ایسنا نوشت:

تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: الان ممکن است بگویند یک کاندیدا هزار تخلف داشته است ولی این تخلف‌ها در رای آوردن و نیاوردنش و ماندن و نماندنش در عرصه انتخابات چه تاثیری دارد؟
حجت الاسلام مجتبی ذوالنور در خصوص بداخلاقی‌های سیاسی و انتخاباتی گفت: در جوامعی که دموکراسی وجود دارد و نظام‌های سیاسی مردم سالار، چون رای مثبت و منفی مردم در حاکم شدن جریانات سیاسی و یا افراد تاثیر دارد، تلاش و تبلیغات برای جلب نظر مردم امری طبیعی است.

وی افزود: منتها در هر جامعه‌ای که معنویت، دین‌داری و اصول ارزشی، اخلاق، عدالت و انسانیت و جوانمردی و مروت عمیق‌تر و محکم‌تر است، معمولا انصاف بهتر رعایت می‌شود و عدول از موازین اخلاقی تهمت و تخریب و اتهامات نابجا اتفاق نمی‌افتد و درمقابل اگر در جوامع هرچه از این اصول و ارزش‌ها دوری حاصل شود به همان میزان در عملکرد سیاسیون و نوع رفتار و تبلیغات و رقابت آنها اثرش بروز و ظهور پیدا می‌کند.

ذوالنور تاکید کرد: متاسفانه بعداز ادواری که پشت سر گذاشتیم شاهد بودیم آدم‌هایی که کمتر به مسائل اخلاقی پایبند بودند مثل دوران اصلاحات، رقابت‌ها و مجادلات سیاسی برایشان اهمیت داشته و زدن طرف مقابل برایشان خیلی مهم نبوده و از دایره عدالت و انصاف خارج شده‌اند و جوامع‌شان مشکل پیدا کرد.

این کارشناس مسایل سیاسی تصریح کرد: امروز هم می‌بینیم از سوی برخی از آقایان اصلاح طلب و کسانی که گرایشات غلیظ سیاسی دارند و به محوریت دین و اخلاق کمتر توجه می‌کنند، تخریب‌ها و تهمت‌ها و بداخلاقی‌ها در جامعه ما بیشتر شده است.

ذوالنور با بیان اینکه در آستانه انتخابات گروه‌های سیاسی به همین شکل رو در روی هم قرار می‌گیرند و برای خارج کردن رقیب از صحنه گاهی به تهمت و تخریب و توهین متوسل می شوند، گفت: لذا این یک شگرد نخ نما شده و کهنه و البته طبیعی در جوامعی است که اخلاق و تدین و تقوا محور عرضه آنها به مردم نیست.

وی ادامه داد: بنابر این راه درمان این موضوع این است که ما به موازین اخلاقی و اعتقادی پایبندی بیشتر داشته باشیم و نگاهمان به قدرت همانند نگاه امام علی(ع) باشد.

این کارشناس مسایل سیاسی خاطرنشان کرد: طبیعی است انسان منصف و متدین و انسانی که انگیزه‌اش خدمت به خدا و خلق و دین خداست در رقابت‌های سیاسی دعوا و جنجال ندارد و نمی‌گوید هدف وسیله را توجیه می‌کند و با هر قیمتی باید به قدرت رسید، فقط وظیفه عرضه خودش را دارد.

ذوالنور ادامه داد: این عرضه کردن شامل چند مرحله است، ابتدا اعلام آمادگی برای پذیرش یک مسئولیت است، مرحله بعد ارائه برنامه‌هایی است که برای تعالی آن جایگاه دارد و سوم هم ارایه شیوه‌ها و روش‌ها و دیدگاه‌ها و نظرات فرد است که مردم بتوانند به درستی ارزیابی و انتخاب کنند.

وی اظهار داشت: متاسفانه امروزه تبلیغات انتخاباتی به صورت یک قیف وارونه درآمده است، در جوامع دینی و اعتقادی و اخلاقی، طرف فقط وسیله عرضه خودش است و انتخاب به عهده مردم است ولی امروز به شکلی شده است که برخی با تبلیغات راست و دروغ و توسل به صاحبان زر و زور و ثروت و قدرت و غوغاسالاری و جوسازی و عملیات روانی و تخریب طرف مقابل، سعی می‌کنند به قدرت برسند که این در نظام دینی و در آموزه‌های دینی ما جایگاهی ندارد بنابر این نیاز به تجدید نظر در این عرصه است.

این کارشناس مسایل سیاسی با بیان اینکه شورای نگهبان و مجلس هم می‌توانند در این زمینه ورود کنند و شرایطی تعیین کنند، گفت: به عنوان مثال مصداق‌های ورود زودهنگام به انتخابات و شگردهای تبلیغاتی غلط را تعیین کنند و برای ممنوعیت‌هایی که تعیین می‌کنند، ضمانت اجرایی بگذارند.

ذوالنور تاکید کرد:‌ الان ممکن بگویند یک کاندیدا در عرصه انتخابات هزار تخلف داشته است ولی این تخلف‌ها در رای آوردن و نیاوردنش و ماندن و نماندنش در عرصه انتخابات چه تاثیری دارد؟ باید ابتدا ضوابط و مصادیق تخلف تعیین و سپس برای آن ضمانت اجرایی مشخص شود.

وی افزود: امروز نه ضوابط و تخلفات به صورت جامع تعیین شده و نه برخوردی صورت می‌گیرد، بنابراین باید یک ضمانت اجرایی داشته باشیم.

این کارشناس مسایل سیاسی در پایان تصریح کرد: باید سعی کنیم در تعالی فرهنگ دینی و اعتقادی و انسانی جامعه فرهنگ سازی کنیم تا خود افراد و گروه‌های سیاسی نسبت به این امور پایبند باشند و خلاف آن باید در صدا و سیما و مراکز آموزش ما به عنوان یک ضد ارزش مطرح شود که اگر این کاندیدا و جریانی وارد آن عرصه شد بداند بازتاب منفی در بین مردم دارد.

/2727

کد خبر 276890

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین