به گزارش خبرآنلاین، آخرین روز کاری مجلس در هفته جاری با اعلام وصول طرح استیضاح وزیر کار، بررسی جزییات طرح انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنعت و الحاق آن به وزارت جهاد کشاورزی همراه بود.
ابوترابیفرد: وحدت امت اسلام مطالبه نظام و رهبری است
محمدحسن ابوترابیفرد نایب رییس مجلس که ریاست جلسه علنی امروز را بر عهده داشت در ابتدای جلسه علنی امروز مجلس میلاد مبارک پیامبر اعظم(ص) و میلاد امام جعفر صادق(ع) را تبریک و تهنیت گفت.
وی با بیان اینکه خداوند تبارک جامعه اسلامی را به تمسک بر حبل مستحکم الهی توصیه می کند، گفت: خداوند بعد از توصیه به تقوا جامعه اسلامی را به تمسک به حبل مستحکم الهی توصیه می کنند. این توصیه خطاب به آحاد امت اسلام است و ما براساس هدایت قرآن مکلفیم که در کنار هم باشیم و در جهت وحدت و پرهیز از تفرقه حرکت کنیم.
وی تاکید کرد: نظام اسلامی راه را برای وحدت امت اسلامی در عرصه سیاسی فراهم نموده است.
اهم اظهارات نایب رییس مجلس را در ادامه بخوانید؛
• تمسک به قرآن کریم و اهل بیت بستر وحدت را فراهم می کند. زیرا پیامبر مظهر علم و حکمت است و اگر جامعه در کنار این مشعل پر فروغ قرار گیرد، جان و روح او با نور علم و حکمت منور و تزکیه می شود و اگر جهل انسان به علم و جهالت او به رفتار برآمده از دین تبدیل شود، ریشه های تفرقه و اختلاف زدوده می شود.
• امروز وحدت امت اسلام چه در عرصه های حیات فردی و اجتماعی، چه در عرصه حیات سیاسی، دفاعی، علمی و اقتصادی مطالبه نظام است و رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تأکید دارند و اگر امروز شعار ملت ایران بر زبان ملت های عراق، لبنان و فلسطین و ملت های اسلامی جاری است، برای آن است که نظام اسلامی راه را برای وحدت امت اسلام در عرصه های سیاسی فراهم کرده است.
• اگر امروز به دست توانای فرزندان فلسطین اسلامی که دست توانای فرزندان علی ابن ابیطالب(ع) آنها را آماده کرده است، استکبار و رژیم صهیونیستی مورد هدف قرار می گیرند، یعنی جامعه اسلامی اعم از شیعه و سنی با وحدت و انسجام در یک حرکت کاملاً متحد بر قدرت دفاعی خویش افزوده اند.
• ما باید عرصه های وحدت را به همه حوزه های حیات سیاسی، اجتماعی، فردی، خانوادگی، اقتصادی و علمی توسعه دهیم و امیدوارم در سایه رهنمودهای قرآن و حکمت و تمسک به اهل بیت و پیامبر(ص) و الهام از آموزه های مکتب امام صادق(ع) گام برداریم.
• ما با یک نگاه مشترک به اهل بیت(ع) در دنیای اسلام روبرو هستیم و امیدوارم با تمسک به قرآن و دلباختگی به خاندان پیامبر(ص) و تبعیت از ایشان صفوف مسلمین را مستحکم کنیم و در مسیر مبارزه با زیاده خواهی دنیای استکبار گام های بلندی برداریم.
رئیس مجمع تقریب مذاهب به مجلس گزارش داد
همچنین آیت الله محسن اراکی رئیس مجمع تقریب مذاهب اسلامی با حضور در جلسه غیرعلنی مجلس گزارشی از عملکرد این سازمان به نمایندگان ارائه کرد.
جواد جهانگیرزاده عضو هیات رییسه مجلس به مهر گفت: آیت الله محسن اراکی رئیس مجمع تقریب مذاهب اسلامی صبح چهارشنبه پیش از آغاز رسمی جلسه علنی با حضور در صحن پارلمان به مناسبت فرا رسیدن هفته وحدت گزارشی از روند اجرای برنامه های این سازمان به نمایندگان ارائه کرد.
مخالفت مجلس با تعرفهگذاری واردات محصولات کشاورزی توسط وزیر جهادکشاورزی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین در ادامه بررسی جزئیات طرح انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنایع و الحاق آن به وزارت جهاد کشاورزی، با تعیین تعرفه با میزان سهمیه و واردات محصولات کشاورزی توسط وزیر جهاد کشاورزی مخالفت کردند.
در تبصره ماده یک این طرح پیشبینی شده بود: اتخاذ تصمیم در مورد تعیین تعرفه و ابزارهای آن، تعیین سهمیه مقداری و نوع واردات، صدور مجوزهای لازم و برنامهریزی و نظارت بر واردات به موقع کالاهای موضوع این ماده فقط بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است.
حسینی صدر نماینده خوی، پیشنهاد حذف این تبصره را مطرح کرد که نمایندگان با 118 رای موافق، با آن موافقت کردند و بر این اساس با تعیین تعرفه واردات محصولات کشاورزی توسط وزارت جهاد اعلام مخالفت کردند.
پیش از این رایگیری مسعود میرکاظمی در اخطاری مستند به اصل 138 قانون اساسی گفت: در این اصل آمده که هیات دولت میتواند اختیاراتش را به کمیسیونی متشکل از چند وزیر بدهد. اما در این تبصره پیشبینی شده کاری که در حال حاضر به عهده هیات دولت است به یک وزیر سپرده شود.
وی افزود: در سال 90 هیات تطبیق مجلس همین اخطار را به دولت داد و ما داریم یک موضوع خلاف را قانونی میکنیم. باید در این موضوع بازنگری کنیم زیرا حمایت از کشاورزی با این راه محقق نمیشود. لذا باید نوع حمایت از کشاورز را درست تعریف کنیم.
میرکاظمی در پایان خاطرنشان کرد: کسانی که دغدغه حمایت از کشاورز را دارند بدانند که این دغدغه با این قانون تامین نمی شود بلکه حمایت از کشاورز در تمام دنیا حمایت مستقیم در بودجه است.
استیضاح شیخ الاسلام اعلام وصول شد
به گزارش خبرآنلاین، در جلسه علنی امروز مجلس طرح استیضاح عبدالرضا شیخ الاسلامی از سوی هیات رییسه مجلس اعلام وصول شد.
در متن طرح استیضاح که به امضای 18 نماینده رسیده و با استناد به اصل هشتاد و نهم قانون اساسی و مواد 222 و 223 قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی تهیه و از سوی هیات رییسه اعلام وصول شد، آمده است؛
علت استیضاح: بی توجهی به قانون و بلکه قانون ستیزی در نصب و عدم عزل آقای سعید مرتضوی از مسئولیت صندوق تأمین اجتماعی.
دلایل:
1. طبق ماده 124 قانون استخدام کشوری نصب قاضی تعلیق شده به مناصب دولتی ممنوع است، در حالی که وزیر تعاون ، کارورفاه اجتماعی آقای مرتضوی را به سمت مدیرعاملی صندوق تأمین اجتماعی منصوب کرد.
2. دیوان عدالت اداری حکم انتصاب آقای مرتضوی به سمت مدیرعاملی صندوق تأمین اجتماعی را به دلیل مغایرت با قانون ابطال کرد اما آقای وزیر به آن ترتیب اثر نداد و هیئت وزیران با اصلاح اساسنامه صندوق تأمین اجتماعی و تغییر عنوان این صندوق به سازمان تأمین اجتماعی و اصلاح شرایط انتصاب و تصدی رئیس این سازمان، سعی کرد حکم ابطال دیوان عدالت اداری را بلاموضوع سازد. آنگاه آقای شیخ الاسلامی نیز ریاست آقای مرتضوی بر سازمان تأمین اجتماعی را تلقی به قبول نمود.
3. اصلاحات به عمل آمده در اساسنامه صندوق تأمین اجتماعی، مطابق اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی به موجب نظر رئیس مجلس شورای اسلامی به عنوان مرجع نظارت بر انطباق مصوبات دولت با قوانین، در موارد مربوط به اصلاح عنوان صندوق تأمین اجتماعی و نحوه انتصاب و شرایط تصدی ارکان صندوق و برخی موارد دیگر، مغایر قانون تشخیص داده شد.
4. در نتیجه، تبدیل صندوق به سازمان و نیز انتصاب جدید آقای مرتضوی به ریاست سازمان تأمین اجتماعی باطل و بلااثر است و وزیر می بایست شخص دیگری را به مدیرعاملی صندوق تأمین اجتماعی منصوب می کرد، اما چنین نکرده است.
5. در نصب اولیه، قطع نظر از ممنوعیت نصب قاضی معلق به سمت دولتی، صلاحیتهای فردی آقای مرتضوی برای تصدی صندوق تأمین اجتماعی و مادر شرکت عظیم وابسته به آن یعنی شستا توسط آقای وزیر نادیده گرفته شده است. ایشان فردی را به این مسئولیت منصوب کرده است که تخصص و تجربه مناسب را ندارد و از این جهت برخلاف قانون مدیریت خدمات کشوری عمل شده است. علاوه بر این:
الف. آقای سعید مرتضوی در سمت قبلی خویش یعنی دادستان تهران، متهم است و از حالت قضایی، تعلیق شده و پرونده اش هنوز مفتوح است.
ب. در گزارش تحقیق و تفحص مجلس از فاجعه کهریزک مقصر شناخته شده است.
ج. در تحقیق و تفحص از قوه قضائیه به دلیل تخلفاتش مقصر شناخته شده است. با این حال، چه ضرورتی برای نصب چنین فردی به این سمت و سپس تغییر اساسنامه برای حفظ او وجود داشته است؟
6. ممکن است این اقدامات وزیر، تبعیت از رئیس جمهور علی رغم میل باطنی خودش قلمداد شود. ولی این، عذر بدتر از گناه است. وزیری که برخلاف مصالح مردم و کشور قدرت مقاومت در برابر فشار ناحق را ندارد، نمی تواند مورد اعتماد مجلس باشد.
7.نقض توافق صورت گرفته مبنی بر تمکین از قانون
انتقاد مطهری از اظهارات سخنگوی شورای نگهبان: آقای کدخدایی فراموش نکند که با رای همین نمایندگان عضو شورای نگهبان شدند
نماینده تهران در جلسه علنی امروز مجلس از اظهارات اخیر سخنگوی شورای نگهبان درباره مصوبه ممنوعیت دوشغلهها انتقاد و خواستار حفظ شان مجلس از سوی هیات رییسه شد.
علی مطهری نماینده تهران در تذکری با اشاره به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان درخصوص مصوبه اخیر مجلس درباره ممنوعیت دوشغلهها، گفت: یکی از وظایف هیات رییسه مجلس حفظ شان و اقتدار مجلس و دفاع از حقوق نمایندگان و جایگاه قانونی مجلس است.
وی تصریح کرد: اخیرا سخنگوی شورای نگهبان درباره مصوبه ممنوعیت دوشغله ها، جمله ای را عنوان کرده اند که توهین به مجلس است. آقای کدخدایی گفته اند «ظاهرا نمایندگان فراموش کرده اند که بر اساس عقل و اصول شناخته شده حقوقی، قانون وضع کنند، نه احساسات و نگرش شخصی»!
نماینده تهران با بیان اینکه ما آقای کدخدایی را فردی معقول و معتدل می دانیم، تاکید کرد: اتفاقا به نظر من خود ایشان بر اساس احساسات اظهارنظر کرده اند. شاید چون این مصوبه شامل حقوقدانهای شورای نگهبان هم می شود، ایشان برآشفتهاند. ولی آقای کدخدایی نباید فراموش کند که براساس رای همین نمایندگان به عضویت شورای نگهبان درآمده اند، هرچند ما تصور می کنیم این اظهار نظر سهوی بوده است نه عمدی؛ اما هیات رییسه به وظیفه خود در حفظ شان مجلس عمل کند.
نطق میان دستور نمایندگان دستور کار امروز نمایندگان به روال هر جلسه علنی بود.
نماینده خرم آباد: با یک شلوار و یک پیراهن وارد نظام شدیم، مبادا ما پابرهنگان دیروز به اشراف امروز تبدیل شویم/نماینده شیراز: اختلافافکنی توسط هر گروهی جفا به نظام و مردم است
ضرغام صادقی نماینده شیراز در نطق میان دستور خود با بیان اینکه بدخواهان مردم و انقلاب هر انتخاباتی را طعمهای برای تلخ کردن کام دوستداران انقلاب و خوشخدمتی به دشمنان میبینند، گفت: تأخیر در انتخابات، کاهش مشارکت، دلسرد کردن مردم، امنیتی کردن فضای انتخابات، دامن زدن به اختلافات اقشار و گروههای سیاسی و عدم انتخاب فرد شایسته و اصلح از آمال و اهداف دشمنان نظام است.
وی خاطرنشان کرد: هر تلاشی از سوی هر شخص و گروهی که به اهداف و آرزوهای دشمنان کمک کند، غیرقابل بخشش است و در دادگاه الهی و مردم بدون پاسخ و عکسالعمل نخواهد بود و از حافظه تاریخ با هیچ عذر و بهانهای محو نخواهد شد و ننگ و نفرین ابدی را به دنبال خواهد داشت.
صادقی همچنین تصریح کرد: دوست داشتن اسلام، مردم و کشور رسالت تاریخی است و اختلافافکنی و تنشآفرینی توسط هر شخص و گروهی به اهداف دشمن، کمک و به مردم و نظام جفا و فشار اقتصادی و معیشتی جامعه را مضاعف و نسخه شفابخش اقتصاد مقاومتی را به فراموشی میسپارد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: مردم ایران مانند همیشه از این آزمون خطیر موفق بیرون خواهند آمد و تهدیدهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را به فرصتهای طلایی تبدیل خواهند کرد و مانند همیشه خط قرمز نظام را رهبری و مردم تعیین خواهند کرد و جا ماندن سیاسیون منفعتطلب را از قافله دلسوزان نظام جمهوری اسلامی مشاهده میکنند.
ابراهیم آقامحمدی نماینده خرم آباد هم در نطق میان دستور خود با بیان اینکه به هوش باشیم و غافل نشویم که یاران انبیاء هم بسیاری دچار غفلت شدهاند، اظهار داشت: ما در دینداری مقدم بر آنها نیستیم، آنجا که پرنده رفاه طلبی آرام بر بام خانه آنان لانه کرد و به تدریج کام آنان را با رانتهای موقعیتی شیرین کرد تا جایی که مساوات و قسط و عدل که در آغاز برای آن جنگیدند به صورت کلماتی کهنه نامفهوم و غیرقابل اعتنا در آمدند.
وی تصریح کرد: توده دین دار که در میان قطار رجال مقامدار کسی را نداشتند، در پیچ و خم زندگی تنها ماندند تا سرانجام بر طبقه جدید اشراف که از پابرهنهگان دیروز شکل گرفته بود، یورش بردند و علی (ع)را بجای خویش برگرداندند. اما روح رفاه زده و عرفی شده خواص که هریک اعوانی را نیز به دور خود جمع کرده بودند، عدل علی را تاب نیاوردند و انقلاب رفاهطلبان و فاسد شدگان بر حاکمیت عدل شکل گرفت و سر انجام چنان شد که علی را شهید و حکومت عدل را برانداختند و با حفظ ظاهر دین آن کردند که دینداران نکردند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر اینکه از گذشته عبرت بگیریم و تا دیر نشده است خود را با معیارها و روح انقلاب که محک است بسنجیم، خاطرنشان ساخت: ببینیم که بر سر عهدیم یا در حال خارج شدن از خط، بیاندیشیم آن روز که انقلاب پیروز شد چه داشتیم، کداممان اشراف زاده بودیم، با یک شلوار و یک پیراهن وارد نظام شدیم، قبل از انقلاب چه کسی به ما اجازه میداد که به وزارت و وکالت بیندیشیم؟ چه برسد که به آن دست پیدا کنیم.
آقا محمدی خاطرنشان کرد: امروز به برکت انقلاب خود، حاکم شدهایم و وزارت و وکالت و مدیریت را در کنترل خود داریم. مبادا ما پابرهنگان دیروز به اشراف امروز تبدیل شویم. ملت به ما اعتماد کرده که من و ما به آداب مسلمانی رفتار کرده و به فرهنگ انقلاب پایدار بمانیم و از پابرهنگان جدا نشویم که اگر غیر از این باشد حتی اگر ثروت قارون را هم جمع کنیم خدا نعمت آرامش را از ما میگیرد و زیانکار ترینیم.
موسوی لارگانی خطاب به رییس جمهور: گزارش دقیقی از سهام عدالت بدهید تا مردم بفهمند سهامدار کجا هستند/ چرا آمارهای اقتصادی دولت با زندگی مردم مطابقت ندارد؟
ناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان در نطق میان دستور خود با بیان اینکه مسائل اقتصادی به دلیل بیتوجهی و بیمهری مسئولان دولت مشکلاتی نظیر تورم افسارگسیخته و بیکاری را برای طبقه محروم جامعه به وجود آورده که به صورت لاینحل باقی مانده است، گفت: برخی از مشکلات به تحریمهای وحشیانه غرب برمیگردد، اما درصد زیادی از معضل فعلی جامعه به مشکلات ساختاری اقتصاد کشور و سوءمدیریتهای برخی مدیران باز میگردد.
وی خاطرنشان کرد: تأخیر در ارائه لایحه بودجه سالانه در چند سال گذشته تأثیرات گستردهای را برای وضعیت اقتصادی کشور داشته است و جای تعجب است که هر سال این تأخیرها تکرار میشود و نظر کارشناسان این است که این تأخیرها نتیجه انحلال سازمان برنامه و بودجه کشور است.
موسوی لارگانی خطاب به رئیس جمهور تصریح کرد: آقای احمدینژاد به راستی چرا سازمان برنامه و بودجه را منحل کردید، آیا نتیجه انحلال غیرکارشناسی و عجولانه آن سازمان، بیانضباطی گسترده در سطح ملی و استانی نبوده است.
نماینده فلاورجان ادامه داد: عدم بررسی تخصصی نتایج سفرهای گذشته استانی هیئت دولت به استانهای مختلف و ناتمام ماندن اکثر پروژههای مصوب دولت سبب شده تا هزینه تکمیل این پروژهها چند برابر شود. آقای رئیس جمهور! آیا اطلاع دارید که چند درصد مصوبات گذشته اجرایی شده و یا تنها به آمارهای بعضا نادرست مسئولان استانی اکتفا کردهاید، شما میدانید که تعدادی از مصوبات سفرهای استانی در استانهای مختلف هنوز اجرایی نشده است.
وی با انتقاد از برخی آمارهای ارائه شده از سوی دستگاه های دولتی، گفت: چرا آمار ارائه شده از سوی نهادهای اقتصادی دولت با زندگی مردم تطبیق نمیکند، وقتی شما اعلام میکنید که تورم 15 یا 21 درصد است، چرا این آمار با زندگی روزمره آحاد ملت مطابقت ندارد.
لارگانی خاطرنشان کرد: آقای احمدینژاد با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی چرا واردات کالا از کشور مدیریت نمیشود، حتما میدانید این واردات بیرویه بخش مهمی از کارگاهها و کارخانههای تولیدی مملکت را تعطیل کرده است، آیا از تعداد روزافزون بیکاران حاصل از این تعطیلیها مطلع هستید.
وی تصریح کرد: آیا با سیاستهای اقتصادی دولت فاصله فقیر و غنی کم شده است، آیا وعدههای مکرر مسئولان دولتی و شخص شما در زمینه ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری اجرایی شده است، از ایجاد اشتغال 205 میلیون شغل چه خبر.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان داشت: یک بار به صورت دقیق گزارشی از اجرای طرح سهام عدالت به مردم بدهید تا مردم بفهمند سهامدار کجا هستند. به راستی کاهش ارز پول ملی در 20 روز نتیجه چیست، آیا مصاحبه آذر ماه سال گذشته خود را به خاطر دارید که گفتید دلار حتی هزار تومان هم ارزش ندارد، حال چه شده است که دلار به 3500 تومان رسیده است؟!
نماینده فلاورجان ادامه داد: در حال حاضر که مردم با سختی زندگی میکنند، آیا باز هم باید ما میلیارد، میلیارد به فوتبالیستهای کشور پرداخت کنیم.
سید مرتضی حسینی نماینده قزوین هم از ناطقان امروز مجلس بود. وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری که فرمودهاند «دشمن برای ایجاد تفرقه سرمایهگذاری عظیمی کرده است»، گفت: برخی چه در جهان اسلام و چه در داخل به دنبال تفرقه مذهبی هستند و مانند استکبار و رژیم غاصب اسرائیل به جان هم افتادهاند.
وی ادامه داد: امروز برخی به دنبال تفرقه در داخل نظام هستند، سؤال اینجاست که چرا مسئولان توجه نمیکنند، چرا برخی به دنبال این هستند که نظام را زیر سؤال ببرند، چرا آنها جز تفرقه و ایجاد فتنهای دیگر چیزی را دنبال نمیکنند.
نماینده قزوین با اشاره به معضلات فرهنگی کشور، اظهار داشت: متأسفانه آقای رئیس جمهور در مجلس 1.5 ساعت و به دنبال آن 13 نماینده راجع به مسائل اقتصادی صحبت کردند که بجا و با اهمیت بود، در وضعیت اقتصادی کنونی همه باید به فکر قشر آسیبپذیر باشیم، چراکه دهکهای اول تا چهارم جامعه در وضعیت بسیار بدی به سر میبرند.
هشدار نسبت به استیضاح وزیر کشور + انتقاد به تداوم تاخیر دولت در ارائه لایحه بودجه/حاشیههای صحن علنی مجلس
تداوم تاخیر دولت در ارائه لایحه بودجه 92 تذکر برخی نمایندگان و نایب رییس مجلس را به همراه داشت.
حسین گروسی نماینده شهریار در تذکری به وزیر کشور و استانداری تهران، گفت: علی رغم اینکه مجلس همواره تلاش کرده در مساله وحدت پیشگام باشد، اما می بینیم که در آستانه هفته وحدت و در جلسه تودیع و معارفه یکی از فرمانداران حوزه انتخابیه در پاسخ به سوالی درباره عدم رعایت سهیمه معلولان با دیدگاه سیاسی به سوالات پاسخ می دهند.
وی تصریح کرد: آیا وقتی ما سوال می کنیم چرا سهیمه 3 درصدی معلولان رعایت نمی شود، این دخالت در کار اجرایی است؟ آیا وقتی می گوییم چرا 25 درصد سهمیه فرزندان شهدا و جانبازان در استخدام رعایت نمی شود و به جای آن افراد، بستگان خود را در برخی فرمانداری ها و استانداری ها به کار می برند، دخالت در دستگاه اجرایی است؟ آیا زمانی که می گوییم چرا 2 سال یک پست بخشداری سرپرست است، این دخالت در کار اجرایی است؟
نماینده شهریار گفت: بهانه می آوردند که اطلاعات به استعلام پاسخ نمی دهد، اگر وزارت اطلاعات کسی را تایید نمی کند، بعد از 3 ماه باید آن فرد را بردارند و فردی دیگر را معرفی کنند؟
گروسی به سوال خود از وزیر کشور در این باره اشاره کرد و افزود: من سوال خودم را دیروز به احترام هفته وحدت پس گرفتم. درحالیکه در همین سوال وقتی پرسیدیم چرا در جذب نیروها خارج از روال قانونی اقدام می شود، اشاره کردند ما جذب ایثارگران داشته ایم.
وی به تحقیق و تفحص از چند استانداری اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: در تحقیق و تفحصی که داریم و استانداری تهران هم یکی از آنها است با ذکر نام و دلایل بیان خواهیم کرد که اینگونه نیست. ما با فرمانداران و مسئولان اجرایی مشکلی نداریم. مشکلات ما ناکارآمدی برخی افراد و عدم رعایت قانون است.
گروسی با تاکید بر اینکه ما تغییر و تحول نمی خواهیم، خاطرنشان ساخت: مجلس خواستار اجرای قانون است و چنانچه تا دهه فجر به مشکلات ایثارگران و فرزندان شهدا و معلولان رسیدگی نشود، طرح استیضاح وزیر کشور را خواهیم داد.
این دولت لایحه بودجه را نمیدهد
نادر قاضی پور نماینده ارومیه نیز در تذکری با انتقاد از تاخیر دولت در ارائه لایحه بودجه 92 گفت: مجلس هفته بعد تعطیل است و نمایندگان تا 15 بهمن به مجلس نمی آیند. اینگونه دو ماه از زمان قانونی ارائه لایحه بودجه می گذرد و تنها 45 روز تا پایان سال باقی می ماند که براساس همان آینن نامه داخلی اگر همه این روزها را کار کنیم باز هم 5 روز را کم می آوریم.
وی تصریح کرد: پیشنهاد می کنیم هیات رییسه طرح بودجه 92 را بدهد این دولت لایحه بودجه را نمی آورد.
وی در ادامه به انتقاد یکی از نمایندگان نسبت به حضور علی بنایی مشاور رییس قوه قضاییه در صحن علنی، اشاره کرد و گفت: از دولت هر روز 100 تا مسئول به مجلس می آید، آن وقتی یک چهره ولایتمدار مانند آقای بنایی به مجلس می آید و مشکلات نمایندگان با قوه قضاییه را با کدخدامنشی حل می کند، برای برخی نمایندگان سنگینی دارد!؟
ابوترابی فرد نایب رییس مجلس نیز در پاسخ به این تذکر با بیان اینکه ارائه بودجه قوانین خاص خود را دارد و باید به صورت لایحه از سوی دولت ارائه شود، گفت: زمان کمی برای ارائه لایحه بودجه مانده و ما با محدودیت زمانی جدی روبرو هستیم. علاوه بر اینکه دولت باید در کنار لایحه بودجه لایحه یک دوازدهم را هم به مجلس ارائه کند.
همچنین میرهادی قره سید رومیانی نیز در تذکری با اشاره به اظهارات مطرح شده درخصوص حضور علی بنایی مشاور رییس قوه قضاییه در مجلس، عنوان کرد: با توجه به درخواست نمایندگان از کمیسیون قضایی درخصوص ایجاد تعامل بیشتر و تسهیل در روابط بین مجلس و قوه قضاییه کمیسیون قضایی این موضوع را به آیت الله آملی منتقل کردند و ایشان هم برای تسهیل در روابط بین دو قوه این محبت را کردند و جای تشکر دارد.
با وضع برخی قوانین دست دولت را میبندیم
احمد بخشایشی نماینده اردستان هم در تذکری نیز با بیان اینکه نحوه تعیین دستورات هفتگی مجلس توسط هیات رئیسه باید از روش انقباضی به روش انبساطی تبدیل شود، گفت: رویه فعلی نوعی دیکتاتوری است، ما باید مدیریت مجلس را طبق آئین نامه انجام دهیم.
وی همچنین با استناد به اصل 84 قانون اساسی که به وظایف قانونگذاری و نظارت بر اجرای قانون مجلس اشاره دارد، گفت: ما با تصویب قوانین متعدد دست دولت را میبندیم. درحالی که برخی قوانین ما نیاز به تصویب ندارد.
وی با بیان اینکه اشکالاتی درباره تبدیل شرکتهای دولتی به شرکتهای خصوصی وارد است، افزود: بنده نمیخواهم اسم ببرم اما یک مدیر فلان شرکت در سال 89، 58 میلیون تومان پاداش گرفته است که این رویه رویه درستی نیست.
بخشایش خاطرنشان کرد: سال گذشته دو نفر در سعادت آباد با یکدیگر درگیر شدند، این افراد که اتومبیل BMW داشتند بجای مراجعه به پلیس، به جان هم افتادند، این نشان می دهد که ما یک طبقه نوکیسه را در کشور تقویت میکنیم درحالی که قرآن به ما سفارش کرده است که نظارت خود را بصورت دقیق انجام بدهیم و اجازه ندهیم بی عدالتی حاکم شود.
ابوترابی در پاسخ به تذکر نماینده اردستان گفت: دستور هفتگی مجلس براساس گزارشهای کمیسیونهای تخصصی مجلس وضع میشود و درباره دستورهای جلسه نیز باید بگویم که روسای کمیسیونها در جریان این امور هستند.
وی درباره رعایت آئین نامه توسط هیئت رئیسه نیز گفت: ما ادعا نمیکنیم که حقوق نمایندگان بطور دقیق استیفا و رعایت میشود، اما تلاش ما این است که حقوق نمایندگان رعایت شود. البته باید بگویم که برخی تذکرات درباره دستور جلسه نیست و ما برای استماع آن معذوریت داریم لذا تقاضا داریم همکاران با هیئت رئیسه همکاری کنند.
/29220
نظر شما