دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: دبیرخانه بیداری اسلامی تلاش میکند تا ضمن نزدیک کردن دیدگاههای مسلمانان عالم، کشورهای اسلامی را به قدرتی بزرگ در جهان تبدیل کند.
علیاکبر ولایتی که در دبیرخانه دائمی مجمع جهانی بیداری اسلامی با تعدادی از اصحاب رسانه افغانستان، یمن و تونس دیدار داشت، خاطرنشان کرد: برخلاف آن چه مخالفان اسلام تبلیغ میکنند، وقایعی در کشورهای عربی شاهد آن بودیم، حاکی از آن است که مسلمانان به سمت ارزشهای اسلامی خود بازگشتهاند.
او افزود: نکته قابل توجه این است که در تمام کشورهایی که بیداری اسلامی رخ داده، تمام شعارها اسلامی بوده و اگر هم در این کشورها انتخاباتی برگزار شود، عموما اسلامگرایان پیروز خواهند شد.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل یکی دیگر از اهداف دبیرخانه بیداری اسلامی را گفتوگو میان شخصیتهای برجسته کشورهای اسلامی، اصحاب رسانه و متفکران این کشورها با یکدیگر دانست و گفت: این دبیرخانه تلاش میکند تا با ایجاد شناخت متقابل در جهت ایجاد تفاهم بین امت اسلامی گام بردارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوال یکی از اصحاب رسانه یمن مبنی بر این که آیا ایران قصد ندارد کار تازهای برای وحدت کشورهای اسلامی انجام دهد؟ عنوان کرد: ما امروز شاهد بازگشت مسلمانان به آرمانهای اسلامی هستیم و دیدیم که چگونه لیبرالیسم در کشورهای اسلامی و جهان سوم شکست خورد، همین امر نیز نشان میدهد که مسلمانان باید با آرمانهای اسلامی پایبند باشند و یکی از مهمترین نتایج انقلاب اسلامی ایران نیز این بود که ایران امروز بسیار قدرتمندتر از ایران قبل از انقلاب است. پیشرفتهای ما در این 34 سال کاملا مشخص است چراکه جمهوری اسلامی ایران یکی از 19 کشور هستهای دنیاست، همچنین جزو معدود کشورهایی است که موشکهای پیشرفته دارند و میتوانند سفینه به فضا بفرستند. با این حال با تمام این پیشرفتها، مردم ما همچنان به اعتقادات اسلامی خود پایبند هستند.
ولایتی تاکید کرد: ایران همواره پرچمدار احیای ارزشهای اسلامی بوده و تشکیل اجلاس بیداری اسلامی دعوت از علما و اندیشمندان سایر کشورهای اسلامی برای مشارکت در مجموعهای است که شامل تمام کشورهای اسلامی میشود و برگزاری همین اجلاسها حکایت از عزم ایران برای مشارکت سایر کشورهای اسلامی دارد.
در بخش دیگری از این نشست ولایتی در پاسخ به سوال یکی از اصحاب رسانه افغانستان با طرح این پرسش که اقدامات عملی شما (دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی) درخصوص بیداری اسلامی چیست و آیا به عقیده شما آیا در این کشورها باید حاکمان فاسد تغییر کنند یا این که اول مردم در خود تغییری ایجاد کنند؟ گفت: مردم ایران مسوول رسیدگی به امور خود هستند ولی از سوی دیگر دعوت مسلمانان وظیفه ما بوده و ما قصد داریم با استفاده از شرایط و مقتضیات کشور خود، از مسلمانان سایر کشورها برای گفتوگو دعوت کنیم.
او ادامه داد: همه ملل اسلامی باید به استقلال واقعی دست یابند و تحت نفوذ بیگانگان نباشند و به عقیده من، اگر حاکمان یک کشور به خاطر منافع آمریکا منفعت مردم خود را نادیده بگیرند، این کشور به استقلال حقیقی دست نیافته است.
همچنین در بخش دیگری از دیدار دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی با جمعی از اصحاب رسانه کشورهای اسلامی، یکی از میهمانان تونسی این جلسه سوالی درخصوص تعارض سیاستهای برخی از کشورهای اسلامی در قبال دموکراسی در سوریه مطرح کرد.
ولایتی در پاسخ به این سوال خاطرنشان کرد: تغییرات و تحولات در کشورهای اسلامی به سادگی صورت نمیگیرد. با این حال مردم سوریه خواهان اصلاحاتی هستند و قصد دارند درباره سرنوشت خود تصمیم بگیرند و دولت این کشور نیز اعلام آمادگی کرده که تغییراتی را در سیاستهای خود ایجاد کند. حال این تغییرات به تندی انجام میشود یا به کندی انجام میگیرد.
وی با بیان این که آمریکا، اسراییل و برخی کشورهای مرتجع عرب از معارضان سوری حمایت کردهاند، گفت: در ابتدا کشورهایی مانند مصر نیز علیه دولت سوریه گام برمیداشتند ولی پس از مشاهده تلاشهای غرب برای رساندن تسلیحات و پول، به برخی از معارضان داخلی و خارجی سوری و تلاش آنها برای کشتار مردم و بمبگذاری در مناطق مسکونی، در سیاستهای خود تجدیدنظر کردند.
او تاکید کرد که کشورهای اسلامی نباید فراموش کنند که سوریه بیش از چهل سال محور مقاومت در برابر اسراییل بوده و زمانی که مبارزان حماس در هیچ کشور عربی اجازه ورود نداشتند، سوریه آنها را پذیرفت و بهعنوان یک پایگاه مقاومتی در مقابل رژیم صهیونیستی عمل کرد.
ولایتی در پایان این نشست، با بیان این که انجام فعالیتهای فرهنگی و تبلیغاتی برای تعامل میان کشورهای اسلامی بسیار تاثیرگذار بوده است، عنوان کرد: بدون تردید امر به معروف و نهی از منکر از واجبات اسلام بوده و ما در مجمع جهانی بیداری اسلامی تلاش میکنیم در جهت رسیدن به این امر، گام برداریم.
27219
نظر شما