به گزارش خبرآنلاین به نقل از وب سایت شبکه خبری یورونیوز، بیش از ۲۲ میلیون نفر، با تلاش گروهی از جوانان، که پایه گذار حرکتی به نام "تمرد" شده اند، طوماری را به امضا رسانده و از محمد مرسی خواسته اند، استعفا بدهد. امری که رییس جمهوری مصر آن را رد و تاکید کرده است تسلیم به گفتۀ وی "آشوبگران" نخواهد شد.
احمد ماهر، یکی از پایه گذار جنبش جوانان ششم آوریل است که نقش مهمی در انقلاب مصر داشت. وی می گوید: "قطعا اولین کسی که بعد از انقلاب مصر، رییس جمهور می شود، برای به دست گرفتن امور به شکلی که بتوانند، مبارزه خواهند کرد. وظیفه و مسوولیت سنگینی است و هیچ کس مخالف این نیست. مشکل اینجاست که آنها می گویند ما راه حل داریم و می توانیم تمام مشکلات موجود در مصر را حل کنیم. خب اگر اینطور است نشان مان بدهید."
جنبش ششم آوریل، در جبهۀ مخالفت با رییس جمهوری مصر نیز پیشرو است. اعضای این جنبش برای موفقیت حرکتی که به راه انداخته اند، تمام امکانات برای اطلاع رسانی و هماهنگی در برگزاری تظاهرات در دیگر شهرهای مصر استفاده می کنند. حرکتی که از سوی اکثریت مصری های مخالف دولت کنونی با استقبال روبرو شده و علیرغم فشار حزب اخوان المسلمین که قدرت را در اختیار دارد و درگیری میان هواداران و مخالفان این حزب که تاکنون چندین کشته و مجروح برجای گذاشته است، معترضان حاضر به ترک میدان التحریر در شهر قاهره نیستند. در دیگر شهرها از جمله منصوره و اسکندریه نیز، استفعای محمد مرسی، تنها خواستۀ مخالفان است. شرایط اقتصادی نیز ناگوار است و مخالفان از آن به عنوان یک کارت برنده برای اثبات ناتوانی دولت استفاده می کنند.
یکی از شهروندان قاهره می گوید: "راه حل این است که محمد مرسی بگوید خب من نتوانستم کاری برای کشور و مردم انجام بدهم و جای خودم را به کسی می دهم که قادر به تغییرات باشد. او نباید از اینکه ضعف خود را بپذیرد و استعفا بدهد، خجل باشد."
به موازات این اعتراض ها، شرایط اقتصادی نیز وخیم تر شده است. بیکاری افزایش یافته و ارزش پول ملی باز هم کاهش یافته است. مواد غذایی به ویژه نان و میوه جات به شدت گران است.
شهروندی از قاهره می گوید دولت نتوانسته مانع افزایش گرانی شود. وی می گوید: "قیمت ها هر ساعت بالا می رود. اگر بهای چیزی یک پوند مصر بود، امروز پنج برابر شده و در کمتر از یکماه ممکن است ۵۰۰ یا ۶۰۰ برابر بشود. به این ترتیب من حتی قادر نخواهم بود یک کیلو میوه برای خانواده ام تهیه کنم."
صندوق مالی دولت نیز خالی است. سرمایه گذاران به دلیل بی ثباتی سیاسی و نبودن امنیت، رغبتی به سرمایه گذاری در این کشور ندارند. گردشگری که یکی از منابع اصلی درآمد مصر بود نیز با کاهش قابل توجهی روبرو بوده و در سال گذشته به نسبت سال ۲۰۱۱ به یک سوم کاهش یافته است. از هر هشت نفر، یک نفر در مصر در صنعت گردشگری به اشتغال مشغول بودند اما امروزه، بیکاری نیز دامنگیر صنعت توریسم شده است.
مخالفان می گویند دولت باید جایش را به کسانی بدهد که بتوانند این کشور را دوباره سرپا نگهدارند. آنها روز دوشنبه، اول ژوییه، ۴۸ ساعت به رییس جمهوری مصر فرصت داده اند که استعفا بدهد و از قدرت کناره گیری کند. در مقابل، محمد مرسی، بر تعداد نیروهای نظامی در شهرها افزوده و دستور به استقرار تانک ها و سربازان مسلح در مقابل ساختمان های مهم از جمله بانک ها و رادیو و تلویزیون و پارلمان کرده است.
49261
نظر شما