به گزارش خبرآنلاین، شنبه شب گفتگوی ویژه خبری امشب شبکه دو سیما با حضور «محمدحسن ابوترابی فرد» و «محمدرضا باهنر» نواب رییس مجلس برگزار شد.
محمد حسن ابوترابی فرد در یک دقیقه پایانی این برنامه تلویزیونی اظهار داشت: از سید حسن نصرالله سوال شد که چرا شما در کشوری که ادیان مختلف هستند و توطئه های آمریکا وجود دارد وحدت دارید و حزب الله محور مقاومت و وحدت شده است، ایشان پاسخ داد چون ما برای رقبایمان بیشتر از وزنی که دارند وزن قائل می شویم.
نماینده تهران تصریح کرد: یعنی ما برای دولت بیش از وزن خودش وزن قائل شویم، دولت برای مجلس بیش از وزن قانونیش وزن قائل شود، برای رقبای سیاسی وزنی که دارند وزن قائل شویم، این تعامل را ارتقا می بخشد و زمینه وحدت را به طور جدی فراهم می سازد.
ابوترابی فرد در این برنامه با بیان اینکه تمامی تهدیدها در سالهای بعد از پیروزی انقلاب به فرصت تبدیل شده است، گفت: برای مثال اگر تهدید تحریم و سخنان دور از خرد مسئولان ارشد آمریکا نبود 22 بهمن با این عظمت خلق نمی شد، 22 بهمن یک فرصت طلایی برای ملت ایران بوجود آمد آیا این 22 بهمن ثمره آن تهدید نبود؟
وی در ادامه از وابستگی بودجه به نفت انتقاد و تصریح کرد: آقای باهنر سالهاست در مجلس بودند و دیدند، آیا یکبار بوده که در زمان بررسی بودجه در کمیسیون تلفیق نگاه دولت یا مجلس معطوف به این باشد که هزینهها را به حداقل کاهش دهیم؟ یا بخواهیم رابطه هزینههای کشور با درآمدهای نفتی را کاهش دهیم؟، همیشه نگاه مان این بوده که این رابطه را افزایش دهیم.
نایب رییس مجلس این رویه را برخلاف قوانین برنامه چهارم و پنجم توسعه دانست و گفت: برخلاف سیاستهای ابلاغی مقام رهبری و برخلاف سیاستهای کارشناسان و صاحب نظران که بر غلطی این رویه مهر تایید میزدند اما در مقام عمل ما به سمت افزایش وابستگی میرفتیم. بودجه امسال که باید نزدیک به 100 تا 105 هزار میلیارد تومان باشد از این عدد بیش از 95 هزار میلیارد تومان که بخش عمده آن از نفت تامین می شود به بودجه جاری مربوط می شود. با اینکه در برنامه چهارم قرار بود رابطه بودجه با نفت قطع شود در برنامه پنجم این پیش بینی شده بود.
ابوترابی فرد با بیان اینکه تحریم یک فرصتی فرا روی ما قرار داده که دولت و مجلس با هم نگاهی اجماعی به مشکلات اقتصادی کشور دارند، اظهار داشت: نگاهی که براساس آن باید تلاش کنیم با مدیریت هزینههای جاری، با افزایش درآمدهای غیرنفتی رابطه بودجه سال 92 با درآمدهای نفتی به حداقل کاهش دهیم این یعنی تغییر ریل حرکت اقتصاد ایران این یعنی ارتباط پایدار که نقش کلیدی در مدیریت و کنترل تورم دارد. این یعنی بزرگ شدن صندوق توسعه ملی، یعنی بزرگ شدن عقبه اقتصادی کشور این صندوق موتور اقتصاد کشور است.
افزایش نرخ دلار ریشه سیاسی دارد نه اقتصادی
نماینده تهران با بیان اینکه افزایش نرخ دلار ریشه های اقتصادی ندارد، افزود: اینکه می بینید منطقه یورو در حال فروپاشی است و رشد اقتصادی منطقه یورو به یک و نیم درصد کاهش پیدا کرده این ریشه اقتصادی دارد. اگر رشد منفی تورم ژاپن مثبت می شود به خاطر سونامی است که اقتصاد آن را تحت تاثیر قرار داده است.
ابوترابی با اشاره به اینکه وزیر اقتصاد اسبق آلمان می گوید آمریکا دیگر نمی تواند به عنوان یک ابر قدرت مدیریت مالی جهان را در دست داشته باشد و اقتصادش در حال تزلزل است، تصریح کرد: بعد مثال می زند و می گوید کشوری که بیش از 400 میلیارد دلار اوراق قرضه اش دست کشوری به نام چین است چگونه می تواند در آینده اقتصاد دنیا نقش ایفا کند.
وی با تاکید براینکه ایران کمترین بدهی خارجی را در سطح جهان دارد، گفت: اقتصاد جمهوری اسلامی ایران امروز کمترین بدهی خارجی را دارد و مشکلات اقتصادی ما مانند نرخ افزایش نرخ ارز ریشه در چالش های اقتصادی ندارد ریشه در چالش های سیاسی دارد.
مشکلات اقتصادی با اقتدار سیاسی حل می شود نه گفتمان با آمریکا
نایب رییس مجلس تاکید کرد: تصمیمی که دولت امارات در تبدیل دلار به درهم گرفت همان زمان اثرش را در افزایش نرخ دلار گذاشت. این یعنی تصمیم گیری سیاسی در اقتصاد تاثیرگذار بوده است. تحلیل بانک مرکزی، اجازه ندادن انتقال پول به کشور و ...اقدامات سیاسی است که تاثیر گذار بر نرخ دلار بود و این موضوع را تنها با اقتدار سیاسی که رهبری بر آن تاکید داشتند حل می شود نه با گفتمان با آمریکا!
ابوترابی با تاکید براینکه باید با افزایش اقتدار سیاسی این معضلات اقتصادی را حل کنیم، اظهار داشت: باید در گفتمان قدرت قرار بگیریم، 22 بهمن این قدرت را خلق کرد و انشاالله وحدت حداکثری روسای سه قوه و دیگر مسئولان این قدرت را خلق می کند.
نماینده تهران ادامه داد: امروز تقریبا تمام کالاهای تولید داخل توجیه صادرات دارد و مشتریانش خارج از کشور منتظر خریداری هستنند امروز کالای ما به قیمت دوبرابر گذشته به ریال فروخته می شود اینها فرصت است. دیروز بازار تهران میدانی برای عرضه کالاهای خارجی بود اما امروز به شدت ورود کالاهای مصرفی به کشور به حداقل خود رسیده است.
نایب رییس مجلس در ادامه با اشاره به اینکه مرکز مبادلات ارزی باید نیازهای ارزی کشور را تامین کند، خاطرنشان ساخت: باید مشکلات ارزی را مدیریت کرد این مطالبه جدی مجلس است و دولت هم بر آن تاکید دارد.
وی با بیان اینکه کشور ما در مقایسه با جامعه جهانی بالاترین سطح وحدت ملی را دارد، گفت: نمونه آن هم 22 بهمن بود که هزار نقطه کشور بدون کمترین مساله و ناامنی راهپیمایی برگزار شد اما می بینید که در همین کشورهای همسایه در سالگرد انقلاب شان با چه مسائلی روبرو می شوند. همان توطئه های غرب و آمریکا در کشور ما هم هست اما ملت و دستگاه های امنتی مقتدر این توطئه ها را مهار می کنند.
از کمترین سخن و رفتاری که قلب رهبری را به در آورد بپرهیزیم
نایب رییس مجلس خاطرنشان ساخت: با این وجود باید به نقطه بالاتر برسیم و از کمترین رفتار و سخنی که قلب رهبری معظم را و ملت را به درد بیاورد پرهیز کنیم.
محمد حسین ابوترابی فرد در ادامه سخنان خود در این برنامه، در پاسخ به این سوال مجری که تاثیر وحدت ملی بر الگوسازی ایران برای دیگر ملت های دنیای اسلامی چیست؟ اظهار داشت: یکی از سیاستمداران معاصر مصری مقالهای نوشته تحت عنوان «چرا ایران را دوست دارم» و در آن محورهایی را بیان می کند، می گوید ایران را دوست دارم چون ایران به یک قدرت برتر منطقه مبدل شده که قدرت شیطانی نظام سلطه را به چالش کشیده است، ایران به یک کشور مولد علم و فناوریهای نو مبدل شده، ایرانی به کشوری تبدیل شده که قدرت هستهای اسرائیل را تحت کنترل در آورده و او را در یک موازنه قرار داده است، و بعد به جایگاه ملت ایران، نظام و رهبری ... اشاره می کند و می گوید با این ویژگی ها ایران را دوست دارم.
وی افزود: لذا هر قدر ما بر زیباییها و نقاط قوت خویش بیفزاییم برای دنیای اسلام و جامعه بشری جاذبه بیشتری دارد و تاثیرگذاری ما افزایش پیدا میکند. اگر در این لباس سرپا زیبا نقطه سیاهی باشد همه نگاهها به آن نقطه سیاه معطوف میشود. باید این نقطه را از بین برد، نباید کمترین نقطه سیاهی در حوزههای مختلف نظام باشد.
نماینده تهران با تاکید براینکه امروز در توسعه علمی، تبدیل دانش به فناوری جایگاه فاخری داریم، تصریح کرد: امروز در قدرت دفاعی، قدرت نظامی آمریکا را در خاورمیانه مهار کردیم. از نظر امنیتی درهزار نقطه ایران راهپیمایی عظیم در اوج امنیت برگزار می شود. اما از قدرت اقتصادی مان راضی نیستیم.
باید به قدرت اقتصادی تبدیل شویم که هرگز نتوانند ما را تهدید کنند
وی گفت: با اینکه بالاترین ذخایر انرژی را داریم و ذیقمیتترین معادن را در اختیار داریم، نیرو انسانی عالم را داریم، بسترهای توسعه و زیرساخت های رشد و توسعه اقتصادی را در این سه دهه در کشور مهیا شده است. شبکه درمانی و بهداشتی، شبکه راههای مواصلاتی اوج گرفته، شبکه علم و ... همه رشد کرده است و با این زیرساخت ها باید به یک قدرت برتز اقتصادی مبدل شویم قدرتی که هرگز نتوانند ما را تهدید کنند.
نایب رییس مجلس با اشاره به اینکه امروز به لحاظ نظامی نمی توانند ما را تهدید کنند، خاطرنشان ساخت: اگر به مبدل به قدرت برتر اقتصادی تبدیل شویم قطعا نمی توانند با زبان تهدید با ما صحبت کنند، این مهم هم در سایه همدلی، انسجام مسئولان و حرکت عقلانی و منطقی آنان است.
قانون هدفمندی می توانست بهتر اجرایی شود
بنا به گفته ابوترابی در همه تصمیمات باید امضای بدنه کارشناسی وجود داشته باشد، بدنه کارشناسی اقتصادی کشور بگوید این تصمیم معقول است، درست تصمیم گرفته شود و درست اجرا شود.
وی به تصویب قانون هدفمندی در مجلس اشاره کرد و گفت: نمونه روشن این رویه هم قانون هدفمندی است که با وحدت دولت و مجلس حاصل شد. این قانون با یک تلاش و کار مدام در مجلس سامان یافت و تحقیقا امضای بیشتر کارشان این حوزه پای آن بود هرچند در مقام اجرا می توانستیم بهتر اجرا کنیم.
/27220
نظر شما