زهرا تالانی:از مدتها پیش اعلام می شود که داروخانه ها با کمبود نقدینگی مواجه اند و بسیاری از آنها به خاطر بدهی در حال تعطیلی هستند.دکتر رهبر مژدهی آذر رئیس انجمن داروسازان در این باره می گوید که مدتهاست که خواستار اصلاح قیمت داروها هستیم و الان با تغییر مدیران این شرایط فراهم شده است.
گفت وگوی خبرآنلاین با وی را می خوانید:
بالاخره سازمان تامین اجتماعی بدهی داروخانه ها را پرداخت کرد یا اینکه هنوز داروخانه ها با این موضوع مشکل دارند؟
خیر.متاسفانه الان حدود 6 ماه است که تامین اجتماعی بدهی خود به داروخانه ها را پرداخت نمی کند برای همین داروخانه ها به شدت دچار مشکل مالی شدند.طبق قانون هر 3 ماه یکبار باید تامین اجتماعی مطالبات داروخانه ها را پرداخت کند اما الان 6 ماه گذشته است و مبلغی پرداخت نشده است.
شما با سازمان جلسه ای نداشتید تا موضوع را پی گیری کنید؟
مشکل کمبود اعتبار است اما از نظر ما مشکل قانون گریزی است و باید طبق قراردادی که با داروخانه ها امضا شده به تعهدات خود عمل کند.
گفته می شود که به خاطر همین مشکل برخی داروخانه ها دیگر دفترچه نمی پذیرند و دارو را آزاد می فروشند؟
من نشنیدم.اما اگر چنین کاری هم بکنند جای تعجب ندارد.به هرحال داروخانه ها امکانات و درآمد محدودی دارند .
الان که داروها افزایش قیمت زیادی داشتند باز هم داروخانه ها مشکل دارند؟
دارو گران نشده،اصلاح قیمت شده است.ما مدتهاست که خواستار این موضوع هستیم و الان با تغییر مدیران این شرایط فراهم شده است.متاسفانه پرداخت یارانه به دارو سبب شد تا داروها قاچاق شوند و یا اینکه خودسرانه مصرف شوند،الان مصرف دارو در کشور هدفمند می شود.
اما در این میان بیماران آسیب می بینند؟
این وظیفه سازمان های بیمه ای است که از افراد تحت پوشش خود حمایت کند.ما هم می دانیم که به بیمه شدگان و بیماران فشار می آید اما به جای حمایت از تولیدکنندگان دارو و پرداخت یارانه به آنها،باید از افراد بیمه شده حمایت کرد مانند سایر کشورها.
45232
نظر شما