به گزارش «خبرآنلاین» غلامحسین الهام در گفتگوی رادیویی افزود: اما از آن جایی که دولت گفته است چنین لایحه را نمی تواند اجرا کند راه حل این است که دولت لایحه ای دیگر برای فسخ این لایحه تقدیم مجلس کند.
سخنگوی سابق دولت افزود: شورا از روز چهارشنبه، بررس لایحه را آغاز و تا 10 روز بعد، نتیجه بررسی ها را به مجلس ارائه می کند.
وی افزود: شورای نگهبان از منظر قانون اساسی و شرع این لایحه را بررسی می کند اما موضوع اختلاف دولت و مجلس از منظری دیگر قابل طرح است.
عضو شورای نگهبان با اشاره به اینکه دولت کار سنگین و مهمی را به عهده گرفته است گفت: لایحه هدفمند کردن یارانه مورد اجماع همه صاحبنظران اقتصادی است و در تنظیم بازار و قدرت خرید مردم تاثیر قابل توجهی دارد.
الهام افزود : دولت با توجه به حساسیت این لایحه اختیاراتی می خواهد که توان اجرای خوب آن را داشته باشد و بهتر بود مجلس در این باره به دولت اعتماد می کرد و اختیارات لازم را می داد یا اصل لایحه را تصویب نمی کرد.
وی گفت: شورای نگهبان در هر حال اگر اشکال قانون اساسی در این لایحه دید به مجلس اعلام می کند و آن موقع فرصت مناسبی برای تعامل میان مجلس و دولت پیش می آید اما اگر مسائل برطرف نشد به طور قطع به مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهد رفت.
الهام با اشاره به اینکه دولت اعلام کرده که لایحه را پس گرفته است، افزود : پس گرفتن این لایحه نیازمند نظر نمایندگان است اما مجلس در این باره رای گیری نکرد و آن را به شورای نگهبان ارسال کرد.
حقوقدان شورای نگهبان افزود: در هر حال اگر شورای نگهبان این لایحه را مغایر قانون اساسی و شرع نداند برای دولت لازم الاجراست اما از آن جایی که دولت گفته است چنین لایحه را نمی تواند اجرا کند راه حل این است که دولت لایحه ای دیگر برای فسخ این لایحه تقدیم مجلس کند.
الهام با اشاره به اینکه مشکل این لایحه ارتباطی به قانون اساسی ندارد گفت: دولت اختیاراتی می خواهد که منابع مالی ایجاد شده از هدفمند کردن یارانه ها را در اختیار داشته باشد و با انعطاف و اختیار هزینه و گزارش نهایی آن را به سازمان های حسابرسی ارائه کند اما مجلس چنین اختیاری را به دولت نداد.
عضو شورای نگهبان در پایان با اشاره به اهمیت این لایحه گفت: به هر حال اگر مجلس و دولت در این باره بیشتر حوصله کنند توانایی اجرا برای دولت بیشتر خواهد شد.
نظر شما