حجت الاسلام رضا مختاری درگفت وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در خصوص اهداف اساتید و طلاب حوزه علمیه از نوشتن این بیانیه، اظهار داشت: هدف اصلی از نوشتن این نامه، توجه دادن مردم به معیارهای اصلی شامل اخلاق، خرد ورزی، اعتدال و میانه روی بود که موضوعات اصلی در این بیانیه است.
وی در پاسخ به این سوال که دلیل کم شدن رابطه دولت دهم با روحانیت را چه می دانید؟، گفت:این موضوع بیش از همه به بی توجهی به مبانی درست دینی و مرجعیت باز می گردد که سابقه ای هزار ساله در تاریخ شیعه دارد. ضمن اینکه این عدم توجه به نظر کارشناسان در حوزه های دیگر هم دیده می شود.
مختاری در خصوص عملکرد دولت در عرصه سیاست خارجی هم با بیان اینکه جلوگیری از تحریم ها یکی از اقداماتی بود که می شد با تدبیر و برنامه ریزی از وقوع آن جلوگیری کرد، افزود: دلیل عمده این مساله هم بی توجهی به نظر کارشناسی در این حوزه بود و الا این موضوع با تدبیر و برنامه ریزی قابل حل بود.
وی با بیان اینکه توجه به نظر کارشناسان هیچ وقت موجب خسارت نمی شود، گفت: قاعدتا نظر یک کارشناس که خلاصه دیدگاه جمعی از اهل نظر است، مسئولان امر را از افتادن در ورطه خطا مصون می دارد.
این پژوهشگر حوزه علمیه قم مهمترین اقدام دولت آینده در حوزه اقتصادی را توجه به تولید داخلی دانست و گفت: توجه به این امر موجب اشتغال و رونق اقتصادی در کشور و فراوان شدن کالاهای داخلی می شود و به تولید ملی هم کمک می کند.
وی در بخش دیگری از این گفت وگو، بی توجهی به قانون را از دیگر اشکالات دولت دهم دانست و گفت: روشن است که اجرای قانون ناقص و معیوب هم از بی قانونی بسیار بهتر است. چرا که زیر پا گذاشتن قانون توسط دولتمردان اثرات فرهنگی بر روی جامعه دارد و موجب نهادینه شدن رفتارهای خارج از قانون در مردم می شود.
این استاد حوزه علمیه قم عوام گرایی در حوزه مسائل دینی را از دیگر اشکالات دولت خواند و با بیان اینکه تا قبل از دولت دهم نیات دولت در این حوزه مکشوف نبود، گفت: شاید بتوان گفت مدل دولت در این زمینه بی نیازی از کارشناسان دینی و رسیدن به امام عصر به صورت مستقیم است که این شیوه همان اسلام بدون روحانیت است.
/29212
نظر شما