به گزارش خبرآنلاین، محسن رضایی اولین کاندیدایی بود که در مناظره سیاسی نامزدهای ریاست جمهوری یازدهم به بیان دیدگاه های سیاسی خود در حوزه داخلی پرداخت.
وی با بیان اینکه امروز مردم ایران از کشمکشهای سیاسی و نزاعهای سیاسی خسته شدهاند، گفت: مدیریت جناحی دیگر امروز جوابگو نیست هرچند جناحهای سیاسی سرمایههای مهم کشور هستند و باید از آنها استفاده کرد اما مدیریت جناحی دیگر جواب نمیدهد ما میخواهیم دولت دنبال حق مردم و کارگران، دانشمندان متفکران، نخبگان، طلاب و .. باشد و یک خیزش مردمخواهی اسلامی روی آوریم.
وی تصریح کرد: در دولت من سیاست خارجی و داخلی خود را بر این اساس تنظیم میکنیم که یک دولت فراگیر و جامعه امید درست کنیم که به دنبال حقوق مردم باشد ما میخواهیم زندگی مردم را بهبود و سیاست خارجی را به نحوی توسعه دهیم که به یک دیپلماسی موفق اقتصادی منتهی شود.
این کاندیدای ریاست جمهوری گفت: در همین راستا ما پیوندها را با کشورهای اسلامی و منطقه توسعه می دهیم و با دیگر کشورهای دنیا نیز روابط را به نحوی ساماندهی میکنیم که در عرصه بینالمللی توسعه سیاسی و فرهنگی را در کنار توسعه اقتصادی داشته باشیم.
رضایی با بیان اینکه احقاق حق مردم نیازمند یک فداکاری بزرگ است، خاطرنشان ساخت: دولتمردانی را باید بر سر کار بیاوریم که در دولت ما خواهند آمد که قبل از اینکه به فکر جناح باشند به فکر مردم باشند.
این کاندیدای ریاست جمهوری با تاکید براینکه کشمکشهای سیاسی بس است، افزود: ما دست به دست هم میدهیم و از همه افراد توانمند در هر استان ،قوم، جناح و گروهی استفاده کرده و دولتی فراگیر را تشکیل می دهیم و توجه همه را به سمت حقوق مردم سمت و سو می دهیم. بنابراین در دولت ما منازعات سیاسی پایان یافته و میزهای گفتگو را شکل می دهیم. آزادی های مشروع را تثبیت می کنم و قوانین و مقرراتی را تنظیم می کنم که همه بتوانند از حقوقشان دفاع کنند.
درادامه این برنامه 7 کاندیدای ریاست جمهوری به نقد دیدگاه های رضایی در حوزه سیاست داخلی و خارجی پرداختند که در ادامه می آید:
علی اکبر ولایتی: سوال من از آقای رضایی این است که سیاست ایشان در مورد مسائل هسته ای چیست؟
حسن روحانی: من تاکید دارم که اگر می خواهیم کشور را در مسیر جدید قرار دهیم باید به سمت وحدت و اتحاد و انسجام در کل جامعه برویم. که این برای سیاست داخلی و خارجی ما اساس است مدیران دلسوز و کاردانی که منزوی شدند به تخصص خودشان برگردانیم و جذب حداکثری و دفع حداقلی را اجرا کنیم ما در سالهای اخیر نتوانستیم غیر هم فکر را جذب کنیم بلکه دوستان و هم فکران و نیروهای انقلابی را هم از دست دادیم باید تیغ حذف را کنار بگذاریم و باید از همه دلسوزان و با تجربهها استفاده کنیم. مدیریت جامعه دارای ثبات باشد و افرادی که در جامعه مدیریت را به کار می گیرند بر منبای ضابطه باشد نه رابطه.
غلامعلی حدادعادل: آقای رضایی روش خودشان در سیاست خارجی را توضیح ندادند بلکه نتایج را گفتند، اینکه دیپلماسی موفق اقتصادی داشته باشیم و با همسایهها پیوند داشته باشیم نتیجه دیپلماسی است من مایلم بدانیم با کدام روش به این نتایج قرار است برسند.
سعید جلیلی: نکته خاصی ندارم.
قالیباف: نکتهای که اقای رضایی گفتند که به سمت وحدت رفتن حرف درستی است و این اساس کار است اما تجربه نشان داده که در عرصه سیاست داخلی وقتی به کارنامههای افرادی که بر سرکار آمدند نگاه می کنیم خلاف آن عمل کردند و وقتی آمدند رفتار جناحی و سیاسی رخ داده به چه روشی می خواهند مانع ادامه این رویه شوند.
محمدرضا عارف: آقای رضایی بحثی از امنیت و آزادی و کنار گذاشتن کشمکشهای سیاسی حرف زدند. من چند سوال از ایشان دارند.
چند روز قبل به بازار رفته بودم چند جوان که شعار می دانند سلام بر عارف درود بر خاتمی، برای چند ساعتی دستگیر کردند و با پیگیری مکرر خود من آزاد شدند یا در اولین سفرم به آذربایجان غربی بعد از جلسه ای که من در جایی داشتم بعد از اینکه من رفتم میزبان را دستگیر کردند و هنوز خانواده ایشان اطلاعی از او ندارند. در زمانی که می خواهیم حماسه سیاسی خلق شود گاهی با این تنگ نظری ها شاهدیم، من سوالم این است که راهکار شما برای جلوگیری از این موارد و تحقق آزادیهای مشروع در قانون اساسی چیست؟ در یک مراسمی یک جوانی عکس من و آقای خاتمی و سید حسن در کنار هم داشت در برخی استان ها از این کار و پخش آن جلوگیری کردند.
سیدمحمد غرضی: سیاست داخلی مبنی بر جلب رضایت عامه است و این با با فرمایشات شما مغایرتی ندارد آیا جلب رضایت عامه مردم از طریق کانالهای تعریف شده انجام میشود یا کانالهای جدیدی را معرفی می کنید اینکه شما بتوانید مشکلاتی که در گذشته فراهم شده از بین ببرید باید روشهای جدیدی را معرفی کنید که رضایت عامه را جلب کند.
سیاست خارجی هم انعکاس سیاست داخلی کشور است آیا مشکلات داخلی کشور و عدم وجود یک تناسب بین استعدادهای داخلی به شما اجازه می دهد که در سیاست خارجی روشی را انتخای کنید که به حل مساله کمک کند به طور مثال شما با مشکلاتی چون بیکاری، تورم، موادمخدر، گرفتاری های وسیع سیستمی و دولتی مواجهید شما با این موقعیتها چگونه عمل می کنید و در مقابله با جریانات خارجی چه ابزاری دارید که آنها را قانع کنید که در داخل دارای قدرت هستید.
بعد از اظهارات 7 کاندیدا محسن رضایی به سوالات و نقد آنها پاسخ داد.
وی با بیان اینکه امروز افراد سر جای خودشان نیستند، گفت: اولین کاری که میکنیم این است که هر کسی را سر جای خودش می گذاریم، اینگونه 50 درصد مشکلات کشور حل می شود.
وی افزود: باید دولت فراگیر کارآمد و متخصص که رهبری و نظام جمهوری اسلامی را قبول داشته باشد، تشکیل شود. از اینجا به بعدش برایم مهم نیست. از همه اقوام و گروه ها استفاده خواهم کرد. وی با بیان اینکه سابقه مدیریتی من هم همین است، گفت: در زمان مسئولیتم در سپاه تمام افراد جناح های مختلف را به کار گرفتم و از همه جناح ها فرمانده و مدیر تربیت کردم.
رضایی با تاکید براینکه به دنبال آن هستم که نهاد آزادی را در کشور مستقر کنیم که مجموعه ای از مقررات و رویه ها و آموزش و تربیت است، خاطرنشان ساخت: در غیر اینصورت مثل 100 سال گذشته آزادی به عنوان شعار باقی می ماند. بعضی صحبت ها حاکی از دعواست ولی ما باید همین ها را حل کنیم. دعوا و کشمکش بس است. مردم امروز مشکل نان دارند. ما می گوییم کار مدیریت جناحی تمام شده و مدیریت فراجناحی باشیم البته نه به معنای کنار گذاشتن جناح هایی که گنج ما هستند. در سیاست خارجی از استراتژی قیچی استفاده میکنم. معتقدم باید به پرونده هسته ای خاتمه بدهیم. دارند زمان را از ما می گیرند و نباید اجازه بدهیم. جلوی گذشت زمان را می گیرم.
/27220
نظر شما