به گزارش خبرآنلاین، طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس دستور کار امروز نمایندگان مجلس. بود. در آخرین هفته های کاری مجلس در سال 91 نیز نمایندگان موادی از آیین نامه داخلی مجلس درخصوص رای گیری الکترونیکی(اینجا) و تعیین مشاور برای نمایندگان(اینجا)را به تصویب رسانده بودند.
در جلسه امروز نیز نمایندگان مجلس موادی دیگر از آیین نامه را به تصویب رساندند. براساس آنچه بهارستان نشینان تصویب کردند: مسئولیت و اختیار کلیه امور اجرایی مجلس اعم از تشکیلاتی ، مالی، معاملاتی، اداری، استخدامی، حقوقی، فنی، پشتیبانی، ارتباطات داخلی و بین المللی، حفاظت، حراست و نظایر آن به عهده رئیس مجلس شورای اسلامی است.
بنا بر تبصره یک نیز رئیس مجلس میتواند بخشی از وظایف و اختیارات خود را به بعضی از اعضای هیئت رئیسه، معاونین قوانین، نظارت، اجرایی یا مسئولین ذیربط، تفویض نماید.
وکلای ملت همچنین ماده 12 آیین نامه داخلی تصویب کردند که براساس آن مقرر شد، قبل از پایان هر جلسه علنی حداکثر 5 نفر از نمایندگان میتوانند هر کدام به مدت 2 دقیقه تذکر شفاهی دهند در صورتی که متقاضیان بیش از 5 نفر باشند، به قید قرعه تعیین میشوند. نمایندگان نمیتوانند در مدت یک ماه بیش از یک بار تذکر شفاهی 2 دقیقهای فوق را بدهند و حق واگذاری به دیگر نماینده را ندارند.
ماده 13 این طرح نیز که درباره استیضاح وزرا و همچنین عدم تاثیر کاهش تعداد امضاها در منتفی شدن استیضاح در موعد مقرر بود که در جلسه امروز بررسی و نمایندگان به حذف آن رای ندادند و طبق روال عادی این ماده مجدداً به کمیسیون تدوین آئیننامه ارجاع داده شد. اما در ادامه جلسه علنی و بعد از نطق نمایندگان، بنا به خواست نمایندگان و موافقت رییس جلسه، پیشنهادات مطرح و این ماده به تصویب رسید. به این ترتیب «هیاترئیسه موظف شد بلافاصله طرح استیضاح را به کمیسیون تخصصی ذیربط ارجاع کند. کمیسیون مکلف است حداکثر ظرف یک هفته با دعوت از استیضاح کنندگان و وزیر مربوطه موارد استیضاح را بررسی کند. پس از مدت مذکور در صورتی که حداقل 10 نفر از امضاءکنندگان استیضاح از طرح آن منصرف نشوند، در اولین جلسه علنی، طرح استیضاح اعلام وصول میشود و پس از اعلام وصول،کاهش امضاء تأثیری در مطرح شدن استیضاح در موعد مقرر ندارد، مگر اینکه همه نمایندگان امضاءکننده از انجام آن صرف نظر کنند.»
بهرام بیرانوند نماینده مردم بروجرد در مجلس در تذکری آیین نامهای و در جریان بررسی این ماده گفت: ما دیروز مطالبه گر بودیم و الان در مقابل مردم پاسخگوییم، اگر تصویر سیاهی ترسیم شود ما روشن نمیمانیم، مردم از ما مطالبه دارند و در شرایط اینچنینی نباید سکوت کنیم. به نظر میرسد یک ارادهای وجود دارد که میخواهد بخشی از اختیارات و آزادی ما نمایندگان مجلس را بگیرد و در اختیار دیگری قرا ردهد .
وی با انتقاد از متن این ماده که در آن آمده "پس از اعلام وصول استیضاح کاهش امضا تاثیری در مطرح شدن طرح استیضاح در موعد مقرر ندارد"، گفت: باید پرسید اگر استیضاحی مطرح شد و مشکلاتی وجود دارد و پس از گفتگوها، مشکلات حل شد، آیا باید باز هم ادامه دهیم؟ اگر مصلحت بالاتری حاکم شد، باید پشت سر امضاهایمان بدویم.
بیرانوند در خاتمه با بیان اینکه تا قیامت تعداد امضا کنندگان طرح سوال از رئیس جمهور زیر سوال است، گفت: گاهی از تریبون مجلس به جای ارائه راه حل برای مشکلات، سیاه نمایی میشود و نظام فرصت دفاع پیدا نمیکند.
علیرضا محجوب نماینده تهران هم در اخطار قانون اساسی، گفت: محتوای مواد طرح اصلاح آیین نامه داخلی مجلس محدودیت کامل برای نمایندگان ایجاد می کند.
وی افزود: سؤال از نمایندگان که آیا تذکر و اخطار آنها مرتبط با موضوع مورد بحث در صحن علنی است یا خیر، در هیچ کجا از آیین نامه داخلی نیامده و این امر محدودیت ایجاد می کند زیرا نماینده نمی تواند درباره موضوعات روز تذکر دهد. برای حذف محدودیت نمایندگان باید چاره اندیشی کرد زیرا این محدودیت ها یعنی حق اظهارنظر از نمایندگان که اصلی ترین ابزار آنها است، حذف می شود.
اجرای فاز دوم هدفمندی نیازمند افزایش 5 برابری نرخ حاملهای انرژی است
نطقهای میان دستور نمایندگان دستور کار امروز مجلس به روال همیشه بود. مهرداد بائوج لاهوتی نماینده لنگرود در مجلس در نطق میان دستور خود در صحن علنی با اشاره به رسیدگی به بودجه سال 1392 اظهار داشت: اعتبارات عمرانی سال 1392 در لایحه دولت حدود 37 هزار و 300 میلیارد تومان است که در مقایسه با بودجه سال 1391 که 39 هزار و 700 میلیارد تومان بوده، 6 درصد کاهش دارد.
وی افزود: نسبت به پیش بینی عملکرد بودجه 91 که حدود 11 هزار میلیارد تومان است، حدود 236 درصد افزایش دارد، بنابراین باید برای تصویب بودجه سال 1392 دقت بیشتری صورت گیرد، چراکه با محدودیت اعتباری که در سال جاری وجود دارد، باید تصمیمگیریها به گونهای باشد که پروژههای جدید افزایش نیابد.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس خاطرنشان کرد: از سال 1381 تا 1391 به علت تأخیر هزینهها، پروژههای عمرانی که باید به بهرهبرداری میرسیدند و نرسیدند در هر سال باید 485 طرح به اتمام میرسید اما تنها 26 درصد آنها یعنی 127 پروژه خاتمه یافته و 74 درصد آن بلاتکلیف مانده است.این در حالی است که تاکنون 63 هزار میلیارد تومان به اقتصاد کشور به جهت تأخیر در اجرای پروژههای عمرانی تحمیل شده است.
وی با اشاره به اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها بیان کرد: در لایحه بودجه امسال عدد 120 هزار میلیارد تومان به این منظور پیشبینی شده است که این رقم سنگینی است، در 6 ماه نخست سال گذشته 12 هزار و 300 میلیارد تومان در این زمینه وصولی داشتهایم و در ادامه هم اگر 12 هزار و 300 میلیارد دیگر وصولی داشته باشیم رقم آن به 25 هزار میلیارد تومان میرسد، یعنی 108 هزار میلیارد تومان که این عدد بسیار سنگینی است و به این معناست که نرخ حاملهای انرژی را باید 5 برابر افزایش دهیم که به هیچ وجه جامعه و وضعیت اقتصادی ما کشش چنین مسئله را ندارد.
حماسه اقتصادی با رسیدن به قله حماسه سیاسی دست یافتنی است
رمضانعلی سبحانی فر در نطق میان دستور خود با اشاره به نامگذاری سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی از سوی رهبر انقلاب، گفت:قطعا با رسیدن قله حماسه سیاسی که براساس مشارکت حداکثری در انتخابات و برنامههای صحیح کاندیداهای ریاست جمهوری میسر خواهد شد، رسیدن به قله حماسه اقتصادی نیز دست یافتنی است، در صورتی که توجه به کاهش وابستگی به خارج از کشور و تکیه بر تولید داخلی و توجه علمی و عملی به اقتصاد مقاومتی هم در تولید و هم در مصرف مقابله با فساد اقتصادی و مدیریت صحیح اقتصادی بر پایه علم اقتصاد و پرهیز از سیاسی کاری و توجه تام و تمام به مشکلات معیشتی مردم به ویژه قشرهای محروم و حقوق بگیر که در تلاطم امواج و فشارهای اقتصادی از گرانی و تورم رنج میبرند، محقق خواهد شد. همچنین عدم توجه به اعتبارات لازم برای حوزه فرهنگ و امور اجتماعی که نسبت به سال گذشته 2 درصد کاهش داشته است آیا دست یافتنی است؟
وی خطاب به رئیس جمهور اظهار داشت: آیا بودجه که بدون توجه به مواردی همچون مقوله حمایت از تولید و حمایت از زیرساختهای توسعه مانند رسیدن به شاه راههای ارتباطی و فناوری اطلاعات که بیش از 3هزار و 700 میلیارد تومان درآمد عاید دولت میشود ولی کمتر از 10 درصد از مبلغ درآمدی را برای توسعه زیرساختهای ارتباطات و فناوری اطلاعات در بودجه لحاظ شده است.
تذکر به لغو همایش انتخاباتی دولت
جواد جهانگیرزاده عضو هیات رییسه مجلس تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور، را در پایان جلسه علنی امروز مجلس قرائت کرد که طی آن ناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان در تذکری به رییس جمهور خواستار لغو همایش انتخاباتی در ورزشگاه آزادی با توجه به اعتراض مراجع معظم تقلید شد.
برگزاری جلسه غیر علنی مجلس با حضور فرمانده یگان حفاظت از شخصیت ها
مجلس شورای اسلامی همچنین صبح امروز در جلسه ای غیرعلنی میزبان فرمانده یگان حفاظت از شخصیت ها بود.
محمد حسن ابوترابی نایب رییس مجلس که ریاست جلسه امروز را در غیاب علی لاریجانی برعهده داشت، در ابتدای جلسه علنی امروز در خصوص علت تاخیر در آغاز جلسه علنی گفت: سردار خوشنواز فرمانده سپاه انصارالمهدی در جلسه غیر علنی گزارشی از فعالیت های سپاه انصارالمهدی ارائه دادند.
نماینده تهران در مجلس افزود: ضمن تشکر و تقدیر از مجموعه سپاه پاسداران به ویژه سپاه انصار در ارتقاء امنیت مسئولین کشور به طور ویژه از فرماندهی حفاظت مجلس که زحمات فراوان و طاقت فرسایی را برای ارتقاء و حفظ جایگاه نهاد قانونگذاری متحمل می شوند تشکر می کنم.
بر اساس این گزارش، سردار خوشنواز فرمانده سپاه انصار المهدی است که حفاظت از شخصیت ها و نهادهای سیاسی شامل مجلس شورای اسلامی، مجمع تشخیص مصلحت نظام، قوه قضائیه و قوه مجریه، روسای قوا، وزرا و اجلاس بین المللی را بر عهده دارد.
/29220
نظر شما