ایسنا نوشت:

رییس انجمن صنفی تولید‌کنندگان آسفالت استان‌های تهران و البرز با انتقاد از افزایش چند باره قیمت قیر طی چند ماه گذشته گفت: افزایش قیمت قیر در نهایت به افزایش قیمت آسفالت و افزایش شدید قیمت تمام شده پروژه های راهسازی در شهرهای مختلف کشور منجر می شود.

سیدجلیل طباطبایی توضیح داد: بعد از افزایش شدید قیمت قیر در دی ماه امسال بلافاصله در ماه بهمن نیز هر تن قیر مجددا 50 هزار تومان گران شد و هنوز اسفند به نیمه نرسیده قیمت قیر باز هم 50 هزار تومان افزایش یافت.

وی افزود: به نظر می رسد مسئولان شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی متوجه نیستند که به دلیل کمبود نقدینگی در کارخانه های آسفالت و مصرف کنندگان آسفالت، در مقابل هر 100 هزار تومان که قیمت قیر را گران می کنند، شرکت های تولیدکننده آسفالت و مصرف کنندگان قیر باید تنی 200 هزار تومان بپردازند و مصرف کننده آسفالت برای خرید هر تن آسفالت باید 15 هزار تومان اضافه تر هزینه کند و همین گران کردن قیمت قیر برای خریدار قیر یعنی 15 درصد افزایش قیمت مازاد بر 200 درصد قبلی و این یعنی 215 درصد تورم در بخش راه و آسفالت!

وی گفت: شاید در نگاه اول کسی به این گونه گرانی ها که از سوی مسئولان شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی مصوب و عملیاتی می شود توجهی نکند و از سوی دیگر متاسفانه بورس کالا هم مدتهاست این گونه افزایش قیمتها برایش اهمیتی ندارد و بلافاصله و بدون مقاومت گرانی نرخهای قیر را برای شرکت پخش و پالایش و شرکتهای عمده تولیدکننده قیر روی تابلو بورس عملیاتی می کند.

وی عنوان کرد: بهتر است مسئولان بدانند هر افزایش قیمتی علاوه بر ایجاد تورم عمومی، جان و مال مردم را نشانه می گیرد. هم اکنون که مسکن برای مردم از اهمیت ویژه ای برخوردار است، آسفالت جاده ها نیز به همان اندازه برای مردم و جامعه مهم است. از طرفی با گرانی یکباره قیر طی 70 روز اخیر تمامی عملیات راهسازی که با اجرای آسفالت نهایی و عملیاتی می شود کاملا متوقف و تعطیل بودند. با این حال چاله های به وجود آمده، پر نشده و دست اندازهای آن جان تعداد زیادی از هموطنان را می گیرد، بدون اینکه کسی شکایتی کند و کسی به مرگ انسانهای بی گناهی که یکباره برای فرار از چاله سبز شده سر راهشان جان خودشان را از دست می دهند توجهی کند.

طباطبایی خاطرنشان کرد: به هرحال همه می دانند چند ماه است قیمت دلار آزاد در مرز بین 3500 تا 3800 تومان در نوسان است و نرخ دلار مبادله ای نیز در مرز 2500 تومان ثابت مانده است. هرچند فعالان صنایع آسفالت و راهسازی کشور اعتقاد دارند گرانی یکباره قیر از تنی 660 هزار به تنی یک میلیون و 200 هزار تومان اشتباه بوده است. با این وجود این سوال مطرح است که چه چیزی گران شده که شرکت پخش و پالایش بعد از گرانی یکباره قیر طی دو ماه اخیر در دو مرحله و هر بار تنی 50 هزار تومان مجددا قیر را گران کرده است.

وی عنوان کرد: مگر نه اینکه شرکت پخش و پالایش باید قیر مورد مصرف صنعت راه و جاده های درون و بیرون شهرها را تامین کند و اینکه خودروهای فراوانی که تولید می شوند نیاز به جاده دارند بنابراین لازم است نمایندگان مجلس و وزرای راه و شهرسازی و کشور و شهرداران و نمایندگان شورای شهرها و مدیران شرکتهای راهسازی و صاحبان سرمایه در کارخانه های تولیدکننده آسفالت به صورت جدی و قاطعانه جلوی افزایش و گرانی های اخیر قیمت قیر را بگیرند، زیرا با گرانی غیرمنطقی قیر بعد از ماه آذر علی رغم اینکه هوا برای اجرای آسفالت فوق العاده مناسب و عالی بود به جرات می‌توان گفت به اندازه 10 درصد ماههای قبل از گران شدن آسفالت هم کار آسفالت اجرا نشده است.

3131

کد خبر 280074

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حق گو IR ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۴
    0 0
    جاده چالوس بر اثر سقوط بهمن مسدود پیمانکار راهداری پای کار ولی اداره کل راه وشهرسازی قدر آنها را نمی داند پول صورت وضعیت های چند ماه کجاست حقوق پرسنل از کجا تامین می شود

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین