۰ نفر
۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۷:۲۵
نگاهی به "نبردهای اوباما"

محمود فاضلی:

 

نتایج مصاحبه‌ها و مشاهدات باب وودوارد خبرنگار شناخته شده آمریکایی از جلسات کاخ سفید میان باراک اوباما و مشاوران و معاونانش در کتابی با عنوان «نبردهای اوباما» منتشر شد.
این کتاب با ترجمه نیلوفر قدیری از سوی انتشارات قطره در اختیار علاقه‌مندان به موضوعات سیاست خارجی قرار گرفته است. هسته اصلی اطلاعات این کتاب را نوشته‌های مربوط به جلسات شورای امنیت ملی آمریکا، یادداشت‌های شخصی، نامه‌ها، اسلایدها، ایمیل‌ها، گزارش‌ها، نامه‌های دولتی و نقشه‌ها تشکیل می‌دهد. اطلاعات این کتاب را بیش از 100 نفر که طی 18 ماه نخست دولت باراک اوباما در جنگ افغانستان و در شورای امنیت ملی درگیر بوده‌اند، ارائه کرده‌اند.
آنچه در این کتاب آمده است از آن جهت جذابیت دارد که چالش‌های دو سال نخست ریاست‌جمهوری یکی از متفاوت‌ترین سیاستمداران آمریکایی را مقابل دید خواننده می‌گذارد. مکالمات چالشی میان اوباما و مشاوران و معاونانش در جلساتی که کمتر در رسانه‌ها منعکس می‌شود، رقابت‌های شخصی میان معاونان و مشاوران و مصاحبه‌ای طولانی با اوباما که در انتهای کتاب آمده‌است، بر جذابیت‌های این کتاب448 صفحه‌ای می‌افزاید.
این کتاب در سپتامبر 2010 منتشر شده، وقتی هنوز رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری آغاز نشده‌بود. اکنون اوباما با پیروزی در انتخابات سال 2012 یک دوره 4 ساله دیگر را در کاخ سفید آغاز کرده‌است. وودوارد روزنامه‌نگار آمریکایی را در آمریکا و در جهان به خاطر افشای ماجرای واترگیت می‌شناسند. او یکی از اولین افشاکنندگان ماجرای شنود کنگره ملی حزب دمکرات توسط جمهوریخواهان با اطلاع نیکسون رئیس جمهور وقت بود. نبردهای اوباما مجموعه‌ای از مصاحبه های وودوارد با باراک اوباما و مقامات ارشد امنیتی نظامی دولت او در یک سال و نیم اول دوره نخست ریاست جمهوری وی است. همچنین مشاهدات وودوارد از جلسات علنی و غیرعلنی امنیتی نظامی دولت اوباما درباره جنگ‌های عراق و افغانستان طی این مدت، در این کتاب آمده است.
در گزارش بعضی جلسات، ریز مکالمات شرکت‌کنندگان و برخی مشاجره‌ها میان اوباما با مقامات دولت و معاونانش آمده‌است که هم خواندنی است و هم نمایی از آنچه درون دولت در آمریکا می‌گذرد، به دست می‌دهد. از لابه‌لای این مذاکرات و جلسات است که درمی‌یابیم چه رقابت شدید و ضدیت قابل توجهی میان دستگاههای نظامی امنیتی آمریکا در هزارتوی قدرت در واشنگتن وجود دارد. بعضی از نقل‌‌قول‌هایی که در این کتاب از مقامات ارشد آمریکایی شده کم‌سابقه و تکان‌دهنده است. از جمله این نقل‌قول‌ها جمله‌ای است از دیوید پترائوس فرمانده وقت نیروهای ناتو و آمریکا در افغانستان است که گفته‌است:«این جنگ(جنگ افغانستان) تا نسل‌ها ادامه می‌یابد».
باب وودوارد روزنامه نگار 69 ساله آمریکایی بعد از سابقه کار 40 ساله در روزنامه واشنگتن پست، اکنون یکی از سردبیران این روزنامه است او از آن دست روزنامه‌نگارانی است که در غرب به روزنامه‌نگاران جستجوگر یا افشاگر معروف هستند که کار این گروه فقط مخابره یا تحلیل اخبار نیست، آنها با سرک کشیدن در قدرت و حکومت، پرونده‌هایی را رمز گشایی می‌کنند که اهمیت سیاسی، اقتصادی یا اجتماعی دارند. گاه این روزنامه نگاران جان خود را در این راه از دست می‌دهند و گاه مانند وودوارد به شهرتی جهانی می‌رسند او تاریخ و ادبیات انگلیسی خوانده و پیش از وارد شدن به کار روزنامه‌نگاری در سن 27 سالگی، مدتی در نیروی دریایی آمریکا خدمت کرده است. وی در 35 سال گذشته 15 کتاب نوشته است که همگی از پرفروش ترین‌ها بوده است. نویسنده کتاب در دوران ریاست جمهوری جرج بوش بارها با او مصاحبه‌های مفصلی انجام داد که به انتشار 4 کتاب در آن سالها منجر شد. این کتاب نقل قول‌هایی از افراد درون دولت یا نزدیک به دولت بوش و اشاراتی به اسناد محرمانه و مکالمات جلسات دارد و چگونگی تصمیم‌گیری‌ها در آن دولت را نشان می‌دهد.
وودوارد در کتاب‌هایش معمولا از منابع بدون نام استفاده می‌کند و متن کتابهایش بیشتر شامل مصاحبه‌هایی با شاهدان، اشاره‌هایی به اسناد، یادداشت‌های جلسات و این قبیل منابع است. این سبک روایی و اشاره به نقل قول‌ها، منتقدانی جدی دارد که وودوارد را گاه مورد نقد بی‌رحمانه قرار داده‌اند. اما ویژگی نوشته‌های این روزنامه‌نگار آمریکایی این است که با خواندن کتاب هایش می‌توان به شناختی نسبی از از بازیگران قدرت در واشنگتن رسید. این ویژگی بیش از هر کتاب دیگری در کتاب نبردهای اوباما که در سپتامبر سال 2010 منتشر شد، بصورتی برجسته به چشم می‌خورد.
این کتاب به مشروح جلسات شورای امنیت ملی آمریکا در باره دو جنگ عراق و افغانستان از آغاز ریاست جمهوری باراک اوباما، در کنار چگونگی انتخاب وزرا و مقامات امنیتی و نظامی این دولت می پردازد. با خواندن این کتاب با نگرش و موضع نزدیکان اوباما در قبال این دو جنگ و چگونگی تصمیم‌گیری دوباره استراتژی واشنگتن آشنا می‌شویم. نکته مهم دیگر این کتاب این است که خواننده را در جریان رقابت‌های شخصی و جنگ قدرت در کاخ سفید و در محافل قدرت واشنگتن قرار می‌دهد. این اختلاف به ویژه میان کاخ سفید و نظامیان به صورت قابل توجهی به چشم می‌خورد.
نویسنده در این کتاب دیدی تحسین‌آمیز نسبت به باراک اوباما دارد. اگر چه گاهی ناخواسته نشان می‌دهد که اوباما دچار ضعف تصمیم‌گیری است و از کنترل و نفود عده‌ای از نزدیکانش تاثیر می‌پذیرد. بعضی نقل قول‌هایی که از مقامات نظامی و غیرنظامی آمریکا می‌شود، تکان دهنده است و نگاه آنها را به تحولات داخل و خارج از آمریکا نشان می‌دهد.

نبردهای اوباما
نویسنده: باب وودوارد
مترجم: نیلوفر قدیری
انتشارات: قطره
تاریخ انتشار: 1392
قیمت:13500 تومان

 

 

کد خبر 295758

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین