رکورد در مصرف آب تهرانی ها/ آب شرب پایتخت جیره بندی می شود؟

مصرف آب در تهران به دلیل افزایش دمای هوا و فرارسیدن تابستان رکورد زد.

این در شرایطی است که امسال هم از نظر بارندگی و هم  ذخیره سدها، در وضعیت نامناسب‌تری نسبت به سال گذشته قرار داریم.

براین اساس بسیاری از کارشناسان پیش بینی می کنند در صورت آنکه مدیریت مصرف توسط شهروندان تهرانی صورت نگیرد احتمال سهمیه بندی آب در تهران قوت خواهد گرفت.

براساس اظهارات  معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب استان تهران ، درهفته گذشته باتوجه به افزایش دمای هوا به 36 درجه سانتی‌گراد، متاسفانه مصرف آب تهران به رکورد سه میلیون و 200 هزار متر مکعب در روز رسید؛ با این‌حال حتی در روزهای گرم سال نیازمند دقت در مصرف آب هستیم.

علیرضا نوذری‌پور با بیان اینکه امسال هم از نظر بارندگی و هم  ذخیره سدها، در وضعیت نامناسب‌تری نسبت به سال گذشته قرار داریم افزود: میانگین بارندگی در سطح کشور، 250 میلی‌متر و در استان تهران، 230 میلی‌متر است. امسال نسبت به سال گذشته حدود 30 درصد کاهش بارندگی داریم و این موجب شده ذخیره سدها در استان تهران 40 درصد کاهش داشته باشد.

وی در خصوص وضعیت مصرف آب در تهران گفت: در طول سال در شهر تهران یک میلیارد مترمکعب آب  تصفیه و توزیع می‌شود که در روزهای مختلف سال با توجه به گرمای هوا، میزان مصرف تغییر می‌کند؛ درهفته گذشته باتوجه به افزایش دمای هوا به 36 درجه سانتی‌گراد، متاسفانه مصرف آب تهران به رکورد سه میلیون و 200 هزار متر مکعب در روز رسید؛ با این‌حال حتی در روزهای گرم سال نیازمند دقت در مصرف آب هستیم.

 نوذری‌پور با بیان اینکه 80 درصد آب خانگی در حمام، سرویس‌های بهداشتی و آشپزخانه، مصرف می‌شود گفت: این سه بخش‌، نیاز به مدیریت دارند و استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف، کاهش زمان شست‌وشو و استحمام در کاهش میزان مصرف این بخش‌ها بسیار موثر است. وی با بیان اینکه آب یک سرمایه کلی است اظهار داشت: متاسفانه آب به محض مصرف، تبدیل به فاضلاب می‌شود و زمان طولانی نیاز دارد تا دوباره به چرخه برگردد.

البته آبفای استان تهران، پروژه جمع‌آوری فاضلاب را در دست اجرا دارد که در سال‌های اخیر رشد زیادی داشته است؛ هم‌اکنون در جنوب تهران تصفیه‌‌خانه‌هایی داریم که بین پنج تا هشت متر مکعب فاضلاب‌ را تصفیه می‌کنند و برای کشاورزی در دشت‌های ورامین استفاده می‌شود.

وی افزود: ما اعتقاد داریم باید آب در نقطه اقتصادی خودش به متقاضی ارائه شود. با توجه به اینکه قیمت هر متر مکعب آب بین یک سوم تا یک چهارم قیمت تمام شده تولید آن است انگیزه برای کاهش مصرف، ضعیف است.

 با اینکه فرهنگ دینی و ملی ما برای آب، قداست قائل است اما متاسفانه شاهد هستیم که سرانه مصرف آب در تهران بسیار بیشتر از بسیاری شهرهای پرآب اروپا است که میانگین بارندگی آن‌‌ها حدود  1000میلی‌متر است.

معاون نظارت بر بهره‌برداری آبفای استان تهران افزود: در سطح استان تهران  به ازای هر نفر 260 لیتر آب تولید می‌شود که در بخش خانگی به ازای هر نفر در شبانه‌روز، 200 لیتر مصرف می‌شود در صورتی که این میزان در برخی مراکز کشورهای اروپایی بین 100 تا 110 لیتر در شبانه‌روز است؛ بنابراین ما باید تاکید ویژه‌ای در بخش مدیریت مصرف آب داشته باشیم که این امر هم تلاش دولت و شرکت‌های آب و فاضلاب را می‌طلبد و هم همکاری مردم را.

وی با تاکید بر اینکه  باید به سرانه مصرف 100 تا 135 لیتر آب به ازای هر نفر در استان تهران برسیم افزود: اگر این کار را نکنیم متاسفانه آینده خوبی در  پیش رو نخواهیم داشت. در سال 1335 در کشور به ازای هر نفر، 7000 متر مکعب سرانه آب تجدیدپذیر وجود داشت که متاسفانه این میزان در حال حاضر به 1700 متر مکعب در سال کاهش یافته است.

39221

کد خبر 299985

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بي نام A1 ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
    51 10
    انتخابات تموم شد پروژه گراني استارت مجدد خورد و با اين خبر سنگ گرون كردن آب رو هم بندازيد- كم كاري خودتونه كه وضع به اينجا رسيده - بريد خودتون رو درست كنيد
    • بی نام IR ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
      16 4
      آقای عزیز!! اسراف کاری شهروندان تهرانی به چه کسی غیر از خود مردم مربوط میشه!!! متاسفانه فرهنگ اسراف و بی مبالاتی در جامعه ما نهادینه شده... ما ملتی هستیم که مدام غر میزنیم و ناله و شکایت میکنیم و حاضر نیستیم خودمان قدمی برای اصلاح امور برداریم!! ما و شما باید در درجه اول خودمان را اصلاح کنیم!! هر چند مسوولین مربوطه هم در فرهنگ سازی کوتاهی کرده و میکنند!!!
    • بی نام IR ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
      51 1
      البته در مورد آب چون در منطقه گرم و خشک هستیم، همیشه باید دقت زیاد داشت. سوال من اینه که ما اگر یک سال کمی بارندگی کم بشه به بحران میرسیم، چطور ادعا میکنیم که ظرفیت جمعیتی کشورمون 120 میلیون نفره و باید جمعیت رو به سرعت افزایش بدیم؟؟؟
    • ابراهیمی IR ۱۷:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
      21 16
      من خواهش میکنم اینقدر بی تدبیری در مورد اب پایتخت به خرج ندن الان تقریبا تمام منابع ابی روسطحی کرج رو دارن به تهران منتقل میکنن و امسال هم قرار شده اب رودخانه کرج کاملا به تهران بره که باعث نابودی جاده چالوس میشه و به نظر میاد سال اینده لباس ما رو هم درارن و به شهروندان تهران بدن. دولت باید بهر نحوی مردم تهران توجیه کنه که اسراف باعث قطعی اب میشه
  • بی نام A1 ۱۵:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
    8 2
    عزیزان مسوول ممکنه بفرمایند با وجود کم آبی ، چه نیازی به دریاچه در تهران و همینطور آبیاری چمن آن هم در ساعتهای بعدازظهر که شدت تبخیر آب بالاست ، داریم؟
  • leila A1 ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
    9 0
    چرا برای مصرف آب فرهنگ سازی نمی کنید؟ وقتی آب زیاده تمام برنامه های تبلیغاتی برای کاهش مصرف آب قطع می شه می دونید چرا؟ چون این برنامه ها بر اساس کمبود آب ساخته شده و درهنگام پرآبی کارآیی نداره. اما اگه برنامه های فرهنگی بر اساس قبح اسراف و حسن قناعت و صرفه جویی ساخته بشه در تمام فصول و همه ی زمان ها قابل ارائه است و تداوم فرهنگ سازی باعث ایجاد و تثبیت فرهنگ درست مصرف کردن می شه.
  • سامان IR ۲۰:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
    4 2
    قبول کنیم خیلی بد اسراف میکنیم ، از همه عالم و آدمم طلبکاریم که حقمه، من مصرف نکنم کی مصرف کنه؟
  • بی نام A1 ۲۱:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
    5 1
    مصرف آب علاوه بر فرهنگ سازی نیاز به واردات یا تولید لوله و اتصالات و شیرآلات استاندارد و توزیع با قیمت مناسب آنها دارد سیستم توزیع فسیل شده آب و فاضلاب هم کم در هدر رفت آب علت نیست چرا همیشه 100 درصدی مسئولین جبران را به گردن مردم می اندازند از بیمه و خدمات اجتماعی گرفته تا هر چیزی که فکرش را کنیم پرداختی تا دلتان بخواهد هست اما دریافتی .....!!!!
  • بی نام A1 ۲۳:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۰۱
    8 0
    سلام . اگه میتونستن نفس کشیدن رو هم سهمیه بندی میکردن !!!.چرا تهران انقدر جمعیت داره ؟ چرا بعضی از مردم از شهرستان میان تهران ؟انقدر جمعیت تهران زیاد شده که به مشکل مثله کمبود آب . تراکیف .جای پارک . خیلی چیزای دیگه ... این نشون دهنده کار نکردن مسئولینه.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین