در آخرین روز کاری سال 91 و در حالی که دانشگاه ها یک هفته است که به پیشواز نوروز رفته اند، رئیس جمهور خواستار برکناری روسای دو دانشگاه تهران و تربیت مدرس شده است.

زهرا تالانی: محمود احمدی نژاد در نامه ای از کامران دانشجو، وزیرعلوم درخواست برکناری روسای دانشگاه تهران و تربیت مدرس را کرده است و گویا فشار برای برکناری روسای جهاد دانشگاهی و دانشگاه امیرکبیر هم وجود دارد. در همین زمینه با دکتر جعفر توفیقی، وزیر علوم دولت اصلاحات گفت وگویی را انجام داده ایم که می خوانید؛


تصور می کنید چرا امروز رئیس جمهور نامه برکنار رئیس دو دانشگاه بزرگ را داده است؟
واقعیت امر این است که این موضوع سابقه ای در گذشته داشته و از مدتها پیش نظر به این بوده که این روسا برکنار شوند اما حالا حتما چون رئیس جمهور به خواسته های خود نرسیده امروز این نامه را داده است و حتما خودشان هم بی اطلاع نبودند. این یک تهدید برای دانشگاه ها است و به نظر من در این شرایط کاملا عادی است.


منظور شما از خواسته های رئیس جمهور چیست؟
وقتی استقلال دانشگاه ها رعایت نشود و برخورد سیاسی با آنها شود، طبیعتا یک چنین مسائلی هم قابل پیش بینی است. چون احتمالا مطالباتی پیش می آید که اگر اجرا نشود تهدید و فشارهایی رخ می دهد.


یعنی شما معتقدید که فشارهایی بر روسای دانشگاه ها وجود دارد که سیاسی هستند؟
من دقیق جزئیات را نمی دانم. اما در برنامه چهارم توسعه بوده دانشگاه ها باید مستقل شوند اما این قانون اجرا نشد و الان دانشگاه ها کاملا سیاسی هستند. حتی قرار بود روسای دانشگاه ها توسط اعضای هیات علمی انتخاب شوند که چنین نشد. در سال های گذشته به گونه ای با دانشگاه ها رفتار شده که این زمینه فراهم شود تا روسای دانشگاه ها سیاسی انتخاب شوند.


به نظر شما،چرا وزیر علوم این برکناری را اعلام نکرده و خود رئیس جمهور نامه نوشته است؟

چون احتمالا در این زمینه با وزیر علوم اختلاف نظر بوده است. به هرحال آقای دانشجو روسای دانشگاه ها را انتخاب می کند. از طرفی الان در فرصت کوتاه زمان مناسبی برای برکناری یا تغییر نیست.
47232 

کد خبر 282951

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۹:۴۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۲۸
    3 0
    ولی نکته ای که وجود داره با توجه به ارتباطی که با آزمایشگاه ها و پروژه های دانش بنیان دانشگاه دارم و می دانم که پروژه های به این عظیمی با پشتوانه ریاست دانشگاه انجام می شود با این کار لطمه بسیار عظیمی به طرح های به این بزرگی زده می شود. نظر آقای زاهدی از روی آگاهی است . ما بعنوان دانشجو نباید احساسی رفتار کنیم.حتی شما نخبگان گل ایران.
  • جلال IR ۲۱:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۲۸
    0 1
    گرچه درموارد قبلی سفارش به تغییر مسئولان توسط آقای ربیس جمهوردزغیر موعد وزود هنگام بود اما نکاتی که ایشان درمورد رئیس دانشگاه تهران اشاره کردند کاملا صحیح است ومی بایست بعداز اتمام دوره دوم مسئولیت ابشان وبکسال قبل تعویض صورت می گرفت وتعلل وزبر علوم موجب بازتابهای منفی شد.
  • مهسا IR ۰۱:۲۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۲۹
    3 0
    واقعا من به شخصه شاهدم که دانشگاهمان چقدر سیاست زده است. در چنین دانشگاه هایی خصوصا در شرایط کنونی تحریمهای شدید امکانات و تجهیزات علمی، چگونه می توان کار علمی آبرومندانه ای انجام داد؟!
  • مطلع IR ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۲۹
    5 0
    درزمینه انتخاب روسای دانشگاهها من شخصا با انتخاب انها توسط اعضاء هیئت علمی دانشگاهها موافقم. حداقل در برخی دانشگاههای بزرگ این امر به راحتی امکان پذیر است. انتخاب روسا از طرف یک بالادست که به امور داخلی دانشگاه اشراف ندارد، به شدت به امور اجرایی اداری و آموزشی دانشگاه ضربه می زند. گاهی این روسا اصلا تجربه مدیریت دانشگاهی ندارند و با مدیریت ناصحیح خود ورای هر حسنی که دارند، به امور علمی دانشگاه ناخواسته ضربه می زنند. بنده از دانشگاه بزرگی خبر دارم که رئیس انتصابی اش فردی مهربان اما بی تسلط است، موجی از نامه های خلاف ایین نامه و بخشنامه از طرف او به مدیران گروه می رسد و استرس فراوانی برای مدیران گروه ایجاد می کند. رئیسی که حتی نمی داند که شرح وظایف مدیرگروه چیست و این پست تخصصی ترین پست است.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین