۰ نفر
۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۸

توربین‌های بادی انرژی جنبشی هوای اطراف خود را استخراج می‌کنند. از آنجایی‌که انرژی کمتر به معنای باد ضعیف‌تر است، بنابراین توربین‌های بادی منجر به کاهش بادخیزی می‌شوند.

محمود حاج‌زمان: توربین‌های بادی انرژی جنبشی هوای اطراف خود را استخراج می‌کنند و از آن برق تولید می‌کنند. اما این تنها اثری نیست که این توربین‌ها بر طبیعت دارند. از آنجایی‌که انرژی کمتر به معنای باد ضعیف‌تر است، بنابراین توربین‌های بادی منجر به کاهش بادخیزی می‌شوند. از نظر فنی، ناحیه هوای پشت سر یک توربین (و یا پشت تمام توربین‌های یک مزرعه بادی) پدیده‌ای را تجربه می‌کنند که به نام «خلاء سرعت باد» یا «کسری تکانه» شناخته می‌شود. به عبارت دیگر، سرعت هوا کم می‌شود.
این پدیده همچنین تاثیراتی بر میزان بازدهی مزارع بادی دارد. توربین‌های رو به باد در یک مزرعه بادی با تراکم بالا ممکن است باعث تضعیف بادی شود که به توربین‌های پایین‌دست مزرعه می‌رسد. البته می‌تواند اثر کلی‌تری هم داشته باشد. اگر مزارع بادی در مقیاس بزرگی ساخته شوند، این امکان وجود دارد که کسری تکانه تجمعی آنها باعث کاهش سرعت باد در مقیاس جهانی شود. اگرچه نحوه تغییرات بادها کاملا پیچیده است، احتمالا باد در منطقه با کاهش سرعت و در مناطق دیگری با افزایش سرعت مواجه می‌شود.
مزارع بادی همچنین می‌توانند بر دمای محل تاثیر بگذارند. به گفته سومناث بایدیا روی، متخصص هواشناسی دانشگاه ایلینویز، زمانی‌که باد از بالای یک مزرعه بادی عبور می‌کند، توربین‌ها باعث ایجاد دنباله‌های هوایی می‌شوند که منجر به افت سرعت باد و افزایش آشفتگی می‌شود. گردونه توربین‌ها نیز مجموعه‌ای از گردابه‌های هوایی ایجاد می‌کنند که باعث اختلاط هوای بالا و پایین توربین می‌شود. این گردابه‌ها باعث بالا رفتن هوای سرد و پایین آمدن هوای گرم و یا بالعکس می‌شود. آشفتگی کلی به وجود آمده باعث افزایش یا کاهش دمای محلی می‌شود. در تحقیقی که سال 2012 / 1391 منتشر شده است، گروهی از محققان نواحی بالای چندین مزرعه بادی در تگزاس را بررسی کردند، و دریافتند که دمای سطحی محل به میزان اندک ولی معناداری افزایش یافته است.
 53275

کد خبر 294404

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۲
    5 11
    دما خودش یک متغیر ایستوکستیک هست نمی شود دقیق پیش بینی و انتظار مشخص ازش داشت چجوری تونستند بفهمند دما افزایش پیدا کرده
    • بدون نام IR ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۲
      7 2
      با دماسنج و مقایسه دما مناطق اطراف!
  • بدون نام IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۲
    21 2
    راست راستی باید در مصرف باد صرفه جویی کرد چون این روزها باد ارزش زیادی پیدا کرده وخیلی ها دنبال جهتش میگردن
  • بدون نام IR ۲۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۲
    12 7
    به دانشمندا بگویید انقدر وارد جزییات نشن. دنبال راه حل های اصلی برای بحران های انرژی و جمعیت روز افزون و گرسنگی باشند.
  • بدون نام IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۳
    8 1
    می دونی خبر آنلاین حتما! نظر شما را به دانشمندان منتقل خواهد کرد!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین