مدیر عامل خانه سینما معتقد است در دولت جدید باید مدیرانی فعالیت کنند که از قبل آبرویی کسب کرده باشند و با آبروی خود به این عرصه بیایند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدمهدی عسگرپور در گفت‌وگو با مهر در خصوص ویژگی‌های مدیران فرهنگی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین بازگشایی خانه سینما نکاتی مطرح کرده است. بخشی از صحبت‌های او را در ادامه می‌خوانید:

- وقتی از ما پرسیده می‌شود که وزیر ارشاد باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد مواردی به ذهن همه ما می‌رسد از جمله اینکه باید به فرهنگ و هنر آشنا و مسلط باشد، عوامل موثر این حوزه‌ها را بشناسد و آسیب‌ها را رصد کرده و حتی برای بعضی از این حوزه ها مبانی جدید داشته باشد.

- لازم است وزیر ارشاد تعامل اهالی فرهنگ و هنر را با مجموعه‌های دولتی فراهم کند، تلاش کند بخش خصوصی اصالت خود را تعریف و حفظ کند همچنین به نهادهای صنفی کمک کند تا روی پای خودشان بایستند. اینها مسائل کلی است که همیشه مطرح است و تاریخ مصرف ندارد.

- ما در چند سال اخیر با یک وضعیت خاص مواجه بودیم. کسانی که در این دوره با آسیب‌های جدی مواجه شدند در پاسخ به این پرسش درباره همین آسیب‌ها صحبت می‌کنند که این مسائل کامل‌کننده بحث قبلی است. ما مدت‌ها است که با وزیری که به طور جدی بر اساس فرهنگ و هنر کار کند، مواجه نبوده‌ایم.

- عمده مدیران فرهنگی ما متاسفانه در حوزه امنیتی فعالیت می‌کنند و بیشتر مدیران فرهنگی ما در چند سال گذشته آبرویی با خود برای این حوزه نیاوردند بلکه سعی کردند که آبرویی هم از این حوزه برای خودشان کسب کنند به همین دلیل معتقدم باید در این دوره مدیرانی داشته باشیم که از قبل آبرویی کسب کرده باشند و با آبروی خود به این عرصه بیایند.

- حتی ممکن است ما از کسانی در پست وزارت ارشاد استفاده کنیم که برای این حوزه نباشند اما اشکال بزرگ اینجاست که ممکن است بشود همین شرایط چند سال پیش که در وزارت ارشاد تجربه کردیم.

- وزیری که خودش می‌گوید من قرار بوده وزیر علوم شوم اما بعد پست وزیر ارشاد را گرفتم. وی چون اطلاعات کافی در این حوزه ندارد بخش‌های مختلف زیر مجموعه خود را به صورت پیمانکاری واگذار می‌کند. در این شرایط ممکن است یک معاونت را به یک بخش امنیتی واگذار کند و یا یک معاونت دیگر را به یک بخشی از نهاد ریاست جمهوری و ... آنگاه بیشترین نقدها متوجه این وزیر می‌شود.

- ما مدیران فرهنگی‌ای دیده‌ایم که سال اول ورودشان با سال چهارم فعالیت‌شان فرقی نمی‌کند و همانطور که در این حوزه از همان ابتدا تسلط نداشتند تا پایان هم این وضعیت ادامه پیدا کرده است. یا مدیرانی دیده‌ایم که نسبت به حوزه خود سوءسابقه داشته‌اند بدین معنا که سال‌های دورتر علاقه داشتند که یکی از بهترین‌های حوزه خود باشند ولی خداوند این استعداد را به آنها نداده و یا این اتفاق برایشان نیفتاده است. به همین دلیل ما با یکسری انتقام‌جویی‌ها مواجه می‌شویم که ضربه‌هایی جبران‌ناپذیر به حوزه تحت مدیریت‌شان وارد کرده است.

- در گذشته عنوان می‌شد که حوزه فرهنگ و هنر نیاز به مدیری با حس پدرانه دارد ولی حالا می توانیم بگوییم مدیری با حس بردرانه می‌خواهیم؛ حسی که می‌تواند جنبه‌های عاطفی داشته باشد.

- اهالی این حوزه نباید احساس کنند که با مدیران حس رقابت دارند بلکه باید این دلگرمی را داشته باشند که می‌توانند به عنوان یک برادر یا پدر به آنها تکیه کنند. اهالی فرهنگ باید مطمئن شوند فردی روی کار می‌آید که در دعواهای صنفی فقط جانب یک طرف را نمی‌گیرد.

- مدیر فرهنگی نباید فکر کنند که با یک حکم، علمشان اضافه شده است و حالا یک فیلسوف شده‌اند. آنها باید جریان تولید و پخش در همه حوزه‌ها را به شکل طبیعی و با تسلط بر استانداردهای جهانی اداره کنند.

- یک مدیر فرهنگی باید علاوه بر پختگی و تسلط بر حوزه مربوطه، در جهت ایجاد حس مثبت بین اهالی فرهنگ هم تلاش کند.

- بعضی اوقات ممکن است کسانی در مدیریت فرهنگی قرار بگیرند که ما قبلا آنها را خیلی نمی‌شناختیم اما به سرعت جایگاه خود را پیدا کنند. ما نمونه این افراد را در گذشته داشته‌ایم که از یک جا شروع کردند ولی خوب پیش رفتند. آنچه مهم است این که باید قدرتی داشته باشد تا این کاریزما را به وجود آید.

- دوستان اصرار زیادی داشتند تا خانه سینما را هرچه سریعتر بازگشایی کنند، خصوصا در روزهای منتهی به انتخابات اصرارها دو چندان شده بود. به طور نمونه محسن علی اکبری فعالیت‌هایی در این زمینه انجام داد. البته عنوان می شد که نماینده سازمان سینمایی است. اما آن‌ها با تناقضی روبرو هستند.

- این دوستان اصرار دارند برای هیات مدیره فعلی خانه سینما از لفظ سابق استفاده کنند. وقتی اصرار دارند از این واژه بهره بگیرند چرا باید پس با این هیات مدیره مذاکره شود؟ این تناقص برطرف نمی‌شود. آن‌ها با کلمات بازی و به نوعی وقت‌کشی می‌کنند. این کار دیگر به صلاح خودشان هم نیست چراکه هر اتفاقی بیفتد مربوط به دولت دهم نمی‌شود.

- این بدنامی متاسفانه برای حوزه مدیریت فرهنگی مملکتمان باقی ماند که با بی‌درایتی کامل، لجبازی مفرط، استفاده از کسانی که با عقده های قدیمی آمده بودند نتوانستند مشکلات را حل کنند و  این مشکل تبدیل به پدیده دیگری شد به طوریکه در مناظره نامزدهای انتخابات هم درباره آن صحبت شد. آن کسانی که در  هیبت و شمایل مذاکره‌کننده می آمدند متاسفانه رفتارهایشان هم پر از تناقص و بلاتکیلفی بود. بهتر است آنها فعالیت  خود را در بخش های دیگری متمرکز کنند چون ناجیان واقعی پیدا خواهند شد که هم دلسوز هستند و هم به این وضعیت کمک می‌کنند.

58246
کد خبر 299028

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین