حضور دو چهره سیاسی که در کارنامه کاری شان مسئولیت دبیرشورای عالی امنیت ملی و مدیریت تیم مذاکره کننده هسته ای را داشته اند فرصتی بررسی موضوع هسته ای در دهه اخیر را فراهم کرده است.

به گزارش خبرآنلاین، امروز - دوشنبه - ستاد انتخاباتی حجت الاسلام حسن روحانی نامزد انتخابات ریاست حمهوری یازدهم به سخنان 27 روز پیش معاوت دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم پاسخ داد.

علی باقری 17 و 20 خرداد همزمان با روزهای ثبت نام نامزدهای ریاست جمهوری در دو سخنرانی به نقد عملکرد حسن روحانی و تیم مذاکره کننده هسته ای در دولت خاتمی پرداخت. ستاد حجت الاسلام حسن روحانی امروز و در گرماگرم رقابت های انتخابات ریاست جمهوری پاسخ مکتوبی به سخنان علی باقری منتشر کرد. این پاسخ می تواند حلقه اول از «مناظره غیابی» سعید جلیلی و حسن روحانی در موضوع هسته باشد. 

خبرآنلاین در ادامه مهم ترین سخنان علی باقری در دو سخنرانی 17 و 20 اردیبهشت و متن کامل پاسخ ستاد حسن روحانی را به اظهارات معاون دبیرشورای عالی امنیت ملی و رئیس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی می آورد:

 

آنچه «علی باقری»، معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی روز 17 اردیبهشت ماه در نشستی با عنوان «پرتگاه سازش، تردید در مقاومت» در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت:

تیم قبلی در مذاکرات عملاً هیچ امتیازی از 3 کشور اروپایی نگرفت

  • معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی در سخنان خود با نگاهی به تاریخچه موضوع هسته‌ای ایران از سال 81 و با استناد به بخش‌هایی از کتاب «حسن روحانی»، دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی در خصوص فعالیت‌های تیم گذشته در حوزه هسته‌ای، گفت: رویکرد تعاملی که این تیم در پیش گرفت تقابل هر چه بیشتر طرف مقابل را که همان سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه بودند را تشدید کرد و عملاً ما هیچ امتیازی در این دوران از این سه کشور در گفت‌وگوهای خود نگرفتیم و صرفاً امتیاز دادیم و این در حالی بود که دست خود را نیز در بخش فنی با قبول پروتکل الحاقی کاملاً بسته بودیم. در واقع در دوره گذشته مذاکره‌ای وجود نداشت بلکه روندی که در پیش گرفته شده بود منافع و امنیت ملی کشور را به طور جدی مخدوش کرده و به آن صدمه زد.
  • در آن دوره واژه‌های مجهولی را ما پذیرفتیم که حتی در هیچ کدام از متن‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وجود نداشت. واژه‌ای مانند تعلیق و چون ما تعلیق را انجام ندادیم در نهایت موضوع ما به شورای امنیت رفت. در دوره گذشته عملاً عرصه فنی هسته‌ای را خودمان جمع کردیم و طرف مقابل نیز به ما اعلام کرد که باید چرخه سوخت را جمع کنید. آن دوران به نظر من دوره ناکامی بوده است و امروز نباید کسانی که وابسته به آن گروه هستند فکر ‌کنند می‌توانند مجدد رجعت کنند به آن دوره چرا که امکان‌پذیر نیست.
  • در توافق پاریس، توافق بروکسل نقض می شود، اما روی توافق سعدآباد تاکید می‌شود. در این توافق می‌پذیریم مادامی که مذاکرات پیش می‌رود، تعلیق همه فعالیت‌های مرتبط با غنی‌سازی ادامه پیدا کند.
  • تعهد اروپایی در این خصوص شامل گزارش‌دهی مدیرکل در چارچوب پادمان درباره ایران، برای پیوستن ایران به گروه کارشناسی چندجانبه تولید سوخت، مذاکرات بین ایران و اتحادیه اروپا برای تجارت و همکاری و نیز مقرر می شود مذاکرات برای الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی حمایت کند. عملا هیچ چیز را طرف اروپایی به عنوان تعهد نمی‌پذیرد و ما هم از او نمی‌خواهیم که حداقل قطعنامه‌ای علیه ما در شورای حکام صادر نکند.
  • روحانی دیدارهایی با ژاک شیراک، گرهاد شرودر وزیرامورخارجه آلمان داشت. در سفر مسوول پیشین دیپلماسی هسته‌ ای ایران به فرانسه و آلمان، آن‌ها به صراحت عنوان می‌کنند که تضمین عینی به معنای شروع نکردن غنی‌سازی است. پس از این سفر آقای روحانی نامه‌ای به سه وزیر اروپایی می‌نویسد و در آن می‌گوید که درک ایران از توافق پاریس این است که حقوق هسته ای ایران شناسایی شود و این که سه کشور اروپایی در توافق پاریس تعهد دادند پرونده ایران به شورای امنیت ارجاع نخواهد شد و این تعهد پابرجاست، در حالی که اصلا چنین تعهدی از سوی اروپایی‌ها در چارچوب توافق‌نامه پاریس داده نشده بود.
  • یکی از مسولان وقت اروپایی در یکی از نشست‌های مذاکرات درباره بحث تعلیق به ساعتی که در اتاق بوده است اشاره می‌کند و می‌گوید اول باید جلوی حرکت عقربه‌های ساعت را بگیرید که همان تعلیق فعالیت‌هاست و دوم باید اجزای این ساعت را از هم جدا کنید. سپس به سیگاری که در دستش بود، اشاره کرده و سیگار را در زیرسیگاری فشار داده و خاموش می‌کند و می‌گوید سوم باید همه چیز را این‌گونه تخریب کنید.


اروپایی‌ها درخواست می‌دادند و شما امضا می‌کردید

  • اروپایی‌ها آن موقع درخواست می‌دادند و شما امضا می‌کردید. چگونه است که الان ادعا می‌کنید که مذاکره‌ای صورت نمی‌گیرد. سؤالی که اینجا مطرح می‌شود این است که آیا اصلاً در گذشته مذاکره‌ای صورت گرفته است و یا امتیازی از طرف مقابل گرفته شده است یا نه و اینکه آیا آنها سه کشور اروپایی به تعهدات خود عمل کرده‌اند یا نه.
  • باید پرسید آیا در گذشته منافع ملی ما تأمین شده است یا نه. بر این اساس پیش از اینکه به این جواب این سؤالها بپردازیم باید یادآور شوم که هدف ما در این نشست بررسی عملکرد دبیر سابق شورای امنیت ملی نیست عمدتاً قصد دارم به بررسی عملکرد آن دوره بپردازم و اینکه چه چیزی به دست آورده‌اند و چه چیزی را از دست داده‌اند معتقدم کاری که در آن دوره شد محصول دوره سازندگی و اصلاحات بود و هر دو باید مسئولیت این امر را بپذیرند. تیم مذاکره‌کننده کسانی بودند که در دوره سازندگی مسئولیت‌های مهم را برعهده داشتند و در دوره اصلاحات هم حضوری مؤثر داشتند.
  • در بحث امروز من از این کتاب [خاطرات حسن روحانی دبیر پیشین شورای عالی امنیت ملی] بهره‌برداری خواهم کرد چرا که به هر حال یک سند است. بر این اساس صحبت‌های ما در دو بخش خلاصه می‌شود؛ بخش اول مروری بر روند گفت‌وگوهایی که در سه سال انجام شد و بررسی ما بر اساس مستندات همین کتاب خواهد بود.

آنچه که می‌گویم ناشنیده‌هاست، نه ناگفته‌ها

  • ما در این جلسه ناگفته‌ای را نداریم که در مورد آن سخن بگوییم بیشتر در خصوص ناشنیده‌ها صحبت خواهیم کرد. واقعیت‌هایی است که در عرصه سیاست‌ خارجی کشور ما رخ داده است و باید بگویم که هدف اصلی ما این است که پرده را از روی ابهامات برداریم. مخصوصاً در این ایام که دوره غلیان جریان‌های سیاسی در عرصه انتخابات پیش‌رو است که ایجاد سؤال می‌کنند در روند مقاومتی که ناخودآگاه یا خودآگاه می‌خواهند تأیید کنند عملکرد دوره گذشته را، و ما باید واقعیت را مخصوصاً برای قشر نخبه‌مان روشن کنیم.
  • موضوع هسته‌ای ایران از سال 81 با ادعاهای یکی از اعضای منافقین در خصوص اینکه ایران فعالیت هسته‌ای دارد، آغاز شد و آنها ادعا کردند که ایران فعالیت مخفی هسته‌ای دارد. در این روند سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس طرف مذاکره با ما بودند حدود یک سال بعد از آغاز این موضوع اروپایی‌ها نامه‌ای می‌نویسند به وزارت خارجه ایران و درخواست می‌کنند که ایران پروتکل الحاقی را بپذیرد و فعالیت‌های هسته‌ای خود را تعلیق کند.

تصویب قطعنامه در شورای حکام علیه ایران با اجماع اعضا

  • در 15 مرداد 82 وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان این درخواست را مطرح کردند در همین مقطع ما برای نشان دادن حسن نیت خود پروتکل الحاقی را می‌پذیریم و در مرحله بعد آمادگی خود را برای گفت‌وگو با آژانس برای تعلیق فعالیت‌ها اعلام کردیم. در 21 شهریور همان سال درست بعد از اینکه ما رویکردی تعاملی نشان دادیم سه کشور اروپایی اولین قطعنامه علیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران را به شورای حکام آژانس ارائه می‌دهند و در همان جلسه با اجماع اعضا آن را می‌پذیرند.
  • نکته مهم این بود که این سه کشور (انگلیس، فرانسه و آلمان) خود بانی این قطعنامه بودند. در این قطعنامه دو بحث تعلیق فناوری هسته‌ای و دیگری اجرای بدون قید و شرط پروتکل الحاقی تا زمان تصویب آن آمده بود. پس از این قطعنامه طرف ایرانی وارد مذاکره ‌شد که نتیجه آن قطعنامه سعدآباد است.

امضای بیانیه سعدآباد با استدلال جلوگیری از ارسال پرونده ایران به شورای امنیت

  • در این خصوص که چرا ایران در آن مقطع وارد مذاکره شده و بیانیه سعدآباد را امضا کرد باید گفت تیم گفت‌وگو کننده آن دوره دو دلیل عمده را برای این کار بیان می‌کنند اول اینکه می‌گویند ما می‌خواستیم از ورود پرونده ایران به شورای امنیت جلوگیری می‌کنیم و نمی‌خواستیم آن نکاتی را که آنها در قطعنامه شورای حکام قید کردند را بپذیریم و برهمین اساس وارد مذاکره شدیم و معاهده سعدآباد را امضا کردیم.
  • در این معاهده ایران یکسری تعهدات را پذیرفته است. اول اینکه ایران به رژیم عدم اشاعه متعهد شود. معاهده ان‌پی‌تی یکی از معاهدات مربوط به رژیم عدم اشاعه است ما با این تعهد همه تکالیف مربوط به رژیم عدم اشاعه را پذیرفتیم بدون اینکه از حقوق آن برخودار شویم. دوم متعهد ‌شدیم که پروتکل الحاقی را امضا کنیم. سوم متعهد ‌شدیم که فرایند تصویب پروتکل الحاقی را آغاز کنیم. چهارم متعهد ‌شدیم تا زمان تصویب پروتکل را اجرا کنیم و ششم متعهد ‌شدیم همه فعالیت‌های غنی‌سازی براساس تعاریف آژانس باشد.
  • تعهدات سه کشور اروپایی در دی ماه در سعدآباد نخست شناسایی حق برخورداری از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای براساس ان‌پی‌تی بود. دقت کنیم که سه کشور اروپایی حقوق ایران در ان‌پی‌تی را به رسمیت نشناختند، حق ایران در برخورداری در استفاده از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز را به رسمیت شناختند. دوم آنها متعهد می‌شوند که وضعیت کنونی توسط شورای حکام مورد رسیدگی قرار بگیرد. سوم آنها عنوان می‌کنند که اگر ایران نگرانی‌های بین‌المللی را رفع کند ایران می‌تواند انتظار داشته باشد که دسترسی آسانتر به تکنولوژی‌های پیشرفته داشته باشد.

در معاهده سعدآباد تعهدی به ایران داده نشد

  • در آن صورت این سه کشور اروپایی انتظارات ایران را برآورده خواهند کرد در واقع تعهد اروپایی‌ها تضمین انتظارات ایران در آن زمان بود نه اینکه تکنولوژی را در اختیار ما قرار دهند. در واقع آنها در معاهده سعدآباد تعهدی به ایران ندادند. در آن مقطع مقام معظم رهبری در جمع کارگزاران عنوان کردند که اگر قرار باشد دشمن و مراکز قدرت همچنان پیش بیایند و ما هم عقب‌نشینی کنیم این تصمیم به هیچ عنوان درست نیست و اجازه چنین کاری هم داده نمی‌شود.

رویکرد تعاملی تیم ما و رویکرد تقابلی تیم مقابل در دوره گذشته

  • 19 آبان همان سال با رویکرد تعامل پروتکل را می‌پذیریم و 30 آبان هم شورای حکام تأیید می‌کند که ایران نامه داده است پروتکل الحاقی را پذیرفته است و باید از سوی مجلس هم امضا شود. 5 آذر همان سال سه کشور اروپایی دومین قطعنامه را علیه ایران در شورای حکام تصویب می‌کند در واقع رویکرد تعاملی ما باعث تقابل بیشتر طرف مقابل می‌شود. 25 آذر ایران داوطلبانه پروتکل الحاقی را اجرا می‌کند. در ادامه در نشست بروکسل ایران و سه کشور به مذاکره می‌نشینند و ایران یکسری تعهدات می‌دهد و آنها نیز متقابلاً تعهداتی می‌دهند. ایران تعهداتش علاوه بر تعهد سعدآباد این است نخست تعلیق سانتریفیوژها، تعلیق ساخت داخلی سانتریفیوژها و تعلیق تمامی فعالیت‌های هسته‌ای در داخل. این به این معنا بود که تمامی مراکز قطعه‌سازی در سراسر کشور را به بازرسان آژانس نشان دهیم. در واقع کاری را که چندین سال دستگاه‌های جاسوسی حتی اگر تلاش می‌کردند موفق نمی‌شدند ما دو دستی تقدیم آنها کردیم. تعهدات آن سه کشور اروپایی متقابلاً این بود نخست تلاش آنها برای شناسایی تلاش ایران در جلسه آشتی شورای حکام، دوم تلاش سه کشور برای کمک به مدیر شورای حکام برای اینکه اگر صلاح می‌داند گزارش ارائه دهد. سوم در صورت اجرای تعهدات از سوی ایران، راه را برای رسیدن به توافق برای تضمین‌های بلندمدت مربوط به تولید تأسیسات هسته‌ای ایران هموار کند.
  • تصویب پنجمین قطعنامه شورای حکام علیه ایران مجدداً از سوی سه کشور اروپایی صورت گرفت. در 6 آبان 83 مقام معظم رهبری بحثی را مطرح می‌کنند با این مضمون که غربی‌ها می‌گویند شما باید غنی‌سازی را تعلیق بلندمدت کنید. چرا و به چه دلیل؟ شفاف‌سازی و یا تعلیق غنی‌سازی به هم چه ارتباطی دارد؟ با این زیاده‌گویی‌های دوران استعمار مگر می‌شود ما از حقوق و خواسته‌های خود کوتاه بیاییم؟ آنها بدانند که ملت ایران زنده است و ملت زنده هم اهل منطق و اهل حرکت است. هم اهل تعامل است هم اهل مشت‌زدن. 6 آبان 83 دوره‌ای است که ما عنوان می‌کنیم اهل تعامل هستیم. ایران در ادامه رفتارهای تعاملی خود یک پیشنهاد جدید به سه کشور اروپایی می‌دهد. ایران داوطلبانه تعلیق تمامی فعالیت‌های مرتبط با غنی سازی و فناوری را که ادامه خواهد داد اجرا می‌کند. در واقع تعلیق جامع که خودمان پیشنهاد دادیم این باعث می‌شود که ما به توافق پاریس برسیم. در مقابل قبول تعلیق جامع، طرف اروپایی می‌پذیرد که با حمایت از مدیرکل براساس چارچوب پادمان در خصوص ایران گزارش دهد. همچنین از مدیرکل برای دعوت از ایران برای حضور در گروه کارشناسی رهیافت‌های چندجانبه چرخه سوخت هسته‌ای حمایت کند، و سوم اینکه از سرگیری مذاکرات برای موافقت‌نامه‌های تجاری کشورهای اروپایی با ایران حمایت کند.
  • پس از این دبیر سابق شورای امنیت سفری به آلمان و فرانسه می‌کند. در فرانسه شیراک نظر خود را در خصوص توافق‌نامه پاریس اینگونه می‌گوید "باید ببینیم که آیا شما به راه خود هستید و یا به نگرانی‌های دنیا در خصوص فعالیت‌های هسته‌‌ای خود توجه می‌کنید. در مقابل بوش از ایران حمایت کردم اما تلاش شما برای فعالیت‌های هسته‌ای را برنمی‌تابم. نمی‌توان از این خط عبور کرد. انگلیس، روسیه و چین هم نمی‌توانند بپذیرند که ایران سوخت هسته‌ای تولید کند." پس از آن ایشان سراغ صدراعظم آلمان می‌رود. اگر ما از دو نقطه‌نظر به موضوع نگاه می‌کنیم، اینگونه است که ما می‌گوییم راست، شما می‌گویید چپ، راه‌حل میانه‌ای هم وجود ندارد. پس شما بیایید به سمت ما.
  • دبیر سابق در دیدار با صدراعظم آلمان می‌گوید موضوع هسته‌ای با غرور ملت ایران عجین است و اگر راه‌حل مورد رضایت مردم نباشد قابل اجرا نیست. صدراعظم با کمال پررویی می‌گوید "با کمال احترام به ملت ایران باید بگویم که مردم شما اطلاعی از مسائل هسته‌ای ندارند. اگر بتوانید انصراف داوطلبانه از غنی‌سازی را برای مردم‌تان تضمین کنید جهان به شما اعتماد خواهد کرد و ملت شما از مزایای زیادی از جمله اقتصادی بهره‌مند خواهد شد." دبیر سابق می‌گوید "اما سایر اعضای ان‌پی‌تی از حقوق هسته‌ای بهره‌مند هستند"، اما صدراعظم می‌‌گوید "مهم این است که از طریق اعتماد اروپا، جهان به ایران اعتماد کند. بدون اعتماد اروپا امکان حل مسئله وجود ندارد. من نمی‌دانم راه حل دیگری وجود دارد یا نه. ان‌پی‌تی کافی نیست برای این کار تنها یک راه وجود دارد و آن انصراف شما از فعالیت‌های هسته‌ای است" و این عملاً تضمین عینی به معنی تعطیلی شد پس از معاهده پاریس ششمین قطعنامه علیه ایران توسط سه کشور تصویب شد.
  • 4 فروردین 84 ایران یک طرحی به سه کشور اروپایی می‌دهد که عبارتست از: نخست محدودسازی برنامه‌های هسته‌ای ایران و چرخه سوخت، باز تعیین سقف غنی‌سازی در سطح غنای پایین. محدود کردن دامنه برنامه غنی‌سازی در سطح داخل و تصویب پروتکل که سه کشور اروپایی این پیشنهادات را نمی‌پذیرند. 4 خرداد سال 84 آخرین مذاکرات بین مسئول هسته‌ای ایران با سه کشور اروپایی انجام می‌شود که ایران از آنها می‌خواهد که طرحی را که قرار بود ارائه دهند را به ایران بدهند که آنجا اعلام می‌کنند باید بحث کنیم و با بهانه‌گیری چیزی ارائه نمی‌دهند و می‌گویند همان چیزی را که در پاریس پذیرفتید را باید اجرا کنید.

روایت باقری از روند مذاکرات هسته‌ای
علی باقری 20 اردیبهشت در در دوازدهمین همایش سراسری دبیران هم اندیشی استادان دانشگاه های کشور در مشهد گفت:

  • در جریان گفتگوهای سعدآباد و پاریس برخلاف فرمایشات رهبری عمل شده که البته اینها گفته های دبیر وقت شورای امنیت ملی و ادعای او است.
  • امروز یکی از نیازهای ضروری بررسی هزینه ها و دستاوردهای کشور در زمینه انرژی هسته ای است زیرا یکی از شبهاتی که در حال حاضر مطرح می شود این است که در یک دوره ایران مذاکره می کرد اما اکنون اعلام موضع می کند.
  • مذاکره خود هدف نیست بلکه وسیله ای برای تامین منافع نظام است و در این راستا باید دید که آیا در دوره های گذشته طرف مقابل به تعهدات خود پایبند بوده و نقش رهبری در این خصوص چه بوده است و آیا ایشان روند مذاکرات هسته ای گذشته را تائید کرده اند یا خیر. اخیرا برخی مسئولین گذشته مطرح می کنند که تعلیق انرژی هسته ای با اجازه کتبی رهبری بوده است و این امر نیازمند ارزیابی و نگاه کسانی است که در این خصوص درگیر بوده اند.
  • در موضوع هسته ای یک دوره با سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان و در یک دوره با پنج به علاوه یک مذاکره صورت گرفت که در گذشته مسئولیت گفتگو با سه کشور اروپایی را دبیر وقت شورای امنیت ملی بر عهده داشت که این موضوع در دولت نهم نیز دنبال شد اما در دولت دهم این مذاکرات به پنج به علاوه یک تغییر یافت.
  • موضوع هسته ای ایران در سال 81 کلید خورد و دیدارهای مختلفی در تهران و وین اتفاق افتاد. در این مسیر در 15 مردادماه سال 82 وزیر خارجه انگلیس به ایران نامه می نویسد که فعالیت های هسته ای تعلیق شود و در این بین رئیس جمهور وقت دیداری با البرادعی داشت که پروتکل الحاقی را می پذیریم و در سوم شهرویور ایران رسما اعلام آمادگی برای مذاکره در خصوص پروتکل الحاقی می کند.
  • بعد از این اتفاق سه کشور اروپایی بانی تصویب قطع نامه بر علیه ایران می شوند و می خواهند که پروتکل الحاقی توسط ایران پذیرفته و همه فعالیت های هسته ای تعلیق شود. بعد از مدتی سه کشور اروپایی وارد تهران می شوند که خروجی آن جلسه در مهر 82 و تلاش و هدف ایران شامل دو محور بود که اولین هدف این بود که پرونده هسته ای به شورای امنیت نرود و دوم اینکه اگر نظام قطع نامه شورای حکام را پذیرفت ابعاد تعلیق محدود شود و روند گازدهی به سانترفیوژها متوقف نشود. در این توافق[سعدآباد] نیز تعدادی از تعهدات را نظام اسلامی و تعدادی از تعهدات را طرف مقابل متعهد شدند که در این راستا تعهد ایران عدم معاهده اشاعه رژیم هسته ای و تعلیق همه فعالیت های هسته ای بود که با این وضعیت می توان مشاهده کرد که طرف مقابل هیچ تعهدی ار خود نشان نمی دهد.
  • هنگامی که ایران برای اولین بار عضو شورای حکام آژانس بود در آن زمان قطع نامه با اجماع در شورای امنیت ملی علیه ایران تصویب می شد و با این اقدام به نوعی ادعای غربی ها مبنی بر نگرانی جامعه جهانی از فعالیت های هسته ای تسهیل می شد. در دوره جدید از میان 35 کشور 10 کشور برای صدور قطع نامه بر علیه ایران رای ندادند و 25 کشور دیگری که رای دادند یا غربی و یا وابسته به غرب بودند.
  • دبیر وقت شورای امنیت ملی در کتاب خود مطرح کرد که تعلیق غنی سازی در دوران اصلاحات مخالف نظر مقام معظم رهبری بوده است. در جریان گفتگوهای سعدآباد و پاریس برخلاف فرمایشان رهبری عمل شده که البته اینها گفته های دبیر وقت شورای امنیت ملی و ادعای او است.

 

پاسخ ستاد روحانی به اظهارات علی باقری


ستاد حسن روحانی در پاسخ به علی باقری معاون سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی که ریاست ستاد انتخاباتی جلیلی را در انتخابات برعهده دارد آورده است: مگر شما، بعنوان مذاکره کنندگان فعلی پرونده هسته ای ایران، اجازه دارید تا بدون هماهنگی و تایید رهبری نظام، تصمیم مهمی اتخاذ کنید که مذاکره کنندگان قبلی اینکار را انجام داده باشند.
متن پاسخ ستاد انتخاباتی حسن روحانی به اظهارات علی باقری، معاون سعید جلیلی و عضو تیم مذاکره کننده هسته ای کشور بدین شرح است:

شرایط رقابتهای انتخاباتی کشور نباید موضوعات کلان و راهبردی نظام را به ورطه امیال سیاسی و جناحی بیاندازد. بروز و ظهور این امیال در رعایت نکردن انصاف در ارائه تحلیل ها توسط برخی افراد هویدا است.

بر اساس گزارش برخی خبرگزاری ها و سایت های خبری، جناب آقای دکتر علی باقری معاون محترم شورای عالی امنیت ملی، اخیرا در دانشگاه تهران و همچنین در دوازدهمین "همایش سراسری دبیران هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی کشور" و حاشیه آن در هتل جم مشهد، به تشریح رویکرد گذشته و کنونی جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات هسته ای پرداخته اند. ایشان در این نشست ضمن اشاره به تاریخچه و روند مذاکرات هسته ای ایران با گروه ١+٥ از گذشته تاکنون، مطالبی را مطرح کرده اند که برخی نکات آن از جهات مختلف قابل تامل است.

ایشان اکنون یکی از مذاکره کنندگان ارشد پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ایران هستند و از مسیر تصمیم سازی در این باره اطلاع کامل دارند. به همین دلیل انتظار نمی رفت که جانب انصاف را رها کرده و تحلیلهایی را ارائه کنند که واقعیت ندارند. جناب آقای دکتر باقری در بخشی از اظهاراتشان به گونه ای سخن گفته اند که گویا اقدامات شورای عالی امنیت ملی و دبیر آن در زمان مسوولیت دکتر حسن روحانی، در پرونده هسته ای با کسب نظر از مقام معظم رهبری نبوده است. خوب است ایشان به این سوال پاسخ دهند که مگر شما، بعنوان مذاکره کنندگان فعلی پرونده هسته ای ایران، اجازه دارید تا بدون هماهنگی و تایید رهبری نظام، تصمیم مهمی اتخاذ کنید که مذاکره کنندگان قبلی اینکار را انجام داده باشند؟!

جناب آقای دکتر علی باقری بعنوان مستند سخنانشان، صفحاتی از کتاب "امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای" دکتر حسن روحانی را ذکر کرده اند و به مخاطبان خود توصیه کرده اند این کتاب را بخوانند تا روشن شود که به زعم ایشان، جناب آقای دکتر روحانی، در زمان تصدی مسوولیت مذاکرات هسته ای، خلاف نظر مقام های عالی نظام عمل کرده اند. اتفاقا خوب است همگان این کتاب را به دقت بخوانند تا از نحوه تصمیم سازی در پرونده هسته ای ایران در نهادهای مرتبط کشور مطلع شوند، تا روشن شود که چقدر سعی و تلاش شد که پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داده نشود، تا در عین جلوگیری از صدور قطعنامه های تحریمی در شورای امنیت علیه ایران، از حقوق هسته ایران محافظت شود. ایشان صفحات ١٧٦و١٧٧ کتاب مزبور را بعنوان مستند گفته هایشان، نمونه آورده اند که در زمان مسوولیت جناب آقای دکتر روحانی در پرونده هسته ای، خلاف نظرات نظام عمل شده است.

خوب است هم ایشان هم مخاطبانشان بعنوان نمونه بخشهایی از این صفحات را که به تشریح مذاکرات ایران با وزرای خارجه سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان در سعد آباد در مورد پذیرش پروتکل الحاقی و تعلیق داوطلبانه اشاره دارد بخوانند. بررسی مابقی صفحات مورد نظر آقای باقری و تطبیق آن با نیت گوینده سخن به عهده مخاطبان: - " وزیر امور خارجه آلمان گفت در صورت عدم تصویب (پروتکل الحاقی)، این احتمال می رود که شما آن را امضا کنید و سه روز بعد بگویید عمل نمی کنیم. من گفتم که از طرف مجلس اختیاری ندارم و نمی توانم از طرف مجلس به شما قولی بدهم و اینکار روند قانونی خود را دارد و باید در دولت به صورت لایحه، تصویب و تقدیم مجلس شود. بعلاوه در صورت تصویب هم شورای نگهبان باید آنرا تایید کند تا مصوبه قانونی شود، من در این زمینه اختیاری ندارم. وقتی هم گفتم که آنرا داوطلبانه اجرا می کنیم، بسیار ناراحت شدند. من هم گفتم به غیر از این نمی توانیم قولی دهیم." - " تلفنی با رییس جمهور صحبت کردم و مساله مورد اختلاف و نظر کارشناسان و خودم را به ایشان منتقل کردم. در نهایت گفتند هر طور مصلحت است عمل کنید. ولی نگذارید مذاکرات به شکست منجر شود. هر جه تصمیم شما باشد من قبول دارم و حمایت می کنم. سپس با دفتر مقام معظم رهبری تماس گرفتم و خواستم تا مباحث به رهبر معظم انقلاب منتقل شود و اگر ایشان نظر دیگری داشتند، فورا به من منتقل شود که خبری نشد؛ بنابراین شرایط برای نوعی مانور از نظر تنظیم جملات و عبارات آماده شد." همانطور که قابل ملاحظه است آقای دکتر روحانی، در جریان مذاکرات، نه تنهاهیچ قولی جدا از مسیر قانونی به طرفهای مذاکره نداده اند، بلکه برای اتخاذ تصمیم، از رییس جمهور و دفتر مقام معظم رهبری استعلام کرده اند. پس آیا اینگونه ابهام آفرینی ها را نمی توان به مثابه ورود امیال سیاسی و جناحی در موضوعات کلان و راهبردی نظام در ایام انتخابات دانست؟! فاین تذهبون؟

جناب آقای دکتر علی باقری؛

از این فرصت باید استفاده کرد و به جنابعالی و مسئولین فعلی مذاکرات هسته ای پیشنهاد داد تا کتابی درباره دوران مسوولیت تان در پرونده هسته ای تدوین نموده و به ذکر ماوقع دوران مسوولیت تان بپردازید تا مردم عزیز ایران بتوانند با مقایسه دو کتاب به قضاوت بنشینند. به شرطی که کتابی با ذکر جزییات قابل انتشار تدوین شده باشد. در آن کتاب آیا، به ماجرای تحویل سند دو صفحه ای حاوی غلط های شکلی و محتوائی به ١+٥ و واکنش دور از ادب آنها، در مذاکرات ژنو اشاره خواهد شد؟! کپی صفحه اول برخی روزنامه ها نظیر نیویورک تایمز مورخ ٢٢ ژوئیه ٢٠٠٨ برابر با ١مرداد ٨٧ که این سند را منتشر کردند و باعث تنزل جایگاه کشورمان در افکار عمومی شدند جایی در کتاب مذاکرات شما خواهد داشت؟! آیا به شایعات و خبرهای رسانه های بیگانه که نحوه رفتار هیات مذاکره کننده ایرانی، برای رفع تحریم ها در مذاکرات استانبول و بغداد را به گونه ای تشریح کرده اند که به تعبیر محترمانه اش "ملتمسانه" بوده است، پاسخ داده خواهد شد؟!

امیدواریم به روندی که باعث صدور قطعنامه های تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل علیه کشور عزیزمان شد و به تاثیرات آن بر شئون مختلف کشور، از تورم شدید و کاهش ارزش پول ملی گرفته تا ورشکستگی و تعطیلی بسیاری از پروژه های صنعتی، زیر بنایی، نفتی کشور و حتی مشکلات عدیده در تامین نیازهای اساسی مردم نظیر دارو و تا اوضاع سیاسی کشور در سطح بین المللی در کتاب مذاکرات دوره مسوولیت شما اشاره شود. آنروز که این کتاب منتشر شود بسیار مشتاقیم که موضع و واکنش شما و همکارانتان در شورای عالی امنیت ملی را درباره آثار سخنان آقای احمدی نژاد زمانی که قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل را "کاغذ پاره" خواند، بخوانیم!

شاید بهتر باشد برای برون رفت از شرایط کنونی و بازگرداندن شرایط کشور به پیش از صدور قطعنامه های ناجوانمردانه شورای امنیت، همه دلسوزان کشور در این شرایط حساس دست به دست هم دهند. وگرنه عوام زدگی، فاصله گرفتن از واقعیت چه از روی کم تجربگی باشد و چه بخاطر نپذیرفتن مسوولیت و اتهام زنی به دیگران توفیقی نصیب کشور نمی کند. گذشت زمان با شرایط فعلی، بر خلاف آنچه که جناب آقای دکتر علی باقری معتقدند به نفع ایران نیست. آیا وضع کشور در ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی از هشت سال قبل بهتر شده است؟ وجدان بیدار شما و همه مخاطبان، قضاوت خواهد کرد.

انتخابات ریاست جمهوری کشور باید محملی برای تغییر روند نادرست اجرایی فعلی کشور و اعتلای ایران اسلامی عزیز باشد نه بستری برای غرض ورزی برخی در موضوعات کلان و راهبردی نظام. امید که چنین باد.

/2727

کد خبر 296641

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 78
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۵:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    91 18
    بابا دست اینا برای همه رو شده. هشت ساله دارن توی تلویزیون به دکتر روحانی بد و بیراه میگن، اما هنوز هم یک ذره نتونستن از محبوبیت دکتر کم کنن. تا دو ماه دیگه با مذاکرات آقایان قرص سرماخوردگی هم توی این مملکت نایاب میشه.
  • بی نام A1 ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    رای ما دکتر عارف..
  • ram IR ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    عارف رییس جمهور روحانی وزیر خارجه یا دبیر شورایعالی امنیت ملی
    • بی نام IR ۱۷:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
      49 7
      دکتر روحانی را سیاه میکنند فقط به خاطر یک مسئله بیخود و بی منظق حساب شده .... شاه بیت جوابیه آقای جلیلی : کتابی درباره دوران مسوولیت تان در پرونده هسته ای تدوین نموده و به ذکر ماوقع دوران مسوولیت تان بپردازید تا مردم عزیز ایران بتوانند با مقایسه دو کتاب به قضاوت بنشینند. به شرطی که کتابی با ذکر جزییات قابل انتشار تدوین شده باشد. در آن کتاب آیا، به ماجرای تحویل سند دو صفحه ای حاوی غلط های شکلی و محتوائی به ١+٥ و واکنش دور از ادب آنها، در مذاکرات ژنو اشاره خواهد شد؟! کپی صفحه اول برخی روزنامه ها نظیر نیویورک تایمز مورخ ٢٢ ژوئیه ٢٠٠٨ برابر با ١مرداد ٨٧ که این سند را منتشر کردند و باعث تنزل جایگاه کشورمان در افکار عمومی شدند جایی در کتاب مذاکرات شما خواهد داشت؟!
    • بی نام IR ۱۷:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
      47 9
      دکتر روحانی را سیاه میکنند فقط به خاطر یک مسئله بیخود و بی منظق حساب شده .... شاه بیت جوابیه آقای جلیلی : کتابی درباره دوران مسوولیت تان در پرونده هسته ای تدوین نموده و به ذکر ماوقع دوران مسوولیت تان بپردازید تا مردم عزیز ایران بتوانند با مقایسه دو کتاب به قضاوت بنشینند. به شرطی که کتابی با ذکر جزییات قابل انتشار تدوین شده باشد. در آن کتاب آیا، به ماجرای تحویل سند دو صفحه ای حاوی غلط های شکلی و محتوائی به ١+٥ و واکنش دور از ادب آنها، در مذاکرات ژنو اشاره خواهد شد؟! کپی صفحه اول برخی روزنامه ها نظیر نیویورک تایمز مورخ ٢٢ ژوئیه ٢٠٠٨ برابر با ١مرداد ٨٧ که این سند را منتشر کردند و باعث تنزل جایگاه کشورمان در افکار عمومی شدند جایی در کتاب مذاکرات شما خواهد داشت؟!
  • بی نام A1 ۱۵:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    به نظر میرسه با افزایش روزافزون حمایت مردم از روحانی و عارف دامنه ی این مناظرات تخریبی افزایش شدیدی پیدا بکنه.
  • سروش A1 ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    43 0
    پروردگارا ما را از دروغ و تحجر در امان بدار!
  • بی نام US ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    خبرآنلاین با سلام. تلویزیون که با این کارهایش دیگر جایگاه قبلی خود را از دست داده و امیدی به برگزاری مناظره واقعی توسط آن نیست. چرا شما در خبرآنلاین مناظره برگزار نمی کنید؟ مطمئن هستم تعداد زیادی از کاندیداها استقبال می کنند. در ضمن اگر کاندیداها از قبل با شرایط مناظره موافقت کنند دیگر هیچ کس و هیچ نهادی هم نمی تواند از آن اشکال بگیرد چون خود کاندیداها راضی هستند. این همان کاری است که شبکه های خبری بزرگ در آمریکا مثل CNN و CBS هم انجام می دهند. آنجا رسانه ملی موجود ندارد و لذا خود شبکه های خصوصی دست بکار می شوند.
  • دکتر IR ۱۶:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    فقط عارف اگه میخواید تغییر کنیم اگه می خواید وضع خوب شه فقط دکتر عارف عارف عارف عارف عارف عارف عارف عارف عارف عارف
  • وحید IR ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    52 20
    رای ما روحانی
    • saeid A1 ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      35 6
      یا عارف یا تحریم دوم خرداد در پیش است
  • بی نام EU ۱۷:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    11 84
    فقط جلیلی
  • بی نام IR ۱۷:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    فقط جلیلی.ما آدم شجاع می خوایم.نه کسی که فرق معدن و دره رو نمی فهمه:)اگه همین سوتیو احمدی نژاد میداد رسواش می کردید.حالا نفس هیشکی در نمیاد.(شک دارم نظرمو بذارید.چون معمولا انتقادپذیر نیستید)
    • بی نام A1 ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      51 7
      از شماست كه بر ملت ايرانست!!
    • بی نام IR ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      62 9
      عارف شاید فرق دره و معدن را توی اون عکس نفهمید، اما تو هم فرق یک نخبه علمی و سیاسی با مسئولیت های مختلف و موفق را با کسی که تنها مسئولیت بزرگش سخنگوی مذاکرات هسته ای بوده را نفهمیدی!
    • رها IR ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      7 51
      نخبه ی علمی بودن شاهکار نیست خیلی ها نخبه علمی هستن .هنر اونه که با ایمان هوش و درایت بلد باشی توی مجامع بین المللی از حق مسلم ملتت دفاع کنی مثل دکتر جلیلی.
    • رها IR ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      6 75
      نخبه ی علمی بودن شاهکار نیست خیلی ها نخبه علمی هستن .هنر اونه که با ایمان هوش و درایت بلد باشی توی مجامع بین المللی از حق مسلم ملتت دفاع کنی مثل دکتر جلیلی.
    • بی نام IR ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      11 2
      شما به همه جز خودتون شک دارید
    • بی نام IR ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      36 5
      بهترین جواب دکتر عارف داد برین سرچ کنین اون قبلا معدن بوده اونم در آمریکا ولی الان به عنوان جاذبه ی گردشگری ازش استفاده میکنن چون بازدهی نداره!
    • بی نام IR ۱۶:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      40 3
      رها خانوم با وجود احترامی که برای آقای جلیلی قائلم اما ایشون اصلا نمیتونه خوب صحبت کنه مگه شما کنار ایشون بودین که میگین که از منافع ملی تونسته خوب دفاع کنه فقط تحریم ها تو این 6 سال زیادتر شده... مستند ایشون رو که نشون دادن معلوم شد حتی ایشون نمیتونن انگلیسی به خوبی صحبت کنن!!!!
    • بی نام IR ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      7 5
      انگار توضیح خود خبرآنلاین را درخصوص اون عکس مطالعه نکردی. برو اول یک سرچ بزن بعد بیا بگو کی فرق معدن و جاذبه توریستی را نمی فهمه
  • جواد IR ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    17 61
    من نمیدونم ، 34 سال پیش انقلاب کردیم شعارمون هم مرگ براسراییل ، مرگ بر آمریکا ، مبارزه با استکبار جهانی بود . انقلاب شد ، جنگ کردیم و ... حالا میگیم راه حل تنش زداییه ، اگه اینطوریه چرا انقلاب شاه بود ، تنشی هم برای زدودن نداشتیم ، همه هم شاغل بودن حالا تا اینجا اومدیم میخواهیم برگردیم عقب . به نظر من اگر فکر عقب گرد داریم اصلا انقلاب نباید می کردیم . یاد حرف امام موقع جنگ افتادم گفتند که : فکر کنم 10 سال بعد از مرگم بگن که حرفهای من باعث تنش و انزوا شده باید حرفها عوض بشه . البته 10 نشدها .
  • بی نام EU ۱۷:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    خبر آنلاین این کارت که عارف رو کلا از سایتت حذف کردی یادمون میمونه ها فکر نکنی ملت ... در ضمن با این کد امنیتیت که گذاشتی مخاطبات نصف میشنhu
  • هادی IR ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    آقای جلیلی لطف کنه یک دونه فقط یه دونه از امتیازاتی که از غرب گرفته رو به مابگه؟؟ یدونه فقط/
    • بی نام IR ۱۹:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
      توليد برق هسته اي در نيروگاه بوشهر، و ادامه تمام فعاليتهاي هسته اي چيزهايي است كه ما از دست نداديم ولي در دوران اصلاحات همين موارد را هم نداشتيم.
    • irani A1 ۲۱:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
      47 11
      بی نام جان شما طرفدار دکتر جلیلی هستی نه؟ از اونجایی که نمیدونی اصلاً نیروگاه بوشهر جزو دعوای هسته ای نیست فهمیدم جزو طرفداران به شدت اهل مطالعه و دانشمند ایشونی
    • هادی A1 ۰۷:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      4 2
      آقای بی نام اولا که هنوز یک وات برق هسته ای وارو شبکه برق کشور نشده دوما اونا که داشت انجام میشد این امتیاز نیست که سوما آیا 1000 وات برق هستهای که هنوز هم نیست ارزش این همه ضرر و بدبختی و ویرانی کشور رو داشت؟؟؟ واقعا داشت؟؟؟؟ارزش این همه بیکاری و گرانی را داشت؟
  • jk IR ۱۷:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    75 14
    درود بر نفر دوم کنکور دکتر عارف
  • بی نام A1 ۱۷:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    اصلا جلیلی قابل مقایسه با عارف یا روحانی نیس به قول علی مطهری جلیلی شخصیت رئیس جمهوری رو نداره
    • عطیه A1 ۲۰:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
      میشه بگید شخصیت رئیس جمهوری رو در چی میبینید؟ در پریدن ب مجری مناظره؟ واقعا که خوب خودشو نشون داد آقای عارف... داریم میبینیم چه رفتاری دارن اونوقت هی میان دم از مردم داری میزنن و مثال میارن...
    • بی نام A1 ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      10 56
      لطفا به صحبت های افراد کوچک و فاقد ابزار تفکر استناد نفرمایید . البته برای جلوگیری از خراب شدن وجه خودتان عرض می کنم .
  • بی نام A1 ۱۸:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    امیدوارم مردم تحقیق کنن نه از روی شعار وعده رای بدن عارف نشون داد ی ادم محکم و شجاع و باتدبیر و زیرکه شایسته ریاستته ب نظر من
  • mohamadi PH ۱۸:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    43 74
    عمرا عارف راي بياره اصلا جزو نفرات اصلي به حساب نمي ياد
    • بی نام IR ۱۶:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      17 6
      میزان رای ملت است نه حرف شما!!!
  • مهدی IR ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    به نظرم تنها کسی میتونه فعلا رئیس جمهور بشه که روابط سیاسی روخوب کنه تا تحریم ها کاهش یافته وبا کاهش قیمت دلار خود به خود همه چیز خوب میشه .... پس فقط دکتر عارف میتونه ....به امید ایرانی اباد...
  • بی نام A1 ۱۸:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    فقط غرضی بدون حاشیه باهوش و با مدرک معتبر
  • سعید IR ۱۸:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    هر چی تحریم بود در زمان احمدی نژاد رخ داد! خدا شاهده من صادر میکردم حواله دلاریم رو توی بانک ملی یا بانک توسعه صادرات 48 ساعته میگرفتم. سفر خارجی میرفتم اصلاً بدون ارز مسافرتی. کارت اعتباری داشتم و هر جا که میخواستم حساب بانکی ارزی (در خارج کشور) باز میکردم. حالا آقای باقری نمایشنامه توضیح میده! ما که کور نیستیم که 40 هزار دلار حواله من از استرالیا به دبی توسط OFAC بلوک شد و رفت به باد هوا! من دم خروس رو باور کنم یا قسم ابوالفضل. اگر تیم جلیلی به قدرت برسند وضع را از این بدتر و تحریم ها از این شدیدتر و شعار زدگی و رفتارها و گفتارهای متوهمانه بیشتر خواهد شد. به نظر من نقطه مقابل این موضع عارف است. کسی که با واقعیاتها، اعداد و استانداردها سر و کار دارد و همه چیز را به این و بهار ربط نمیدهد.
  • بی نام IR ۱۸:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    عارف حتماتوسط ملت مسلمان ایران انتخاب خواهد شد انشاءالله
    • بی نام IR ۲۰:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      2 15
      نه نه نه نه نه خيالتون راحت با اين سياه نمايي ها نمي تونيد راي جمع کنيد... دکتر جليلي تا به الان محبوب ترين بودن و بس.
  • دانیال IR ۱۹:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    طبیب سیاست، دکتر ولایتی است که در زمان تصدی وزارت خارجه ما از این مشکلات نداشتیم.
  • ایرانی IR ۱۹:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    فقط دکتر باهوش و با درایت عارف عارف عارف عارف عارف
  • بی نام A1 ۲۰:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    آقا عارف رای نمیاره مطمئن باشید باید رو روحانی اجماع کرد راه دومی وجود نداره اینو سران اصلاحات خوب میدونن و شما ملت هم جوانب رو بیاندیشید با احساسات پیروزی بدست نمیاد
    • saeid A1 ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      17 21
      مگه میزان رای ملت نیست؟ ملت هم اکثرا با عارف اند روحانی را نخبگان قبول ندارند با اون رفتار ش کم از احمدی نداره!!!!
    • saeid A1 ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      مگه میزان رای ملت نیست؟ ملت هم اکثرا با عارف اند روحانی را نخبگان قبول ندارند با اون رفتار بی نزاکتش کم از احمدی نداره!!!!
  • فرهاد IR ۲۰:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    این دوستمون که میگه در دوران احمدی نژاد برق هسته ای تولید شده آیا تابحال یک لامپ هم باهاش روشن کردن؟ راستی قرار بود برق هسته ای یک دهم برق معمولی قیمت داشته باشه پس اگه بوشهر و شهرهای دیگه ای که برق هسته ای دارن قبض برقشون اینقدر بالاست؟
  • مائده IR ۲۱:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    فقط جناب دکتر جلیلی.
  • بی نام A1 ۲۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    به خواست خدا پر کابینه آینده جناب روحانی یکی از وزرای قدر دکتر عارف عزیز رییس جمهور محبوب ما خواهند بود
  • امير IR ۲۲:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    زنده باد عارف ، زنده باد حقيقت
  • سید محمدرضا EU ۲۲:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۳
    باید بگم شاهد شکلگیری دولت احمدی نژاد دوم خواهیم بود.
    • علی A1 ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      27 7
      لطفا از این جمله ها در فضای مجازی ثبت نکنید حتی فکرش را هم دوست ندارم
  • بی نام IR ۰۱:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    روحانی به فضل خدای متعال رییس جمهوره انشالله.....
    • بی نام A1 ۰۷:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      91 63
      روحاني خوبه اما عارف بهتره
  • بی نام A1 ۰۴:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    چراعکس روحانی را با باقری گذاشتید؟ باید همسطح عکس بگذارید!
  • باربارا IR ۰۷:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    58 14
    اینها چرا با خودشون هم بدن واین همه با هم دعوا دارند؟ کوچترین تصمیم گیری در رابطه با مسائل هسته بدون نظر و خواسته مقام معظم رهبری امکان نداشته و نداره، پس این حرفهای دار و دسته جلیلی و دیگران واسه چیه؟ کجای دنیا به این شکل هم دیگه رو تخریب می کنند؟
  • بهنام IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    عارف عارف عارف عارف عارف عارف عارف عارف
  • بی نام CH ۰۷:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    من نمی دونم تو دنیا تنها تکتولوژی که به درد می خوره هسته ای. برقی که از نیروگاه بوشهر قرار تولید بشه به اندازه نصف نیروگاه شهید رجایی (سیکل ترکیبی) هم نیست . در ضمن همین مجلس آلمانی ها تصویب کردن تا سال 2020 تمام نیروگاه های اتمی را باید با نیروگاه های انرژی پاک جایگزین کرد . جالا تلاش ما واسه چیه .
    • reza A1 ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      27 41
      دوست عزیز، انرژی هسته‌ای همیشه در ابتدا گرونه، و اصلا نمی‌ارزه، ولی‌ هرچی‌ سرما‌یه گذاری بیشتر بشه توش، بد از یه مدت که تونست ۳۰-۴۰% از انرژی مملکت رو تامین کنه، تبدیل به یک سوخت با ارزش می‌شه. در حا‌ل حاضر هیچ سوختی به اندازهٔ سوخت اتمی‌ سوداور نیست. انرژی باد و آب هم هستن، ولی‌ این انرژی‌ها خیلی‌ به آب و هوا وابسته هستن، و انرژی‌های متمرکزی نیستن. انرژی هسته‌ای متمرکز است. بله، آلمان و حتا سویس این قوانینو تصویب کردن، اما واقعا باید دید شدنی هست یا نه. الان در سویس به خاطره کمبود وجود نور خورشید در چند ماهه اخیر، مقدار انرژی تولید شده از انرژی خورشیدی ۹۰% کاهش پیدا کرده. پس این کشور هیچ راهی‌ ندران، جز اینکه انرژی هسته‌ای رو نه تنها استفاده کنن، بلکه راکتور جدید بسازن. مگر اینکه در سالها
  • حمید ابوالقاسمی IR ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    131 5
    خواهشمندم مردم ایران با تفکر خلاقانه به انتخابات بروند و فرد دلخواه شان را رای بدهند فردی که بتواند تورم را مهار کند و مها تورم تنها راه مبارزه با گرانی های موجود است.
  • بی نام A1 ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    آقا تو رو خدا یکی بگه تو این 8 سال تیم مذاکره کننده جناب جلیلی چه دستاوردی واسه کشور داشتن؟ صدور بیشتر از 10 قطعنامه تحریمی علیه ایران، تحریم تمامی بانکهای ایران در اتحادیه اروپا و حتی آسیا، عدم خرید نفت ایران و ..... دستاورد آقای جلیلی هست که توی همه سخنرانیهاش با افتخار از دوران مسئولیتش حرف میزنه
    • بی نام IR ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      10 28
      آقا جان الان بحث غرب روی 20 درصد و بالاتره نه روی اصل حق انرژی صلح آمیز هسته ای
    • بی نام IR ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      29 32
      آقا جان الان بحث غرب روی 20 درصد و بالاتره نه روی اصل حق انرژی صلح آمیز هسته ای
    • بی نام A1 ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      44 9
      اصل مساله این نیست که روی چند درصدبوده. مساله اصلی اینه که زمان آقای روحانی نمی خواستند سر موضوع هسته که آخر نفهمیدیم چه ثمری واسه کشورداره خیلی چیزاها رو ازدست بدیم. ما میتونستیم همون غلظت پایین اورانیوم رو برای مصارفی که میخواستیم قبول کنیم نه اعتبارو ثروتون رازدست بدیم ونه اوضاع جامعه اینجوری بشه. شاید با تنها چند درصد از هزینه های مستقیم وغیرمستقیمی که واسه انرژی هسته دادیم می تونستیم خیلی کارادرجامعه در بکنیم.
    • ولائی IR ۲۰:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      5 10
      به دستاوردهای مصدق هم همین‌جوری نگاه می‌کنی؟ چون با ملی کردن صنعت نفت، پرونده ایران به شورای امنیت رفت و کلی قطعنامه صادر شد و نفت ایران رو هم تحریم کردن و آخرش هم توی دادگاه لاهه محاکمه‌اش کردن! مردمی که به تنبلی و راحت‌طلبی عادت کرده باشن، چطور توقع پیشرفت دارن؟
    • ولائی IR ۲۰:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      9 15
      به دستاوردهای مصدق هم همین‌جوری نگاه می‌کنی؟ چون با ملی کردن صنعت نفت، پرونده ایران به شورای امنیت رفت و کلی قطعنامه صادر شد و نفت ایران رو هم تحریم کردن و آخرش هم توی دادگاه لاهه محاکمه‌اش کردن! مردمی که به تنبلی و راحت‌طلبی عادت کرده باشن، چطور توقع پیشرفت دارن؟
  • رها EU ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    62 10
    لطفا یا عکس جلیلی را بذارید جای باقری- یا عکس دکتر واعظی را جای آقای روحانی- چرا عکس های هم سطح انتخاب نکردید؟
  • دانشجویان مشهد A1 ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    42 80
    آفای روحانی کنار بروید رای اصلاح طلبان را نشکنید دکترعارف محبوب دانشجویان مشهد
  • میلاد IR ۱۵:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    نه ذلت;نه تسلیم;یار جلیلی هستیم
  • جلیل IR ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    یکی از دلایل اصلی تورم مربوط میشه به آقای جلیلی که با طولانی کردن مذاکرات و بی نتیجه کردن آن موجب تشدید تحریم های سنگین و افزایش تورم در کشور شد
  • اکبر EU ۱۸:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    87 15
    من شخصا به عارف یا روحانی هر کس که اصلاح طلبان روش اجماع کنند رای میدم. در غیر این صورت هم رایم خارج این دو نفر نخواهد بود. امیدوارم دوستان هم باهام هم نظر باشن.
  • بی نام IR ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    17 1
    یه عده جدیدا پیدا شده که با اسم دختر نظر انتشار میدن در صورتیکه افکار مردونه و از نوع خشک با یه جانبداری تابلوشون معلومه چیکاره هستن دخترای مملکت ما خانمن ، بانو هستن ، لیدی و عاقل هستن
    • امیرحسین IR ۲۱:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
      4 0
      حرف شما بی ربط بود مردم دیگه اونطوری نیستند که که به خاطر اسم دخترها نظر مثبت یا منفی بدهند // این مشکل حتما" برای خود شما پیش آمده /
  • آذربایجان محروم A1 ۲۱:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    3 1
    اینبار جنابان روحانی -ولایتی -قالیباف مثلث انتخاباتی هستند و عارف بنفع روحانی کنار میکشد امما قالیباف صحنه را برای ولایتی کنار نمیکشد در روزای آتی روحانی در بین عموم مردم جلو میزند....
  • آذربایجان محروم A1 ۲۱:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
    17 9
    اینبار جنابان روحانی -ولایتی -قالیباف مثلث انتخاباتی هستند و عارف بنفع روحانی کنار میکشد امما قالیباف صحنه را برای ولایتی کنار نمیکشد در روزای آتی روحانی در بین عموم مردم جلو میزند....
  • بی نام A1 ۱۸:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    1 1
    رها واقعا خنگی یا خودت زدی به گیجی کدوم حمایت ما که در حال نابودیم
  • حسام IR ۲۰:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    2 1
    نمیدونم چطور آقای جلیلی خودشون رو در حد و اندازه های دکتر روحانی میدونن؟؟؟ به امید خدا فردا آقای روحانی کار آقای جلیلی رو یکسره میکنه...
  • بی نام A1 ۲۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    1 0
    زنده باد دکتر حسن روحانی
  • عسل IR ۲۳:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۶
    0 3
    انقدر عارف عارف نکنید. شما حزب بادید هیچی جز ازادی مطلق نمی خواید وگرنه شما کجا وهسته ای کجا شما رو چه به این حرفا . اصلا میدونید امنیت ملی یعنی چی بر و بذار باد بیاد.
  • حسن IR ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    1 3
    نه ذلت;نه تسلیم;یار جلیلی هستیم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین