حسن بهشتی پور در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره برنامههای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در حوزه سیاست خارجی گفت: به نظر میرسد مفهوم برنامه در ایران با آنچه که واقعا اتفاق میافتد فرق دارد. کاندیداها معمولا آرمانها را مشخص میکنند اما بخش مغفول ماندهای که مطرح نمیشود راههای دستیابی به این آرمانها و اهدافی است. باید مشخص شود که این اهداف و آرمانها چیست اما باید روش رسیدن به آن، بازه زمانی ای که به این اهداف میرسیم و ابزار آن مشخص شود. باید از کاندیداهای برنامههای مورد نظرشان درباره مشکلات کشور در حوزه سیاست خارجی را بپرسیم مثلا باید بپرسیم که اگر تحریمها ادامه پیدا کرد چه باید کرد؟ برای به رسمیت شناختن غنی سازی اورانیوم در ایران چه برنامهای دارند و چه کارهایی باید انجام شود؟
بهشتی پور گفت: اینکه بگوییم تورم را کنترل میکنیم یا بیکاری را از بین میبریم حرفهای خیلی خوبی است اما اینکه چگونه میخواهید به این اهداف برسید مسئله دیگری است. کاندیداهای ریاست جمهوری هم باید چشماندازها را مشخص کنند و هم باید راهکارها را تعیین کنند. نامزدهای ریاست جمهوری فقط به ارائه آرمانها میپردازند اما راهکارها مغفول مانده است. برای قضاوت درباره برنامهها نمی توان فقط به آرمانها و اهداف توجه کرد.
وی افزود: رئیس جمهور باید فردی باشد که یک تیم اجرایی قوی داشته باشد. یک تیم اجرایی قوی به اندازه خود رئیس جمهور اهمیت دارد. رئیس جمهور باید توانایی این را داشته باشد که افراد قوی را از هرجناحی که باشند جمع کند. برنامه ریزی اهمیت دارد اما به همان اندازه مدیران لایق و کارآمد هم اهمیت دارد.
این کارشناس مسایل بین الملل درباره اولویتهای دولت آینده در حوزه سیاست خارجی گفت: مهمترین مساله دولت آینده پرونده هستهای است. دولت آینده باید برای به رسمیت شناختن غنیسازی اورانیوم از یک سو و مقابله با تحریمها برنامه کاری مدون داشته باشند. این برنامه میتواند با هدف کاهش تحریمها و یا با هدف خنثی سازی تحریمها صورت گیرد.
27219
نظر شما