مرتضی آقاتهرانی با بیان اینکه اگر اصولگرایان نامزد اصلح معرفی کنند مستقل نمیآییم، گفت: اگر در جبهه پایداری شخص بهتری باشد او را تشویق به حضور میکنیم چرا که برای ما فقط «اصلح» مهم است.
وی در گفتگو با فارس به برخی مسائل پیرامون برنامه محوری رییس جمهور آینده، گفتمان جبهه پایداری در انتخابات آتی، انتخابات آزاد و ... پرداخته است.
اهم اظهارات دبیرکل جبهه پایداری را در ادامه بخوانید:
• در صورتی که افراد در خودشان صلاحیت ببیند به طور طبیعی برای انتخابات کاندیدا می شوند. یعنی طبیعی است که افراد مختلف به دلیلی احساس می کند باید بیایند، آیا هر کس آمد باید بگوییم بفرما؟ کجای دنیا اینگونه است و کدام عقل سلیمی حکم می کند هر کسی خواست بیاید، بگوییم باشد؟ اصلاً چنین چیزی شدنی نیست.
• من تعجب میکنم بحث انتخابات آزادی که بعضیها مطرح کردند یعنی چه؟ یعنی شورای نگهبان نظارت نکند، هر کس کاندید شد بیاید و برود. مردم هم همینطوری رأی دهند. این شدنی است؟ اینکه هر کسی هر چه خواست بگوید. پس برای چه رأیگیری، انتخابات و قانون گذاشتیم؟ بگوییم آزادی سر چهارراه هر کس هر طور خواست برود و بیاید. کجای دنیا اینگونه است؟ آزادی بدون حد و حدود معنا ندارد و شدنی نیست. این به معنای هرج و مرج است. به اعتقاد بنده هر جایی ضابطه و قانون دارد، شاید قانون درست هم نباشد، ولی آن هم باید اصلاح شود و راهکار خودش را دارد.
• الان بعضیها شعار قانونمداری میدهند، من قبول دارم خوب است ولی هر چیزی که آنها بخواهند قانون است و هر چیزی که آنها نخواهند قانون نیست. قانون اساسی گفته مجلس اینگونه باید اداره شود و شورای نگهبان هم باید طبق ضوابط، قوانین را قبول کند. آنها هم باید قانونی را که رد میکنند با دلیل باشد.
• افرادی این بحث(انتخابات آزاد) را پراندهاند و برخی آقایان هم در واقع باید از چیزی که گفته شده تعریف کنند! آنها باید تعریف کنند که طبق چه قانونی این حرف را می زنند. هیچ کس نباید تخلف کند. با هر کسی باید طبق قانون برخورد شود. اگر خلاف ضابطه است بروند شورای نگهبان شکایت کنند اگر هم تخلف نیست پس چه میگویند؟ حرفی که می زنند باید طوری باشد که عقلا بپسندند متوجه نمی شوم منظور از انتخابات آزاد چیست؟
• مردم باید آزاد باشند. اگر کسی به مردم پول بدهد برای رای دادن این تخلف است؛ یعنی اگر کسی بخواهد شناسنامهها را بخرد و به مردم قولهای بیراه بدهد تخلف کرده است و ثابت شود شورای نگهبان پیگیری میکند و اگر رای هم آورده باشد، شورای نگهبان رای آن را باطل میکند.البته به خاطر حفظ حرمت شخص ممکن است در بوق و کرنا هم نکند.
• این حرف (انتخابات آزاد) را زدن یعنی ما از بیخ نه قانون اساسی را قبول داریم و نه میخواهیم درست عمل کنیم؛ این اشتباه است. کشور الان 30 سال از آن میگذرد و تجارب مختلف دارد، اصول و برنامه دارد و کاملتر شده است و این حرف،حرف آخر است. همیشه قانون داشتن بهتر از بیقانونی است. قانون بد بهتر از بیقانونی است
• افراد میتوانند با هم ائتلاف کنند و بگویند به ما سه نفر رای بدهید. اینطور که گفتند و شنیدیم، قرار است سه نفری بیاییند، شاید منظورشان این است که همدیگر را کسر و انکسار کنند. یعنی هر کدام ممکن است یک حسنی داشته باشد و یکی ممکن است نقطه ضعفی داشته باشد وقتی این سه تا با هم بیایند شاید بتوانند همدیگر را جبران کنند.
• نکته این است در انتخابات ریاست جمهوری مردم به ائتلاف رای نمیدهند.
• در پاسخ به این سوال که« حداد عادل که رابطهای با جبهه پایداری دارد، در انتخابات مجلس در لیست پایداری بود، در حال حاضر صحبتی با پایداری نکرده؟»: راه صحبت که باز است و بین دوستان گفتگو به شکل طبیعی اتفاق میافتد ولی وقتی که ائتلافهای اینگونه پیش میآید یک مشکلاتی به دنبال دارد. سه نفر عهد بستند؛ حالا ما باید چه بکنیم؟ اگر این سه نفر را بپذیرید آن وقت میشود وحدت، اگر نپذیرید میشوید جزء کسانی که دارند اختلاف راه میاندازند؟ اینگونه است؟
• جلسه اخیر حدادعادل در خدمت آقای مصباح، در مورد اسلامی کردن دانشگاهها بوده که کمیسیون آموزش تحقیقات مجلس، خدمتشان رسیدند که آقای حداد نیز جزء یکی از آنها بود. دفتر ایشان برای افراد مختلف باز است. طبیعی هم است، فرض کنید 15 نفر کاندیدا شوند، شما 15 نفر را در این ائتلاف میآورید؟ اگر آوردید میخواهید چه کنید؟ اگر یکی را نیاوردید چه میشود؟ آیا به او اجازه کاندیداتوری نمیدهید؟این تجربه قبلاً نشان داده شده آنهایی که 5 نفر با هم آمدند و قرار گذاشتند، یکی از آنها رفته کنار و باقی ماندند بنابراین چه باید بکنیم؟ معتقدم خیلی تجربه خوبی نبود و این مدل حسن و معایبی دارد.
• ما اگر ببینیم کاندیدای اصلح در بین معرفیشدگان است، دلیلی ندارد کسی را جداگانه بفرستیم اما اگر ببینیم کسی نیست میگردیم و درخواست و دعوت میکنیم. باید برویم آدمی را پیدا کنیم که شاخص ها را داشته باشد. معمولاً اینهایی که خیلی آدمهای درستی هستند، زیر بار این کار نمیروند. چون خیلی تعهد بزرگی است، کسی خیلی عاشق این کار نیست. باید رفت از افراد دعوت کرد و خواست که بیایند. برای مجلس هم اینگونه بود و ما دنبال برخی افراد می رفتیم و دعوت میکردیم. خیلی از آنها نیز هستند که احساس وظیفه میکنند و میآیند.
• ما به عنوان اینکه الزاماً از داخل خود جبهه باشد قبول نداریم. اگر داخل جبهه فرد بهتری داشته باشیم وی را تشویق میکنیم که بیاید. طبیعی است اگر ببینند صلاحیت دارد خوب است و دعوت میکنند. من با این کار موافق هستم. دعوت از افرادی که واقعاً صلاحیت دارند اشکالی ندارد. چرا نرویم و به آنها بگوییم شما بیایید و ما حمایت میکنیم؟
• در پاسخ به این سوال که« الان دو تا گزینه الهام و جلیلی در جبهه پایداری مطرح هستند نظر شما چیست؟از نظر شما کدامشان اصلح است و شما تصمیم به این گزینه ها دارید؟»: خیر، ما هنوز کسی را انتخاب نکردیم. تصمیم داریم، جلسات هم وجود دارد و راجع به دوستان صحبت میشود.
• در پاسخ به این سوال که« جبهه پایداری ممکن است با دولت به گزینه مشترک برسد؟»: ممکن، محال نیست اما برای ما اصلح مهم است و نکته این است که باید به کسی برسیم که اصلح باشد و اگر برسیم واقعاً کمک میکند.
• نام همه کسانی که در حال حاضر در جبهه مطرح هستند را برای بررسی و به برخی افراد دادهایم تا آنها نیز ببینند، حتی ما نام برخی افراد را که ممکن است به انتخابات نیایند و یا ما با آنها حرف نزده باشیم را هم بررسی میکنیم و به آنها نمره میدهیم.
• کارآمدی و ولایتمداری برای ما مهم است، اینکه رئیسجمهوری بتواند خدمت کند، متدین و با تقوا بوده، نظام و اسلام برای وی مهم باشد و به شهدا تعهد داشته باشد برای ما اهمیت دارد نه اینکه فقط کارآمد باشد چراکه تعهد، تدین و مکتبی بودن حائز اهمیت است.
/27220
نظر شما