۱ نفر
۱۹ فروردین ۱۳۹۲ - ۲۲:۳۰

مازیار شیبانی فر

سال که نو می شود، مشمولان سربازی بی صبرانه گوش به اخبار می سپارند تا شاید خبری در زمینه اعلام معافیت های سربازی یا تغییر قانون و یافتن راهی برای رهایی از خدمت سربازی بیابند. گروهی نیز همچنان به عنوان مشمولان غایب زندگی می کنند؛ به امید تصویب قانونی دیگر و تغییر شرایط شان. اینها در شرایطی است که مسئولان می توانند با تعریف شکل جدیدی از سربازی، شرایط را به اندازه ای متحول کنند که خدمت زیر پرچم برای جوانان جذابیت داشته باشد.
وقتی یک پسر جوان به 18 سالگی می رسد، با پدیده ای به نام سربازی مواجه می شود. در این گونه موارد عده ای از جوانان که افق چندان روشنی پیش روی خود نمی بینند و بیکارند و بی برنامه تن به خدمت می دهند تا شاید در دوران سربازی یا پس از آن هدفی و برنامه ای پیدا کنند.
یک گروه از جوانان که به فکر دانشگاه رفتن یا گرفتن گواهینامه یا ازدواج هستند، سربازی برای شان تبدیل به یک مشکل جدی می شود و از لحظه ای که نام مشمول بر آنها قرار می گیرد، به دنبال راه یا راه هایی می گردند که بتوانند از این چنبره بگریزند.
این موضوع باعث می شود که در وهله نخست به دنبال گرفتن معافیت های قانونی باشند. معافیت های کفالت و پزشکی جزو راه هایی هستند که جوانان گریزان از خدمت سربازی برای قرار گرفتن در میان افرادی که می توانند از این معافیت استفاده کنند، تلاش زیادی به خرج می دهند. آنهایی هم که به هر شکل به خارج از کشور سفر کرده اند، به دنبال گرفتن معافیت افراد خارج از کشور هستند.
گروه هایی که در هیچ کدام از این گروه ها نمی گنجد، به دنبال راه های دیگری می روند و گاه در دام کلاهبرداران می افتند. یکی از این دام ها، شیوه ای است که به تازگی از سوی عده ای مطرح شده است. گروهی با عنوان گرفتن معافیت بر اساس طرح "سرباز صنعت" ابتدا سی دی های آموزشی در خصوص شرح این طرح را می فروشند و افرادی که گول همین سی دی ها را خورده اند، برای قرار گرفتن در این معافیت حاضر به دادن میلیون ها تومان پول برای گرفتن جواز ثبت معدن می شوند تا از این طریق بتوانند به خدمت سربازی نروند...
هر سال حدود 700 هزار جوان 18 ساله که دیپلم گرفته یا نگرفته اند، شرایط کلی رفتن به خدمت سربازی را به دست می آورد که از این میان حدود نیمی از آنها یعنی 350 هزار تومان به اصطلاح اعزام می شود. از سوی دیگر، هر سال حدود 400 هزار سرباز وظیفه، خدمت خود را به پایان می رسانند. افرادی که به خدمت نرفته اند به شکل های مختلف سعی می کنند با مشکل نداشتن کارت پایان خدمت کنار بیایند. در حال حاضر حدود دو میلیون نفر مشمول غایب در کشور زندگی می کنند.
در سال های 1377 تا 1379 بر اساس طرحی که دولت ارایه کرد، امکان خرید سربازی را فراهم آورد. در آن زمان هر کسی که پول داشت یا می توانست پولی جور کند، دوران سربازی اش را خرید، اما این موضوع تبدیل به یک مشکل جدی در میان افراد مختلف جامعه شد و بسیاری این موضوع را تبعیض میان غنی و فقیر دانستند. به همین دلیل، این قانون برای همیشه برچیده شد.
اما سربازی رفتن برای بسیاری از جوانان تبدیل به یک کابوس و حتی مانع بسیار بزرگ شده است. در این شرایط به نظر می رسد بهتر است مسئولان طرحی نو ارایه کنند که بتواند شرایط سربازی رفتن را تغییر دهد.یکی از این مسایل تغییر شکل ظاهری و دوری از نظامی گری است. برای نمونه، می توان چند ماه آموزش نظامی را برای مشمولان در نظر گرفت و سپس از توانایی ها، تخصص ها و سایر ویژگی های فردی جوانان استفاده کرد تا آنها ضمن انجام خدمت سربازی بتوانند به زندگی عادی خود ادامه دهند.
اگر جوانی که قصد قبولی در دانشگاه را دارد بتواند پس از چند ماه کوتاه گذراندن دوره آموزش نظامی در زمینه شغلی یا تحصیلی که به آن علاقه دارد، فعالیت کند و حتی حقوق مناسبی بگیرد، لزومی برای فرار از سربازی نمی بیند. این موضوع در مورد مشمولان متاهل از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ اینکه هم بتوانند خانواده خود را همانند گذشته تامین کنند و هم به شکلی دوره سربازی را بگذرانند که به شغل خود ادامه دهند.
اگر یک سرباز متاهل که برای نمونه، نجار، آهنگر یا بنا است، بتواند در دوران خدمت خود نیز در همان شغل به ادامه فعالیت بپردازد و حقوق نیز دریافت کند، خدمت سربازی برایش مفهوم مانع را پیدا نمی کند.
به طور کلی، برای اینکه سربازی در کشور ما از حالت ناخوشایند آن خارج شود، باید شکلی کاربردی و امروزی به خود بگیرد. شیوه ای که رضاخان 80 سال پیش در نظر گرفت و شکل کلی آن امروز هم اجرا می شود، بی آنکه به آسیب ها و مشکلات امروزی این طرح اندیشیده شود، نتیجه ای ندارد به جز اینکه هر سال چند صد نفر به تعداد مشمولان غایب افزوده می شود.
این در حالی است که خدمت سربازی در برخی مواقع برای جوانان روستایی و شهرستانی نیز آسیبی جدی در بر دارد. جوان روستایی به جایی آن که در محلی نزدیک خانه اش به شکلی کاربردی برای خدمت به کشور به کار گرفته شود، در شهرهای بزرگ با مسایل و مشکلاتی مواجه می شود که ممکن است برای همیشه بازگشت او به خانه را منتفی کند و یک جوان روستایی یا شهرستانی را تبدیل به یکی از مهاجران شهرهای بزرگ تبدیل کند.
4545
 

کد خبر 285542

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 41
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دکتر ناامید IR ۲۳:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
    من دکترا دارم و دانشگاهی که 3سال درس میدادم منو به عنوان طرح خدمت هم جذب نکرد-خداوکیلی انصافه در 30 سالگی و در حالیکه بیشتر عمرم رو فقط و فقط درس خوندم پادگان برم؟21 ماه توی پادگان با حقوق 80هزارتومن-و اون فرصت های شغلی کمی که از دست خواهند رفت....و اون مطالب علمی که تو این مدت فراموش خواهند شد... کاش بچه یکی از مسئولین هم شرایط منو داشت تا اقلا دلم نمیسوخت
    • ایمان GB ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
      74 7
      دکتر جان، من هم همین مشکل رودارم. البته من هنوز دانشجوی دکترا هستم. و همیشه نگرانی این رو دارم که با این وضعیت جامعه، تورم و گرانی این دو سال رو چه کار باید کرد. بهترین حالتش همون تدریس در دانشگاه هست که اون هم نمی شه بهش امیدی داشت.
    • مرد اميدوار IR ۰۰:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
      دكتر جون برو خدمت ببين چه حالي ميده... فكر ميكني سخته اصلاً هم سخت نيست ، من خودم ارشد داشتم رفته بودم خدمت ، تمام شد الان هم دارم دكتري ميخونم... واسه تحصيل كرده ها بهشته... كارت نباشه خدا بزرگه... يه روز ميرسه ميگي چه روزايي داشتيم... يا علي دكتر جون ، نااميد شيطانه...
    • بدون نام IR ۰۰:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
      38 78
      دوست عزیز سربازی برای همه هست.بنده هم کارشناسی ارشد برق دارم ولی نمیشه که همیشه تقصیر رو گردن دیگران انداخت.اگر سربازی باشه باید برای همه باشه اگر هم نباشه برای هیچکس. به نظر جنابعالی که نمیدونم دکتری چه رشته ای هستید ،آیا وظیفه حراست از مملکت فقط باید برعهده فرزندان قشر ضعیف تر جامعه باشد؟ آیا افرادی که با پول بیت المال دکتری تخصصی پزشکی اخذ می کنند ،خونشان رنگین تر از بقیه افراد هست که حتی بعد از شروع بکار هم فوری فراموش می کنند که از همین ملت هستند و با افراد بیمار به گونه ای بسیار زشت(البته نه تمام پزشکان ولی اکثرا)برخورد می کنند؟ بنده نه از قشر مرفه هستم و نه قشر ضعیف جامعه ولی باید مقداری وجدان داشت که بعضی ها همان کم اش رو هم ندارند.
    • حسن IR ۰۱:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
      91 4
      من قبلا هم در خبرهای مشابه نظر دادم ولی منتشر نشده. مسئولین محترم یه شبه تصمیم میگیرن خدمت رو 21 ماه کنند! حالا هم خواب 24 ماه در سر دارند. امثال این دوستمون و ما که 10 سال درس خوندن، حتی کوچکترین برنامه ریزی نمیتونن داشته باشن! خیلی راحت با زندگی و آینده ما بازی میکنن و میگن داریم سربازی رو عادلانه میکنیم!!! این از وضعیت اقتصادی، این از اشتغال، این از مسکن، ما که هیچ پشتوانه اقتصادی نداریم باید بمیریم! :(
  • بدون نام A1 ۲۳:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
    تو آمریکا و خیلی کشورهای دیگه شغله نه اجباری!
  • سعید IR ۲۳:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
    یعنی همه ما که رفتیم خدمت غلاف بودیم..؟؟؟ ادا دین به میهن بود....
    • بدون نام GB ۰۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
      شعار نده عزیز من. من حاضرم از تخصصم حتی رایگان در اختیار میهن قرار بدم اما این جوری خدمت نرم. ادا دین به میهن هر چی باشه مسلما اتلاف وقت در پادگان ها نیست.
    • پایان خدمت IR ۰۳:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
      74 36
      حالت خوبه ؟؟؟ اون دوستمون که انقدر تحصیل کردن و الان دارن به جامعه خدمت میکنن ادا دین نمیکنن خدمت اجباریست پس ربطی به ادای دین و میهن نداره ...
    • بدون نام IR ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
      42 86
      هر کسی بسته به تواناییش در سنگری باید ادای دین کنه برادر...شما تو پادگان اون دوست تحصیلکرده هم در دانشگاه
  • گودرز US ۲۳:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
    129 5
    2 سال عمر یه نفر شوخی نیست! دو سالی ک میتونی سرنوشت ساز باشه باید اسیر پادگان و خدمت سربازی بشه! همه کشورهای جهان سربازی رو کاهش دادند غیر از ایران
  • سجاد IR ۰۰:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    57 3
    خیلی مقاله ی خوبی بود ! من الان منتظر قبولی در سربازمعلمی هستم! چه اشکالی داره هرکس از رشته ی تحصیلیش استفاده کنه ! 2سال عمر آدم تلف بشه واسه چی؟ به جای اینکه بفرستین مارو یه شهر دور و باهامون بد برخورد کنید بومی کنید سربازی رو ! میدونین چه استرسی به ما وارد میشه ؟ خانواده هامون چی اگه از هرشخص با توجه به تواناییهاش استفاده بشه به عنوان سربازی چه اشکالی داره! مگه همه چیز جنگ و تفنگه؟ بخدا 2سال زیاده یه فکری بکنید به حال ما جوونا
    • محمد IR ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۲۷
      21 1
      اره داداش حرفتو قبول دارم
  • بدون نام IR ۰۰:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    128 5
    با فوق لیسانس نگهبانی دادن خدمت به کشور است ؟ یا خیانت ؟
  • بدون نام IR ۰۰:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    40 2
    مرسی از خبر عالیتون به عنوان یه جوان 24 ساله که غیبت ندارم(دانشجو بودم) هر سطری رو که میخوندم تو دلم ذره نوری امید بخش رو احساس میکردم و از این همه فکرایی که برم سربازی و حدود 2سال از عمرم تلف بشه و بعدش چیکار کنم تو 26-7 سالگی راحتم میکرد. امیدوارم مسولین محترم پیگیری کنن و راهکار درستی برای سربازی رفتن ما جوانها ارائه کنن تا خودمون با دل خوش بریم سمت خدمت باز هم ازت ممنونم خبر آنلاین
  • arash IR ۰۱:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    دوستان زیادی جوگیر نشین ما هم با مدیک فوق لیسانس در شرایطی که واسه دکترا آماده میشدیم به خدمت رفتیم ضرر که نکردیم هیچ حاضر نیستم با هیچ دوره ای تو زندگی مقایسه اش کنم پس اینکه من دکترا دارم یا من فوق لیسانسو لیسانسم ربطی به نرفتن خدمت نداره
    • بدون نام IR ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
      87 3
      چقدر خوب از وقت و عمرت استفاده میکنی که سربازی برات شده بهترین دوران زندگیت!!
  • آقای دکتر ناامید IR ۰۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    8 53
    قشر شما واقعا نیاز هست برید تا تو دانشگاه یکه تازی نکنید !!!
  • یک بد شانس IR ۰۱:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    29 2
    من از مسئولین خبر آنلاین تقاضا دارم مشکل من و صدها نفر که مشکلی مثل من دارند رو منعکس کنه شاید فرجی حاصل بشه من اردیبهشت سال 90 به خدمت اعزام شدم و در مهر همان سال به دلیل قبولی در مقطع ارشد از خدمت مرخصی گرفتم در آن زمان خدمت 18 ماه بود که کسر تحصیلی هم داشت یعنی من با مدرک ارشد می بایست 16 ماه خدمت کنم اما الان میگن اعزام مجدد ها مشمول قانون جدید میشن این انصافه منو که بدلیل ادامه تحصیل مرخصی گرفتم به زور مشمول قانون جدید کنن؟
  • دکتر IR ۰۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    49 4
    منم دانشجوی دکتری هستم. با سابقه 20 ماه خدمت و تنها یک ماه از خدمتم باقی مانده ولی به دلیل داشتن این یک ماه هزار مشکل دارم.سربازی برای قشر تحصیلکرده به شکل کنونی سبب نارضایتی است و نارضایتی این قشر گویا برای هیچ کس مهم نیست.
  • بدون نام IR ۰۲:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    25 0
    خدا عمرت بده که اینو نوشتی
  • قربانی سربازی IR ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    58 2
    من هم در حال اتمام کارشناسی ارشدم هستم و همچنین متاهل.هم خرج زندگی ام را میدهم هم خرج تحصیل خودم و همسرم. اما یه کابوس هست که افراد زیادی مثله منو آزار میده. اینکه دو سال سربازی من باید چطور زندگی ام را بچرخانم. خیلی جالبه تمامی افراد بیکار و سر کوچه نشین محله ما سربازی رو معاف شدن و به ارازل بودنشان ادامه دادن اما کسانی که همهی عمرشان را درس خواندن باید..... اون هم با این قوانین سربازی که هر روز مشکل تر و مدتش بیشتر میشه.امیدوارم یه دلسوز یه فکر چاره پیدا کنه.
    • مجید IR ۱۹:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
      14 40
      من هم سرباز بودم اما به خاطر مشکلات سربازی ازدواج نکردم. می تونستی ازدواج نکنی مثل من و این مشکلات رو نداشته باشی. ما هم مشکلات مجرد بودن رو داریم. تازه قوانین سربازی برای متاهل ها خیلی خوب هست.
  • بدون نام IR ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    65 3
    من رفتم بندرعباس در حالیکه خونم اصفهان بود زندگیم نابود شد
    • بدون نام IR ۲۲:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
      7 45
      سلام. میشه داستان زندگیتو تعریف کنی. چرا نابود شد؟
  • حسین IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    51 0
    راجع به خوب و بد خدمت سربازی قضاوتی نمی کنم ولی کسانی که به خدمت رفته اند و دوسال از کار و زندگی عقب افتاده اند و درطی این دو سال متحمل هزینه های فراوانی نیز شده اند ؛ آیا دولت نباید حداقل امتیازی برای آنها در نظر بگیرد و بخشی از این هزینه ها و فرصتهای از دست رفته را جبران کند .
  • بدون نام IR ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    30 2
    فروش خدمت سربازي تبعيض بود، اين تغييرهاي ناگهاني قانون چي؟! تبعيض و بي انصافي نيست؟! من با 26-27 سال سن و مدرك كارشناسي ارشد، به خاطر 1 ماه و 8 روز بايد از معافيت كفالت محروم بشم (در حالي چندي قبل از تغيير قانون، بر اساس قانوني كه سال هاي در مملكت اجرا مي‌شد، با اطمينان از معافيت، رفتم ازدواج كردم)، بعد يه پسر 18 ساله، صرفا به خاطر اين كه پدرش 1 ماه زودتر 59 سال رو تمام كرده، معاف بشه! حالا من هم كارم در خطره و هم زندگيم. با خانواده همسرم دچار مشكل شدم به خاطر اين چند وقتي كه بايد برم خدمت. نه كاري، نه درآمدي.
    • بدون نام IR ۱۹:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
      18 2
      در قانون جدید معافیت کفالت شده 65 سال !
  • مشمول غایب IR ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    68 4
    همه قوانین رضاخانی تو جمهوری اسلامی ور افتاد جز این قانون ! آدم میتونه کفیل پدر یا مادر یا خواهر یا مادر بزرگ یا حتی عمه اش بشه اما نمیتونه کفیل زن و بچه اش بشه! اگر هم سربازی خاصیتی داشته باشه برای جوون 19 -20 ساله سرشار از انرژی و غروره نه من 30 ساله با 2 تابچه و هزار گرفتاری و سری که به سنگ زمانه خورده! اگر هم خدای نکرده برای کشور مشکل نظامی پیش آمد مثل پدرانمان داوطلبانه در صحنه هستیم
  • پويا IR ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    46 0
    اين مواردي كه در متن گفته شد 20 درصد مشكلات سربازي هم نبود. بسياري از اين فراري ها يا فراري هاي بعدي به خاطر سختي خدمت از رفتن به خدمت امتناع نكردند. بلكه به اوضاع خانواده ها يشان و اوضاعي كه پس از دوري آنها از خانواده به بدنه خانواده حتما وارد مي شود از انجام خدمت ممانعت مي كنند.
  • بدون نام IR ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    65 0
    ليسانس برق از دانشگاه دولتي بالاي كوههاي مرزي تو شرايطي كه تا رسيدن به آنجا 3 ساعت توي كوهها بايد با جيپ بري داره خدمت ميكنه.جاي ديگه اي نميشه ازش استفاده كرد؟
  • مجید IR ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۰
    سلام به دوستان عزیز سربازی یعنی عشق سریازی یعنی تجربه سربازی یعنی همه چیزهای خوب شما هر چقدر هم تجربه داشته باشید تجربه های سربازی جنسشون یک چیز دیگس اتفاقا قانون جدید خیلی خوب شده چون همه نگهبانی ها رو که سرباز ها انجام می دادند کارهای اداری پادگان هم رو دوش گروهبان ها بود بعد این لیسانس ها و فوق لیسانس ها هم علاف بودن و ساعت 12 که می شد به فکر بیرون رفتن از پادگان بودن اما لااقل این جور عدالت رعایت می شه واقعا دستشون درد نکنه قانون های سربازی هر سال بهتر می شه. این رو اون موقع هم که سرباز بودم حس می کردم.
    • بابک IR ۱۴:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۲۲
      40 1
      جناب با این نفرتی که درباره ی نگهبانی حرف می زنی به نظر نمیرسه خودتم تجربه ی خوبی از سربازی داشته باشی. بیا نفرتتو از تبعیض تحصیلی جامعه کنار بزار و خودمونو بزاریم جای همدیگه. چه برای دیپلمه چه برای دکترش این جور سربازی هیچ فایده ای نداره. نه برای سربازش نه برای مملکتش.
  • محمد IR ۱۹:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۴
    45 2
    بعضی ها لیاقتشون همینه که بهترین دوره زندگیشون خدمت سربازیشونه وای به حال بقیه زندگیشون
  • دکترای داروسازی IR ۲۲:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۴
    28 3
    من فارغ التحصیل دکتری داروسازی از دانشگاه دولتی تهران هستم. اما در پادگان از من در انبار خوارو بار پشتیبانی استفاده میشود ماهی چند دفعه نگهبان میشوم.از اینکه باید2سال اینجوری در خدمت مملکتم باشم بسیار ناراحتم بعد خدمت چه جور می تونم در این مملکت بمونم و به کشورم خدمت کنم حالم از همه چی به هم میخوره
  • علی A1 ۱۹:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
    40 1
    مملکتی که نمی تونه برای تحصیل کرده هاش کار و درآمد ایجاد کنه لا اقل سنگ جلو پاشون نندازه خودشون یه فکری به حال خودشون می کنن این سربازی سر کاریو بردارید تورو خدا
  • ابوالفضل IR ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۴
    37 0
    من الان سرباز هستم کاش خودم و معرفی نمی کردم فشار روانی زیادی را دارم تحمل میکنم از یه زندگی راحت خودم انداختم تو گرفتاری.
  • ایمان CN ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۱
    24 0
    منو بگو که دو سال خارج از کشور فوق ایسانس خوندم، الان هر جور فکر می کنم که برای دکترا اقدام کنم می بینم راه نداره، چون آخرش دوباره باید بعد از چند سال زندگی تو محیطی که همه جور بهت بها میدن و برات فرصت ایجاد میکنن برگردم به جایی که تخصصت و زحمتی که کشیدی براشون هیچ اهمیتی براشون نداره و دو سال از بهترین سالهای عمرمو تلف کنم....خداوکیلی خیلی زور داره....
  • علی IR ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۸
    29 0
    چرا باید 2 سال از سرنوشت شخصی مارو خدمت اجباری تعیین کنه؟
  • جلال IR ۱۹:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    23 2
    آقای روحانی شما لااقل یه کاری کن!!!!!
  • دکتر A1 ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    14 1
    سلام حق با همه بچه هاست که این 2 سال واقعا ظلم هست اون هم با این حقوق مسخره ای که میدن. بنده هر چه قدر که به خدمت نزدیک می شم انگیزم برای خدمت به مملکت کمتر میشه. آخه رژه رفتن و تلف کردن عمر من چه سودی برا مملکت داره. کاش میفهمیدن معنی خدمت یعنی چی اما حیف که ...........