کمبود نقدینگی صنعتگران یا به عبارت دیگر کسادی کارو بار باعث شده تا این روزها معوقات بانکی آنها افزایش یابد.

 یکی از خوانندگان خبرآنلاین می نویسد: سلام می خوام بدانم که بدهی معوق بانکی تولید کننده ها قسطی می شود یا خیر اصلا امکان قانونی آن وجود دارد؟
به گزارش خبرآنلاین،در قانون بودجه سال 91 این امکان فراهم شده و تا کنون نیز اجرایی شده است.
بنا بر ماده 29 قانون بودجه سال جاری و به منظور حمایت از تولید و اشتغال، بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری دولتی دارای مجوز از بانک مرکزی موظف شده اند با درخواست متقاضی و پس از تأیید هیأت مدیره بانک، اصل و سود اعم از سود قبل و بعد از سررسید تسهیلات ریالی یا ارزی سررسید شده و معوقه پرداختی به اشخاص حقیقی و یا حقوقی بابت فعالیت در امور تولیدی صنعتی، معدنی، کشاورزی و خدماتی را که در بازپرداخت اقساط تسهیلات دریافتی به دلایل موجه دچار مشکل شده‌اند را برای یک‌بار و تا پنج سال تقسیط و از سرفصل مطالبات سررسید گذشته و معوق خارج نمایند.
همچنین با تأیید هیأت مدیره مذکور جریمه خسارت تأخیر پس از تعیین تکلیف تا آن زمان و انجام تسویه حساب کامل مورد تأیید بانک یا مؤسسه مالی و اعتباری بخشیده شود به نحوی که در این موارد تفاوتی میان سود قبل و پس از سررسید وجود نداشته باشد. چنانچه اشخاص حقیقی یا حقوقی برای تسویه بدهیهای معوق خود به بانکهای عامل مراجعه ننمایند به هیأت مدیره بانکها اجازه داده می‌شود با رعایت قوانین و مقررات برای مطالبات بیش از پنج میلیارد (5٫000٫000٫000) ریال خود از سایر اموال منقول و غیرمنقول آنان مازاد بر وثایق تحویلی به بانکها با حکم مراجع قضائی اقدام نمایند.
براساس این گزارش،140 هزار میلیارد ریال از تسهیلات ارزی و ریالی معوق فعالان اقتصادی بنابر مواد 28 و 29 قوانین بودجه سال‌های 90 و 91مشمول تقسیط شده و از فهرست مطالبات سررسید گذشته بانک‌ها خارج شده است.
بانک های دولتی تا پایان آذر ماه امسال و بر اساس ماده 29 قانون بودجه سال 91 حدود 27 هزار میلیارد ریال از تسهیلات ارزی و ریالی سررسید شده و معوقه اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در حوزه های تولیدی صنعتی، معدنی، کشاورزی و خدماتی را تقسط کرده اند.
برای تقسیط این 27 هزار میلیارد ریال 19 هزار و 300 فقره قرارداد جدید با این اشخاص حقیقی و حقوقی منعقده شده که بر مبنای آن تسهیلات گیرندگان موظف شده اند بدهی های معوق و سررسید شده خود را طی یک تا پنج سال پرداخت کنند.
بنا بر این گزارش، بانک های خصوصی کشور نیز در 9 ماهه ابتدایی امسال در قالب 71 هزار فقره قرارداد جدید، حدود 22 هزار و 400 میلیارد ریال از بدهی های معوق و سررسید شده اشخاص حقیقی و حقوقی را تقسط کرده و از سرفصل مطالبات مطالبات سررسید گذشته خود خارج کرده اند.
به این ترتیب بانک های دولتی و خصوصی کشور تا پایان آذر ماه امسال بالغ بر 49 هزار میلیارد ریال از بدهی های معوق و سررسید شده شبکه بانکی را در قالب 90 هزار فقره قرارداد تقسیط کرده اند.
این درحالی است که بانک های دولتی و خصوصی سال گذشته نیز 90 هزار میلیارد ریال از تسهیلات معوق و سررسید گذشته فعالان اقتصادی را تقسط کرده بودند و به این ترتیب طی سال 90 و تا پایان آذر ماه 91 بالغ بر 140 هزار میلیارد ریال از تسهیلات معوقه و سررسید گذشته تقسط شده است.
 

45/221

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 277840

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ملكي IR ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۱
    3 1
    با سلام تصميم خوبي است در باره بدهكاران توليدي و صنعتي اما... در خصوص مردم عادي كه وام گرفته و به دلايلي نتوانسته‌اند بدهند هم تصميمي گرفته شود بد نيست. از ما كه گذشت شايد به كار ديگران بيايد. 7 ميليون وام گرفتم از بانك صادرات در كرج براي ساخت يك سرپناه براي بچه‌هايم و متاسفانه بانك مدكور هيچگونه همكاري با ما براي قسط بندي وام مذكور نكرد و هر چه تلاش كرديم به جايي نرسيديم و در آستانه نوروز اعلام كرده‌اند كه بايد خانه را تخليه و تحويل بانك بدهيم. در حالي كه سهم بانك با توجه به قيمت خانه چيزي حدود يك هفتم است اما خب مامور دولت است و زورش به ما مي رسد. واقعا نمي دانم به كجا مراجعه كنم. از شما خواهش م كنم پيگيري كنيد شايد بشود راهكاري پيدا كرد. ضمن اينكه چرا بدهي ما را نبايد قسط بندي كنند؟؟؟؟؟؟؟