پاسخ مدیرعامل مناطق نفت خیزجنوب به سوالات مخاطبان/ دلایل پایین بودن حقوق مردان نفتی ایران

پاسخ حمید بورد، مدیرعامل مناطق نفت خیز جنوب و عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت به سوالات کاربران خبرآنلاین

آذر جزایری: در یک روز گرم تابستان حمید بورد، مدیرعامل مناطق نفت خیز جنوب مهمان کافه خبر بود. بنا بر رسم این خبرگزاری پیش از حضور این مدیر نفتی ، خبر حضور ایشان در کافه خبر بر روی خروجی این خبرگزاری قرارگرفت تا اگر مخاطبان خبرآنلاین سوالی از این مدیر نفتی دارند مطرح کنند. اما حجم سوالات آنچنان زیاد بود که خبرآنلاین تصمیم بر انتشار این گفت وگو در دو بخش گرفت. بخش اول مربوط به پاسخ مدیرعامل مناطق نفت خیز جنوب به کاربران ماست و بخش دیگر که به زودی منتشر خواهد شد به مسایل و مشکلات این منطقه خواهد پرداخت. مشروح پاسخ های حمید بورد به مخاطبان خبرآنلاین را می خوانید:

آقای بورد یکی از مخاطبان خبرآنلاین از نحوه محاسبه حقوق کارکنان عملیاتی نفت گلایه دارد. " در حال حاضر حقوق یک مهندس نهایتاً 2.5 میلیون تومان است ولی چند کیلومتر آن طرف تر از بوشهر که بنده هستم در قطر پترولیوم و آرامکو عربستان و کویت مهندسان حقوق 14 هزار دلاری دارند. خیلی از دوستانم که می‌توانستند به این شرکت‌ها رفته‌اند. چرا در ایران حقوق متخصصان نفتی تا این حد پایین است؟"

ما به این بحث‌ها آگاهی داریم و به مراجع ذی‌صلاح هم اعلام کرده‌ایم؛ چرا که اعتقاد ما بر این است که کارشناسان نفتی کارشناسان ویژه هستند، ضمن اینکه شرایط کار در شرکت‌های نفت شرایط ویژه‌ای است و باید به این عزیزان توجه بیشتری شود. البته تمام تلاش خود را برای بهبود این وضعیت انجام داده‌ایم و تجربه هم این را می‌گوید که باید تمام این موارد را به نحو مقتضی حل کنیم تا بتوانیم این کارشناسان را حفظ کنیم. ضمن اینکه در این مناطقی که دوست عزیزمان یاد کرده‌اند شرکت‌های غربی مشغول کار هستند و شرکت‌های غربی هم پول خوبی از قطر گرفته‌اند بنابراین خرج می‌کنند که بیشتر بتوانند برداشت کنند. ولی برای آن‌ها به صرفه است که این هزینه بالا را پرداخت نمایند و از خود محل‌ها نیرو جذب کنند.

آیا در دولت جدید به پست‌های بالاتر فکر می‌کنید؟

بنده معتقدم که ما در کشور در رابطه با رشته، تخصص و کار سازمانی خود مسئول هستیم و به کشور و نظام تعهد داریم که باید آن تعهد را ایفا کنیم. در جایگاهی هم که اکنون هستم جایگاه سنگینی است که باید بتوانم از عهده وظایفم و تعهداتم بربیایم.

 

آقای بورد یکی از کاربران خبر آنلاین از شما در خصوص نتایج آزمون استخدامی پرسیده است. نتایج آزمون استخدامی چه زمانی مشخص خواهد شد؟ و چرا تعداد نفرات استخدامی کم شده است؟

این سؤال به ما مربوط نیست و وزارتخانه باید راسا اقدام کند ولی حدود 750 نفر از این سه هزار نفر که قرار است استخدام شوند سهمیه مناطق نفت‌خیز جنوب است که منتظریم تا بیایند و مصاحبه با این عزیزان صورت بگیرد. ولی ما خبری مبنی بر کم کردن تعداد نداشته‌ایم.

یکی از کارکنان مناطق نفت‌خیز جنوب از شما پرسیده است مناطق نفت‌خیز جنوب یکی از کامل‌ترین سیستم‌های جذب نیروی انسانی را دارد ولی متأسفانه تعدادی از نیروهای جذب شده در سال 91 در سمت‌هایی غیر از رشته تحصیلی خود به کار گمارده شده‌اند. چه تمهیداتی برای استفاده مؤثر از علم این نیروها اندیشیده شده است؟

مناطق نفت‌خیز جنوب و یا به عبارتی شرکت ملی نفت یکی از قدیمی‌ترین و قوی‌ترین سیستم‌های جذب را داشته است اما متأسفانه چند سالی است که به دلیل برخی سیاست‌های خاص، جذب نیرو در این شرکت برنامه‌ریزی نشده است؛ به این معنی که در گذشته مناطق نفت‌خیز جنوب به این صورت برنامه‌ریزی می‌کرد که مثلاً سالی 300 نفر بازنشسته خواهیم داشت و بر همین اساس، همین تعداد و با یا فرمول معینی باید نیرو جذب کنیم. جذب نیرو هم به این صورت بود که سه مجموعه برای این شرکت نیرو پرورش می‌دادند. آموزشگاه‌های حرفه‌ای، هنرستان و دانشگاه نفت و مابقی نیازهای خود را از جای دیگر جذب می‌کردند. حتی دانشگاه حسابداری هم در وزارت نفت داشتیم. به نظر بنده بهترین سیستم جذب یک سیستم برنامه‌ریزی شده بود که شرکت را با یک هجمه وسیعی از نیرو به یک‌باره مواجه نکند. بنابراین اگر برنامه‌ریزی وجود داشته باشد می‌توان برای این نیروها آموزش مناسب در نظر گرفت و جایگاه مناسبی برای نیرو طراحی کرد و می‌توان گردش شغلی مناسبی برایشان تعریف کرد و همچنین می‌توان از خروجی این نیروها بهره‌برداری مناسب را انجام داد.

پس چرا یک‌باره بدون برنامه‌ریزی جذب نیرو صورت گرفت؟

این تصمیم ما نبود بلکه بعضی از مسئولان تصمیم گرفتند و شیوه جذب با برنامه‌ریزی را قطع کردند و ناگهان می‌بینیم که سال گذشته 1700 نفر جذب می‌شوند. بنابراین وقتی 1000 نفر به یک باره استخدام می‌شوند معلوم است که ممکن است سمت‌ها با رشته تحصیلی هماهنگ نباشد. اما برنامه ما این است که تمام این موارد را به جایگاه مناسب خود بازگردانیم و مطمئن باشید که این عدم هماهنگی برای درازمدت نخواهد بود و موقتی و کوتاه مدت خواهد بود. البته راه علاج هم این است که به سمت جذب با برنامه‌ریزی حرکت کنیم. چرا که این هزار نفر که استخدام شوند همگی باهم به منزل مسکونی نیاز دارند، درخواست ارتقا خواهند داشت و مشکلات عدیده‌ای برای شرکت درست خواهد شد. در حال حاضر هم به دلیل اینکه سازمان خالی است مجبور هستیم نیرو استخدام کنیم ولی در طول زمان برای رفع مشکلات این عزیزان تلاش خواهیم کرد و این مشکلات رفع خواهد شد.

یکی از کاربران خبر آنلاین نوشته است سه ماه است که صورت وضعیت موقت برای شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب فرستاده ولی متأسفانه کسی پاسخگو نیست. خواهشمند است همان‌گونه که با فروشندگان خارجی قرارداد می‌بندید و پولشان را جلوتر پرداخت می‌کنید با سازندگان و پیمانکاران داخل هم مدارا کنید. امسال پیمانکاران و تولیدکنندگان داخلی بابت افزایش قیمت‌ها خیلی متضرر شده‌اند. این ضرر و زیان را کجا و چطور می‌شود جبران کرد؟

گفته این دوستمان ممکن است درست باشد و تمام تلاش ما هم بر این است که پول پیمانکاران را به موقع بپردازیم. من معتقدم که پیمانکار، شریک تجاری ما است و شریکی که ضربه بخورد ناخودآگاه به شرکت هم ضربه خواهد خورد. البته بنده با بررسی‌هایی که انجام دادم در اسفندماه سال گذشته علی‌رغم اینکه سازمان‌های دیگر مشکلاتی داشته‌اند ولی شرکت ما همه بدهی‌هایش را پرداخت کرده بود. اما این سه ماهی که ایشان می‌فرماید برمی‌گردد به فروردین‌ماه و به این دلیل بوده که مقداری قانون بودجه دیرتر به ما ابلاغ شده است و بودجه‌ای که به ما داده‌اند یک دوازدهم بوده است. بنابراین مقداری مشکل نقدینگی داشته‌ایم که امیدواریم به زودی حل شود و معوقاتشان را پرداخت خواهیم کرد. اگر این دوست عزیز یک مورد خاص هستند می‌توانند به دفتر بنده نامه بزنند تا این موضوع را برایشان پیگیری کنم و مشکلاتشان حل شود.

چه برنامه‌ای برای حمایت و پشتیبانی از تیم فوتبال نفت و گاز گچساران که در لیگ یک فوتبال کشور حضور دارد، در نظر دارید؟

بنده هم به مردم خوب گچساران و همکاران عزیز ما در گچساران تبریک می‌گویم که تیم فوتبالشان امسال به لیگ یک صعود کرده است. امسال هم همان‌گونه که برای مسجدسلیمان برنامه‌ریزی ‌شد برای گچساران هم برنامه‌ریزی شده است و تقریباً دو هفته گذشته در هیئت‌مدیره باشگاه بودجه خوبی برای این باشگاه تصویب شد و فکر کنم که مربی‌شان انتخاب شده است و یکسری مقدمات فنی باقیمانده است. بنابراین ما حمایت کردیم و بودجه خوبی هم برای این عزیزان که به لیگ یک آمده‌اند در نظر گرفته‌ایم.

آقای مهندس از شما پرسیده‌اند که میزان تولید واقعی مناطق نفت‌خیز جنوب چه میزان است؟

این سؤال را نمی‌توانم به طور دقیق پاسخ دهم. ولیکن ما به کلیه تعهدات برنامه‌ای خود عمل کرده‌ایم.

برای محرومیت‌زدایی از مناطق نفت‌خیز جنوب چه برنامه‌ای دارید؟

بنده اعتقاد دارم که تولید باید همپای توسعه باشد و ما به عنوان یک بخش از نفت موظفیم که در جایی که از آن تولید می‌کنیم به توسعه‌اش هم اهمیت دهیم که البته با این قضیه به خوبی برخورد نشده است. در چند سال اخیر سفرهای رئیس‌جمهور به این مناطق و یکسری پروژه‌هایی که ما خودمان تعریف کردیم کمک کرده است ولی این کافی نیست. به نظر بنده وقتی که ما به یک روستایی رفتیم و از آن نفت استخراج کردیم باید زمین آن روستا را آباد کنیم و آب هم برایشان تأمین کنیم؛ چرا که ممکن است آب آن منطقه از نظر زیست‌محیطی تحت تأثیر قرار بگیرد. بنابراین ما باید به عنوان تولیدکننده به توسعه آن مناطق کمک کنیم، در تمام دنیا هم این‌گونه است. ما برای این موضوع طرح‌هایی داریم به این صورت که اگر مجموعه نفت یک برنامه مدون بر اساس این اعتقاد که تولید همراه با توسعه پایدار‌ معنی می‌دهد را تدوین کند مطمئناً می‌توانیم پاسخگوی انتظارات مردم عزیز هم باشیم. البته ما اقدامات بسیاری در طی این چند سال انجام داده‌ایم به این شکل که پیش از 1500 میلیارد تومان پروژه‌های عام‌المنفعه به کار گرفته شده است.

چند درصد تولید نفت و گاز ایران از مناطق نفت‌خیز جنوب است؟

بیش از 83 درصد از نفت کشور در این منطقه تولید می‌شود و بیش از 16 درصد از گاز کشور هم در این منطقه تولید می‌شود.

کدام یک از شرکت‌هایی که زیرمجموعه شما فعالیت می‌کنند به بخش خصوصی واگذارشده‌اند؟

ما بالادستی هستیم و از اصل 44 خارج شده‌ایم، البته برای چهار شرکت خدماتی ما مذاکراتی صورت گرفته است که امیدواریم از ذیل اصل 44 خارج شوند چون ما شرکت نفتی و صد درصد حاکمیتی هستیم.

چرا بیمارستان نفت اهواز به جز کارکنان نفت از کارکنان بانک و فولاد پذیرش دارد و این بیمارستان به حدی شلوغ شده است که بر روی کیفیت آن تأثیر گذشته است؟

بیمارستان، سازمان مستقلی دارد و بهتر است این سؤال را از دوستان و مسئولان این بیمارستان بپرسید. اما تا آنجایی که من اطلاع دارم، ظرفیت خالی بیمارستان بسیار بالاتر است در واقع شاید بیش از 60 درصد از ظرفیت بیمارستان به کار گرفته شده است و مابقی هنوز جای کار دارد.

چرا در آزمون استخدامی سال 92 پذیرفتن کارشناسان مهندسی بهداشت و محیط‌زیست صورت نگرفته است؟

این پرسش‌ها را باید معاونت برنامه‌ریزی و نیروی انسانی پاسخ دهد چرا که استخدام بر اساس نیاز سازمان‌ها صورت می‌گیرد. به این سؤال باید مسئولان نیروی انسانی شرکت ملی نفت پاسخ دهند.

چرا دانشجویان نفتی بدون کمترین سابقه و تجربه و پس از فارغ‌التحصیل شدن مستقیماً در ادارات مهم با سمت‌های 15 و 16 مشغول کار می‌شوند ولی کارکنان باسابقه عملیاتی که هم تجربه دارند و هم مدرک دارند جهت انتقال به واحدهای مهندسی با مشکل مواجه هستند و اغلب سمت سازمانی در اختیارشان قرار داده نمی‌شود؟

البته به نظرم این یک مورد خاص است؛ چرا که بنده اعتقاد دارم که فارغ‌التحصیلان دانشکده نفت فارغ‌التحصیلان قوی هستند و در حال حاضر طبق قانون فقط گروه الف این دانشکده را بدون آزمون می‌توانیم جذب کنیم و حتی گروه ب هم باید برای استخدام آزمون بدهند. بنابراین یک شرایط مساوی برای استخدام وجود دارد. قانون این است که باید نگاه مساوی برای جذب نیرو باشد ولی هر اداره و سازمانی برای خود یک سری پنل‌های تخصصی دارد که نوعاً بر اساس توانایی و مصاحبه‌های تخصصی که با افراد انجام می‌دهند و بر اساس تراز علمی نیرو جذب می‌کنند. ولی گفته این دوست عزیز هم درست است که باید به عامل تجربه دقت بیشتری داشته باشیم و البته ما به این مهم توجه داریم.

چرا پس از ورود شما به مدیریت شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب اکثر مدیران قبلی این شرکت برکنار شدند و حتی کار به جایی رسید که مدیران شایسته نیز جای خود را به کارشناسان دادند؟

اولاً ما تغییرات مدیریتی بسیار اندکی انجام داده‌ایم و ثانیاً آن مقدار اندک را هم در جاهایی اعمال کردیم که مقداری کار مشکل داشت. از طرف دیگر افرادی را هم که به کار گماردیم عمدتاً از افراد باتجربه و بعضاً مسن هستند و البته یکی از اتهامات بنده هم این است که چرا پیرمردها را آورده‌ام؛ ولی نوعاً افرادی که آورده‌ام افراد متخصصی بوده‌اند. ما تمام سعی خود را در این خصوص کرده‌ایم که بر اساس تعهد و تخصص نگاه کنیم و می‌توانید از شرکت ملی نفت هم در این خصوص پرس و جو کنید. ما در واقع نظام ارشدیت نسبی را ملاک قرار داده‌ایم و بنده نوعاً کسانی را گمارده‌ام که حتماً سابقه قوی داشته‌اند. یعنی نوعاً مدیر بوده‌اند و یا مدیر ارشد بوده‌اند. از ته خط کسی را به سمت‌های بالا نیاورده‌ام. اگر انتصابات ما را ببینید هرگز نمونه این‌چنین پیدا نخواهید کرد. در هر صورت ممکن است انتصاب قانونمند با سلیقه بعضی‌ها سازگار نباشد.

آیا فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد مهندس نفت دانشگاه‌های دولتی امکان استخدام بدون آزمون را دارند؟

احتمالاً باید ایشان در لیست نخبگان باشند و بر طبق یک قانون باید استخدام می‌شدند اما این قانون انگار اخیراً لغو شده است. به هر حال باید این سؤال را معاون منابع انسانی شرکت ملی نفت پاسخ بدهد. ولی در حال حاضر گروه الف دانشکده نفت که معدل مورد نظر را به دست بیاورند را بدون آزمون استخدام می‌کنیم.

عده زیادی از کارمندان قدیمی شرکت مناطق نفت‌خیز بازنشسته شده‌اند یا در شرف بازنشستگی هستند و بعضی از این کارمندان در رشته تخصصی خود بسیار قوی هستند و گزارش‌ها نشان می‌دهد بعضی از آن‌ها در حوزه کاری خود یکتا هستند. یکی از این افراد که اردیبهشت‌ماه امسال و پس از چندین سال کار در شرکت نفت بازنشسته شد آیا قانون، برنامه‌ای برای تمدید خدمات بازنشستگان و انتقال تجربه این کارکنان به کارمندان جدید دارد؟

ما قانونی داریم که تا شش ماه قبل از بازنشستگی می‌توان دو نفر را بر روی یک سمت قرار داد. در حال حاضر برنامه‌ای در دست تدوین است که امیدواریم بتوانیم برای بازنشستگان از یکی، دو سال مانده به بازنشستگی بر طبق برنامه‌ریزی نیروی انسانی به نوعی تجربیات این عزیزان جمع‌آوری شود و به ثبت برسانیم و این موارد در اختیار نسل بعدی قرار بگیرد البته طرحی هم به نام مدیریت دانش قرار است که برنامه‌ریزی شود و باید بگویم برنامه‌های مفصلی در این حوزه داریم.

 

/31221

 

کد خبر 302497

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۷
    16 4
    درسته 2.5 میلیون پول زیادی هستش ولی در مناطق جنوب با دمای 45 درجه
    • مجتبی IR ۲۲:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۷
      18 0
      گچساران کجاست ؟ کسی میدونه؟ درسته که 30% تولید نفت و گاز رو داره اما شبیه ده کوره شده؟!!
  • جواد IR ۱۶:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۷
    2 3
    با سلام من کارمند یکی از شرکتهای نفتی در جنوب ایران و فارغ التحصیل دانشگاه صنعت هستم و خواستم کمی در مورد برخی سوالات توضیحاتی بدهم. در حال حاضر و در ادامه سالهای گذشته دانشگاه نفت تنها دانشگاه رسمی وزارت نفت است و دانشجویان خود را براساس نیاز جذب مینماید این دانشجویان جزو رتبه های بالای کنکور سراسری می باشند( به راحتی با مراجعه به اسناد قابل اثبات است.) که اغلب از مناطق خوش اب و هوا و تحصیل در دانشگاه های بزرگ دیگر ( منظور 10 دانشگاه برتر کشور است.) گذشته و به خوزستان( دانشکده های اهواز و ابادان) برای تحصیل می روند. این دانشگاه در حال حاضر مجرب ترین فارغ التصیلان نفتی کشور را پرورش می دهد که عرق خاصی به صنعت نفت این کشور دارند بنابراین کمال بر انصافی در مورد ما می باشد که در مورد جذب مستقی
  • منتقد A1 ۰۵:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۸
    4 0
    ماهم تو شرکت نفت نیروی قراردادی مدت موقت هستیم ولی حقوقمون نسبت به رسمیا خیلی پایینه! تو شرکت نفت خیلی تبعیض قائل میشن بین حقوق رسمیو قراردادی!
  • وحید A1 ۰۶:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۸
    4 8
    بخث حقوق پایین به نظر کمی غیرمنصفانه می رسد. من دکترا دارم و هیات علمی هستم با دو میلیون حقوق آن وقت دوست من با لیسانس در یکی از شرکت های نفتی کار می کند و خقوق و مزایاییش بین چهار تا پنج میلیون تومان در ماه است. به نظرم رقم دو و نیم کمی غیر معقول است منظورشان حقوق پایه است نه دریافتی.
  • saman IR ۱۷:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۹
    3 0
    جناب آقای دکتر ضمن احترام به شما و بقیه اساتید و کارمندان محترم بخش های دیگر دولت . به جنابعالی اطمینان می دهم کار کردن در شرایط فوق دشوار صنعت نفت و با این میزان حقوق کار هر کسی نیست .البته آرزوی قلبی بنده رفع مشکلات اقتصادی همه کارمندان می باشد
    • وحید A1 ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۰
      1 3
      با سلام خدمت شما، محل کار من بندرعباس است و دانشجویان زیادی از پالایشگاه دارم. به نظر عادلانه نمی رسد که یک کارشناس دو برابر یک دکتر حقوق بگیرد، هر چند که شرایط سخت تر باشد، ضمنا خانه های سازمانی و سکونت رایگان و ... را نیز که در جریان هستید. دوستی که اشاره کردم در تهران کار می کنند و شرایط آب و هوای بندرعباس را هم ندارند.
  • مصطفی IR ۰۷:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۵/۰۵
    0 0
    سلام فرزند یکی از شاغلین نفتی جنوب هستم و دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی شیمی فرآیند ولی بیکارم حتی نمیتونم یک کارگری ساده نفت هم برم آیا کسی هست پاسخگو باشه ؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین