روزنامه "لسآنجلس تایمز" در گزارشی به قلم کارول ویلیامز، با ذکر این که تحریمهای جاری علیه ایران موفق به تغییر رفتار تهران نشده است، افزود: گروه رو به رشدی از دیپلماتها و کارشناسان امنیتی عنوان میکنند که اکنون زمان آن است که آمریکا تاکتیکها را تغییر دهد.
این گزارش حاکی است که استدلالهایی در میان سیاستگذاران با نفوذ خارجی در حال شکلگیری است مبنی بر این که پیشنهادات برای تحریمهای شدیدتر ایران به دلیل تقویت برنامهی هستهیی این کشور فقط به وخیمتر شدن دورنمای امنیتی خاورمیانه متزلزل منجر خواهد شد.
در ادامه این گزارش آمده است که جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته از کنگره خواست طرح قانونی را که به تحریم بیشتر ایران به دلیل آن چه شکست در گشایش تاسیسات هستهیی به روی بازرسان بینالمللی و خودداری از غنیسازی اورانیوم خوانده شده، منجر میشود، رد کند.
کری گفت: شما باید برای ما پنجرهای را برای تلاش در جهت کار کردن در کانال دیپلماتیک باقی گذارید.
بنابراین گزارش "پروژه ایران"، گروهی دو حزبی متشکل از دیپلماتها، مقامات امنیتی و نظامی پیشین آمریکایی که یک دهه را در تلاش برای تشخیص فرصتهای گرم کردن روابط آمریکا – ایران صرف کردهاند، نیز در گزارشی که هفته گذشته منتشر شد، پیام دادند که باید به دیپلماسی فرصت داده شود.
35 امضاء کننده گزارش " گزینههای استراتژیک برای ایران" توازن میان فشار و دیپلماسی، زبیگنیو برژینسکی، مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا، توماس پیکرینگ، سفیر پیشین آمریکا در روسیه و سازمان ملل، مایکل هایدن، مدیر پیشین سیا و جان لیمبرت، مقام پیشین وزارت خارجه که از جمله گروگانها در حادثه سفارت پیشین آمریکا در ایران در سال80 - 1979 بود، را شامل میشود.
این کارشناسان توصیه کردند: آمریکا اکنون باید انرژی و خلاقیت بیشتری را برای مذاکره مستقیم با ایران در حالی اختصاص دهد که به جمع آوری ائتلاف بینالمللی برای تحت فشار قرار دادن و منزوی کردن ایران میپردازد.
همچنین آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصمیم گرفته است با باز نگه داشتن در به روی تهران چشماندازهای بهتری برای حل موضوع بر سر بازرسیهای سایت هستهیی فراهم میکند تا کنار گذاشتن گفتوگوها.
در ادامه این گزارش با اشاره به مذاکرات ایران و 1+5 که آخرین آن در قزاقستان برگزار شد آمده است: هیچ برنامهای برای نشستی جدید در نظر گرفته نشد، اما مذاکره کنندگان همچنان آن نشست را مفید میدانند.
لسآنجلس تایمز افزود: این تصمیمات جامعه بینالمللی برای حفظ امید دربارهی ایران منعکس کننده امید آنها به این است که انتخابات ریاست جمهوری بتواند پنجرهای را به روی کاهش تنشها بگشاید.
در پایان این گزارش به نقل از نجمالدین مشکاتی، مشاور وزارت امور خارجه در دولت اول باراک اوباما توصیه شده است که برای حل مساله ایران اوباما به توصیههای افراد مجرب و معتبری نظیر پیکرنیگ و لیمبرت عمل کنند.
/2929
نظر شما