در ادامه نشست خبری سخنگوی دستگاه قضایی درباره تخلفات انتخاباتی و زندانیان خارج از کشور و پرونده برادارن لاریجانی توضیحاتی داد.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به صحت دستگیری باقر اسدی یکی از دیپلمات‌های ارشد کشور و این که وی درباره چه مساله‌ای دستگیر شده است، گفت: بله؛ ایشان بازداشت شده اما از بیان جزییات به دلیل منع قانونی معذورم؛ زیرا پرونده در مرحله‌ی تحقیقات مقدماتی قرار دارد.

سخنگوی قوه قضائیه در مورد برخی اخبار منتشره نسبت به آزادی فردی با اسم مستعار جن گیر دولت گفت: وی آزاد نشده و همچنان در زندان است حکم قضایی آن چندین سال زندان بود که در دو سالی که در زندان است تاکنون مرخصی نرفته بود برای همین 3 روز مرخصی رفت و سر وقت خود را معرفی کرد.
پرونده‌های «محمدجواد» و «فاضل» لاریجانی

 سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده محمدجواد لاریجانی گفت که باید ابهامات موجود در این پرونده حل شود.
وی  درباره این‌که چرا رسیدگی به پرونده محمدجواد لاریجانی طولانی شده است؟ گفت: این پرونده نه موضوع حاد و نه موضوع پیچیده‌ای است. ما داریم بررسی می‌کنیم که زمین‌هایی که در آن زمان داده شده آیا طبق قانون و مقررات واگذار شده یا خیر. اگر این موضوع حل شود، مسائل بعدی حل خواهد شد.
وی گفت: اگر بر طبق مقررات زمین‌ها واگذار شده باشد، به یک صورت برخورد می‌شود و اگر برخلاف مقررات انجام شده باشد، به گونه‌ای دیگر با آن برخورد می‌کنیم. در واقع باید این مساله روشن شود.
وی درباره پرونده‌ فاضل لاریجانی نیز گفت: مطالعه در مورد این پرونده هنوز به اتمام نرسیده است و باید تحقیقات در این زمینه تکمیل شود.

  وزیر اطلاعات و حوادث سال 88
وی درباره دوران حضورش در وزارت اطلاعات  با اشاره به اظهارات اخیر وزیر اطلاعات درباره نقش برخی افراد در سال 88 اظهار داشت: آقای مصلحی مطالبی را گفتند که باید از خودشان توضیحات لازم را بخواهید، اگر بنده در زمانی که در وزارت اطلاعات بوده‌ام، اطلاعاتی را به دست آورده باشم، طبعا آن اطلاعات را بازگو نخواهم کرد؛ بنابراین شما بهتر است جواب این سوال را از آقای مصلحی بپرسید.

تخلفات انتخاباتی
وی درباره تخلفات انتخاباتی گفت: اگر ثابت شود کاندیداهای انتخاباتی از امکانات دولتی استفاده کرده‌اند قطعا با آن برخورد می‌شود؛ اما در مورد تبلیغات ابهاماتی وجود دارد. این‌که در قانون آمده قبل از موعد تبلیغات نباید صورت گیرد آیا منظور بعد از ثبت‌نام است یا بعد از ثبت نام! زیرا هیچ‌کدام از این افراد به صورت رسمی نامزد نیستند اما کسانی که خود را در معرض کاندیداتوری قرار داده‌اند قطعا تبلیغ می‌کنند و اگر قانون‌گذار تایید کرد که تبلیغات در حال حاضر خلاف است ما باید فکری به حال تمام کسانی که تبلیغات را شروع کرده‌اند بکنیم.
وی ادامه داد: اما نسبت به استفاده از امکانات دولتی دیگر نیازی به زمان ندارد. هر زمانی مشخص شود که فردی در جهت تبلیغات از امکانات دولتی استفاده می‌کند با آن برخورد می‌شود.

مواد مخدر بیشترین دلیل جرم ایرانیان خارج از کشور
محسنی‌اژه‌ای درباره وضعیت زندانیان خارج از کشور گفت: مواد مخدر یکی از بیشترین جرائمی است که تبعه‌های ایرانی خارج از کشور به دلیل آن در زندان به سر می‌برند.
وی افزود: من در سفر هفته گذشته خود به ارمنستان با حدود 12 نفر از همین زندانیان دیدار کردم و طبق تلاشی که داشتیم مقرر شد تا چند تن از آنها ادامه دوران محکومیت خود را در تهران سپری کنند.
سخنگوی دستگاه قضایی با اشاره به پیگیری‌های وزارت امور خارجه، وزارت دادگستری و قوه قضائیه درباره وضعیت زندانیان خارج از کشور گفت: در دو سال گذشته توافق‌ نامه‌های مختلفی در باره استرداد مجرمین به امضاء رسیده است و در سفر اخیر من نیز این مورد پیگیری شده است.
سخنگوی دستگاه قضایی در پاسخ به این‌که تشکل کارگری در اعتراض به دستمزد خود نامه‌ای به دیوان عدالت اداری نوشته‌اند، شکایت آن‌هادر چه مرحله ای قراردارد؟، گفت: اطلاع ندارم اما اجمالا موضوعاتی که نیاز به کار اداری ندارد رسیدگی به آن خیلی طول نمی‌کشد.

 پرونده نگین غرب

محسنی اژه‌ای افزود: باید توجه داشته باشید که گاهی برخی پرونده‌ها نظیر پرونده نگین غرب پرونده‌هایی است که نمی‌توان تصمیم صرفاً قضایی گرفت.

وی افزود: من از شما خبرنگاران و حتی کارشناسان اقتصادی می‌خواهم تا به دادستانی کل کشور بیایند و خودتان چنین پرونده‌هایی از ابتدا تا انتها مطالعه کنند و ببینید چگونه می‌توان حجم بالای مطالبات شهروندان را پاسخ گفت.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: البته به تمام این مشکلات این موضوع را هم اضافه کنید که در برخی از این پرونده‌ها خود مالباختگان اصول اولیه ثبت یک قرارداد را انجام ندادند.

وی افزود: برای مثال در قرارداد بندی آمده که به موجب آن صاحب پروژه می‌توانسته بدون اطلاع به خریداران قرارداد را به صورت یک طرفه فسخ کند.

محسنی اژه‌ای گفت:‌ در یکی از پرونده‌ها شاهد آن بودیم که صاحب پروژه به مالباختگان گفته بود به ازای دادن 1.5 میلیون تومان آن هم در ۳ قسط این افراد می‌توانند صاحب یک خانه 75 متری شوند در حالی که در زمانی با این افراد صحبت کردیم به آنها گفتیم از نظر عقلانی آیا خرید یک خانه 3 میلیون تومانی آن هم به صورت نصف نقد و نصف با وام منطقی بود.

وی گفت: ما می‌توانستیم در دستگاه قضایی یک کار صرفاً قضایی انجام دهیم و فرد کلاهبردار را مجرم قلمداد کرده، به زندان بیندازیم اما آیا با این اقدام مالباختگان به خواسته خود می‌رسیدند.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: ما تمام تلاش‌مان را معطوف این موضوع کرده‌ایم که بتوانیم در کنار انجام کار قضایی مالباختگان کمترین ضرر و زیان را متحمل شوند.

دادستان کل کشور گفت: اخیراً یکی از مسئولان رسیدگی به این پرونده موفق شده بالغ بر 120 میلیارد تومان دیون مردم را از دست کلاهبرداران آزاد کند اما هنوز هم نمی‌توان کل دیون را پرداخت کرد.

 شرکت‌های گروه امیرمنصور آریا

وی در ادامه درباره شرکت‌های گروه امیرمنصور آریا گفت: شرکت‌های گروه آریا عمدتاً به ۳ شکل بودند گروه اول شرکت‌های فعالی بودند که در حال حاضر فعال‌تر از گذشته هم شده‌اند و به سوددهی رسیدند.

وی افزود: دسته دوم شرکت‌هایی بودند که از آنها فقط یک نام وجود داشت و هیچ فعالیتی انجام نمی‌دادند این شرکت‌ها همان شکل قدیم باقی مانده‌اند و فعال نیستند.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: دسته سوم شرکت‌هایی بودند که در زمان فعالیت گروه آریا نیمه فعال بودند و حتی زیان‌ده بودند. این شرکت‌ها تلاش شد تا به همان شکل باقی بمانند و متأسفانه برخی از آنها نیمه فعال و زیان‌ده باقی مانده‌اند.

وی همچنین در مورد کسانی که در پذیره‌نویسی بانک آریا شرکت کرده بودند، گفت: بخشی از این افراد منابع مالی خود شرکت را برای پذیره‌نویسی آورده بودند اما برخی هم سرمایه خودشان را آورده بودند.

وی افزود: به نماینده دادستان نامه نوشتیم تا پس از مشخص شدن منشأ پول‌های پذیره‌نویسی دیون افراد را پرداخت کنند.
وی درباره دستگیری دو تبعه آذربایجانی در تبریز دستگیر شدند افزود: بله این موضوع صحت دارد اما بنا به مسائل قانونی نمی‌توانم درباره جزئیات این پرونده مطلبی بگویم.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: به طور قطع بنابر آن چیزی که من از پرونده اطلاع داریم نباید رسیدگی به این پرونده طولانی باشد و سریعاً نتیجه آن مشخص خواهد شد.

45 232

کد خبر 291298

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مالباخته نگین غرب 1381 IR ۰۶:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۷
    0 0
    از 1381 تا امروز( 1392/7/7) هیچ حقی به اینجانب برگردانده نشده است. مگه قرارنبود که واگذاری ها بر اساس تاریخ قراردادها باشد؟ ما پس از 12 سال(از قراردادهای اولیه) هنوز منتظریم.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین