تابع ایران، مدیر، مدبّر، دارای حسن سابقه، امانت و تقوا، مومن و معتقد به مبانی نظام جمهوری اسلامی و مذهب رسمی کشور باشد؛ شورای نگهبان در تلاش است این شرایط را به شکل مبسوط تر در قالب یک آییننامه اجرایی و نظامنامه داخلی درآورده و به یک رویه تبدیل کند.
• اگر انتخاباتها در ایران مهندسی شده است، پس مجلس ششم از کجا آمد؟ آیا مهندسی انتخابات در مجلس ششم را هم میپذیرند؟ این افراد عدم اقبال عمومی مردم به خود را مهندسی انتخابات میدانند؟ در انتخاباتهای گذشته همانند مجلس هفتم و هشتم و نهم به آقایان میدان داده شد؛ چرا نتوانستند رای بیاورند؟
• گروهها و جریانات نقطهنظراتشان را به جامعه مدرسین منتقل میکنند و جامعه مدرسین نیز تلاش میکند ضمن دیدهبانی نسبت به مسائل انتخابات متدینین را راهنمایی و ارشاد کند؛ جامعه مدرسین هنوز نسبت به ورود مصداقی تصمیم خاصی نگرفته است اما قطعاً از ائتلاف اصولگرایان دفاع میکند منتها ائتلاف اصولگرایان را نباید محدود به یک دایره تنگ ببینیم.
• اگر گروههایی باشند که بخواهند با جامعهی مدرسین یا جامعه روحانیت مبارز مرتبط شوند ارتباطشان را باید در این حد شفاف کنند و بگویند که آیا به نصیحت جامعتین احتیاج دارند و در وقت مبادا عمل میکنند یا اینکه نه در وقت عمل به تشخیص خود اقدام میکنند، باید مشخص شود نشانههای این عمل و ضمانت اجرای توجه به هدایت و ارشاد روحانیت از لحاظ ساختار تشکیلاتی گروههای اصولگرا چیست؟ این باید شفاف و روشن شود. همان گونه که جبهه پایداری در اساسنامه خودشان به شکل شفاف آورده است.
• آیتالله یزدی، آیتالله مهدویکنی، آیتالله جنتی پشتوانهها و ذخایر نظام و انقلاب هستند که چشم نیروهای متدیّن به این بزرگان است؛ این مسئله نشان میدهد روحانیت دارای ظرفیت بالایی است از این رو باتوجه به این ظرفیت اصیل باید برای تحقق باورها و ارزشها روحانیت از رویکرد مطالبهمحوری به سمت اقداممحوری گام بردارد؛ الان همه انتظار دارند روحانیت یک اقدام عملی برای تحکیم باورها و ارزشها و ارتقای سطح معرفتی دینی در عرصه مدیریت کشور انجام دهند.
/27220
نظر شما