بسیاری از پاکستانی‌ها امیدوارند مردی در این کشور قدرت بگیرد که توان نجات کشور را از سقوط اقتصادی داشته باشد.

پاکستانی‌ها روز شنبه پای صندوق‌های رأی رفتند تا با پایان یافتن عمر اولین دولت دمکراتیک غیرنظامی در کشورشان، دولتی جدید را بر سر کار بیاورند. جدا از همۀ ابعاد سیاسی این انتخابات مهم در همسایۀ دیوار به دیوار ایران، توجه به برخی مسائل اقتصادی این کشور بحران‌زده حائز اهمیت است:
به رغم اعلام نرخ رشد 3 درصدی، پاکستان با مشکلات و بحران‌های زیادی دست و پنجه نرم می‌کند: رشد ناکافی دریافتی‌های مالی، افزایش بدهی دولتی و افزایش بیکاری از جملۀ آنهاست و بسیاری از پاکستانی‌ها امیدوارند مردی در این کشور قدرت بگیرد که توان نجات کشور از سقوط اقتصادی را داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از رادیو فرانسه، انتخابات پاکستان در حالی در میان موجی از خشونت‌ها در شهرهای مختلف برگزار شد که بسیاری از مردم علیه فساد اقتصادی، گرانی و فقر به خیابان آمده بودند.
گفتنی است 5 سال پس از روی کارآمدن "حزب مردم" که جانشین دولت نظامیان شده بود، اقتصاد پاکستان در آستانۀ ورشکستگی کامل است؛ صندوق دولت خالی است و دریافتی‌های مالیاتی به پایان رسیده و جالب است بدانید تنها 1% از مردم کشور 180 میلیونی پاکستان مالیات پرداخت می‌کنند.
صندوق ذخایر ارزی کشور در پائین‌ترین میزان موجود قرار دارد و گفته می‌شود موجودی آن تنها هزینۀ 2 ماه واردات به کشور است. وضعیت اقتصادی کشور بدتر از زمانی است که دولتِ در حالِ خداحافظی 5 سال پیش آن را تحویل گرفت. نرخ بیکاری رقم 7% و تورم 12% را نشان می‌دهد. 22% از پاکستانی‌ها نیز زیر خط فقر زندگی می‌کنند و وضعیت بسیاری از آنها حاد است. تولید صنعتی متعاقب بحران انرژی، روند رو به ضعفی دارد و طبق اطلاعات بانک آسیایی توسعه، همین معضل سالیانه نزدیک به دو امتیاز از رشد اقتصادی پاکستان را کاهش می‌دهد. قطعی‌های مکرر برق، روسای شرکت‌ها و واحدهای تولیدی را کلافه کرده و سرمایه‌گذاری خارجی نیز در پائین‌ترین سطح قرار دارد.
بخش کشاورزی که از پایه‌های اصلی اقتصاد پاکستان است، تنها 21.6% از تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل می‌دهد و تولیدات این بخش به دلیل وقوع سیل‌های مکرر طی 2 سال اخیر به شدت کاهش یافته است. به کوهی از مشکلات اقتصادی باید اختلاس و فساد بالا، فضای نامساعد اقتصاد بین‌الملل، حملات تروریستی و انتحاری در این کشور را افزود که تا اندازۀ زیادی سبب کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران خارجی شده است.
در چنین فضایی، بسیاری از سرمایه‌گذاران و محافل اقتصادی پاکستان به بازگشت نواز شریف امید بسته‌اند. نواز شریف که در رأس یک امپراطوری صنعتی(خانوادگی) در پاکستان قرار دارد، از محبوبیت زیادی برخوردار است. مردم پاکستان فعالیت زیادی که نواز شریف در حوزۀ زیربنایی در زمان صدارتش در دو دورۀ گذشته صورت داد را به یاد دارند. ایالت پنجاب که امروز توسط یکی دیگر از برادران نواز شریف اداره می‌شود، در مقایسه با سایر ایالت‌ها در وضعیت اقتصادی بهتری قرار دارد. گفته می‌شود روی کار آمدن نواز شریف زمینه‌های دریافت وام از صندوق بین‌المللی پول، بانک جهانی و یانک توسعۀ آسیا را نیز تقویت خواهد کرد.
3152

 

کد خبر 292279

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین