۰ نفر
۸ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۸:۳۵

ویترین اصلی‌ترین رویداد فراگیر فرهنگی کشور که دنباله «بین المللی» هم دارد، محل مسابقه طراحانی است که از طریق فراخوان دست به خلق امضای یک نمایشگاه بزنند؟

محسن حدادی- مشخص نیست واقعا آیا در سایر نقاط جهان هم برای بزرگترین رویدادهای فرهنگی از «فراخوان پر از ابهام و ایراد» استفاده می شود؟ یا این راهی است برای فرار از پاسخگویی صحیح و دفاع از توان مدیریتی مسئولان؟ دقت بفرمایید، خبر اینگونه تنظیم و منتشر شده است:
«مدیر کمیته تبلیغات بیست ‌و ششمین نمایشگاه بین ‌المللی کتاب تهران از اعلام فراخوان پوستر برای این دوره از نمایشگاه کتاب خبر داد. با اعلام این فراخوان، طراحان کشور می ‌توانند طرح ‌های خود را ارسال کنند و در صورت برگزیده شدن طرح پوستر به نفر برگزیده هدیه‌ای نفیس اهدا خواهد شد.
او افزود: فراخوان طراحی پوستر نمایشگاه برای نخستین‌بار اعلام می ‌شود که این اقدام به منظور مشارکت همه طراحان خلاق و متعهد کشور و استفاده از ظرفیت ‌های موجود برای این رویداد بزرگ فرهنگی است.
طراحان علاقه ‌مند می‌بایست تا 15 فروردین نسبت به ارسال آثار خود اقدام کنند. بعد از بررسی آثار توسط استادان و کارشناسان طراحی، پوستر نمایشگاه طی مراسمی رونمایی می ‌شود.»


و حالا چند سوال:
ویترین اصلی‌ترین رویداد فراگیر فرهنگی کشور که دنباله «بین المللی» هم دارد، محل مسابقه برای طراحانی است که از طریق فراخوان دست به خلق امضای یک نمایشگاه بزنند؟ امضایی که قرار است اولین پل ارتباطی دیداری با مردم برای اطلاع رسانی یک جشن بین المللی باشد.
اصولا گرافیست های سرشناس و شناخته شده کشور، با این فراخوان دست به کار می شوند یا جوان ها و تازه کارهایی که بدشان نمی آید رزومه ای هم برای خود دست و پاکنند و دیده شوند و...؟
تجربه سال های اخیر در طراحی پوستر و سپردن آن به دوستان مدیران و برخی افراد گمنام، آیا کافی نیست؟
جمله «در صورت برگزیده شدن، به نفر برگزیده هدیه ای نفیس اهدا خواهد شد» به چه معناست؟ در کدام مسابقه حرفه ای که خواستار حضور بهترین ها و برترین ها و رقابت جدی میان آنهاست(همان طراحان خلاق و متعهد)، از عبارت «هدیه ای نفیس» استفاده می شود؟ در کجای دنیا یک فراخوان هنری هنری بدون جزئیات و یا حداقل جزئیات جوایز اعلام می شود؟
آیا مدیران نمایشگاه کتاب، برگزاری این رویداد فرهنگی و ملی و البته بین المللی را با برگزاری یک جشن محلی اشتباه نگرفته اند؟
اصلا گرافیستی که صاحب سبک باشد، کارش خریدار داشته باشد و فهم طراحی «پوستر» یک چنین رویدادی را داشته باشد و ...به این فراخوان «محل» می گذارد؟

آیا این فراخوان ضعیف و آن رقابت ضعیف تر به معنای «مشارکت همه طراحان خلاق و متعهد کشور و استفاده از ظرفیت¬‌های موجود» است؟
هزینه برگزاری این به اصطلاح مسابقه و کارشناسی و هدیه نفیس(!؟)، خیلی بیشتر از سفارش طراحی یک پوستر ماندگار به یک گرافیست صاحب نام و کاربلد کشور است؟ آن هم برای رویداد سالیانه ای که بزرگترین پز مدیران فرهنگی ما است؟
 

از هم اکنون پر واضح است پوستر نمایشگاه امسال هم چیزی شبیه آثار فاخر(!) چند سال گذشته خواهد شد و خبری از خلاقیت و تعهد و استفاده از ظرفیت های موجود کشور نیست.
رضا عابدینی، سال ها قبل برای جشنواره تئاتر، لوگو، سرکلیشه، آرم و پوستر طراحی کرده که سال هاست از همان طراحی ها در گوشه و کنار جشنواره استفاده می شود. بعید می دانم ایشان با فراخوان و هوس «استفاده از ظرفیت های موجود و...» دست به کار شده باشد.

این حرکت تنها در صورتی حساب شده و ارزشمند می بود که، نمایشگاه کتاب یک بخش جنبی از آثار ارائه شده این استعدادهای خلاق جذب شده برپا کند و کارهای اصلی خود را با تیم اصلی پیش ببرد؛ آن هم با اصلاح فراخوان مذکور. در غیر اینصورت باید به تیم رسانه ای و تحریریه بولتن نمایشگاه هم شک کرد که شاید بر اساس «فراخوان» جذب شده باشند!

البته شاید هم اصولا «هنر» و به طور خاص «پوستر» برای دوستان اهمیتی ندارد و مهم این است که همه 10 روز دور هم باشند و از آمار بالای بازدیدکنندگان و فروش میلیاردی خبری بدهند و خداحافظ!
راستی این همه نشست و کمیته علمی و اجرایی برای یک چنین رویدادی، برای چه برگزار می شود؟ مشکل پارکینگ و غذای گرم و سرد و تاکسی داخل مصلا؟! همین؟
 

کد خبر 279365

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۲۲:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
    1 2
    متاسفم برای رسانه ای که هنوز نمایشگاه شروع نشده داره اون رو تخریب می کنه بابا بفهمید نمایشگاه واسه مملکته تخریبش نکنید لطفا
  • بدون نام IR ۲۲:۴۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
    3 2
    ای کاش فرهنگ پسوند پهلوانی داشت و قلم حرمت

آخرین اخبار