۰ نفر
۱۲ فروردین ۱۳۹۲ - ۲۳:۳۰

اقتصاد ایرانی نوشت:

هرچند مسکن در اقتصادهای توسعه یافته به عنوان کالای سرمایه گذاری شناخته نمی شود اما در ایران همچنان خرید ملک و معاملات آن برای سرمایه گذاران جذاب است چراکه روند صعودی قیمت ها در این بازار در مقاطع مختلف از نرخ تورم عادی فراتر رفته و این خصوصیت موجب جذب سرمایه در این بازار شده است.

طی دو سال اخیر که التهابات ارزی، انگیزه سرمایه گذاران را برای ورود به بازار ارز و طلا افزایش داده است، سرمایه های سرگردان راهی این بازارها شده است اما خیلی ها معتقدند که با آغاز تحرک در بازار مسکن و کاهش جذابیت در بازار طلا و ارز، این سرمایه های سرگردان به سمت بازار مسکن هدایت می شود و این می تواند التهاب و رسد قیمت را در این بازار افزایش دهد.

بازار مسکن که سال 85 و 86 افزایش قیمت قابل توجهی را از سر گذراند و تا 300 درصد رشد کرد، پس از آن به رکودی دو، سه ساله فرورفت و با اعمال سیاست های انقباضی دولت حتی با کاهش قیمت هم مواجه شد اما از سال 90 بار دیگر رونقی نسبی به این بازار بازگشت و افزایش قیمتی ملایم در آن حادث شد. از نیمه دوم سال 91 اما شرایط کمی متفاوت شده است. می توان گفت بهای دلار و افزایش سطح عمومی قیمت ها همراه با رشد قابل توجه نرخ مصالح ساختمانی بر قیمت هایی آپارتمان و املاک مسکونی اثر مهمی گذاشت و سطح قیمت ها را با سرعت بیشتری افزایش داد. حتی دولت هم برای پروژه های دولتی مسکن مهر به دلیل رشد هزینه های ساخت، مجبور شد قیمت واحدهای مسکن مهر را تا 30 درصد افزایش دهد. در این شرایط بود که برخی کارشناسان مسکن، افزایش قابل توجه قیمت مسکن را برای چندماه پایانی سال 91 و اوایل سال 92 پیش بینی کردند. تحرکاتی که طی ماه های گذشته در قیمت خانه های پایتخت رخ داد به این پیش بینی ها قوت بخشید تا برخی از فعالان بازار رشدی فراتر از نرخ تورم را برای سال آینده مسکن متصور باشند. خیلی ها معتقدند سرمایه های سرگردان پس از گذر در بازار ارز و سکه حالا قرار است به سراغ بازار مسکن بیاید که اگر این اتفاق رخ دهد با رونق معاملات، رشد قابل توجهی در بهای آپارتمان رقم خواهد خورد هرچند که در ماه های پایانی سال گذشته هم در برخی مناطق طبق مشاهدات میدانی قیمت مسکن تا 50 درصد افزایش قیمت را تجربه کرد. شاید به همین دلیل باشد که دولت در بهمن ماه چند طرح را برای ایجاد آرامش در بازار مسکن مهیا ساخت. افزایش تسهیلات ساخت مسکن از 30 به 50 میلیون تومان و امکان استفاده واحدهای بالای 12 سال ساخت از وام 20 میلیون تومانی مسکن طی یک هفته اعلام و ابلاغ شد تا شاید راهی برای مقابله با التهاب بازار مسکن باشد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور معتقد است بهترین راه کنترل این بازار پر تلاطم، ثبات قیمت ارز است. مصطفی قلی خسروی با اشاره به آمارهای ثبت معاملات می گوید: در بهمن سال 90 در کل کشور به طور متوسط روزانه 15 هزار خرید و فروش در سامانه معاملات مسکن ثبت می شد و این در حالی است که در بهمن ماه سال 91 این تعداد به 9 هزار کاهش یافته است، اما آمار معاملات در تهران نسبت به کل کشور تفاوت دارد و نشان می دهد که تغییر زیادی ندارد .

یکی دیگر از مشاوران املاک در تهران چنین برآوردی از بازار مسکن ارائه داده است: طبق بررسی ها و گزارش های دریافتی به طور متوسط قیمت مسکن در کشور از ابتدای تابستان 91 بیش از 30 درصد رشد داشته است و اگر این بی ثباتی در قیمت ها ادامه پیدا کند، پیش بینی می شود این روند افزایش قیمت در سال 92 نیز ادامه پیدا کند.

حتی مسوولان دولتی هم این موضوع را تایید می کنند. مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه وشهرسازی می گوید: بررسی ها درباره تاثیری که ثبات نسبی بازارهای رقیب یعنی ارز و طلا در فصل پاییز بر بازار مسکن گذاشت، نشان می دهد، تقاضای مصرفی و سفته بازی هر یک با نوعی از واکنش به این ثبات، به خرید ملک را نشان دادند و در نتیجه این ورود، بخشی از نقدینگی به بازار مسکن تزریق شد که باعث رشد قیمت شد.

3131

کد خبر 284582

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سازنده IR ۰۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۳
    32 6
    وقتی قیمت زمین و مصالح مثل جت داره میره بالا . وقتی نصف بیشتر سیمان و مصالح استانداردمون داره صادر میشه به عراق.وقتی قراره فاز دوم هدفمندی شروع بشه و صد در صد قیمت بنزین و گازوئیل سه برابر میشه و قیمت تمام شده شن و ماسه و سیمان و آجر و گچ و کاشی و ...تاثیر میذاره. وقتی دستمزد اوستا کار خوب و ماهر دست کمی از دستمزد یه پزشک نداره. وقتی کمترین نظارت بر بازار مصالح و زمین وجود داره و دلالی نفس بازارو گرفته وقتی دلار مثل فنر بالا و پایین میپره . شما به من بگو چطور قیمت مسکن باید بیاد پایین. دو سال حرص و جوش و سرو کله زدن با عمله و بنا و بنگاهی جون آدمو به لب میاره . اونوقت یه سری آدمی که بیرون گودن میگن قیمت خونه باید بیاد پایین . آخه چطور . سازنده از خداشه مردم قدرت خرید داشته باشن ولی ...
  • احمد IR ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۵
    11 1
    به نظرم من هم اين سازنده بد حرفي نميزنه . مشكل با يك نامه و تذكر و ..... مرتفع نمي شه . ده ها شغل بطور مستقيم و غير مستقيم با ساخت و ساز دخيل هستند و اول بايد در اونها كاهش قيمت رخ بدهد و اين مشاغل هم برگرفته از تورم و اقتصاد كشور دچار تغييرات و نوسان مي شوند و فقط يك راه بيشتر نداريم و اون هم سامان دادن به اقتصاد بي مديريت كشور است و بس !!!!!!
  • بدون نام IR ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۸
    6 4
    اگه قيمت مسكن نو ساز بره بالا حرفي نيست ولي آدم مي سوزه از اينكه بايد دست كم دويست ميليون بده تا بتونه يه سي، چهل متري تو جنوب شهر طبقه چهار بدون آسانسور و پاركينگ كوچه تنگ و باريك بالالي هفده ،هجده سال ساخت گيرش بياد تازه اگه شانس بياره كه مالك سر قولنامه فقط ده ،بيست ميليون اضافه كنه تا معاملعه بهم نخوره پس اوني كه نداره بايد با زن و بچش توي خيابون بميره .اگه همه چيز گرون شده ربطي به مصالح ساختماني و دستمزه كارگر ساختماني بيست ، سي سال پيش نداره مردم ديدن يه گروني اومده هرچي كه تا حالا رو دستشون مونده رو ميخوان آب كنن.... اين حرفارو همين طوري نمي زنم فقط كافي يه نگاه به آگهي روزنامه ها بزنيدو بينيد كه چه خبره... امان از دلال بازي
  • مریم IR ۰۰:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
    0 0
    من خیلی ناراحتم من و شوهرم توی اهواز هر دو کار می کنیم 4 ساله که ازدواج کردیم بچه نداریم اصلا ولخرجی نمی کنیم توی شرکت نفت هم شاغلیم که بالانرین سطح حقوق دولتی رو داره. آپارتمان تو بهترین محله اهواز متری 3500 تا 4500 و محله های متوسط تر متری 2500 تا 300. یعنی یه خونه 100 متری 300 میلیون. آخه با کدوم پول؟؟؟ به خدا دارم دیوونه می شوم
  • مهسا میم IR ۰۶:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    0 0
    سلام .در شهر کوچکی از توابع اذربایجانشرقی که 10 ساعت با پایتخت فاصله داره یک خانه با قدمت 20 سال ساخت 300 میلیون تومان . نوسازهاش که واویلا . از کجا بیاریم. چرا هیچ کس به داد این ملت نمی رسد دستمان کجا بند بشه.
  • علی A1 ۲۱:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
    0 0
    خواهش میکنم ماسئولین یک فکری به حال این هرج و مرج بکنن. ملت چه کنن ؟سر به بیابان بگذارن؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین