یک نامه و چند مصاحبه کافی بود تا جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را به سر تیتر خبرهای فرهنگی - هنری روز شنبه 14 تیر بیاورد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، موضوع این نامه و مصاحبه‌ها البته چیزی نبود جز ماجرای خانه سینما و بازگشایی آن.

جواد شمقدری کارگردان فیلم «طوفان شن» با تشکیل دولت دهم راهی بهارستان شد و سکان معاونت سینمایی وزارت ارشاد را به دست گرفت. خیلی زود روابط او با خانه سینما و هیات مدیره آن تیره و تار شد. کار به صدور حکم انحلال کشید و تعطیلی این تشکل صنفی.

 او حالا در آستانه پایان کار دولتی که ریاست سازمان سینمایی آن را به عهده دارد، اساسنامه اصلاح شده خانه سینما را به همراه 8 بند پیشنهادی برای طی مراحل راه اندازی به هیات مدیره این تشکل صنفی اعلام کرده است. نامه‌ای که فرهاد توحیدی رئیس هیات مدیره خانه سینما معتقد است که با روح کلی تفاهم نامه صورت گرفته متفاوت است. 

سلسله اتفاقاتی که طی 10 روز گذشته رخ داد، اما در این نامه نگاری و مصاحبه‌ها بی تاثیر نبود. خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا، 4 تیر پاراف نامه‌ای را منتشر کرد که در آن محمود احمدی‌نژاد، مجددا دستور بازگشایی خانه سینما را به جواد شمقدری داده بود.

پس از انتشار دستور احمدی نژاد،  شمقدری عنوان کرد که پاراف نامه مشمول تداخل زمانی شده است و پس از آن او با رئیس جمهور دیدار داشته و جزئیات ماجرا را با رئیس دولت دهم در میان گذاشته است.

 سخنان شمقدری اما واکنش معاون اطلاع‌رسانی دفتر رییس‌جمهور را به دنبال داشت. محمد شیخان تاکید کرد که پاراف نامه‌ی منتشر شده پس از دیدار شمقدری با رئیس‌جمهور و ارائه توضیحات به او انجام شده است.

پس از آن، هیات مدیره‌ی خانه سینما و جواد شمقدری شروع به مصاحبه کردند. آن ها البته این بار یک نکته مشترک داشتند. هر دو طرف  در گفت و گو های خود به این موضوع اشاره می‌کردند که پس از بازگشت محمود احمدی نژاد از مسکو با او دیدار خواهند داشت .

این دیدار بالاخره روز پنجشنبه صورت گرفت و در آن با حضور هر دو طرف تفاهم نامه‌ای برای راه اندازی خانه سینما امضاء شد.

طبق این تفاهم نامه که نسخه‌ای از آن در اختیار خبرگزاری خبرآنلاین قرار گرفته مقرر شده اساسنامه اصلاحی از سوی ریاست سازمان سینمایی به هیات مدیره خانه سینما ابلاغ شود و پس از تعیین یک هیات ناظر سه نفره از سوی ریاست سازمان سینمایی، هیات مدیره خانه سینما اقدام به فراخوان مجمع عمومی فوق العاده با دستور بررسی و تصویب اساسنامه اصلاحی کند.

متن تفاهم نامه

در این تفاهم نامه البته این نکته هم قید شده که پیش از تشکیل مجمع عمومی فوق العاده، اصناف عضو خانه سینما که تاکنون برای ثبت اقدام قانونی نکرده‌اند، برای ثبت اسناد لازم را به سازمان سینمایی تسلیم کرده و رسید دریافت کنند.

شمقدری که زمانی از اجماع نظام برای تعطیلی خانه سینما سخن گفته بود، در نامه اخیر خود به هیات مدیره این تشکل صنفی نوشته  «پیرو اهتمام ویژه ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران جناب آقای دکتر محمود احمدی نژاد و در راستای همدلی و تفاهم بیشتر بین اهالی و صنوف سینمایی ایران، اساسنامه اصلاحی که مورد تایید شورایعالی سینما قرار گرفته جهت انجام تشریفات قانونی و اجرائی با هدف بازگشایی خانه سینما به آن هیأت ابلاغ می گردد تا بر اساس مراحل و فرآیندهای ذیل و با همکاری هیأت نظارت، جهت برگزاری مجمع عمومی فوق العاده اقدام نمایند.»

رئیس سازمانی سینمایی وزارت ارشاد در بند اول نامه خود هیأت نظارتی را با ترکیب آقایان جمال شورجه، عباس بابویهی و حبیب اله کاسه ساز معرفی کرده تا «به عنوان ناظران سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت حسن انجام امور ذیل در چارچوب قوانین و مقررات اقدام نمایند.»

او در این نامه تاکید کرده:« تمامی جلسات که شرح آن در بندهای بعدی خواهد آمد با حضور حداقل یکی از ناظران هیأت نظارت رسمی و قانونی خواهد بود.»

«کلیه صنوف عضو خانه سینما که تاکنون نسبت به انجام مراحل قانونی و ثبت خود اقدامی ننموده‌اند، موظفند ظرف 72 ساعت پس از ابلاغ این نامه به سازمان سینمایی مراجعه، نسبت به معرفی اعضای شورای مرکزی و ارائه اسناد لازم اقدام نمایند و رسید دریافت دارند. اخذ رسید مجوز حضور و مشارکت در مجمع عمومی فوق العاده خواهد بود.» این موارد بند دوم نامه شمقدری را تشکیل می دهد.

او در بند سوم هم به این موضوع پرداخته که « از بین صنوف چهارده گانه‌ای که فرآیندهای قانونی را طی کرده‌اند لازم است سه صنف کانون فیلمنامه نویسان، دستیاران فیلمبرداران و گروه تهیه‌کنندگی فیلم ظرف پنج روز با فراخوان عمومی مجمع عمومی و انتخابات جدید برگزار نمایند. در صورتی که تعداد افراد شرکت کننده در این مجمع به حد نصاب نرسد، شورای مرکزی فعلی که قبلاً طی مراحل قانونی ثبت شده‌اند همچون دیگر صنوف قانونی نمایندگان واقعی و قانونی آن صنف تلقی خواهند شد. در خصوص حد نصاب و دیگر امور برگزاری جلسات تشخیص نهایی با هیأت نظارت خواهد بود.»

پنج بند بعدی این نامه هم به ترتیب عبارتند از:

- همه صنوف سینمایی موضوع بندهای دو و سه موظفند ظرف ده روز آینده بر اساس ماده 19 اساسنامه اصلاحی (پیوست شده) با تشکیل مجمع عمومی صنف خود نسبت به انتخاب 5 عضو برای حضور در مجمع عمومی فوق العاده خانه سینما اقدام نمایند و اسامی را به هیأت مدیره و هیأت نظارت طی یک نامه رسمی معرفی نمایند.

- با فراخوان هیأت مدیره (طی دو هفته آتی) و با مشارکت و همراهی هیأت نظارت مجمع عمومی فوق العاده برگزار می‌شود و از مهمترین‌ دستورالعمل‌های این مجمع تصویب اساسنامه جدید می‌باشد.

- پس از تصویب اساسنامه با هماهنگی هیأت نظارت مجمع می‌تواند نسبت به تعیین هیأت مدیره و مدیرعامل جدید اقدام نماید.

- اساسنامه مصوب مجمع عمومی فوق العاده برای طی مراحل نهایی قانونی شدن به هیات رسیدگی به موسسات فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال خواهد شد.

- اعلام فراخوان برگزاری مجمع عمومی خانه سینما در 19 تیرماه که توسط صنوف قانونی اعلام شده است تا اطلاع ثانونی به تأخیر می‌افتد. یا کن لم یکن اعلام می شود.

کارگردان فیلم تبلیغاتی محمود احمدی نژاد در دهمین انتخابات ریاست جمهوری اما در مصاحبه با خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا و فارس توضیحات تکمیلی را در ارتباط با این نامه مطرح کرد.

او با بیان این که کلیات این مباحث در حضور آقای احمدی نژاد بین نمایندگان حاضر مذاکره و قرار شد مواردی هم که دو طرف روی آن توافق مشترک ندارند، نظر آقای احمدی‌نژاد به‌عنوان رییس شورای عالی سینما، نظر نهایی باشد. به ایسنا گفت:«ما برای اینکه هیچ مشکل دیگری در بازگشایی خانه سینما ایجاد نشود، قبل از انتشار نامه، آن را مجددا با شخص آقای احمدی‌نژاد چک کردیم و اکنون دو طرف به اجرای تک تک مفاد آن متعهد هستند.»

شمقدری در مورد بند سوم این نامه که در آن عنوان شده صنف دستیاران فیملبردار‌، فیلمنامه‌نویسان و گروه تهیه‌کنندگی باید مجددا مجمع عمومی برگزار کرده و اعضای خود را معرفی کنند، هم توضیح داده که «دوستان هیات مدیره خانه سینما، قانونی شدن 11 صنف را پذیرفتند اما روی این سه صنف اعتراض‌هایی داشتند. در نهایت توافق شد این سه صنف مجددا مجمع عمومی برگزار کنند و نتیجه را تا پنج روز اعلام کنند.»

رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به پرسشی درباره تکلیف 11 صنف قانونی شده با صنف‌هایی هم‌نام که از قدیم در خانه سینما مستقر بوده‌اند هم گفته  گفته: «طبق توافق با هیات مدیره خانه سینما‌، 11 صنفی که در وزارت ارشاد قانونی شده‌اند در داخل خانه سینما مستقر خواهند شد و تمامی اعضای صنوف هم‌نام، زیر مجموعه صنف قانونی شده قرار خواهند گرفت. سایر صنوف نیز همانطور که در نامه هشت بندی به آن اشاره شده، ظرف 72 ساعت باید فرایند ثبت قانونی را آغاز کنند.»

شمقدری با بیان اینکه ممکن است ما و خانه سینما روی بندهایی از این نامه نظر صد درصدی‌مان تامین نشده باشد‌، تاکید کرده: «همان‌طور که قبلا گفتم، قرارمان این بود اگر جایی اختلاف‌ داشتیم نظر رئیس‌جمهور را فصل الخطاب قرار دهیم و این هشت بند حاصل نظر رئیس‌جمهور و بر اساس توافقات هر دو طرف است. امیدوارم همه به این هشت بند پایبند باشند و معتقدم در صورتی که موارد مورد توافق به درستی انجام شود، خانه سینما تا کمتر 20 روز آینده بازگشایی خواهد شد.»

ماجرا اما به همین جا ختم نشد، فرهاد توحیدی به عنوان یکی از نمایندگان خانه سینما در هیات بازبینی و اصلاح اساسنامه این تشکل صنفی، شامگاه روز شنبه نشستی را با نمایندگان رسانه‌های گروهی ترتیب داد و عنوان کرد که روح کلی تفاهمی که پنجشنبه 13 تیر در حضور رئیس جمهور صورت گرفته با نامه آقای شمقدری متفاوت است.

فرهاد توحیدی

او گفت: «متاسفانه از حسن نیت آقای احمدی نژاد سوء استفاده شده و ما امیدورایم این مساله سهوی باشد.»

به گفته این فیلمنامه نویس، «بر اساس تفاهم نامه صورت گرفته بر این نکته تاکید شده که سازمان سینمایی باید نسخه اسانامه اصلاحی را به خانه سینما ابلاغ کند، اما اساسنامه ای که امروز به دفتر وکیل خانه سینما رسیده همان اساسنامه اصلاحی با امضای هیات هفت نفره  نیست. مهر پای اساسنامه کپی است و مفاد آن هم نسبت به آن چه که هیات 7 نفره تصویب و امضاء کرده اند تغییر کرده است.»

مشرح صحبت‌های فرهاد توحیدی متعاقبا منتشر خواهد شد.

 

5757

کد خبر 302264

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حسین IR ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۵
    29 0
    شمقدری خواهشا بیخیال سینما شو برادر.