سیداحمد خاتمی در خطبههای اولین نماز جمعه تهران در سال 92 با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 به کاندیداها توصیه کرد که با توجه به اعلام بیطرفی مقام معظم رهبری، از ایشان برای تبلیغ خود خرج نکنند و به مسوولان نظام و قوای سه گانه هم هشدار داد که حق تبلیغ و حمایت از هیچ کاندیدایی را ندارند.
خاتمی با تاکید بر اهمیت حضور گسترده مردم در انتخابات آینده ریاست جمهوری یادآور شد: انتخابات بیعت عملی با نظام اسلامی است و حق یک سلیقه خاص نیست بلکه مربوط به همه شهروندان است؛ پس هر کس حق شهروندی دارد میتواند پای صندوق رای بیاید و سرنوشتش را تعیین کند. البته به تعبیر رهبری این هم حق است و هم تکلیف. نگاه نظام اسلامی در رابطه با رای مردم تاثیرگذاری است و نه تشریفات. نظام ما عملا نشان داده که میزان رای ملت است و مردم تصمیم گیر هستند.
اهم سخنان خطیب موقت نماز جمعه تهران در ادامه به نقل از ایسنا میآید:
- مقام معظم رهبری در مشهد فرمودند که من یک رای دارم و تا قبل از این که آن را به صندوق بیندازم هیچ کس آن رای را نمیداند. معنایش این است که هیچ کاندیدا و جریانی از آقا خرج نکند چرا که ایشان به صراحت بیطرفی خود را در انتخابات اعلام کردند.
- رعایت اخلاق اسلامی، پرهیز از بداخلاقی و ترجیح مصالح ملی به مصالح جناحی و فردی از معیارهای انتخاب اصلح است. هر کاندیدایی که خودش یا هوادارانش این موضوع را زیر پا میگذارند اصلح نیست چرا که اگر کسی میخواهد رییسجمهور یک کشور باشد باید در خط مقدم رعایت اخلاق قرار گیرد.
- گرفتاری انتخابات 88 این بود که کسانی به صحنه آمدند که تسلیم قانون نشدند و میخواستند با زور و استبداد خود را تحمیل کنند اما ملت این اجازه را به آنها ندادند. مردم هم باید از کاندیداها سوال کنند که آیا حاضرند در صورت انتخاب یک نفر به عنوان رییس جمهور به او تبریک بگویند یا خیر؟ اگر جواب آنها منفی بود این کاندیدا اصلح نیست زیرا ما در کشور به یک رییس جمهور نیاز داریم.
- کاندیداها را از به کار بردن امکانات بیت المال برای تبلیغ به شدت نهی می کنم. ممکن است کسانی بیتالمال را خرج مادی نکنند اما امکانات معنوی در اختیار کاندیداها قرار دهند. هیچ یک از مسوولان نظام اسلامی در هر سه قوه حق ندارند در رابطه با کاندیدای خاصی تشویق، تبلیغ، حمایت و تایید کنند.
- کاندیداهایی که میخواهند به صحنه بیایند باید برنامه محور باشند و برنامه دراز مدت داشته باشند چرا که روزمرگی آفت اداره یک کشور است. مردم هم تحت تاثیر شعارها نباشند چرا که به هر حال کاندیداها سعی میکنند جذابترین شعار را بدهند اما ما از برخی از شعارها خیری ندیدیم. همچنان که بنی عباس با شعار «الرضا من آل محمد» سر کار آمدند اما بدترین جنایت را در حق آل پیامبر داشتند. مردم هم ولایتمداری، توانمندی و استکبار ستیزی کاندیداها را ملاک قرار دهند.
- انتخاب یک رییسجمهور غیر از انتخاب یک نماینده مجلس است زیرا این انتخاب به معنی انتخاب یک چتر نیرو است؛ بنابراین باید ببینید همکاران کاندیداها چه کسانی هستند و این کاندیدا چه کسی را به عنوان معاون اول، وزیر کشور و وزیر خارجه انتخاب میکند. پس مردم باید با بصیرت به اشخاص رای دهند.
- (با انتقاد از برگزاری جشنهای بزرگداشت نوروز که تنها جنبه ملیگرایی دارند) اسلام با شادی، صله رحم، کینه زدایی و آراستگی که از سنتهای نوروزی است موافق است اما اگر کسانی بخواهند نوروز با صبغه دینی را تنها به سمت صبغه ناسیونالیستی و ملیگرایی آن ببرند این همان جشنهای 2500 ساله ننگین شاهنشاهی است که در شان ملت نیست.
- بعضیها با چه ملاکی جشنهای نوروزی همراه با غفلت از خدا برگزار میکنند که در آن از بیت المال خرج میکنند؛ جشنهایی که فریاد همه مراجع برای آنها بلند است. قطعا برگزاری جشنهایی که در آن لهو و لعب و بدحجابی است با خرج بیت المال شرعا حرام بیِن است. به خصوص در این وضعیت گرانی و مشکلات اقتصادی مردم 2500 جشن نوروزی با چه انگیزهای است. البته ما میگوییم نوروز دینی آری اما ادای دیگران را درآوردن نادرست و غلط است.
- (با اشاره به حمایت غربیها از معارضین سوری) آنها در سوریه به تروریستها بمب شیمیایی دادند و دهها نفر کشته و مجروح شدند، در این جنایت سه متهم وجود دارد، آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی که دیروز مقام معظم رهبری حساب آنها را کف دستشان گذاشت و گفت که اگر غلطی درباره ایران مرتکب شوند تل آویو و حیفا را با خاک یکسان میکنیم. البته فرانسه هم به جمع این جنایتکاران پیوسته در حالی که اینها همان منادیان حقوق بشر هستند که میخواهند ناجوانمردانه در سوریه جوی خون به راه بیاندازند.
- فرمایشات مقام معظم رهبری در روز اول سال نو شایسته بحث فراوان است و جا دارد صدا و سیما ضمن تحلیل سخنان ایشان صرفا به پخش سخنانشان که عمیق و پخته بود اکتفا نکنند. مردم ما امسال حماسه بزرگی را در خردادماه رقم خواهند زد و همانطور که در 22 بهمن 91 حماسه آفریدند در انتخابات هم که مظهر اراده ملی، اقتدار ملت و حماسه سیاسی است حماسه خواهند آفرید. بسیاری از گرهها از این عرصه حل شدنی است که از جمله آنها امنیت، استقلال و حتی مشکلات اقتصادی است.
- عقبنشینی غربیها در اجلاس آلماتی از برکات حضور گسترده مردم در تظاهرات 22 بهمن بود.
- حریم شکنی به بهانه شادی اشتباه است و منجر به تلخکامی خواهد شد. در شادیها حریم خداوند را نگه دارید چرا که شادی به معنای شکستن مرزهای الهی نیست و میتوان شاد بود و حریم ذات مقدس ربوبی را نگه داشت.
- مردم شادیهایشان را با شادی و غم اهل بیت تنظیم کنند. اسلام نه تنها با شادی موافق است بلکه مردم را به شادی تشویق میکند اما از نکات مهمی که باید در شادیها به آن توجه کرد این است که شادی و غممان را با اهل بیت تنظیم کنیم؛ یعنی در شادی آنها شاد و در غم آنها غمگین باشیم. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، ایام فاطمیه امسال اواسط روزهای عید قرار گرفته و تکریم این ایام بر همه لازم است.
29219
نظر شما