عماد افروغ در گفت وگو با خبرگزاری فارس در باره شعار"اعتدال" گفت:

 *اعتدال را در بستری از نقد دولت گذشته(احمدی نژاد) می‌توان تبیین کرد، دولت گذشته مشخصاتی داشت که فضای اعتدال را در واکنش فرا می‌خواند. در کل مشکلات دولت(احمدی نژاد) را بیشتر در بی توجهی به خرد جمعی و قانون، به کارگیری سرباز به جای ژنرال در جایگاه‌هایی که علی‌الاصول اقتضای تصدی ژنرال‌ها را دارد، توهم فرهنگی ناشی از تسری رابطه قدرت- ثروت به قدرت- منزلت، فضای سیاست‌زده و اقتصاد زده حاکم و ارائه تعریفی خاص از عدالت که آن را به یک عدالت اقتصادی- توزیعی نفتی فرو می‌کاهد، می‌دانم.

 

*اعتدال عموماً در اخلاق مطرح است و طرح آن نیز مربوط به فیلسوفان و حکمای یونان باستان است. اینکه  انسانها قوای مختلف دارند که می‌تواند حالت افراط و تفریط داشته باشد. مثلاً  در خصوص صفتی اخلاقی به نام شجاعت، وجه افراطی آن تهور و وجه تفریطی آن ترس است و یا درباره صفت اخلاقی دیگر مثل عفت، وجه افراطی آن زیاده‌روی و وجه تفریطی آن بی‌احساسی محسوب می‌شود و کذلک. این حکما معتقد بودند وقتی می‌توان از یک مشی متعادل برخوردار بود که عقل بر سایر قوا حاکم شود و در واقع به یک معنا بین عقل و اعتدال رابطه است. کسی متعادل عمل می‌کند که عاقل نیز باشد و فردی که اهل اندیشه و عقل نباشد متعادل نیست

* معتقدم اعتدال باید بیشتر خود را در مشی و رویکرد نشان دهد تا در اشخاص، اینکه فکر کنیم جناح‌ها و افراد مختلف را با سابقه و سبقه‌های متفاوت به کار بگیریم اعتدال است، سخت در اشتباه هستیم. این بازی با اعتدال است. این مشی باید در حوزه اقتصاد، سیاست و فرهنگ تعریف شود؛ اگر قرار باشد اعتدال وارد این حوزه‌ها شود و در عین حال، اعتدال با عقل نسبتی داشته باشد و آن عقل نیز صرفاً عقل فردی نباشد، نتیجه ای جز عقل جمعی و بهره مندی از آن به دست نخواهد آمد.

 

 

* اگر قرار باشد آقای روحانی همان سیاست الگوی دوران سازندگی را به کار گیرد من آن را متعادل نمی‌دانم، بلکه آن را پراگماتیسم و عمل‌گرایی و ابزارگرایی بی توجهی به مبانی انقلاب اسلامی و ظرفیت‌ها، نوعی نخبه‌گرایی تکنوکراتیک و توسعه اقتصادی غیرفرهنگی، یک سویه و شتابان می‌دانم. در واقع تمام نقدهایی که بر دولت سازندگی وارد بود را در این صورت به دولت یازدهم نیز می‌توان وارد کرد.

 

*اینکه وام‌دار نیستم باید تعریف شود. ممکن است گفته شود دیگران آمده و کمک کرده‌اند و من دینی به آنها ندارم.اگر کسی بتواند این را دنبال کند خیلی خوب است. اما اگر منظور این باشد که کسی سهمی در رای آوردن من نداشته است از آن حرفهاست و این قابل قبول نیست. دیگرانی  آمده‌اند و صحبت کرده‌اند و  طرفدارانی را به سوی آقای روحانی سوق داده اند.

 

* به محض اینکه روحانی  کابینه خود را معرفی کند من خواهم گفت که آیا این بار به مقصد می‌رسد یا خیر؛ آیا این بار مشی اعتدال دارد یا می‌خواهد به نام اعتدال، فرقه‌گرایی و جناح‌گرایی را دنبال کند.

 

* قطع نظر از اینکه مخاطب آقای روحانی در مناظرات انتخاباتی و بستر آن چه بود؛ وقتی آقای روحانی این نکته را مطرح کردند که من سرهنگ نیستم، بنده اگر جای طرف مقابل او بودم می‌گفتم شما که حقوق خوانده‌اید از حق امنیت هم اطلاع دارید؛ حق امنیت با امنیت‌گرایی یکی نیست.

 

امنیت‌گرایی امر مذمومی است اما حق امنیت یک حق شناخته شده است و سرهنگ با حق امنیت شناخته شده است. ما هم مخالف این هستیم که نظامیان  وارد عرصه‌های سیاسی و اقتصادی شوند و به شدت هم با آن مخالفت کرده‌ایم. اما به هر حال حق نیروهای نظامی در استقرار امنیت باید ادا شود چرا که اگر امنیت نباشد مناظره و آزادی و اقتصاد هم بی‌معنی می‌شود. از این رو حق امنیت یک حق شناخته شده است.

 

این حرف (سرهنگ نیستم) حرف خوش‌آهنگی برای من نبود. بلکه یک نوع استفاده از جو طبیعی و مخالف سرهنگ گرایی بود. بنابراین من نگران افراط و تفریط‌ها هستم که عده‌ای در صحنه انتخابات اینگونه تداعی کنند که امنیت‌گرا نیستند اما از هر چه امنیت‌ گراتر است امنیت ‌گراتر باشند و این هم داستان سیاست است و البته باید منتظر ماند و دید.

 

*اگر قرار باشد کشور کماکان متکی به اقتصاد نفتی باشد مطمئنا همان رابطه قدرت - ثروت تقویت می‌شود و ما مشی اعتدال را نخواهیم دید چرا که بستر رابطه قدرت - ثروت با توجه به تمرکزگرایی در اداره کشور و اقتصاد نفتی هم مفاسد و رانت‌خواری‌هایی را فراهم کرده و هم بستر مساعدی برای توهم است. اگر به دنبال مشی اعتدال هستیم حتما باید به فکر آمایش سرزمین و برون‌رفت از اقتصاد نفتی باشیم، چرا که در این صورت است که ظرفیت‌ها به فعلیت می‌رسد.

 

*یک زمانی آقای هاشمی در خطبه‌های نماز جمعه حرف خوبی می‌زد؛ او در دهه 60 میل به عدالت اجتماعی داشت و می‌گفت که بخش خصوصی با بخش اختصاصی فرق می‌کند.لذا امیدواریم اگر قرار است بخش خصوصی تقویت شود در بستر برون‌رفت از اقتصاد نفتی و آمایش سرزمین و مرتبط با عدالت در تولید شکل گیرد و از انحصارگرایی یا اختصاص‌گرایی هم خارج شود.آقای هاشمی در خطبه های نماز جمعه دهه 60 بیشترین شعارها را در مورد عدالت اجتماعی می‌داد اما وقتی مدیریت کشور به ایشان رسید سیاست‌ های اقتصادی کاملا تغییر کرد.

 1717

 

کد خبر 304352

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 37
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • آرین CA ۰۵:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    روزی برسد که همگان آرزوی رئیس جمهور شدن آقای احمدی نژاد را کنند... صبر کنید تا اون روز هم برسد. فعلا کسی نمیدونه چه نعمت بزرگی را دارند از دست می دهند
    • بی نام A1 ۰۶:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
      درود بر شرفت آرین. دستاتو میبوسم
    • بی نام A1 ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
      37 2
      اگر فعلا كسي نميدونه ؛پس شما ازكجا فهميديد نعمت بزرگي را داريم از دست ميدهيم ؟!
    • بی نام IR ۰۸:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
      حتما زمان رجعت!:)))))خداروشکر مردم آگاه شدن و اونقدر این 8 سال پوستشون کنده شده دیگه توبه کردن حتی فکر کردنشون به اون روزهای تلخ باعث آزردگی خاطرشون میشه چه برسه که آرزوی برگشت کنن!!
    • بی نام IR ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
      67 6
      قومی متفکرند اندر ره دین / قومی به گمان فتاده در راه یقین میترسم از آن که بانگ آید روزی / کای بیخبران راه نه آنست و نه این
    • بی نام A1 ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
      33 2
      آقای افروغ با توجه به تخصصشان باید مرتب انتقاد کنند تا به جامعه ایده آلشان برسد. البته ایشان یک اشکال دارند و اینکه جامعه ایده الشان مقبول اکثریت مردم نیست پس ایشان راهی سخت و دست نیافتنی در پیش دارند.
    • مهدی از قزوین A1 ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
      31 1
      تو را به خدا بزار یه نفس راحت بکشیم . این نعمت ارزونی خودتون .
    • بی نام IR ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
      35 2
      تو دلت خوشه از كانادا كامنت ميدي نميدوني مملكت چه خبره كه، ونكوور هوا چطوره؟
    • بی نام IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
      1 1
      منظورتو گرفتم آرین راست میگی
  • بی نام IR ۰۵:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    شاید برای شما خوش آهنگ نبوده ولی برای 18 میلیون بهترین ترانه بوده
    • بی نام A1 ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
      2 8
      مگر سرهنگها به جز خدمت چه خیانتی به این کشور کرده اند که باید این چنین مورد ملاطفت عده ای قرار بگیرند . اگر عدالتی که اقای روحانی از ان دم میزند این چنین باشد پس تعریف ظلم چیست . اگر همین سرهنگها و قاطبه سربازان نبودند نه امنیتی بود و نه کشوری و نه اقای روحانی که بخواهد رییس جمهور ان باشد . تعریف عدالت این است وضع الشی فی موضعه
  • بی نام IR ۰۵:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    233 9
    امنيت خوبه ولي جو امنيتي خوب نيست
  • علی IR ۰۵:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    من سرهنگ نیستم از اوح صحبت های آقای دکتر روحانی بود که یقینا به مذاق شما و کاندیدا مورد نظرتان خوش نیامد. اما ثابت کرد که قانون برای مردم مهم است و رعایت آن و نظر مردم برای جکومت مهم است نه دستورات نظامی
    • وحيد QA ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
      46 50
      دوست عزيز شما اقاي افروغ رو نميشناسيد.. ايشون از اقاي روحاني هم اصلاح طلب تره. تو اينكه روحاني خوب جواب قاليباف رو داد اختلافي نيست.. اينجوري كه از روحاني كوركورانه حمايت ميكنيد و هر نقدي رو ازش مذموم ميدونيد دقيقا عين طرفداراي رييس جمهور سابق عمل ميكنيد
    • بی نام IR ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
      30 2
      افروغ و هم تیمیهایشان با سخرانیهایش در مجلس بر علیه اصلاح طلبان و سازندگی زمینۀ ظهور احمدی نژاد را فراهم کرد یا مطالعه نداری یا میخواهی رد گم کنی. هر چند افروغ ، خوشچهره و .. بسیار حرفهای خوبی میزنند ولی در عمل عامل اصلی وضع کنونی آنها هستند هر چند خیلی زود پشیمان شدند و به قول خوشچهره احمدی نژاد شعارهایشان را دزدید
    • محمد IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
      13 3
      آقای افروغ قالیباف شکست خورد از جو انتخابات بیاین بیرون. من موندم شما چطور از موسوی 88 رسیدید به قالیباق 92؟
  • بی نام IR ۰۵:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    به قدرت رسيدن نظاميان هيچ وقت خوب نبوده
  • بی نام A1 ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    من هم يك سرهنگ نيستم + 18000000
  • فامیل دور MY ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    والا آهنگش به دل ما که خیلی نشست ...
  • سيروان A1 ۰۶:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    استاد عزيز شما هم ذخيره روشنفكري خود را در انتخابات راحت فروختيد و الان دنبال توجيه هستيد كمي استراحت كنيد بد نيست
  • افشین IR ۰۶:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    شما چه کاره هستید که به محض اعلام کابینه میگویید که بار به مقصد میرسد یا نه
  • احمد IR ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    13 2
    آقاي افروغ پيشگوئي را بگذاريد براي بعد فعلا بهتر است در مورد خسارت هاي دوران 8 ساله احمدي نژاد حرف بزنيد
  • بی نام A1 ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    5 0
    ظاهرا آقاي افروغ احساس خوبي از نتايج اتتخابات ندارند و با اين موضعي كه گرفته اند بايد منتظر نقدهاي ايشان از دولت روحاني باشيم ولي نبايد انتظار نقدهاي بيطرفانه و منصفانه از ايشان داشته باشيم.
  • بی نام A1 ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    60 7
    اتفاقا جمله من سرهنگ نیستم زیباترین جمله ایی بود که در آن موقع گفته شد
  • بی نام A1 ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    53 3
    آقای افروغ آدم آزاد اندیشی هست و به رواج آزاد اندیشی اعتقاد داره. ولی متاسفانه در فهم مسائل سیاسی مثل اکثر اصولگراهاست. ایشون با اونهمه انتقاد به احمدی نژاد، سال 88 بهش رای داد. الان هم جوری توی مصاحبه حرف زده که انگار دانای کله
  • حمید 1 A1 ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    3 6
    روحانی سیاستمداریه که از همه چیز به نفع خودش و هدفش انتخاب میکنه. و این مسئله همونقدر که خوبه میتونه بد هم باشه. اگه دوستان دقت کرده باشند، توی مناظره آخر جمله هایی مثل من سرهنگ نیستم یا حمله گازانبری رو از روی کاغذ میخوند یعنی از کوبیدن نظامی ها میخواست به عنوان یک حربه برای تبلیغات سوء استفاده کنه. یعنی از یک جواب معمولی فراتر بود. روحانی در این مسئله میوه 4 سال جوسازی های ماهواره رو علیه سپاه و نظامی گری خورد و این میوه ای بود که بقیه به خاطر حفظ نظام دوست نداشتند بچینند. این یک زنگ خطر بزرگه. احمدی نژاد و روحانی هردو از احساسات مردم سوء استفاده کردند و این یعنی روحانی قابلیت احمدی نژاد شدن رو داره حالا ممکنه شکلش فرق کنه. قابل توجه دوستانی که روحانی رو منجی عالم بشریت(!) می دونند.
  • بی نام IR ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    3 3
    می بینید که تمام همت شما و هواداران روحانی علیرغم شعارهای عقل و تدبیر متمرکز روی احساسات و دامن زدن به بغض و کینه است چنانچه حتی یک نقد را هم بر نمی تابید و با تمسخر و طعنه و هجو پاسخ می گویید می بینم که استبدادی بدتر از استبداد دوران هاشمی را بر کشور و مملکت حاکم خواهید کرد حتی یک روزنامه منتقد را برنخواهید تابید
  • farshad izadian FI ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    11 2
    با سلام اتفاقا در مقابل ايشان عالي ترين پيام بود
  • بی نام IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    22 2
    خيلي سرهنگ هاي عزيزي در ارتش داريم كه مطمئنا اين جمله رو اهانت به خودشون نميدونن، اين جمله دكتر روحاني حرفهاي زيادي براي گفتن داره!
    • بی نام IR ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
      1 4
      حرفت بوی نفاق میده
  • بی نام IR ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    3 12
    "آقای هاشمی در خطبه های نماز جمعه دهه 60 بیشترین شعارها را در مورد عدالت اجتماعی می‌داد اما وقتی مدیریت کشور به ایشان رسید سیاست‌ های اقتصادی کاملا تغییر کرد" قابل توجه بعضي ها!
  • بی نام A1 ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    3 7
    آقای افروغ سال 88 به رضایی رای داد.
  • طاهري IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    14 1
    امكان دارد خرد جمعي را معني كنيد فكر كنم منظور شما از به كار بردن اين كلمات قنشگ يعني اينكه نظر شخص شما چون اجراء نشده پس خرد جمعي در نظر نيامده است
  • بی نام IR ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    2 1
    " من سرهنگ نیستم" جمله ای تاریخی و پر معنی بود
  • بی نام IR ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    1 1
    آقای افروغ انسان نسبتا معتدلی است(البته همه امور دنیا نسبی است) و من نقدهای ایشان را اکثرا می خوانم. این جمله "من سرهنگ نیستم" خیلی مفاهیم در درون خودش داشت که یکی از آنها عمل به وصیت امام راجع به عدم حضور نظامیان در سیاست بود. نظامی فقط به لباسش نیست بلکه به تفکرش است و اقای قالیباف تفکر نظامی دارد و ابدا به درد حوزه سیاست نمی خورد. همانطور که مردم نسبت به آقای رضایی هم اقبال نشان نمی دهند با اینکه ایشان سالهاست سعی می کند از تفکرات نظامی دور شود.
  • بی نام IR ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    1 1
    اگر اقای جلیلی پیروز انتخابات بودند ایا شما بازم انتقاد میکردید
  • اسی IR ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۹
    3 1
    اقای افروغ شما که در یک چشم بهم زدن میتونی تشخیص بدی که این بار به مقصد میرسه یانه تواین 8سال کجابودی ؟شما میخوای بگی که از 300نفر نماینده که قراره به کابینه پیشنهادی رای اعتماد بده ورییس جمهور محترم که پشتوانه 18000000میلیون رای مردم رو داره خیلی بهتر مسایل رو تجزیه وتحلیل میکنی؟شما ازخرد جمعی حرف میزنی بعد ...............ودر اخر اگر {من}راکنار بگذاریم و{ما}شویم همه مشکلات حل میشه الان کشور نیاز به وحدت وهمدلی داره به نوستراداموس ......یک بار دیگه فرمایشات رهبر فرزانه رو در مورد انتخابات مرور کن