مشاور مقام معظم رهبری در امور بین الملل معتقد است که شرایط دیپلماتیک کنونی قابل احیا است.

علي اکبر ولايتي نامزد بالقوه انتخابات رياست جمهوري يازدهم با اشاره به 16 سال حضورش در وزارت امورخارجه و سکانداري ديپلماسي کشور، گفت: به مدت 16 سال روابط خارجی ایران را از زیر صفر به جایی رساندیم که وزرای خارجه کشورهای جهان برای ملاقات با مسئولین ایرانی صف می‌بستند و اکنون نیز این شرایط قابل احیا شدن است، بنابراین اگر می‌خواهیم دارای اقتصاد محکمی باشیم باید روابط سیاسی خارجی قوی داشته باشیم.
ولایتی بي هيچ اشاره​اي به اظهارات هزينه​ساز براي ديپلماسي کشور طي سال​هاي گذشته گفت: قبل از سخن گفتن باید فکر کرد و از کلمات متناقض پرهیز کرد زیرا باید به دنبال ثبات و آرامش بود و این دو عامل در پیشرفت مهمترین واژه هستند به طوری که روابط خارجی ایران باید مورد ترمیم قرار گیرد.
عضو ائتلاف سه نفره با بيان اينکه در حوزه سیاسی هم اکنون قدرت اول منطقه هستیم، ادامه داد: معیار، میزان نفوذ و تأثیرگذاری بر قدرت‌ها است و کشوری را نمی‌شناسم که به اندازه ایران قدرت تأثیرگذاری داشته باشد و حتی در بین کشورهای غیرمتعهد نیز همین‌گونه است. امروز هیچ قدرتی نمی‌تواند جنگ را به داخل ایران بکشاند زیرا یک گروه کوچک از متحدین ما توانست در مدت 8 روز 3 میلیون اسرائیلی را تنها توسط چند موشک کوچک به زیر زمین بکشاند و آنها باید این را بدانند که دیگر نمی‌توانند ادعای از نیل تا فرات و یا گزینه‌های نظامی را مطرح کنند و باید بدانند که ایران دارای یک اقتدار فراملی است.
گزيده سخنان ولایتی در سومین همایش انجمن مهندسین پلیمر و پتروشیمی را به نقل از فارس بخوانيد:
·         باید از سرمایه خدادادی نفت و گاز به گونه‌ای استفاده کنیم که اگر روزی این سرمایه تمام شد پایه و زیرساختی داشته باشیم و کشور را در منطقه بر اساس سیاست‌های کلی 1404 به یک جایگاه والایی برسانیم. با اجرای برنامه‌های 5 ساله باید در جهت قطع تدریجی درآمد کشور از بودجه نفت گام برداریم زیرا نفت و گاز را به صورت خام فروختن و درآمد آن را صرف هزینه جاری کشور کردن بدترین کاری است که ممکن است رخ دهد.
·         اگر قرار است صادرات نفت و گاز خام داشته باشیم خیانت بزرگی انجام دادیم. بهترین روش برای ایجاد ارزش افزوده بر روی نفت و گاز خام استفاده از صنعت پتروشیمی است.
·         چندین سال قبل طرحی را مطرح کردیم برای گاز در منطقه به این ترتیب که دور تا دور ایران خطوط گاز را لوپ کنیم به این ترتیب که هر کس که گاز دارد از او خریداری کرده و هر کس گاز نیاز داشت به او بدهیم و این خطوط می تواند یک موقعیت ترانزیتی مناسبی ایجاد کند بدون اینکه هزینه زیادی صرف کند.
·         سخن از اقتصاد بدون نفت سخن گزافی نیست و از همین موقعیت درست استفاده کردن می‌تواند اقتصاد ایران را رشد دهد و حتی از پتروشیمی می‌توان بیش از شرایط کنونی در اقتصاد بهره برد. ایران دارای ذخایر عظیم گازی است و این گاز می‌تواند به جای آنکه بسوزد ارزش افزوده داشته باشد و منابع ارزی ایران را به راحتی تأمین کند و اقتصاد بدون نفت قابل عملیاتی شدن است حتی در کوتاه‌مدت که باید در این زمینه برنامه‌ریزی کرد.
·         آنچه باید مورد توجه قرار گیرد در شرایط کنونی تنها مسئله اقتصاد است و اقتصاد هم تا زمانی که به دست مردم داده می‌شود و نظارت دولت بر آن نباشد امکان پیشرفت ندارد و از طرفی باید دانست که داشتن یک اقتصاد خوب بدون دارا بودن روابط خارجی مستحکم امکان‌پذیر نیست.
·         ایران می‌تواند با روابط خارجی مستحکم نفت خام کشورهای حاشیه خزر را دریافت کرده و آن را در جنوب تحویل دهد و این حق ترانزیت برای ایران منفعت ایجاد می‌کند،هم اکنون توان ایران 160 هزار بشکه سوآپ است اما این رقم می‌تواند تا 500 هزار بشکه نیز افزایش یابد.
·         برای داشتن اقتصاد شکوفا نیازمند به ثبات هستیم و روابط خارجی خوب می‌تواند به این اقتصاد و ثبات اقتصادی کمک کند.
/2929
کد خبر 288097

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 27
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    ما که نبودیم!
    • دبیر انجمن خالی بندان IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
      حمایتت میکنیم
  • بدون نام IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    بر فرض محال چیزی هم بود و کاری هم کرده بودی در 8 سال گذشته همه اش به باد رفت. همه عالم و آدم میدونن که فقط در دوره ی خاتمی و بواسطه ی شخص خود رییس جمهور روابط خوب شد
  • علی IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    حضرت آقا ! بد نیست یادآوری کنیم که در اواخر وزارت خارجه شما بود که بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا سفرای شان را به کشور خودشان فراخواندند و با ورود خاتمی همه چیز تغییر کرد!
  • محمد اميني IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    كاملن درست است بنده خودم اين را به وضوح ديده بودم و اين نشان از تجربه ايشان و اعتماد مقامات به ايشان بوده است. در توانمندي ايشان شك ندارم
  • بدون نام IR ۱۱:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    خیلی خوب یادمان هست که روسای جمهوری های بورکینافاسور و مالدیو و مالی و چچن اینگوش وگنگو و گینه ی بیسائو و ... قطار قطار صف بسته بودند که بیایند ایران.
  • بدون نام IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    حرف شما قبول، اما شما در آن سالها طبق نظر و سياست آقاي هاشمي عمل مي کرديد. معلوم نيست الان هم موفق باشيد، شايد اين بار مانند احمدي نژاد عمل کنيد!
  • بدون نام IR ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    171 8
    بابا تو ديگه كي هستي!
  • بدون نام IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    236 7
    یاد طنز گل آقا بخیر که اقای دکتر را درحال برداشتن پونز نقشه نشون می داد برای کشف کشوری که بتوان با ان ارتباط بر قرار کرد.
  • بدون نام JP ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    212 7
    بله ..... ما هم که اون موقع نبودیم و نمی دونیم وضعیت چطور بود ... فراخواندن سفرای کشورهای اروپائی رو ما ندیدیم اصلا !!! راستی دقت کردین که همه مسئولین پیشین و کنونی هی از خودشون و کارهاشون تعریف میکنن ولی تنها کسی که از دوران خودش تعریف نمیکنه آقای خاتمی هستش ....هرچند تعریف دوران ایشون رو مردم می کنن و همین خودش گواه اعتقاد قلبی مردم به کارهای ایشون بود . خدا خیرش بده آدم باصداقتی بود و وجهه بین المللی کشورمون توی دوران ایشون خیلی خوب شده بود. نه مثل الان که کشورهای عربی به خودشون اجازه میدن ایرانی رو ساعت ها بدون هیچ توجیهی توی سالن انتظار فرودگاه نگه دارن و آخرش هم بهش بگن باید برگردی ایران و بهت اجازه ورود نمیدیم.
    • كمال IR ۲۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
      1 9
      دردوران حاتمي ب چه قيمتي روابطمون باكشورهاي ذيگه خوب بود؟
  • رضا IR ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    121 4
    هرچه رو کاشتیم همان را درو می کنیم پادشه پاسبــــــان درویش است گرچه نعمـت به فر دولت اوست گوسپند از برای چوپـــان نیست بلکه چوپان برای خدمت اوست
  • علی IR ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    201 7
    نمیدونم این حرفا منو یاد یکی از رئیس جمهورای اخیر میندازه، همه روسای جمهور تلفن می زنند و از ما الگو می گیرند!
    • بدون نام IR ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
      109 8
      منظورت احمدی نژاد هست دیگه
  • سيد جلال IR ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    108 6
    آقاي ولايتي درسته كه حافظه تاريخي ما ايرانيها خوب نيست ولي ديگه نه در اين حد كه شما فكر كرديد. چيزي كه من يادم مياد در زمان ايشان ارتباط با كشورهايي نقل محافل بود كه تا كنون اسمش هم شنيده نشده بود. سوژه مجله گل آقا اين بود كه اقاي ولايتي يه جزيره كوچك را پيدا مي كردند و مي گفتن برويم باشون ارتباط بر قرار كنيم. اما كشورهاي مهم علاقه اي به ارتباط نداشتند
  • بدون نام DE ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    180 8
    کدوم ۱۶ سال رو میگی‌ شما ؟؟ ولی‌ ما اون موقع به غیر از ۴تا کشور همسایه با کشور دیگه رابطه نداشتیما !!
  • بهمن EU ۱۲:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    101 5
    هیچکدام از کشورهای اسلامی مثل عربستان و امارات و قطر و مصر رابطه نداشتیم.تازه در دوره شما بود که حجاج مارا در عربستان به گلوله بستند پیشاپیش تشکر از خبر انلاین بابت عدم درج مطلب
  • بدون نام IR ۱۲:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    113 6
    کدوم ۱۶ سال؟ مگه ما یادمون رفته؟!!!
  • حافظ IR ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    137 7
    اساساً تخصص شما سیاست خارجی نیست و شرعا و اخلاقا درست نبود که چنین پستی را قبول کنید، اما شما درباره سیاست خارجی و سیاست بین الملل چیز زیادی نمی دانید، تنها کمی تاریخ روابط خارجی مطالعه کرده اید و...
  • آرش IR ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    98 5
    آقاي دكتر! همه فرمايشات شما همون توسعه سياسي آقاي خاتمي هستش كه!!! اما يادمه همه به ايشون ايراد مي گرفتند كه اولويت توسعه اقتصادي بايد باشه ، اين در حاليه كه در سايه توسعه سياسي و ثبات در روابط خارجي به توسعه اقتصادي ميشه رسيد. و البته كمترين تورم و بيشترين ميزان رشد اقتصادي و اشتغال زايي رو در همون دوره 8 ساله رياست جمهوري آقاي خاتمي به دست آورديم.
  • am IR ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    138 7
    من آدم سیاسی نیستم ولی به نظر من برای بهتر شدن اوضاع مملکت در حال حاظر نیاز به اصلاح طلبها هست مثل آقای خاتمی ,شاید ایشون یه سری اشتباهات در انتخابات قبلی کرده باشن ولی در حال حاظر مهمتر از همه چی وضعیت مملکت هست و نه تسویه حساب های قدیمی.
  • بدون نام IR ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    134 5
    ایشان درست میفرمایند البته کشورهای اروپایی صف بسته بودند که سفرایشان را از ایران خارج کنند سال 75و76که یادتان نرفته؟
  • علی IR ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    117 7
    بابا جون ما درسته بچه بودیم ولی یادمونه
  • بدون نام AU ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    5 1
    هم اینکه شما میگی یادمه هم اون "گل آقا" که روی جلد صفحه اول اشاره کردند به لیست کشورهای مورد نظر حضرت عالی. دیگه اواخر کار دنبال ارتباط با قبیله های آفریقایی بودید.
  • ایرانی IR ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    4 5
    من 52ساله هستم بعد از انقلاب بجز دوران خاتمی در هیچ برهه ای از زمان روابط ایران با کشور های پیشرفته وجهان خارج بهتر نبود ملت خودشان قضاوت کنند ارزش واعتبار ایرانیان بهبود یافت . پیشگام گفتگوی تمدنها و شعار زندگی بود .حیف افرادی فرصت طلب و مغرض سخنرانی هایش را برهم میزدند ودر دانشگاهها حرفهای رکیک میزدند ایشان آزادی را به معنی واقعی اش در جامعه بستر سازی میکردند و قانون را ملاک میدانستند .انتقاد سازنده را در بین تشکل های دانشجوئی ترویج میدادند مانع توقیف روزنامه ها بودند
  • احسان اصلاح طلب IR ۲۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    6 4
    شما که دکتر هستی و پزشکی خوندی، تو وزارت خارجه چی کار میکنی؟ شما که خودت معنای شایسته سالاری را درک نکردی چطور میخواهی رئیس جمهور بشی. این همه دکترای سیاست خوانده باید در دانشگاه فقط 4 واحد تدریس کنند اون وقت شما به جای مطب رفتی وزارت خارجه. آخه کجای دنیا این طوریهههههههههههه :(
    • بدون نام IR ۰۱:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۷
      0 2
      با ابن منطق بزرگان اصلاح طلب هم باید برن بشینن خونه آقای اصلاح طلب

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین