به گزارش خبرآنلاین، «فرهنگ سنتی چین» از سوی موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی منتشر شد. ناشر در توضیح کتاب آورده است: «پیشینه تمدن کشورهای چین، به بیش از 7هزار سال قبل بازمیگردد و حتی در برخی کتابها به این موضوع اشاره شده که در مقطعی از زمان، کره زمین به دو کشور ایران و چین تقسیم شده بود. شاید سبقه قوی تاریخی این دو کشور، باعث علاقه مردم ایران به آشنایی با سنتهای کهن کشور چین شده باشد. استقبال مردم ایران از سریالهای کشور چین، شاهد این مدعاست. در این میان، آثار مکتوب در شناخت زیر و بم سنتهای جذاب و در عین حال، رازآلود و مبهم چین، تاثیر خاصی خواهد داشت.»
علیمحمد سابقی، در بخش یادداشت مترجم این اثر، با تاکید بر تنوع تاریخی کشور چین و دشواری قضاوت درباره سنتهای مردم چین مينویسد: «درک چین معاصر، بدون کمک گرفتن از تاریخ و فرهنگ دیرینه آن امکانپذیر نیست. برای رسیدن به این شناخت لازم است با عناصر بسترساز و روند شکلگیری جهانبینی و اندیشه چینی... و تاثیر متداوم سلسلههای متعدد حاکم بر این کشور در تحولات اجتماعی آن آشنا شد.»
سیزده نفر از استادان برجسته چینی، زیرنظر پرفسور جانگ چی جی، استاد فلسفه و رییس مرکز مطالعات فرهنگی دانشگاه چینهوا، این کتاب را تدوین کردهاند و تلاش شده،تا گوشههایی از دستاوردهای نیاکان چینی در زمینههایی همچون کشاورزی، هنرهای حجمی و خلق نمادهای خاص کشور چین را در فصل اول کتاب «فرهنگ سنتی چین» معرفی شود.
در صفحه 49 این اثر درباره نمادهای اصلی حکاکی شده روی سفالهای قدیمی آمده است: «کارکترهای چینی به عنوان زبان نمادین ثبت شده، دارای سه جنبه هستند: شکل، صدا و معنا. آنها از کجا آمدهاند؟ گفته میشود که این کارکترها از ترکیب نمادهای هشتگانهای که برای پیشگویی استفاده میشد، برگرفته شدهاند...»
فلسفه چینی و شناخت جهان و انسان، تاکید چینیها بر حفظ اخلاقیات و ادبیات باستانی چین، ادیان برجسته چین همچون بودیسم و تائوئیسم نیز در فصلهای دوم تا چهارم کتاب «فرهنگ سنتی چین» تببین شدهاند.
همچنین مروری بر آثار تاریخی چین، طب سنتی این کشور کهن و آثار هنری، آموزش و فرهنگ سنتی چین و معماری قدیمی و چالشهای پیشروی فرهنگ سنتی چین، از منظر صاحبنظران آسیای شرقی، بخشهای پایانی این کتاب را شکل دادهاند.
در بخشی از این اثر، درباره آثار یشمی کشور چین که به تازگی، نمونههای بدلی از آن در بازار جهانی شهرت پیدا کرده، آمده است: «آثار یشمی به دوران سلسله تانگ (907-618 میلادی) اگرچه از نظر تعداد اندک است، ولی در عین حال نفیس و زیبا ساخته شدهاند. سبک آنها از نزدیک با سبک ساخته اشیای زرین و سیمین و سبک کامل و برجسته هنر مجسمهسازی و سبک آراسته و تفصیلی نقاشی ارتباط دارند... استفاده از اشیای یشمی که در ابتدا با حسی مبهم از زیبایی به وجود آمد، در روند توسعه خود در مدت بیش از 7هزار سال، شاهد پیچ و تابها و چرخشهای فراوانی بوده و از وسیلهای برای تزیینات ساده صرف بودن تا آیینهای قربانی کردن در دوران باستان و نماد اخلاقیات متعالی بودن را پشت سر نهاده و در نهایت، به انواع آثار هنری تبدیل شده است.»
کتاب «فرهنگ سنتی چین» در قطع رقعی و 439 صفحه و بهای 17 هزار تومان، به چاپ رسیده است.
6060
نظر شما