سیداحمد خاتمی در خطبههای این هفته نماز جمعه تهران اظهار کرد: عنصر ولایتمداری، التزام عملی است، نه شعاری. آقای کاندیدای محترم! اگر میتوانی زیر نظر ولایت مطلقه امر عمل کنی، بسمالله؛ کاندیدا شو و اگر نمیتوانی، اصلا اسم ننویس. اگر هم اسم نوشتی، انصراف بده زیرا کسانی باید وارد این عرصه شوند که عملا التزام داشته باشند.
وی همچنین در تشریح ویژگیهای کاندیدای اصلح خاطرنشان کرد: کاندیدای اصلح باید توان اداره کشور بیش از 70 میلیونی با این همه دشمن را داشته باشد، مدیر و مدبر باشد و افق آینده را ببیند. روزمرگی سم رییسجمهور است و بویژه در عرصه مسائل اقتصادی، روزمرگی و تصمیم آنی گرفتن و تغییر دائم در سیاستها، فلج کردن کشور است.
اهم سخنان خطیب موقت جمعه تهران در ادامه به نقل از ایسنا میآید:
- پایبندی به عقل جمعی ویژگی لازم برای کاندیدای اصلح است. پیغمبر اکرم (ص) که عقل کل بود، مشورت میگرفت ولی برخی در طول این چند سال خود را عقل کل میدیدند. فکر میکردند تا رییس جمهور شدند، هم تخصص سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و هم تخصص دینی پیدا میکنند.
- انتخاب اصلح مبنای عقلی و شرعی دارد. شورای نگهبان حداقل و کف صلاحیتها را میبیند و انتخاب حداکثر با شماست. یکی از ویژگیهای اصلح این است که فرد از بُن جان خداباور باشد و در این شعاع، نظام اسلامی و انقلاب اسلامی را قبول داشته باشد.
- قانونمداری دیگر ویژگی لازم برای انتخاب اصلح است. کاندیداها قانون را مطالعه کنند و وقتی کسی رییسجمهور شد، نگوید اختیارات نداریم. کسی نباشد که خود را فراتر از قانون ببیند و اجازه ندهد قانون به او نزدیک شود. چنان برخورد نکند که من خط قرمز دارم و خط قرمزم این است که وارد اینجا شوید، برخورد میکنم. ما در قانون خط قرمزی نداریم بلکه خط قرمز ما خود قانون اساسی است. اگر کسی چنین بینش، منش و رفتاری دارد، نمیخواهد پایبند به قانون باشد.
- (با تاکید بر لزوم تمکین در برابر قانون از سوی کاندیداهایی که رای نیاوردهاند) اگر موارد خلافی هم صورت گرفته، باید به شکل قانونی اقدام شود و فضای رقابت به فضای رفاقت تبدیل شود.
- از کاندیداها میخواهم تا تبلیغاتشان از جنس جمهوری اسلامی باشد. اینکه در تبلیغات اصول نظام را زیرسوال ببرند، در هیچ جای دنیا مرسوم نیست. در آمریکا هم وقتی کاندیداها مناظره میکنند، محدودهای دارند و چارچوب و اصلی که بر همان اساس کاندیدا شدهاند را زیر سوال نمیبرند؛ بنابراین کاندیداهای ما نیز قانون اساسی و ولایت را زیر سوال نبرند.
- وقتی پول میلیاردی در انتخابات خرج میشود، مردم حق دارند بپرسند از کجا آمده و از کجاست. وقتی که هر کاندیدا پنج ساعت تلویزیونی و پنج ساعت رادیویی فرصت معرفی خود را دارد، چه نیازی به بنر، عکس و اسراف و تبذیر است؟ البته خودشان میدانند چطور تبلیغ کنند، اما اسراف و تبذیر در شأن کاندیداهای ریاست جمهوری نیست.
- احراز صلاحیتها از سوی شورای نگهبان باید براساس قانون باشد. آنهایی که در انتخابات اسمنویسی میکنند باید ملتزم به قانون باشند. قانون هم شورای نگهبان را در این عرصه فصلالخطاب قرار داده است. ممکن است کسانی تایید صلاحیت و کسانی رد صلاحیت شوند. به هرحال قرار است یک نفر منتخب باشد. در همه جای دنیا هم هرکسی را که از راه رسید، برای مسئولیتهای کلیدی کاندیدا نمیکند بلکه فیلتری وجود دارد.
27219
نظر شما