به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدمهدی عسگرپور در گفتوگو با مهر در خصوص ویژگیهای مدیران فرهنگی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین بازگشایی خانه سینما نکاتی مطرح کرده است. بخشی از صحبتهای او را در ادامه میخوانید:
- وقتی از ما پرسیده میشود که وزیر ارشاد باید چه ویژگیهایی داشته باشد مواردی به ذهن همه ما میرسد از جمله اینکه باید به فرهنگ و هنر آشنا و مسلط باشد، عوامل موثر این حوزهها را بشناسد و آسیبها را رصد کرده و حتی برای بعضی از این حوزه ها مبانی جدید داشته باشد.
- لازم است وزیر ارشاد تعامل اهالی فرهنگ و هنر را با مجموعههای دولتی فراهم کند، تلاش کند بخش خصوصی اصالت خود را تعریف و حفظ کند همچنین به نهادهای صنفی کمک کند تا روی پای خودشان بایستند. اینها مسائل کلی است که همیشه مطرح است و تاریخ مصرف ندارد.
- حتی ممکن است ما از کسانی در پست وزارت ارشاد استفاده کنیم که برای این حوزه نباشند اما اشکال بزرگ اینجاست که ممکن است بشود همین شرایط چند سال پیش که در وزارت ارشاد تجربه کردیم.
- وزیری که خودش میگوید من قرار بوده وزیر علوم شوم اما بعد پست وزیر ارشاد را گرفتم. وی چون اطلاعات کافی در این حوزه ندارد بخشهای مختلف زیر مجموعه خود را به صورت پیمانکاری واگذار میکند. در این شرایط ممکن است یک معاونت را به یک بخش امنیتی واگذار کند و یا یک معاونت دیگر را به یک بخشی از نهاد ریاست جمهوری و ... آنگاه بیشترین نقدها متوجه این وزیر میشود.
- ما مدیران فرهنگیای دیدهایم که سال اول ورودشان با سال چهارم فعالیتشان فرقی نمیکند و همانطور که در این حوزه از همان ابتدا تسلط نداشتند تا پایان هم این وضعیت ادامه پیدا کرده است. یا مدیرانی دیدهایم که نسبت به حوزه خود سوءسابقه داشتهاند بدین معنا که سالهای دورتر علاقه داشتند که یکی از بهترینهای حوزه خود باشند ولی خداوند این استعداد را به آنها نداده و یا این اتفاق برایشان نیفتاده است. به همین دلیل ما با یکسری انتقامجوییها مواجه میشویم که ضربههایی جبرانناپذیر به حوزه تحت مدیریتشان وارد کرده است.
- مدیر فرهنگی نباید فکر کنند که با یک حکم، علمشان اضافه شده است و حالا یک فیلسوف شدهاند. آنها باید جریان تولید و پخش در همه حوزهها را به شکل طبیعی و با تسلط بر استانداردهای جهانی اداره کنند.
- یک مدیر فرهنگی باید علاوه بر پختگی و تسلط بر حوزه مربوطه، در جهت ایجاد حس مثبت بین اهالی فرهنگ هم تلاش کند.
- بعضی اوقات ممکن است کسانی در مدیریت فرهنگی قرار بگیرند که ما قبلا آنها را خیلی نمیشناختیم اما به سرعت جایگاه خود را پیدا کنند. ما نمونه این افراد را در گذشته داشتهایم که از یک جا شروع کردند ولی خوب پیش رفتند. آنچه مهم است این که باید قدرتی داشته باشد تا این کاریزما را به وجود آید.
نظر شما