محمود عزیزی: «مصلحت نبودن استیضاح» کلید واژه ای است که مخالفان آن در گفت وگو هایشان بر آن تاکید می کنند. در شرایطی که کشور با مشکلات اقتصادی مواجه است، عمده نظر مخالفان استیضاح شیخ اسلامی وزیر کار، آن است که این موضوع به مصلحت کشور نیست.
در دیگر سو، موافقان استیضاح عدم تکمین به قانون را دلیل اصلی خود برای استیضاح می دانند و می گویند موضوع ریاست مرتضوی بر سازمان تامین اجتماعی چندان به این مساله ربطی ندارد.
با توجه به آیین نامه جدید مجلس، امکان لغو شدن استیضاح شیخ الاسلامی وجود دارد، اما ظاهرا رئیس جمهور بنای حمایت از وزیر خود را دارد. عضو هیات رئیسه مجلس خبر داده که محمود احمدینژاد برای دفاع از عبدالرضا شیخالاسلامی، فردا صبح به صحن علنی مجلس خواهد آمد.
لغو برنامه های رئیس جمهور
فارس هم در خبری از «لغو سفر رئیس جمهور به استان آذربایجان شرقی به منظور افتتاح چند پروژه عمرانی» خبر داده است تا فردا بار دیگر رئیس جمهور به همراه لطف الله فروزنده، حجت الاسلام میرتاج الدینی، سیدحسن موسوی و سیدشمس الدین حسینی وزیر اقتصاد و دارایی راهی مجلس شود.
طرح استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی 4 بهمن ماه جاری با امضا 18 نفر از نمایندگان مجلس اعلام وصول شد و قرار است فردا در دستور کار مجلس قرار بگیرد.
اگر چه امضا کنندگان استیضاح بر نظر خود پا می فشارند، اما فضای مجلس را در این میان نمی توان پیش بینی کرد.
بعد از اعلام این استیضاح بود که تشکل های کارگری و برخی نمایندگان به حمایت از مرتضوی برخواستند و استیضاح کنندگان را به قربانی کردن مصالح ملی متهم کردند.
رفت و آمد امضاهای یک استیضاح
در آستانه جلسه فردای بهارستان، مصری سخنگوی هیات رئیسه از کم شدن تعدادی از امضاهای استیضاح کنندگان خبر داده است، اماحسین سبحانینیا می گوید: «تاکنون که امضاهای این استیضاح از حد نصاب نیفتاده. البته صحبتهای ضد و نقیضی نیز در خصوص افزایش و کاهش امضاها مطرح بود.»
نماینده مردم نیشابور به خانه ملت گفته است: در ابتدا 18 نفر از نمایندگان خواستار استیضاح شیخالاسلامی بودند که آقای جهانگیرزاده به عنوان مسئول استیضاحها در هیئت رئیسه مجلس اعلام کرده در حال حاضر تعداد امضاها اضافه نیز شده شده است. جهانگیرزاده دیگر عضو هیات رئیسه هم به فارس گفته است که آخرین تعداد امضا ها 20 عنوان بوده است.
تکرار یک تجربه
آیا استیضاح شیخ الاسلامی، سرنوشتی چون حاجی وزیر آموزش و پرورش دولت اصلاحات پیدا می کند؟ در اواخر دولت اصلاحات هم مجلس هفتم پس از رای به استیضاح احمد خرم وزیر راه، به دنبال استیضاح حاجی وزیر وقت آموزش و پرورش بود. اقدامی که در نهایت پاستور نشینان به دلیل توصیه های رهبر انقلاب و نزدیک بودن پایان عمر دولت از آن منصرف شدند. موضوعی که اتفاقا محمدرضا میرتاج الدینی معاون قانون اساسی رئیس جمهور در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی دولت هم بدان اشاره و با تاکید بر اینکه استیضاح در شرایط و زمان کنونی «به صلاح کشور نمی باشد» افزوده است: «وقتی عده ای از نمایندگان در زمان مجلس هفتم و ماه های پایانی دولت هشتم قصد استیضاح وزرایی را داشتند، شورای مرکزی اصولگرایان وقت، این اقدام را به صلاح کشور ندانست از طرفی هم مقام معظم رهبری به مجلس وقت توصیه کردند که در این ماه های پایانی دولت برداشتن وزیر نه تنها مشکلی را حل نمی کند، بلکه این اقدام خود مشکل ساز است.»
نظر شما