فردا نوشت:
سردار احمدی مقدم در جمع خبرنگاران عنوان داشته بود که "آمار اعتیاد به الکل در ایران آنچنان نگران کننده نیست زیرا حداکثر کشفیات مشروبات الکلی در سال 20 میلیون لیتر و حداکثر تعداد افراد معتاد به الکل در کشور حدود 200 هزار نفر است. در حالی که در سایر کشورها با وضعیت متفاوتی مواجه ایم یعنی کل معتادان به موادمخدر در دنیا 25 میلیون نفر است اما در مقابل 250 میلیون نفر از جمعیت جهان اعتیاد به الکل دارند."
بر اساس تحقیقات جدید، دست کم از هر 25 نفر فوت شده در جهان، یک نفر به علت مصرف مشروبات الکلی جان خود را از دست میدهد. از بیماریهایی که از سوء مصرف مشروبات الکلی بروز می کند می توان به پرفشاری خون، کارکرد نامناسب قلب، مشکل در کلیهها و کبد، و بروز سرطانها اشاره کرد.
مشروبات الکلی غالبا از کشورهای همسایه و به طور قاچاق به ایران وارد می شود. متاسفانه برخی نیز از الکل سفید که در داروخانه ها توزیع می شود، به عنوان مشروب الکلی استفاده می کنند. با آنکه وزرات بهداشت کارخانه داران را ملزم کرده که یک ماده تلخ کننده (دتاتونیوم بنزوات) به الکل سفید اضافه کنند بلکه از جلوی مصرف خوراکی آن گرفته شود اما گزارشهای رسمی نشان می دهد که مصرف خوراکی الکل سفید همچنان رو به افزایش است.
فرمانده نیروی انتظامی در پاسخ به این سئوال که برای کنترل ورود مشروبات الکلی به کشور چه برنامه ای دارید، اظهارداشته است که "چندین سال است که مجرای اصلی ورود مشروبات الکلی به کشور، مرزهای غربی و به خصوص مرزهای ایران با کردستان عراق است که برای حل این مشکل هم با حکومت عراق و هم حکومت کردستان عراق رایزنی کرده ایم. البته به رغم اینکه 80 درصد مشروبات الکلی ما از مرزهای حکومت اقلیم کردستان وارد می شود، مسئولان این حکومت تاکنون اقدام مثبتی در این رابطه انجام نداده اند."
سردار احمدی مقدم درباره آمار کشفیات موادمخدر و مشروبات الکلی کشور در سال جاری گفته است که "نسبتی که ما همیشه کشف می کنیم، حدود یک سوم تا یک چهارم واردات به کشور است و این مسئله در بخش موادمخدر هم وجود دارد." همین موضوع نشان می دهد، که میزان دقیق قاچاق مشروبات الکلی به کشور مشخص نیست اما آنچه مشخص است اینکه پلیس نمی تواند مانع از قاچاق مشروبات الکلی به کشور شود و در نتیجه آن، شاهد افزایش سوءمصرف الکل در جامعه هستیم.
در کشور ما به دلیل پاره ای از مشکلات، تاکنون تحقیقات عمیق و گسترده ای در این زمینه صورت نگرفته است. اما تحقیقی که پیرامون میزان شیوع مصرف موادمحرک، انواع داروهای روانگردان، الکل و سیگار بر روی 8 هزار جوان 15 تا 35 سال مناطق 22 گانه تهران صورت گرفته است نشان میدهد که متوسط سن مصرف الکل به 20 سال رسیده و 5/26 درصد از جوانانی که به مصرف الکل روی آوردهاند، سابقه مصرف این گونه مشروبات در خانواده خود را داشته اند. همچنین نتایج تحقیق دیگری که بر روی 5231 نفر دانشجو در 21 دانشگاه کشور صورت گرفته است، بیانگر آن است که 6/47 درصد از دانشجویان فوق ابراز داشته اند به میزان زیاد و خیلی زیاد مشروبات الکلی را به صورت تفریحی مورد استفاده قرار میدهند و 8/28 درصد از دانشجویان نیز اعلام داشته اند که در حد زیاد و خیلی زیاد به مشروبات الکلی اعتیاد دارند.
نظر شما