سیستم عامل آی او اس 7 که قرار شد به تنهایی "سون" گفته شود، و سیستم عامل مک او اس جدید 10.9 ماوریکس و نیز آی رادیو که به آن iTunes Radio در دل آی تیونز گفته شد؛ محصولاتی بودند که در کنفرانس 2013 معرفی شدند.
در اینجا به طور خلاصه این محصولات را معرفی می کنیم:
OS X 10.9/ "Mavericks"
سیستم عامل 10.9 با گذشت یک سال از عمر نسخه Mountain Lion در کنفرانس WWDC 2013 معرفی شد. از آنجایی که نام سیستم عامل های اپل تاکنون مبتنی بر نام گربه سانان بود(جاگوآر،پنتر، تایگر، لایون و ...) از این به بعد، نام ها تغییر کرده و نام جدید نیز به "Mavericks" یا ماوریکس تغییر پیدا کرد.
نسخه ابتدایی این سیستم عامل که روی دسکتاپ و لپ تاپ نصب می شود در کنفرانس نشان داده شد و قرار است نسخه نهایی پاییز راهی بازار شود. بخش tabs در finder، اجازه چند گانه شدن جستجو را به کاربر می دهد. با زدن تگ به اسناد documents می توان آنها را در فایندر دید و نیز به طور خودکار در iCloud دیده خواهد شد.
زندگی کاری برای کاربرانی که چند مانیتور دارند با ماوریکس آسان خواهد شد. منوها بین چند نمایشگر پخش می شود و به انتخاب کاربر می توان روی یک مانیتور همه چیز را فول اسکرین دید. اچ دی تی وی متصل به اپل تی وی نیز اسکرین مستقل خواهد داشت. با Mission Control می توان مدیریت بر مانیتورها را انجام داد. با برنامه ای بنام Timer coalescing می توان تا 72 درصد عمر باطری را با کاهش تعداد ترانزیستورهای درگیر پردازش، افزایش داد. فیچرهای جدید در مرورگر سافاری دسترسی به بوک مارک را تسهیل می بخشد و از طریق shared Links به اشتراکات روی توئیتر و ... بین کاربران دست یافت. همچنین جاوا اسکریپت بهینه سازی شده و با APP NAP هنگام سوئیچ از سافاری به سایر اپ ها، کار سریعتر انجام می شود.
پسورد جدید iCloud Keychain روی سافاری از دیگر ویژگی های سیستم عامل جدید است. سیستم خبررسانی notification اجازه می دهد تا ایمیل ها و پیام های فیس تایم را به راحتی دریافت کرد. تقویم و نقشه سه بعدی،آی بوکس جدید و انتشار مستقیم روی آی کلود از دیگر ویژگی های سیستم عامل جدید ماوریکس بود که در کنفرانس معرفی شد. نسخه تحت سرور و نیز قیمت ماوریکس اعلام نشد.
مک بوک ایر جدید با 12 ساعت عمر باطری و پردازنده هاسول
در کنفرانس WWDC دو مدل رفرش شده مک بوک ایر با مجهز شدن به پردازنده هاسول و عمر باطری 12 ساعت، معرفی شد. جی پی یو های جدید سری 5000 اینتل که روی این دستگاه جدید نصب شده نیز گرافیک را 40 درصد سریعتر از قبل رندر می کند. مدل 11 و 13 اینچی به core i5-4250U یک و سه گیگاهرتزی مجهز شده اند که با فناوری توربو تا 2.6 گیگاهرتز سرعت پیدا می کنند. همچنین به بی سیم 802.11ac مجهز شده (پروتکل جدی که اپل برای اولین بار سیستم های خود را به ان مجهز می کند و شبکه اختصاصی برای کاربران اپل می سازد) و البته اسکرین بدون رتینا تعریف شده که 1366 در 768 پیکسل در مدل 11 اینچ و 1440 در 900 در 13 اینچ خواهد بود. دو یو اس بی سه و یک تاندربولت نیز دارد مدل 11 اینچ با 128 گیگ هارد اس اس دی حدود 999 دلار و مدل 256 گیگ 1199 دلار قیمت دارد. در 13 اینچ نیز با هارد 128 گیگ 1099 دلار و با هارد 256 گیگ 1299 دلرا است. رم آنها نیز 4 گیگ بوده که تا 8 گیگ قابل ارتقا است.
مک پروی جدید
طراحی شبیه کپسول فضایی شده است و بالاخره اپل این محصول طراحی و اسمبل شده در کالیفرنیا را معرفی کرد.
سال 2006 معرفی شد و در سال 2010 آپدیت شد و حالا به 12 هسته ای زئون و رم DDR3 و تاندربولت و سرعت پی سی آی تا 1.25 گیگابیت بر ثانیه مجهز شده است. دو کارت گرافیک ATI Firepro که سه 4K را پشتیبانی می کند، داشته و دو پورت تاندربولت، یو اس بی سه و اترنت گیگابیت، اچ دی ام آی دارد.
iOS7
در کنفرانس گفته شد بگویید "سون" به جای iOS7
در یک جمله آی او اس سون ، در مقایسه با نسخه قبلی، صاف تر و براق تر شده است.
یکی از نکات قابل ذکر در طراحی سون این است که بیشتر به سمت دو بعدی برگشته است! و حالت بابلی خود را از دست داده است.(شاید این یکی از نکات قابل انتقاد به اپل باشد که بعدا درباره آن کارشناسان و توسعه دهندگان بحث خواهند کرد)
و این چیزی است که جاناتان آیو بعد از 7 سال آنرا تغییر داده و فدریگی آنرا برای حضار در کنفرانس توضیح داد. طراحی همچنین به شمت سیاه و سفید متمایل شده و در مقایسه با نسخه فعلی، از رنگی بودن بیرون آمده است.
با این تفاسیر سیستم عامل سبک تر شده و فونت ها نیز نازک تر شده اند. فولدرها چند صفحه ای شده اند، بین منوها سوآپ برقرار شده است(به جای منوی back) و منوی نوتیفیکیشن از لاک اسکرین قابل دسترسی شده است. آیکون Control center در سون همه کاره است تا با دسترسی به سایر برنامه ها برای ستینگز، کارها سریعتر تعریف شود. Keychain روی آی کلود مستقر شده تا امنیت بالاتر رود.
اپ AirDrop برای به اشتراک گذاری مستقیم بین ابزارهای اپل بین کاربران ایجاد شده که ازطریق وای-فای، بین لپ تاپ و دسکتاپ از یک طرف و آیفون و آی پادو آی پد و ... همه چیز به آسانی به اشتراک گذاشته می شود. سافاری در سون نیز با مدیریت جدید بر بوک مارک توسعه یافته است. عکس و ویدئو نیز کاملا تغییر کرده است. فناوری siri تقویت شده و با برنامه iOS in the Car سینک می شود که از سال 2014 روی اغلب خودروهای معروف نصب خواهد شد و به فرمان شما عمل کرده و مسیر یابی کرده و موسیقی پخش می کند و ...
اپ استور نیز خودکار به روز رسانی می شود. سون همچنین امنیت بالاتری در آن تعریف شده و activation lock دارد تا اگر کسی آیفون شما را دزدید و یا گم شد، آن را پیدا کنید.
iTunes Radio
با اپ جدید روی آی او اس سون، می توانید دست به شنیدن هزاران ایستگاه رادیویی بزنید و این کار را با iTunes Radio و نه iRadio گوش خواهید داد. (شایعه شده بود که نام آن iRadio است). این اپ برای آی او اس سون، آی تیونز روی OS X و اپل تی وی مهیا خواهد بود. این رادیو در رقابت با پاندورا و گوگل پلی موزیک ساخته شده است.بسیار شبیه پاندورا ساخته شده و همین امروز و فرداست که پاندورا ، علیه اپل شکایت کند اما اپل نیز برای راه اندازی این سرویس دوستانی چون سونی، وارنر و یونیورسال موزیک را دارد.
منبع: ارس تکنیکا
56502
نظر شما