روحانی چه کسی است؟
حسن روحانی چه مسئولیتی دارد؟
منتخب مردم در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری یازدهم کیست؟
چه کسی مسئولیت تعیین اعضای کابینه یازدهم برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و تحقق سند چشم انداز و فراهم کردن زمینه های تحقق تمدن اسلامی را دارد؟
چند روز دیگر قرار است مراسم تحلیف کدام یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم برگزار شود؟
سئوالات بالا را در اولین روز مرداد و در شرایطی که نتیجه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم مشخص شده و رئیس جمهور جدید مشخص شده است مطرح می کنم. این پرسش ها مثل همان صنعت ادبی تجاهل العارف است برای اثبات موضوعی که نویسنده با وجود علمی در امری اظهار جهل می کند. این روزها برخی آنگونه سخن می گویند که انگار روحانی منتخب مردم در انتخابات ریاست جمهوری نیست.
فضای سیاسی این روزهای کشور مشوش از هشدارها و تهدیدهایی نسبت به امری موهوم است. تصویری سازی غیرواقعی از منتخب مردم در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم چندی است که آغاز شده است. بازی که نتیجه آن به نفع طرفین نیست. چرا که علاوه بر غیرواقعی تصویر کردن منتخب مردم به ریزش بخشی از امیدها و جان گرفتن معاندان ناامید از رای مردم خواهد شد.
حجت الاسلام حسن روحانی به عنوان یکی از نیروهای خدوم انقلاب اسلامی ایران در سالهای پس از انقلاب اسلامی در معرض امتحان های بزرگی قرار گرفته است. چه آن زمان که برای صیانت از آسمان کشور مدیر پدافند کشور بود و در سکوتی معنا دار و بدون آنکه کسی متوجه شود و خم به ابرو بیاورد رادارهای از رده خارج شده را با توان داخلی احیا کرد و چه سالهایی که در کسوت یک دیپلمات کارکشته به مدیریت پرونده هسته ای ایران پرداخت.
روحانی مرد روزهای سخت است اما او این روزها تجربه جدیدی را پیش رو دارد.
او که صبح روز بعد از انتخابات ریاست جمهوری همه قوای خود را برای تشکیل دولت جدید جمع کرده بود این روزها در معرض امتحان های بزرگتری قرار دارد.
شناخت او از فضای سیاسی کشور و جناح بندی های سیاسی او را تبدیل به چهره ای مرضی الطرفین کرده است. شاید همین دلیل باعث شده است که جناحین به خود حق می دهند او را در معرض نظرات سیل آسای خود قراردهند. تشکیل کارگروههای تخصصی ابتکار او برای بهره گیری از نظرات جریان ها و گروههای مختلف در نشست هایی کارشناسی بود اما چرا او هنوز در منگنه سیاسی قرار گرفته است.
تدارک جنجال بر اساس اظهارات رسانه ای چهره های نزدیک به تیم روحانی و قصاص قبل از گناه رئیس جمهور منتخب، تعیین تکلیف برای دولت آینده و رئیس جمهوری که تا کنون بیتشری ملاقات های حضوری و رودر رو را با چهره های مختلف سیاسی و اعضای دولت مستقر داشته است یکی دیگر از رویه های جدیدی است که برخی گروهها و چهره های سیاسی بر خود فرضیه می دانند.
آنان به گونه ای سخن گفته و اظهارنظر می کنند که گویی این روحانی نیست که با رای مردم برگزیده شده است و آنها هستند که باید دولت بعد را مدیریت کنند. این موضوع شاید به دلیل گوش شنوا و مشورت پذیر روحانی باشد. خصلتی که در مردان سیاست ما کمتر به چشم می آید و این نگرانی وجود دارد که روحانی نیز به خاطر بی موالاتی ها و اظهارات خارج از عرف و قاعده برخی چهره ها در این مشی متواضعانه مدیریت خود تجدید نظرکند.
او مدیری نیست که بر راس بنشیند و خود را فصل الخطاب بداند اما مهره ای منفعل نیز نیست. کارنامه کاری حسن روحانی نشان می دهد او با جدیت علاوه بر اینکه مشورت پذیر است قاطعانه تصمیم می گیرد.
استمرار فشار بر روحانی نگرانی های زیادی را ایجاد می کند. او هنوز تحلیف نشده و مقام معظم رهبری حکم ریاست جمهوری را به او تنفیذ نکرده اند در معرض توقعات فزاینده جناح های سیاسی قرار گرفته است. اگر زمان اینگونه بگذرد کابینه او عمری کوتاه خواهد داشت. چرا که وزرایی که بر اساس سلیقه دیگران شکل بگیرد دولت مستعجل است. این همان چیزی است که روحانی برای برچیدن آن برخاست. او برای ترسیم خط اعتدال به میدان آمده و این روزها پایمردانه برای تحقق این ایده بلند ایستاده است و مقاومت می کند. او باید یاری شود.
/2727
نظر شما