قاسم محب‌علی، کارشناس جهان عرب از دلایل کاهش پشتیبانی کشورهای غربی از گروههای معارض سوری می‌گوید.

قاسم محب‌علی، کارشناس جهان عرب در گفتگویی با خبرآنلاین با موضوع بررسی تحولات سوریه و تعرض رژیم صهیونیستی به مواضع دمشق، در پاسخ به سوالی پیرامون دلایل کاهش کمک‌های غربی به معارضین سوریه گفت: تا زمانی که تحولات جهان عرب در مصر و تونس در جریان بود جایی و نشانی از بازگشت افراط گرایی‌های مذهبی و نیروهای نزدیک به القاعده وجود نداشت. حتی در یمن ماهها مردم در خیابان بودند و به رغم اینکه مردم در یمن اکثراً مسلح هستند و سلاح در اختیار دارند باز هم مشکل چندانی از نفوذ آنها و تبدیل آن به اختلافات و تهدید وجود نداشت. اما از آغاز بحران لیبی به بعد شاهد بازگشت نیروهای افراطی اسلامی به صحنۀ مسائل سیاسی و درگیری‌ها در خاورمیانه بودیم. در سوریه این مسئله به اوج خود رسید. اینکه چه نیروهایی پشت این گروهها هستند و یا چه کسانی از بازگشت افراطی‌های اسلامی منتفع می‌شوند، همچنان سوال مهمی است، اما می‌توان گفت نیروهایی که از روند دمکراسی در خاورمیانه سود نمی‌بردند حتماً از بازگشت افراطی‌ها به منطقه سود می‌برند.
این کارشناس جهان عرب افزود: برخی از این افراط گرایی‌ها تغییراتی را در میان مردم و در میان دولتهایی که خواهان حمایت از روندهای دمکراسی هستند، به وجود می‌آورند. طبیعتاً افراط گرایی و جایگزین شدن دولت‌های فعلی با دولتهای افراطی تهدید بیشتری را برای آنها به همراه دارد. از این رو طبیعی است که هم اروپایی‌ها و هم آمریکایی‌ها احتیاط بیشتری در کمک به نیروهای مخالف بشار اسد به خرج می‌دهند و یا در ارسال کمک گزینشی عمل کنند و یا به گونه‌ای عمل کنند که سلاح و کمکها به دست نیروهای افراطی نرسد. ملاحظات مذکور سبب ایجاد تغییراتی در سیاست‌های حامیان مخالفان بشار اسد شده است.
5252

کد خبر 275770

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۹:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۰
    0 2
    رهبر حزب الله لبنان بدرستي گفت كه غرب براي نيروهاي جهادي در سوريه كمين درست كرده و اگر هم به موفقيتي برسند انگاه برادر كشي انان تازه شروع خواهد شد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین