رییس سازمان صداوسیما در نشستی با دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، با پرسشهایی دربارهی عملکرد رادیو و تلویزیون در جریان انتخابات چهار سال قبل مواجه و یادآور شد بلافاصله پس از انتخابات 88، مفصلا با موسوی و کروبی ملاقات و صحبتهایی در زمینهی حضورشان در تلویزیون داشته است.
گزيده سخنان وي از اين قرار است:
· اینطور نیست که اگر کسی ماهواره داشت، صد در صد شبکههای ماهوارهیی را میبیند. نظرسنجی ما از مخاطبان نشان میدهد که 95 درصد از مردم، تلویزیون جمهوری اسلامی ایران را تماشا میکنند. بر اساس نظرسنجی موسسه گالوپ، 82 درصد از مردم کشورمان اخبار خود را از طریق صدا و سیما پیگیری میکنند و حدود 30 درصد از مردم نیز از شبکههای ماهوارهیی پیگیر اخبار هستند.
· {دربارهی تاثیر منفی پارازیتهای ارسالی بر روی شبکههای ماهوارهیی} صداوسیما در قبال این مساله هیچ مسؤولیتی ندارد و در واقع پارازیت هیچ ربطی به صدا و سیما ندارد و ماهوارههای صدا و سیما فقط یک ابزار دریافت و ارسال شبکهها هستند. اگر ارسال و دریافت سیگنالها باعث عقیم شدن مردم شود در این صورت همهی مدیران صدا و سیما باید عقیم باشند؛ به جهت اینکه در این سازمان حضور دارند و قدرت آنها 10 برابر بیشتر است.
· سیگنال شبکههای ماهوارهیی 17 بار شبکههای ما را قطع کرد و همهی اینها سند رسوایی غرب را نشان میدهد. زمانی که آنها نمیتوانند سه شبکهی ما را تحمل کنند اینها همه به دلیل موفقیت سه شبکهی پرستیوی، العالم و هیسپان تیوی است و تحریم من همه به دلیل این سه شبکه است.
· در انتخابات 88 بلافاصله پس از انتخابات، مفصلا با موسوی و کروبی صحبتهایی در زمینهی حضورشان در تلویزیون داشتم و با آنها ملاقات کردم و به آنها گفته بودم که آراء همین است. اگر هم خیلی تغییر کرده باشد 500 هزار رأی تغییر خواهد داشت. اما متاسفانه یک عده از این فضایی که در کشور ایجاد شد سوءاستفاده کردند و ضربه زدند. خطاب به موسوی گفتم پس از 20 سال کسی شما را نمیشناخت، شما واقعا در انتخابات 88 شناخته شدید و 13 میلیون رأی دارید. به او گفتم که با تاکید بر قانون حتما میتوانید در دورههای بعد کاملا متفاوت باشید. اما متاسفانه او اعلام کرد که زمانی به تلویزیون میآیم که تنها پشت دوربین باشم و یکنفره بیانیه بخوانم.
· در مجلس ششم اقدامات و رفتارهای کروبي را ستایش میکنم. ایشان به شدت تلاش کردند در مجلس ششم خیلی از تنگنظریهایی که تندروها در مجلس داشتند را صداوسیما نشان دهد اما در مجلسهای بعدی اینگونه نبود. مجلس ششم خلاف قانون اساسی تحصن کرد، این در حالی است که بر اساس قانون اساسی تحصن نداریم. آنها گفته بودند یا حرف ما یا رهبری کوتاه بیاید. این در حالی است که ولایت فقیه همه جوره بنبستها را حل کرده است. با این رویکرد آنها دیگر نمیتوانند نماینده شوند بلکه میتوانند تنها یک شخصیت سیاسی باشند.
· بر اساس قانون اساسی فعالیتهای تصویری و صداوسیما بر عهدهی مدیریت سازمان صداوسیماست. این تمرکز تصویری در صداوسیما را اصلا اصلاحطلبان استدلال کردند و استدلالشان هم درست بود.
· به جهت اینکه صدا و سیما ملی است، در نتیجه باید برای همهی سلایق در چارچوب جمهوری اسلامی پاسخ بدهیم. بنده همین پاسخ را نیز برای مجلس خبرگان به طور مفصل داشتم که آنها نیز پذیرفتند.
· شاید فیلم «رسوایی» مسعود دهنمکی و یا «یه حبه قند» میرکریمی برای سینما مناسب باشند، اما زمانی که روزی از تلویزیون پخش شوند شاید نیاز به سانسور نه، اما پالایش داشته باشند.
· اگر در برنامهای بخشهایی از صحبتهای یک سخنران پخش نمیشود، علت آن سانسور نیست بلکه پالایش است؛ پالایشی که با موافقت خود سخنران انجام شده و صلاح دیده شده که بخشی از یک سخنرانی در فلان مراسم برای همگان پخش نشود.
· {در پاسخ به اينکه چرا صداوسیما گاهی دیر خبرها را اعلام میکند؟}در ارتباط با این مساله با توجه به اینکه باید نظرات و آرای مسؤولان کشور را داشته باشیم، این مساله رخ میدهد. بنده خود در ارتباط با این مساله با مسؤولان درگیر هستم که چرا زود هماهنگ نمیکنند و خبر مهم اینگونه به تأخیر میافتد.
/2929
نظر شما