فهیمه حسن میری: این روزها آنچه از هر طرف به گوش میرسد، برگزاری مراسم تقدیر و تشکر است. با نزدیک شدن به شروع کار دولت جدید و در حالی که مسئولان دولت دهم به روزهای پایانی مسئولیتهایشان نزدیک میشوند، بازار تقدیر و تشکر هم رونق گرفته است. یکی از این مراسم قدردانی، مراسمی بود که امروز در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد و در آن، هم رییسجمهور از ۲۴ نفر از فعالان حوزه زنان و خانواده تقدیر کرد و هم از او و همسرش تقدیر شد.
در این مراسم که همسر احمدینژاد، فاطمه بداغی معاون حقوقی رییسجمهور، مجتهدزاده رییس مرکز امور زنان و خانواده و همچنین پروین احمدینژاد هم حضور داشتند، از زنانی که به عنوان معاون رییس جمهور تاکنون فعالیت کردهاند، نمایندگان زن مجلس، زنانی که به عنوان مشاورین وزیر تاکنون در دولت فعالیت کردند و همچنین زنانی که سمتی به عنوان معاونین وزیر داشتند، مورد تقدیر قرار گرفتند.
نسرین سلطانخواه معاون علمی و فناوری رییسجمهور، فاطمه بداغی معاون حقوقی رییسجمهور، فرشته حشمتیان معاون وزیر، مرضیه تکیهاکبرآبادی معاون وزیر، ایراندوخت عطاریان رییس صندوق بازنشستگی کشوری، فاطمه قربان معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، مهری سویزی فعال حقوق زنان و خانواده، صفایی نماینده مجلس، زهرا سجادی معاون امور زن و خانواده، پروین هدایتی معاون سرمایههای اجتماعی، فریبا حاجیعلی رییس دبیرخانه ستاد ملی زن و خانواده، سوسن صفاوردی معاون هماهنگیهای بینالمللی، زهرا حاجعباسقلی مشاور وزیر کشور، فاطمه عزیزآبادی فراهانی مشاور وزیر کار، عفت شریعتی مشاور امور بانوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فلیحی مشاور رییس سازمان صداوسیما، مینو اصلانی مسئول بسیج جامعه زنان، توران ولیون مشاور وزیر دادگستری و عصمت باروتی مشاور وزیر بهداشت افرادی بودند که در این مراسم از آنها تجلیل شد.
احمدینژاد: خانم مجتهدزاده در طول این سالها با خستگیناپذیری خود ما را هم از رو بردند
محمود احمدینژاد در این مراسم با بیان این که امروز و دیروز و در طول تاریخ نقش زن و جایگاه او همیشه مورد توجه صاحبنظران و اندیشمندان بوده است، گفت: این موضوع در برخی مقاطع به سیطره مرد بر زن و گاهی نیز به سیطره مردان بر جامعه منجر شده است، اما من فکر میکنم قبل از اینکه کسی زن یا مرد باشد، انسان است.
رییسجمهور در ادامه گفت: بالاترین بتشکنی، شکستن بت خودمان است و ما اگر به دنبال نجات زن هستیم باید اول به دنبال نجات انسان باشیم. مگر مردها نجات پیدا کردند که زنها به نجات برسند؟ البته خیلی جاها زور میگویند ولی مگر خودشان به جایی رسیدند؟ ما سر چه دعوا میکنیم، اینها انحرافی است، زن و مرد مکمل هم در مسیر کمال هستند.
احمدینژاد در ادامه، به مهرآفرینی زنان اشاره و تاکید کرد: معلوم است که خدای متعال ماموریت مهرپراکنی و عشقورزی را به خانمها داده و شخصیت زن را طوری قرار داده است که در سایه مهروزی شکوفا میشود و ایمان و توحید هم در سایه مهرورزی است. توحید با چکش به مغز نمیرود و اگر هم برود آثاری ندارد. باید با محبت آن را جا انداخت. هر امری که نقش مهرآفرینی زنان را مخدوش کند در نقطه مقابل زن، کمال و انسان قرار دارد. فیلمهایی درست میکنند که زن در آن هفتتیر میکشد و میگویند ما به زنان آزادی دادهایم در حالی که این نابود کردن زن است. اگر روح زن منجمد شد و لطافتش از بین رفت، جامعه خواهد مرد. هر چقدر هم که در آن زرق و برق باشد، با این حال از انسانیت، لذت و آرامش خبری نیست.
احمدینژاد در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به فعالیتهای مرکز امور زنان و خانواده ریاستجمهوری گفت: در این مرکز کارهای بزرگی انجام شد، چنانچه اسناد مورد نیاز را این مرکز تدوین کرد و امتداد آن به سازمان کنفرانس اسلامی کشانده شد که این کار بزرگی بود و در واقع در دورهای که از نام زن سوءاستفاده میکنند و کارهایی در دنیا و حتی ایران خودمان میشود این مرکز فعالیتهای بسزایی انجام داد.
رییسجمهور همچنین از فعالیت رییس مرکز امور زنان و خانواده تشکر کرد و افزود: خانم مجتهدزاده در طول این سالها با خستگیناپذیری خود ما را هم از رو بردند. آدم در بیان حق نباید از کسی بترسد. رییس رژیم صهیونیستی هرچه میخواهد به من بگوید و هر چقدر عقده دارد خالی کند؛ ما باید جا بزنیم؟
او با اشاره به مساله حضور زنان در کابینه نیز گفت: برخی در انتخابات میگفتند که ما چهار نفر زن را به کابینه میآوریم و برخی هم میگفتند پنج نفر را. من به آنها گفتم این نامردی است. مگر شخصیت زن اسباب تبلیغات انتخاباتی است؟ اصلا به چه دلیل این حرف را میزنید؟ کار شما چه فرقی با آن کسی دارد که عکس زن را پشت کالا میچسباند تا آن را بفروشد؟ مگر انتخابات مهمتر از زن است؟
احمدینژاد خطاب به زنان در این جلسه، با بیان اینکه "کار شما پیامبری است و پیامبران پرچم را بلند نگه میداشتند"، اظهار کرد: حق در ذات خود پیروز است. در خیلی از موارد موتور حرکت دولت خانمهایی بودند که در دولت فعالیت میکردند. ماموریت انسان شدن، انسان بودن و انسان ساختن منحصر به عناوین اجتماعی نیست. برخی میگویند حالا که دولت عوض میشود ما باید چکار کنیم؟ باید کارتان را ادامه دهید و ارتباطات را حفظ کنید، چراکه فرصت برای کار هست، ما هم در خدمتتان هستیم و باید ادامه داد اما تا کی؟ تا همیشه.
رییسجمهور ضمن تشکر از فراحی (همسرش)، مجتهدزاده رییس مرکز امور زنان و خانواده و حاضران در این جلسه، گفت: معمولا میگویند پشت موفقیت یک مرد، یک زن قرار دارد در حالی که این پایین آوردن جایگاه زنان است. به هر حال ما یک حرفهایی میزنیم که برخی خوششان نمیآید. به پیر، به پیغمبر، جایگاه یک همسر شهید بالاتر از خود شهید است. شهید یک تیر میخورد و تمام است اما یک همسر شهید باید یک عمر پرچم او را نگه دارد و این کار سخت است. آنها که فیزیکی نگاه میکنند فکر میکنند او بالاتر است. اینکه یک روز جای او را پر کند، به اندازه شش سال جبهه است. کسانی که میگویند پشت هر مرد موفقی، زن موفق است در واقع اصالت را به مرد دادهاند.
رییسجمهور همچنین گفت: برخی میگویند احمدینژاد در این آخر دولت از همکاران خودش تشکر میکند و اینها دارند خودشان از خودشان تشکر میکنند. در این مورد باید بگویم غیر از خدای متعال و امام عصر(عج)، من تنها کسی هستم که زحمات همکارانم و خانوادههایشان را دیدهام. آنها شبانهروز خود را برای انقلاب و خدمت وقف کردهاند و من وظیفه دارم از آنها تشکر کنم.
احمدینژاد افزود: رییسجمهور آمریکا در سال اول ریاستجمهوری خود جایزه صلح نوبل گرفت در حالیکه هنوز کاری نکرده بود ولی همکاران من کار کردهاند و من میبینم که نه تنها کسی از آنها تشکر نمیکند بلکه هزاران حنجره و بلندگوی بیانصاف علیه آنها بسیج شدهاند و خدماتشان را زیر سوال میبرند. به هر حال این موضوع جزو ویژگیهای این دولت است. من کاری ندارم که برخی ناراحت میشوند، آنها همیشه ناراحت هستند. اگر میشد من از تمام همکارانم یکی یکی با اسم و حضوری تشکر میکردم و این یک کار خدایی داست و ما داریم وظیفهمان را انجام میدهیم.
مجتهدزاده: امکان ندارد کسی کنار دکتر احمدینژاد کار کند و احساس خستگی داشته باشد
اما علاوه بر این تقدیری که از فعالان حوزه زنان صورت گرفت، آنها هم در اقدامی متقابل، از نوع نگاه رییسجمهور به زنان و مسائل آنها تمجید و لوح تقدیری به احمدینژاد و همسرش هدیه کردند.
فاطمه بداغی معاون حقوقی رییسجمهور به رویکرد دولتهای نهم و دهم در حوزه زنان و خانواده اشاره کرد و با تاکید بر اینکه چند تغییر رویکردی مهم در این دولتها اتفاق افتاده است، گفت: اصل تحکیم خانواده بعد از مدتهای طولانی دوباره پررنگ شد.
معاون حقوقی رییسجمهور به فعالیت مرکز امور زنان و خانواده هم اشاره کرد و افزود: تا وقتی که مرکز امور زنان سابق به مرکز امور زنان و خانواده تبدیل نشده بود، در واقع ما هیچ متولی برای بحث خانواده نداشتیم و به طور کلی من به شدت معتقدم و برای آن استدلال دارم که در دولتهای نهم و دهم نگاه به خانواده تغییر کرد.
بداغی همچنین خاطرنشان کرد: در این دولت مطالبات زنان در جهت رشد زنان مورد توجه قرار گرفت، چراکه زنان میتوانند در اصلاح و مدیریت جامعه نقش چشمگیری داشته باشند و البته چنین نگاهی تحت تاثیر رهنمودهای مقام معظم رهبری اتخاذ شد و آثار آن را در جایجای تصمیمگیریهای دولت شاهد هستیم.
او اصلاح رویکرد جمعیتی را از دیگر اتفاقات مهم رخ داده در این دولت دانست و مورد توجه قرار دادن لایحه حمایت از خانواده، مدنظر قرار دادن آیین دادرسی خانواده، تسهیل ازدواج و قانون اصلاح تنظیم خانواده را از جمله دیگر اقدامات مهم این دولت برشمرد.
معاون حقوقی رییسجمهور در ادامه تاکید کرد: از احمدینژاد به خاطر تلاشهای خستگیناپذیر، پشتکار، صبوری، ظلمستیزی، شجاعت و ایستادگی بینظیر او و همچنین پافشاری او بر اصول حق و آرمانهای انقلاب و اصول قانون اساسی تشکر میکنم؛ اگرچه این نکته را باید در نظر داشت که در کنار ایشان، همسر بسیار محترم، متواضع و هوشمندی قرار دارد. خانم مهندس فراحی بسیار رازدار و صبور بودند و من از نزدیک شاهد بودم که ایشان همواره مساعی بالایی داشتند و امیدوارم همه خانوادههای ما چنین الگویی را در مدنظر قرار دهند.
پس از او نوبت مجتهدزاده رییس مرکز امور زنان و خانواده ریاستجمهوری بود که از احمدینژاد تشکر کند. او با بیان این که آقای رییسجمهور همواره عنایات ویژهای به بانوان داشتهاند و همواره تلاش زنان را قدر میدانستند و با وجود اینکه فشارهای کاری داشتند، اما در مراسم مربوط به بانوان شرکت میکردند، گفت: امکان ندارد کسی در کنار دکتر احمدینژاد کار کند و احساس خستگی داشته باشد و من خودم احساس میکنم اگر ما شهدایی را تقدیم نظام کردیم، وارث خوبی برای آنها آمده است.
مجتهدزاده در ادامه به فعالیتهای مرکز امور زنان و خانواده ریاستجمهوری اشاره کرد و گفت: تا قبل از این در حوزه زنان تصمیمگیریها بیشتر سلیقهای بود اما این بار راهبردها کاملا با توجه به اسناد بالادستی تنظیم شد چنانچه 14 سند در حوزه زنان تنظیم شد و مسائلی چون بحث سلامت، پژوهشهایی در حوزه زنان از جمله باورهای دینی، اوقات فراغت و توسعه تواناییهای سازمانهای مردمنهاد مورد توجه قرار گرفت.
45234
نظر شما