به گزارش خبرآنلاین به نقل از وب سایت بی بی سی انگلیسی، سرگئی ریاباکف معاون وزیر خارجه روسیه گفت موشک ها عامل ایجاد ثباتی هستند که می توانند مانع از ورود برخی کله داغ ها در این نزاع شوند.
روسیه همچنین از تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر تجدید نکردن تحریم ارسال سلاح به سوریه به شدت انتقاد کرد.
می دانیم چه کار می کنیم
روباکف گفت قرارداد سیستم موشکی اس-300 سال ها پیش امضا شده است.
روزنامه نگاران به نل از او نوشته اند : ما ارسال این تجهیزات را عامل ایجاد ثبات در سوریه می دانیم و معتقدیم این قدم ها برخی ها را که کله شان برای دخالت نظامی در این کشور داغ است و با طراحی سناریوهایی می توانند بحران را بین المللی کنند باز خواهد داشت.
الکساندر گروشکو، نماینده روسیه در ناتو گفت مسکو در خصوص تحویل سلاح به سوریه کاملا در چارچوب قوانین بین المللی فعالیت می کند.
او گفت: ما هیچ کاری نمی کنیم که شرایط در سوریه را تغییر دهد. سلاح هایی که ما به سوریه می دهیم صرفا جنبه دفاعی دارد.
جیم میور خبرنگار بی بی سی در بیروت می گوید این بیانیه روس ها می تواند به تشدید بحران بفزاید. او می گوید گزارش هایی بوده است که مسکو قصد دارد از تحویل این موشک ها دست بکشد به شرط اینکه اسرائیل متعهد شود که دیگر حمله ای به سوریه نخواهد کرد.
موشه یعلون وزیر دفاع اسرائیل گفت سیستم موشکی روسیه هنوز از این کشور خارج نشده است.
او گفت: من امیدوارم که این سیستم هیچ وقت خارج نشود و خدای نکرده اگر بشود و به سوریه برسد ما می دانیم که چه کار خواهیم کرد.
روسیه بارها تلاش ها برای وارد آوردن فشار های بیشتر به بشار اسد را متوقف کرده است.
روسیه همراه با آمریکا تلاش هایی را برای سازماندهی یک کنفرانس بین المللی صلح درباره سوریه در ماه آتی آغاز کرده است.
اپوزیسیون سوریه نگفته است که آیا در این کنفرانس شرکت خواهد کرد یا نه و مذاکرات استانبول ترکیه، بعنوان آخرین مهلت برای تصمیم گیری درباره حضور آنها در این کنفرانس نیز با بن بست مواجه شد و گذشت.
سیگنال روشن
روز دوشنبه اتحادیه اروپا گفت اعضای عضو مختار هستند که درباره ارسال سلاح به سوریه تصمیم خود را اتخاد کنند. این تصمیم پس از آن گرفته شد که وزرای خارجه اتحادیه اروپا نتوانستند تصمیمی واحد درباره ادامه تحریم های موجود برای ارسال سلاح به این کشور بگیرند.
با این همه در بیانیه ای که بعد از 12 ساعت مذاکره منتشر شد موافقت بعمل آمد که در این مرحله در تحویل تجهیزات تعجیلی بعمل نیاید.
شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا قرار است در راستای تجدید اقداماتی برای پایان دادن به بحران سوریه، از جمله طرح صلح روسیه-آمریکا، این موضع را پیش از اول آگوست جاری بازبینی کند.
تحریم اتحادیه اروپا در ابتدا در ماه مه 2001 هم زمان با دولت سوریه بر ضد شورشیان این کشور هم تحمیل شد.
بریتانیا و فرانسه اصرار داشتند که باید این امکان فراهم شود تا برای بخشی از شورشیان مسلح مخالفان اسد که معتدل هستند سلاح هایی ارسال شود و معتقد بودند که این کار دمشق را وادار می کند تا برای رسیدن به یک راه حل سیاسی بعد از دو سال بحران قدم هایی بردارد.
اما سایر کشورهای اتحادیه اروپا با این ایده مخالف بودند.
یک سخنگوی دیوید کامرون نخست وزیر انگلستان گفت که این تصمیم یک پیام شفاف برای اسد بوده است.
در همین حال جرج جبور نتو سخنگوی شورای ملی مخالفان سوری گفت برداشتن این تحریم ها قدمی در جهت درست بوده است اگرچه سخنگوی گروه دیگر سوری یعنی ائتلاف ملی سوریه گفته است این اقدام بسیار کم و بسیار دیر هنگام بوده است.
ریباکوف اما می گوید روسیه از این تصمیم متاثر شده است. او گفت: این اقدام مستقمیا دورنمای یک کنفرانس بین المللی را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد.
منبع: بی بی سی انگلیسی
ترجمه: رضا مهربانی
49261
روسیه می گوید همچنان به تحویل موشک های اس 300 به سوریه به منظور ایجاد بازدارندگی در خصوص مداخله نظامی خارجی در این کشور پاینبد است.
کد خبر 295688
نظر شما