سید جلال فیاضی در گفت و گو با خبرآنلاین در تعریف اصل رجل سیاسی – مذهبی اظهار داشت: یک رجل سیاسی – مذهبی شخصیتی است که باید آگاهی لازم را از آموزه های دینی داشته باشد و با مبانی فکری حضرت امام(ره) که پایه گذار جمهوری اسلامی بودند آشنایی کامل داشته باشد و معتقد به این باشد که دین می تواند راهنمای عمل در اداره کشور باشد.
وی با تاکید بر اینکه دین یک امر فردی نیست بلکه مساله ای سیاسی - اجتماعی است، تصریح کرد: دین در نظام جمهوری اسلامی به عنوان یک اصل ضروری می تواند در قالب نظام سیاسی پاسخگوی نیازهای جامعه باشد.
مدیرعامل سابق ایرنا با تاکید براینکه آشنایی به مسائل و ابعاد سیاسی حوزه بین الملل از دیگر ویژگی های مهم یک رجل سیاسی در قامت رییس جمهور است، خاطرنشان ساخت: قاعدتا یک رییس جمهور باید پیش بینیهای سیاسی را بشناسد و با بصیرت و روشنبینی سیاستهای بینالمللی را تعقیب کند و در این مرحله به خوبی از حقوق ملت ایران در عرصه بین الملل دفاع کند نه اینکه با اظهارات نسنجیده منافع ملی را به خطر بیندازد.
فیاضی ادامه داد: تساهل و تسامح بر سر ارزش ها و آرمانهای انقلاب از سوی هیچ چهرهای که خود را رجل سیاسی – مذهبی آن هم در اندازه یک رییس جمهور بداند قابل پذیرش نیست.
این چهره سیاسی اصولگرا سابقه انقلابی روشن را از ویژگیهای مهم یک رجل سیاسی مذهبی دانست و تاکید کرد: رییس جمهوری که قرار است فرد دوم نظام باشد باید درک روشنی از دوران انقلاب و دفاع مقدس داشته باشد و این دوران را به خوبی درگ کرده باشد و در واکاوی گذشته او و در فراز و نشیب ای انقلاب لغزش نداشته باشد.
مدیرعامل سابق ایرنا با تاکید براینکه شناخت نیازهای جامعه در ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی از الزامات یک رجل سیاسی است، خاطرنشان ساخت: یک رجل سیاسی باید با تجزیه و تحلیل درست و براساس قانون اساسی و آموزه های دینی راه حل ها و برنامه های مشخصی در حوزه های مختلف داشته باشد.
وی اعتقاد به رکن ولایت فقیه از سوی هر رجل سیاسی را مهم برشمرد و تاکید کرد: رجل سیاسی باید به ارکان نظام جمهوری اسلامی معتقد و پایبند باشد و در واکاوی ارکان نظام مطمئنا اصل ولایت فقیه بر دیگر اصول ارجحیت و اهمیت دارد. از سوی دیگر جمهوریت نظام که با مردمی بودن نظام پیوند خورده است از اصول مهم دیگری است که باید یک رجل سیاسی به آن پایبند باشد.
این چهره سیاسی در ادامه سوابق اجرایی کاندیداها را مهم دانست و افزود: تجربه مدیریتی آن هم در سطح کلان و در محدوده کشوری برای یک رییس جمهور اهمیت زیادی دارد. اداره کشور با اداره یک وزارتخانه متفاوت است و توان و سابقه مدیریتی در سطح کلان را می طلبد.
فیاضی با بیان اینکه رییس جمهور باید به خردجمعی معتقد و ملتزم باشد، گفت: گردش نخبگان و مشارکت دادن آنها در روند اداره کشور نقش تاثیرگذاری در اتخاذ تصمیمات درست و کارشناسی دارد. روحیه دیکتاتوری برای هیچ رییس جمهور پذیرفته شده نیست، حتی فردی که در جایگاه ریاست جمهوری قرار می گیرد در بعد زندگی شخصی هم نباید آلوده به دنیازدگی و ثروت اندوزی شده باشد و بتواند مشکلات و مسائل تحمیل شده به اقشار مختلف جامعه را درک و تحلیل کند.
عضو هیات موسس انجمن روزنامه نگاران مسلمان ایران با بیان اینکه بعد از 34 سال از عمر نظام جمهوری اسلامی و برگزاری چندین انتخابات دیگر در دوران آزمون و خطا نیستیم، خاطرنشان ساخت: دیگر نمی توانیم رییس جمهوری را برگزینیم که با آزمون و خطا عمل کند و باید با روشن سازی ویژگی های یک رییس جمهور این مرحله را پیش از انتخابات طی کنیم.
/27220
مدیرعامل پیشین ایرنا می گوید دیگر در دوران آزمون و خطا نیستیم و باید رییس جمهوری را برگزینیم که حائز ویژگی های کامل یک رجل سیاسی - مذهبی باشد.
کد خبر 289558
نظر شما