به همت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی همایش بین المللی «جنبش های اسلامی معاصر در اندیشه و عمل: اخوان المسلمین و جنبش های همسو» 7 و 8 اردیبهشت ماه در این پژوهشگاه برگزار می شود.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، تحولات گسترده چند سال اخیر کشورهای خاورمیانه نقش جنبش های اسلامی در رهبری و پیشگامی حرکتهای مردمی کشورهای مسلمان فصل نوینی را در مبازرات آزادی خواهانه و ایفای نقش راهبردی اندیشه های اسلامی در این راستا ایفا نموده است.
با عنایت به اینکه در مرحله کنونی باید ارزیابی دقیق و عمیقی از نقش و جایگاه جنبشهای اسلامی در کشورهای منطقه به دست آورد لازم است در دو حوزه نظر و عمل کارنامه تاریخی و کنونی جریانهای اسلام گرای دخیل در این جریانات را مورد کاوش و تحلیل قرار داد. برای این منظور در گام نخست بررسی وضعیت دیروز و امروز جریان اخوان المسلمین و جنبش های اسلامی همسو در کشورهای اسلامی، برای همایش اول مورد توجه قرار می گیرد.
محورهای همایش
- اخوان المسلمین و جنبش های اسلامی همسو: مباحث تاریخی
- منشأ، تأسیس، تکامل و اشاعه جنبش اخوان المسلمین
- منشأ، تأسیس، تکامل و اشاعه جنبشهای همسو با اخوان المسلمین
- اخوان المسلمین و جنبشهای اسلامی همسو در عرصه فکر
- اخوان المسلمین و جنبشهای اسلامی همسو و مسایل جامعه
- تربیت جامعه یا تغییر حکومت؛ مفهوم شهروندی؛ مطالبات سکولار زنان؛ اصلاح اجتماعی؛ قومیت و نژاد؛
- اخوان المسلمین و جنبشهای اسلامی همسو و مسایل سیاست
- اندیشه های سیاسی؛ الگوهای مدیریتی و حکومتی؛ رهبری فردی یا شورایی؛ حاکمیت مردم یا حاکمیت الهی؛ حکومت مدنی و حکومت اسلامی؛ خشونت سیاسی؛ دموکراسی،آزادی یا انقیاد و اطاعت؛ حاکمیت ملی و فراملی؛ قانون اساسی یا حاکمیت اجتهادی متغیر؛ مفهوم ملت - دولت و مفهوم امت؛ حقوق بشر؛ تمکین؛ تجربه پارلمانی؛ رویکرد دگرگونی سیاسی؛ حقوق اقلیتها؛ انشعابات سیاسی؛عدالت؛ موضوع استعمار،‌ غرب و فلسطین؛ حکومت متحد اسلامی
- اخوان المسلمین و جنبشهای اسلامی همسو و مسائل فرهنگ
- حقوق و قضا؛ فرهنگ اختلاف(مدیریت اختلاف)؛ مفهوم آزادی(اندیشه، بیان، رسانه،... )
دبیرخانه کنفرانس بین المللی جنبشهای اسلامی معاصر در اندیشه و عمل مجموعه همایش هایی را مد نظر دارد تا به تحلیل علمی فعالیتهای صورت گرفته تحت عنوان بیداری اسلامی در کشورهای منطقه بپردازد که امسال موضوع اخوان المسلمین و جنبشهای همسو مورد بررسی قرار می گیرد و در سالهای آتی موضوعات دیگری انتخاب می شود.
دبیرخانه دائمی این همایش در پژوهشگاه راه اندازی شده است. فراخوان مقاله به زبانهای مختلف به 2000 متخصص و مرکز علمی و تحقیقاتی ارسال شد و 64 عنوان مقاله فارسی دریافت شد که 33 مقاله آن پذیرفته شد و همچنین 9 مقاله انگلیسی و 3 مقاله عربی دریافت شد و در روز همایش 25 مقاله سخنرانی خواهد شد و مقالات پذیرفته در چکیده مقالات منتشر می شود.
کنفرانس بین المللی «جنبشهای اسلامی معاصر در اندیشه و عمل: اخوان المسلمین و جنبشهای همسو» هفتم و هشتم اردیبهشت ماه، در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی واقع در بزرگراه کردستان، خیابان 64 برگزار می شود.
/6262

کد خبر 289223

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین