به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دومین مناظره 8 نامزد ریاست جمهوری عصر امروز چهارشنبه درباره مسائل فرهنگی و اجتماعی برگزار شد.
علی اکبر ولایتی درباره برنامه های فرهنگی و اجتماعی خود گفت: تعریف فرهنگ تجلی باورها و رفتار یک جامعه است انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی است. کسانی که خداوند به آنها امکانی می دهد نماز را برپا می دارند و زکات را ترویج می کنند. دولتی که تشکیل می شود باید دولت هدایت باشد.
وی ادامه داد: آسیب شناسی که از وضعیت موجود این است که آسیب های رشوه خواری و مسائل اخلاقی و اعتیاد را بیش از حد می بینیم اما راه حل این موضوع در کشور ما در تاریخ ما فرهنگ اسلام و ایران همواره مهم ترین نگهبان ایران هویت ایرانی و هویت اسلامی بوده است.
وی ادامه داد: 70 درصد تربیت افراد در خانواده در دبستان شکل می گیرد. اگر ما برای این که جلوی این مشکلات فرهنگی را بگیریم در خانواده ایجاد مصونیت کنیم و اگر خانواده ما مورد هدف قرار برگیرد مهم ترین مشکل فرهنگی ما در معرض خطر است و ایجاد مصونیت در خانواده و اقداماتی همچون تسهیل ازدواج و ایجاد شغل و همچنین توجه آموزش و پرورش مشکلات را برطرف خواهد کرد.
ولایتی افزود: 50 درصد معلمین ما در دبستان تدریس می کنند اما برای افتتاح دبستان جشن نمی گیرند. اهمیت دادن به خانواده و آموزش و پرورش از مقدمات مصون سازی فرهنگی است.
حدادعادل در نقد سخنان ولایتی گفت: نظر خاصی نسبت به سخنان ولایتی ندارم.
روحانی در نقد سخنان ولایتی افزود: مسئله هویت ایرانی و هویت اسلامی برای ما بسیار مهم است برای این که ما تبتوانیم از این هویت پاسداری کنیم باید تسهیلاتی فراهم کنیم تا کالای فرهنگی فاخر در اختیار مردم قرار بگیرد. هویت ایرانی هویت چند نفر با سلایق مختلف نیست.
روحانی تصریح کرد: چرا کالاهای فرهنگی ما مصرف ندارد؟ یا گران است و یا این که مورد توجه مردم نیست و ارزان است. در بحث ایرانیت مفاخر و مشاهیری داریم که این مفاخر برای کل فارسی زبانان باید معرفی شوند و بتوانیم از این مفاخر به عنوان سفیران فرهنگی و نوعی دیپلماسی عمومی استفاده کنیم. ما نمی توانیم به فرهنگ جهانی بی اعتنا باشیم.
قالیباف درباره اظهارات ولایتی گفت: نکته خاصی ندارم.
رضایی دیگر نامزد ریاست جمهوری در نقد سخنان ولایتی افزود: اشاره به خانواده و آموزش و پرورش درست است اما باید بکویند در خانواده ما آرامش وجود دارد یا خیر؟ یا معلمی که پس از 6 سال 600 هزار تومان حقوق می گیرد روی تخته درست در کنار معادله فیزیک اسم فرزند خود را هم می نویسد.
غرضی خواهان پاسخ ولایتی به این سوال که آیا تهاجم فرهنگی توانسته در فرهنگ ایران نفوذ کند شد.
عارف در نقد سخنان ولایتی گفت: بحثی که ولایتی مطرح کرد در نهایت به ضرورت ارتقا فرهنگ و ارائه الگوهای فرهنگی جهت پاسداری الگوهای اسلامی رسید که راهی جز تولید برای این موضوع نیست و باید آثار فرهنگی فاخر تولید کنیم تا مردم به سمت تولیدات داخل نروند. برای مقابله با تهاجم فرهنگی صورت مسئله پاک شده و مقابلهبا آنتن های ماهواره کم کردن پهنای باند اینترنت پاک کردن صورت مسئله است.
عارف ادامه داد: ربنای استاد شجریان چه تاثیر فرهنگی را در جامعه داشته است؟ خانواده ها آرزو می کنند روزه خود را با این صدا باز کنند. نگاهی که ما داریم باید پیشخوان فرهنگی را تقویت کنیم و کالایی فرهنگی را خلق کنیم. اما تولید صنایع فرهنگی با کیفیت بالا باشد و باید به فرهنگیان باید اعتماد شود.
جلیلی در نقد سخنان ولایتی تصریح کرد: ظرفیت های بالای فرهنگ اسلامی ملی ما را تایید می کنم. دوستانی که نگران پهنای باند هستند ظرفیت فرهنگی ما را با این مسائل ظلم نکنند. ظرفیت های فرهنگی ما بالا است و ظرفیت های فرهنگی را در منسائلی خلاصه می کنیم که مناسب نیست. باید از مسائل بالای فرهنگی همچون دفاع مقدس باید مثال بزنیم که باعث افتخار است.
جلیلی ادامه داد: شعرای خوب بعد از انقلاب داریم و ظرفیت های فراوانی دارد که باید استفاده شود.
ولایتی: مطالبی که برادران ما فرمودند نکات مناسبی است و فرهنگ ما باید اخلاق محور باشد و در عمل مردم را به اخلاق اسلامی دعوت کنیم.
ولایتی ادامه داد: باید رفتار ما به عنوان مسئولان نماد عمل کردن اخلاق اسلامی و ایرانی باشد و این بیشترین اثر را بر روی مردم دارد و برای این که فرهنگ مقاوتی شود باید مردم متصدی شوند و دولت حمایت کند.
وی تاکید کرد: برای پیش برد برنامه 5 ساله باید حتما جایگاه رفیعی برای فرهنگ انجام شود و کار فرهنگ را به اهل خود واگذار کند و فرهنگ را سیاسی نکند و هنر را هنری ها اداره کنند.
ولایتی در پاسخ به سوال غرضی گفت: تهاجم فرهنگی وجود دارد اما درمان آن فیلترینگ نیست. باید گفت باید مصون سازی انجام شود و از طریق احیا ارزش های اسلامی و ایرانی است که مصون سازی می شود.
/27295
نظر شما