رسا نوشت:

آیت الله محمدتقی مصباح یزدی، رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) عصر پنج شنبه شانزدهم خرداد ماه در مراسم عمامه گذاری طلاب مدرسه علمیه خمینی(ره) و جشن بعثت نبی اکرم(ص) در این مدرسه علمیه ابراز داشت: اگر خداوند پیامبر(ص) را فرستاد تا جامعه را اصلاح و مردم را هدایت کند، پس چرا اینطور نشد؟ آیا برنامه‌ای که خداوند فرستاد ناقص بود؟ وجدان ما هیچ وقت به این رضایت نمی‌دهد که بگوییم دین ناقص است امیرمؤمنان(ع) در نهج البلاغه تأکید می‌کند که خدا دین ناقص نفرستاده که دیگران بیایند و آن را تکمیل کنند.

آیت الله مصباح یزدی افزود: آیا مدیریت پیامبراکرم(ص) نقصی داشت؟ آیا ما می‌توانیم این را باور کنیم؟ بنده که نمی‌توانم این را بپذیرم.

رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان این مطلب اظهار داشت: پس از هشتاد سال به این رسیدم که سر مسأله این است که اصلا این عالم برای این آفریده نشده که همه به زور به سعادت برسند و اصلاح بشوند.

استاد برجسته سطح عالی حوزه علمیه قم در ادامه با اشاره به این‌که جای موجودی خالی بود که با اراده خودش راه صحیح را انتخاب کند، بیان داشت: در جامعه هم باید گروه‌های متضادی باشند تا زمینه انتخاب فراهم شود.

آیت الله مصباح یزدی با بیان این‌که پیامبراکرم(ص) در سایه عمل اختیاری به آن مقامات رسیدند، گفت: اصل بر این است که زمینه انتخاب برای انسان‌ها فراهم شود.

رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) بیان داشت: پس از زمان غیبت اراده الهی چیست؟ آیا دیگر رها کرد که هرکاری می‌خواهید بکنید و به قول برخی بشر به جایی رسید که احتیاجی به این ندارد که کسی دستش را بگیرد و خودش راه خود را پیدا می‌کند؟

نماینده مجلس خبرگان رهبری ابراز داشت: در زمان غبیت، جانشین امام معصوم(ع) ولی فقیه است که نقش امام را ایفا می‌کند، همانطور که خود ائمه(ع) در زمان حضورشان تا آنجا که شرایط اجازه می‌داد مردم را ارشاد می‌کردند و سر سوزنی از هدایت مردم صرف نکردند.

استاد برجسته سطح عالی حوزه علمیه قم اظهار داشت: پس از هزار و چهارصد سال با اندکی این طرف و آن طرف، کسی پیدا شد که این را زنده کرد؛ در کتاب‌های فقهی گاهی مطرح می‌شد اما مرد میدانش کم بود و اگر با یک تعبیر ادبی مسامحه آمیز بگوییم، بعثت جدیدی تحقق پیدا کرد.

رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) در ادامه این مطلب افزود: یک حرکت و جنبش جدیدی در عالم پیدا شد، گویا شبیه به این‌که پس از هزار سال در قومی پیامبری مبعوث شد و کسی بود که در میان اقران خود یار و یاور صد درصدی نداشت چه برسد در میان دیگران.

وی ادامه داد: امام خمینی(ره) پانزده سال خون دل خورد، زندان رفت و تهمت‌‎ها، بی‌احترامی‌ها و بی‌مهری‌های برخی از دوستان را تحمل کرد تا روزی را رسید که خداوند بر مردم به واسطه انتخاب خوبی که کرده بودند و پیروی از بزرگ مرد الهی منت گذاشت و فرجی را رساند و این زنده شد و ارزش‌های اسلامی مطرح شد.

آیت‌الله مصباح یزدی با تأکید بر این‌که باید سر به سجده بگذاریم و اگر به خاطر یکی از این نعمت‌ها عمر را صرف شکر کنیم، حقش ادا نمی‌شود، اظهار داشت: اما آیا ضمانتی برای دوام این نعمت وجود دارد؟ یعنی خداوند دیگر از امتحان دست کشید؟ خدا هنوز از امتحان دست نکشیده است.

نماینده مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: پس از امام خمینی(ره) کسی که شایسته‌ترین انسان‌ها روی زمین برای جانشینی ایشان بود، را خدا به ما عنایت فرمود و حجتی نداریم که بگوییم نشناختیم.

نماینده مجلس خبرگان رهبری ابراز داشت: هارون الرشید به استناد حفظ وحدت می‌گوید موسی بن جعفر(ع) را زندان می‌کنم هرکسی راه باطل می‌رود، یک شعار و چاشنی حقی در کلام و رفتارش می‌آورد شما باید بصیرت داشته باشید بفهمید این راست می‌گوید و یا پوششی است برای اهداف سوء او، برای ریاست طلبی‌اش، خدا اگر این فهم را به ما نداده، از او بخواهیم که بدهد.

وی اظهار داشت: خیلی بد است که آدمیزاد پس از سی و پنج سال این همه تجربه‌ها بگوید نمی‌دانم فلانی درست می‌گوید یا دیگری، نور درست است یا ظلمت، هر دو انقلابی بوده‌اند و زحمت کشیده‌اند؛ مگر طلحه و زبیر نبودند؟ پیامبر اکرم(ص) برای شمشیر زبیر دعا کردند.

رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) بیان داشت: ملاک اصلی ما، آنچه در قدم نخست روی آن تکیه می‌کنیم، دغدغه دین است، چه کسی می‌خواهد ارزش‌های اسلامی زنده باشد، سپس در بین دو تا مساوی رجحان‌های دیگری هم هست که باید رعایت کنیم اما اگر این مسأله حل نشود، نوبت به چیزهای دیگر نمی‌رسد.

آیت‌الله مصباح اظهار داشت: آیا اگر در روز قیامت از من سؤال کردند تو طرفدار فلانی بودی چه حجتی داشتی؟ ندیدی فلان رفتار و کارش را؟ سوء استفاده‌هایی که از بیت‌المال کرد ندیدی؟ نفهمیدی؟ بگویم نمی‌دانستم؟ حجتی دارم پیش خدا؟ این امتحان برای امروز من و شما است، برای فردای ما و دیگران هم است و تا عالم، عالم است، هر روز امتحان‌های نویی با شکل جدیدی که قابل پیش بینی نیست می‌آید، بگویم نمی‌دانستم؟ آنقدر کار خدا در این قسمت‌ها عمیق و محکم است که آب درزش نمی‌رود.

وی اظهار داشت: می‌گویند آشتی با همه و این‌که حالا دیگر گفتن آمریکا و اسراییل لازم نیست؛ این شعار اسلام است؟ شعار امام(ره) است؟ این است میراث امام خمینی(ره)؟ نمی‌فهمیم ما اینها را؟ قرآن می‌فرماید «محمد رسول‌الله والذین معه اشداء علی الکفار رحماء بینهم».

آیت الله مصباح یزدی افزود: یاران پیامبر(ص) نخستین ویژگی‌شان دشمنی با دشمنان خدا است، سرسختی و قاطعیت، نه سازش، اشداء علی الکفار سپس رحماء بینهم./1717

 

کد خبر 297070

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد IR ۰۳:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    خوب دقیقا شاید نیازی به 80 سال نباشد. یکبار تامل در آیه پس از آیةالکرسی کافی مینماید.
    • بی نام IR ۰۷:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
      همه اونهایی که به این نظر مثبت دادند آیه بعد از آیت الکرسی رو میدانن؟ یا از روی حب وبغض سیاسی رای می دهند؟
  • بهمن A1 ۰۴:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    سلام افرین عالیه بسیار عالیه
  • بی نام EU ۰۴:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    از صحبت ایشان خوشم اومد...
  • عبدالله بيدار IR ۰۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    123 1
    "در جامعه هم باید گروه‌های متضادی باشند تا زمینه انتخاب فراهم شود" خوب استاد عزيز اين با چه ايده أي حاصل ميشود؟ با بگير و ببند يا انتخاب چي؟ وقتي صبح تا شب دولتيان ميخواهند مردم يکدست باشند يکجور فکر کنند خوب اين انتخاب حاصل نميشود! انتخاب زماني است که دو تا ليوان باشد که انسان آگاهانه و عامدانه از روي ازادي و اراده بتواند بين دو ليوان يکي را انتخاب نمايد يا خوب را از بد تشخيص دهد و به اختيار خود آنچه را صلاحش ميداند در جامعه انتخاب نمايد ولي وقتي نفس انتخاب شعاري بيش نشده است ... استاد عزيز بر مبناي خودتان در جامعه سکولار آلمان مردم امکان انتخاب دارند يا ايران؟ آيا در جامعه آلمان! که تضادها تشخص دارند امکان انتخاب هست يا در يک جامعه يکدستي مانند ايران؟ خودتان قضاوت کنيد
  • بی نام IR ۰۵:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    درود بر آيت الله مصباح
  • بی نام IR ۰۵:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    با سلام خدمت استاد ارجمند . فکر می کنم این یکی از شروط باشد ولی کافی نیست. پیامبر(ص) به ابوذر و علی (ع) به میثم هیچ پستی ندادند زیرا انها توان سیاستمداری نداشتند.
    • روح الله IR ۲۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۰
      5 0
      حواستون کجاست؟؟؟چرا مثبت دادین به این بی نام و نشون؟؟؟این داره وسط دعوا نرخ تعین میکنه.پیامبر لایقتر از مولا علی (ع)تو عالم از هر نظری رو سراغ نداشت.اتفاقا هیچ شخصی سیاست مولا رو نداشت.شاید منظور تو از سیاست همون سیاست کثیف معاویه باشه؟نه؟(یا علی)(روحانی یادت نره مرامت علی وار باشه!!!)
  • اصغر A1 ۰۶:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    121 7
    خدا را شکر. مبارک است انشاالله
  • بی نام A1 ۰۶:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    84 10
    معناي فرمايش آيت الله چيه؟
    • بی نام A1 ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
      117 5
      عطاء الله مهاجراني هم همين حرف رو مي زد که.
  • بی نام IR ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    سواستفاده ای که از بیت المال در دولت نهم و دهم شده در تاریخ بی سابقه بوده و مطمئنا خدا قبول نمی کند که افرادی که حامی احمدی نژاد بودند بگویند ما نمی دانستیم.
  • بی نام IR ۰۶:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    189 4
    آیه صریح قرآن به پیامبر می فرمایند: تو تنها بیم دهنده و بشارت دهنده ای و هدایت از آن خداوند است.
  • بی نام A1 ۰۶:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    107 7
    از استاد مصباح خواهش مي کنم اين جمله رو که "عالم خلق نشده تا ...." توضيح بدن.
  • بی نام IR ۰۶:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    9 73
    سخنان قابل تاملی بود مخصوصا آخراش که از هر کسی برنمیاد گفتنش
  • علی IR ۰۷:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    فراموش نکنیم که آقا در مورد آیت اله مصباح چی فرمودن"ایشان برای نسل کنونی مثل استاد مطهری هستن" پس به حرفاشون با دقت توجه کنیم و ایشونو مربوط به یک جریان یا حزب خاص فرض نکنیم.
    • سعدی IR ۰۵:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
      0 2
      بابا ما فرض نمیکنیم خودش ول نمیکنه
  • احمد A1 ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۷
    4 42
    در قران کریم آیات فراوان دلالت براین امر دارد. اساسا بدون قبول شرط انتخاب بسیاری از اصول اولیه دین مبین اسلام همچون جزا وعقاب ـ گناه وثواب ـ امامت و نبوت و.... مورد مناقشه است. فکر نمی کنم حضرت آیت الله چنین حرفی زده باشد.
    • بی نام IR ۰۲:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
      6 0
      نیازی به فکر کردن نیست. دقیقا همین را فرموده اند که ایشان پس از 80 سال این را فهمیده اند.
  • بی نام IR ۰۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۳/۱۸
    41 1
    عجب يعني ايشان واقعا حالا به اين نتيجه رسيده است
  • سایل IR ۰۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۳/۲۰
    40 1
    حضرت آیت الله من سواد حوزوی کمی دارم، اما این را درک می کنم که اگر قرار بود انسانها بزور بهشتی شوند،فرشته خلق می شدند. انسان بما هو انسان مختار آفریده شده تا در هزار راههای انتخاب جوهرش را نشان دهد.... با این نظری که دادید آیا سبک حکومت اسلامی در ایجاد محدودیت های شدید رانقض این نظر نمی دانید؟
  • صبا A1 ۰۳:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    3 0
    بالاخره فهمیدند.
  • مجتبی IR ۰۵:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۱
    3 0
    مردم مشکلات معیشیتی و اقتصادی دارند، از بیکاری و گرانی و فاصله طبقاتی دارند رنج می برند. دغدغه ی آینده و اینکه فردا می خواد چی بشه و چی دوباره گرون بشه داره آزارشون میده. اینکه مسئولان مملکتشون به جای رسیدگی به مشکلات اونا تو فکر خودشون و اطرافیانشون هستند و مدام دارند بین خودشون دعوا و شکایت می کنند خستشون کرده اون وقت صحبت از شخصیت هایی مثل آقای مصباح درباره ی مسئولین که میشه گویی مسئول فقط باید به فکر آخرت مردم باشه و ظاهر دین رو حفظ کنه و مواظب باشه 4تا موی یه خانم نیاد بیرون از روسریش. یا فقط بره تو مجامع جهانی به آمریکا و اسرائیل گیر بده و این همه گرفتاری موجود تو زندگی های مردمش براش بی اهمیت هم بود، بود. دنیای مردم رو درست کنید، کسیکه بخواد خودش آخرتشو اصلاح میکنه.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین