محمد شریعتمداری وزیر بازرگانی دولت اصلاحات و عضو شورای راهبردی در گفتگو با ایسنا به بیان دیدگاه های خود پیرامون انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، کاندیداتوری خود، وضعیت اصلاح طلبان، رویکرد محمود احمدی نژاد و ...پرداخته است. اهم اظهارات وی در ادامه می آید:
*{در پاسخ به این سوال که شما کاندیدای نظام هستید؟}: اگر منظور این است که آیا من به فرمایش رهبری در عرصه انتخابات حضور پیدا کردم، قطعا پاسخش منفی است. با وجود این اگر شرایط به گونهای باشد که رهبر انقلاب از کسی دعوت رسمی برای حضور در انتخابات به عمل آورند، افتخاری بس بزرگ است.
*کسانی که از این حرفها میزنند، بنای تخریب اشخاصی را دارند که حضورشان جز از سر دلسوزی نیست. به زعم ناقص آنها دعوت رهبری از یک شخص نقص است، اما با وجود این با شناختی که بنده از رهبری دارم، ایشان بنای مداخله در صحنه انتخابات به این شکل که کسی را معرفی کنند، یا از کسی بخواهند که وارد صحنه انتخابات شود، تاکنون نداشتهاند و ندارند.
*همه کسانی که وارد صحنه انتخابات شدهاند یا به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از نظر رهبری مطلع هستند. من هم از این نگاه دور نیستم و فکر میکنم یک ضرورت است.
*{در پاسخ به این سوال که مشورت شما مستقیم بوده یا غیرمستقیم؟}: نمیخواهم در این زمینه هزینه کنم. فکر میکنم اصول و ارزشهایی وجود دارد که خرج کردن برای این مسائل درست نیست.
* من هشت سال در دولت آقای خاتمی که دولت اصلاحات بود، خدمت کردم و تصور میکنم که اگر اصلاحات یک فکر است و جمهوری اسلامی حق دارد در درون، نو به نو تغییر کرده و اصلاح شود، من یک اصلاحاتگر بزرگم، اما اگر به معنای ایجاد آنارشی و حذف اصول و پایههای نظام اسلامی ایران باشد، من ضد اصلاحاتم.
* به لحاظ شغلی کسی نمیتواند بگوید که من وابسته به جناحی هستم، اما از آنجا که آخرین حضور من در دولتی بوده است که موسوم به دولت اصلاحات است، طبیعی است وقتی وارد صحنه انتخابات میشوم، انتظارم این است که کسانی به دولت اصلاحات نظر مثبت دارند و عملکرد دولت اصلاحات را به ویژه در حوزه اقتصاد بهتر از سایر دورانها میدانند به من اقبال داشته باشند، بنابراین آبشخور رای من بیشتر معطوف به جبهه اصلاحات خواهد بود.
* من خود را پرچمدار جنبش اعتدالخواهی ایران در عصر انتخابات حاضر میدانم و هر کس از اعتدال حرف بزند خود را جزء باند او و او را جزء باند خودم میدانم. جنبش اعتدالخواهی راه صحیح است.
*{در پاسخ به این سوال که شما در انتخابات سال 88 از آقای موسوی حمایت کردید، اما پس از انتخابات در مقابل ایشان موضع گرفتید، آیا میرحسین موسوی را به تعریف خود آنارشیست میدانید؟}: تا روز انتخابات 22 خرداد سال 88 نه، اما از بعد از روز انتخابات که آقای موسوی گفت "من قانون رسیدگی به تخلفات را قبول ندارم و از مردم دعوت میکنم به صحنه بیایند" بله، آنارشیست است.
* آقای موسوی در دور اول انتخابات به آقای احمدینژاد رای دادند. شما از کسی صحبت میکنید که در دور اول صددرصد به آقای احمدینژاد رای داد. آقای موسوی و همه اعوان و انصارش در دور اول انتخابات سال 84 به احمدینژاد رای دادند. بعد از چهار سال رایشان عوض شد و شدند مُثُل جریان اصلاحات. من با توجه به سنی که دارم بیشتر از شما در جریان حوادث انقلاب و پس از آن بودهام و جریانات را تحلیل میکنم. معتقدم اینگونه نیست که اگر من بگویم که موسوی با همه خدماتی که انجام داده بود، حق نبود چنین سرمایه عظیمی را در یک اشتباه بزرگ تاریخی به تاراج بدهند، رای مردم از من برمیگردد. مردم ما فهیم هستند.
*البته در مورد آقای موسوی و کروبی من حرفهای آقای عسگراولادی را بیشتر می پسندم که هم انتقادی است و هم اینکه ایشان(موسوی و کروبی) را با دشمنان انقلاب در یک صف قرار نمیدهند.
*فکر میکنم اگر آقای هاشمی، ناطقنوری، خاتمی یا حسن خمینی بیایند، هر کدام به یک دلیل و نوع نگاه مردم به آنها که یک نگاه کاریزماتیک است چتر وسیعتری دارند و عده زیادی را میتوانند زیر چتر خود بگیرند و اگر این افراد حضور پیدا کنند من با میل و اراده علاوه بر خودم دیگران را تشویق خواهم کرد که از آنها حمایت کنند.
* من با همه دوستان با آقای هاشمی، جناب ناطق و ... مذاکره کردم. من تلاش کردم دیدگاهشان را در مورد حضور خودم بشنوم و راهنمایی بگیرم و البته به آنها گفتم که اگر بیایید، من نیستم. اینکه پاسخ چه بوده، بگذارید خودشان بگویند. من عین این عبارت را گفتم که اگر حاضر شوید بنده به عنوان خدمتگذار جمهوری اسلامی ایران در گوشهای از دولت شما خدمت خواهم کرد.
* با پول خردها هم میشود کارهایی انجام داد. در این حد ابرقدرت نیستیم که هر شب در تلویزیون برنامه داشته باشیم، اما فکر میکنم در زمان قانونی انتخابات امکان گفتوگو با مردم فراهم شود و همین گفتوگو قطعا صفبندیهای سیاسی کشور را به هم خواهد زد. امیدوارم فضا بازتر شود.
/27220
نظر شما